Liste over land i 1808

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det følgende er en liste over land i verden i 1808.

Innhold

Forklaring[rediger | rediger kilde]

Konstitusjonelle endringer i 1808[rediger | rediger kilde]

A[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Langt navn (norsk) Kortnavn (opprinnelige språk)
Abemama Kongeriket Abemama Kiribatisk: Abemama
Aboh Kongeriket Aboh Obodo Eze
Red flag.svg Abu Dhabi Emiratet Abu Dhabi Arabisk: Abū Ẓabī / أبوظبي
Ado Kongeriket Ado Yoruba: Ado
Adrar Emiratet Adrar Arabisk: Adrar / ولاية آدرار
Afghanistan Emiratet Afghanistan (også kalt: Kabulistan / Durranideriket) Dari og Pashto: Afġānistān / افغانستان
Agadez Sultanatet Agadez (også kalt: Sultanatet Aïr)
Ahom Kongedømmet Ahom (også kalt: Kongedømmet Assam) Assamesisk: আহোম ৰাজ্য, Mong Dun Shun Kham
Aich-Ai Aich-Ai Nama: Aich-Ai
Red flag.svg Ajman Emiratet Ajman Arabisk: ʿAǧmān / عجمان
Akure Kongeriket Akure Yoruba: Ankure
Akwa Akpa Akwa Akpa Ibibio: Akwa Akpa
Akyem Abuakwa Akyem Abuakwa Akan: Akyem Abuakwa
Akyem Bosome Akyem Bosome Akan: Akyem Bosume
Akyem Kotoku Akyem Kotoku Akan: Akyem Kotokun
Alo Alo (også kalt: Kongeriket Tu'a og kongeriket Futuna) Futunaisk: Tu'a
Aman Aman (også kalt: Bethany) Oorlams: Aman
Amarro Kongeriket Amarro Sidamo: Amarro
Flag of Andorra 1806.svg Andorra[1] Fyrstedømmet Andorra Katalansk, fransk og spansk: Andorra
Angoche Sultanatet Angoche Ekoti: Angoche
Anziku Kongeriket Anziku (også kalt: Teke / Tio / Tyo)
Aqrabi Sjeikdømmet Aqrabi Arabisk: 'Aqrabi / عقربي
Flag of the Aro Confederacy.svg Aro Konføderasjonen Aro Igbo: Omu Aro
Flag of Asahan.svg Asahan Sultanatet Asahan Malayisk: Asahan
Flag of Ashanti.svg Ashanti Ashantiriket Akan: Asanteman
Assinie Kongeriket Assinie
Flag of the Aceh Sultanate.svg Aceh Sultanatet Aceh Acehnesisk: Acèh
Audhali Sultanatet Audhali Arabisk: al-ʿAwdhalī / العوذلي
Red flag.svg Aussa Sultanatet Aussa Afar: Awsa

B[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Langt navn (norsk) Kortnavn (opprinnelige språk)
Baban Emiratet Baban Kurdisk:
Badinan Badinan Kurdisk:
Bafut Kongeriket Bafut Bafut: Bafut
Baguirmi Sultanatet Baguirmi Baguirmi: Baguirmi
Bahawalpur Bahawalpur Urdu: بہاولپور
Bajini Sultanatet Bajini Komorisk: Bajini
Bakgatla Bakgatla eller Kgatla Tswana: baKgatla
Bakwena Bakwena eller Kwêna Tswana: baKwêna
Balete Balete Tswana: baLete
Baltistan Baltistan Balti: Baltiyul / བལྟིསྟན / بلتیول
Bamangwato Bamangwato Tswana: bamaNgwato
Bambao Sultanatet Bambao Komorisk: Bambao
Bambara Bambarariket (også kalt: Bamana / Ségou / Segu) Bambara:
Bamum Kongeriket Bamum (også kalt: Bamoun) Mbum: Bamum
Banana Islands Banana Islands Engelsk: Banana Islands
Bandia Kongeriket Bandia Nzakara: Bandia
Bangli Bangli Balinesisk: Bangli
Bangwaketse Bangwaketse Tswana: baNgwaketse
Banyarwanda Kongeriket Banyarwanda (også kalt: Kongeriket Rwanda) Kinyarwanda: Banyarwanda
Baol Baolriket Serer: Bawol
Barolong Barolong Tswana: baRôlông
Barotseland Kongeriket Barotseland Lozi: Bulozi
Barra Barra Mandinka: Niumi
Batawana Batawana Tswana: baTawana
Batlokwa Batlokwa Tswana: baTlôkwa
Bau Kongeriket Bau
Baure Emiratet Baure Baure: Baure
Bawlake Bawlake Kayah:
Flag of Beihan.svg Beihan Emiratet Beihan Arabisk: Bayḥān / بيحان
Itsekiri flag.png Benin Beninrike, kongeriket Benin Edo: Edo
Flag of Burma (Alaungpaya Dynasty).svg Burma Kongeriket Burma (Konbaung-dynastiet) Burmesisk:
Bitlis Fyrstedømmet Bitlis Kurdisk: Bidlîs
Biu Kongeriket Biu Bura-Pabir: Biu
Bocha Bocha Shona: Bocha
Red flag.svg Buganda Kongeriket Buganda Luganda: Buganda
Boina Kongeriket Boina
Bonabele Bonabele Duala: Bonabele
Bondelswarts Bondelswarts Nama: Gami-nun
Bondu Bondu Fulfulde: Bundu
Mandinka:
Bonoman Kongeriket Bonoman Abron: Bonoman
Flag of Bora Bora.svg Bora Bora Kongeriket Bora Bora Tahitisk: Porapora
Bornu flag of vallseca 1439.jpg Bornu Kongeriket Bornu Kanuri: Bornu
Brakna Emiratet Brakna Arabisk: Brakna / ولاية البراكنة
Bremen Fri- og Hansabyen Bremen Tysk: Bremen
Old Flag of Brunei.svg Brunei Staten og sultantet Brunei Malayisk: Brunei Darussalam / دارالسلام
Bua Kongeriket Bua
Flag of the Emirate of Bukhara.svg Buchara Emiratet Bukhara Usbekisk: Buxoro
tadsjikisk: Buxoro / Бухоро
Bugabula Bugabula Lusoga: Bugabula
Bugweri Bugweri Bufutulu Lusoga: Bugweri
Buhoma Kongeriket Buhoma Kinyarwanda: Buhoma
Buhweju Buhweju Nkore: Buhweju
Buima Buima Lusoga: Buima
Bukonja Kongeriket Bukonja Kinyarwanda: Bukonja
Bukono Bukono Lusoga: Bukono
Bukooli Kongeriket Bukooli Lusoga: Bukooli
Bukunzi Kongeriket Bukunzi (også kalt: Kongeriket Mbirizi) Kinyarwanda: Bukunzi
Bukwanga Kiki Bukwanga Kiki Lusoga: Bukwanga Kiki
Bulamogi Bulamogi Lusoga: Bulamogi
Bunya Bunya Lusoga: Bunha
Bunyaruguru Bunyaruguru Nkore: Bunyaruguru
Bunyoro-Kitara Kongeriket Bunyoro-Kitara Nyoro: Bunyoro-Kitara
Burundi Kongeriket Burundi Kirundi: Burundi
Bushiru Kongeriket Bushiru Kinyarwanda: Bushiru
Busiki Busiki Lusoga: Busiki
Busozo Kongeriket Busozo Kinyarwanda: Busozo
Bussa Emiratet Bussa Bussa: Bussa
Buzaaya Buzaaya Lusoga: Buzaaya
Buzimba Buzimba (kongerike) Lusoga: Buzimba

C[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Langt navn (norsk) Kortnavn (opprinnelige språk)
Cayor Kongeriket Cayor Wolof: Kayor
Chitral Chitral Khowar: Chitral
Cospaia Republikken Cospaia Italiensk: Cospaia
Cyingogo Kongeriket Cyingogo (også kalt: Kongeriket Kingogo) Kinyarwanda: Cyingogo

D[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Dahomey Kongeriket Dahomey Fon: Danhome
Damagaram Sultanatet Damagaram Hausa: Damagaram
Damara Damara Nama: Damara
Darfur Sultanatet Darfur Fur: Darfur
Dathina Sjeikdom Dathina Arabisk: Dathīnah / دثينة
Daura Emiratet Daura Hausa: Daura
Dauro Dauro Dauro
Danmark Danmark-Norge Kongeriket Danmark og Norge Dansk og norsk: Danmark–Norge
Flag of Dhala.svg Dhala Emiratet Dhala Dali
Dendi Kongeriket Dendi Songhai: Dendi
Flag of the First Saudi State.svg Diriyah Emiratet Diriyah (også kalt: Første Saudiarabiske stat) Arabisk: الدرعية
Dosso Kongeriket Dosso Zarma: Doso
Douala Kongeriket Douala Douala:

E[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Ethiopian Pennants.svg Etiopia Keiserriket Etiopia (også kalt: Keiserriket Abessinia) Amharisk: ኢትዮጵያ / ʾĪtyōppyā

F[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of the Sultanate of Fadhli.svg Fadhli Sultanatet Fadhli Arabisk: Faḍlī / فضلي
Fezzan Sultanatet Fezzan
Fika Emiratet Fika Bole: Fika
Storbritannia Forente kongerike Storbritannia Det forente kongerike Storbritannia og Irland Engelsk: United Kingdom
Fouta Djallon Imanatet Fouta Djallon, kongeriket Fouta Djallon (også kalt: Almamaat Timbo) Fulfulde: Fuuta Jallon
Fouta Toro Imanatet Fouta Toro,
Kongeriket Fouta Toro
Fulfulde: Fuuta Tooro
Flag of France.svg Frankrike Fransk republikk (i praksis et keiserdømme) Fransk: France

G[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Garo Kongeriket Garo (også kalt: Kongeriket Bosha) Sidama: Garo
Gei-Khauan Gei-Khauan Oorlams: Gei-Khauan
Geledi Sultanatet Geledi Arabisk: غوبرون
somali: Geledi
Gera Kongeriket Gera Oromo: Gera
Gianyar Gianyar Balinesisk: Gianyar
Gimirra Kongeriket Gimirra Yem: Gimirra
Gobir Gobir Hausa: Gobir
Gomma Kongeriket Gomma Oromo: Goma
Govera Govera Shona: Govera
Grand-Bassam Kongeriket Grand-Bassam Moossou
Gumel Emiratet Gumel Hausa: Gumel
Gumma Kongeriket Gumma Oromo: Gumma

H[rediger | rediger kilde]

Kortenavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Hamahame Sultanatet Hamahame Komorisk: Hamahame
Hamamvu Sultanatet Hamamvu Komorisk: Hamamvu
Hamasien Republikken Hamasien Tigrinja: Medri Bahri / ምድሪ ባሕሪ
Hambu Sultanatet Hambu Komorisk: Hambu
Harar Emiratet Harar Ge'ez: Harar / ሐረር
Haushabi Sultanatet Haushabi Arabisk: Al-Hawshabī / الحوشبي
Red Ensign of Great Britain (1707-1800).svg Hawaii Kongeriket Hawaii Hawaiisk: Hawaii
Hawra Hawra
Herero Herero Herero: Ovaherero
Hlubi Kongeriket Hlubi Swati: amaHlubi
Flag of Huahine.svg Huahine Kongeriket Huahine Huahine

I[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Idoani-konføderasjonen Idoani-konføderasjonen Joruba: Idoani
Igala Kongeriket Igala (også kalt: Kongeriket Idah) Igala: Igala
Igara Kongeriket Igara Igara
Igbirra Igbirra (også kalt: Ebira) Igbirra: Igbirra
Ijebu Kongeriket Ijebu (også kalt: Kongeriket Jebu) Joruba: Ijebu
Ilé-Ifè Kongeriket Ilé-Ifè Joruba: Ilé—Ifẹ̀
Merina Kingdom flag.svg Imerina Kongeriket Imerina (også kalt: Kongeriket Merina / Kongeriket Ambohimanga) Gassisk: Imerina
Irqa Sjeikdom Irqa Arabisk:
Isandra Kongeriket Isandra
Isedo Kongeriket Isedo (også kalt: Ila-Orangun) Joruba: Ìsẹ̀dó
Itsandra Sultanatet Itsandra Komorisk: Itsandra
Iwo Kongeriket Iwo Joruba: Iwo

J[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Jaintia Kongeriket Jaintia Pnar:
Single Color Flag - FFFFFF.svg Jambi Sultanatet Jambi Jambimaleis: Jambi
Japan Tokugawa-shogunatet Japansk: Nippon / 日本
Jimma Kongeriket Jimma Ometo: Kaka Jima
Johor Sultanatet Johor (også kalt: Sultanatet Johor-Riau) Johorisk: Johor
Jolof Kongeriket Jolof Wolof: Jolof

K[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Kaabu Kaaburiket, Kongeriket Kaabu (også kalt: Gabu / Ngabou / N’Gabu) Madninka: Kaabu
Kaarta Kongeriket Kaarta Bambara: Kaarta
Kabasarana Kabasarana
Kachari Kongeriket Kachari (også kalt: Kongeriket Dimasa) Assamesisk: কছাৰী ৰাজ্য
Kaffa Kongeriket Kaffa Kaffa: Kaffa
Kajara Kongeriket Kajara Kajara
Kalabari Kongeriket Kalabari Kalabari: Kalabari
King of Kandy.svg Kandy Kongeriket Kandy Singalesisk: සිංහලේ රාජධානිය
tamilsk:
Karagwe Kongeriket Karagwe Nyambo: Karagwe
Karangasem Kongeriket Karangasem Balinesisk: Karangasem
Karang Asem Singhasari Karang Asem Singhasari
Kasanje Kongeriket Kasanje (også kalt: Kongeriket Jaga) Kasanzi
Kathiri flag.svg Kathiri Sultanatet Kathiri Arabisk: al-Kathīrī / الكثيري
Kauai Kongeriket Kauai Hawaiisk: Kauai
Kazembe Kongeriket Kazembe Bemba: Kazembe
Kazi-Kumukh Khanatet Kazi-Kumukh Lak: Gazi-Gumuchi
Kebbi Emiratet Kebbi (også kalt: Emiratet Argungu) Kebbi
Kedjom Kedjom
WhiteFlag.png Kelantan Kelantan
Kénédougou Kongeriket Kénédougou Kenedugu
Flag of the Papal States (pre 1808).svg Kirkestaten (til 2. februar) Kirkestaten (også kalt: Pavestaten) Italiensk: Stato Pontificio
latin: Status Pontificius
Ketu Ketu Joruba: Ketu
Khasso Kongeriket Khasso Fulfulde: Xaaso
Kibari Kongeriket Kibari Kinyarwanda: Kibari
Kigulu Kigulu Lusoga: Kigulu
Kilwa Sultanatet Kilwa
Flag of China (1862–1889).svg Kina Keiserriket Kina (Qing-dynastiet) Mandarin: 大清
Kitagwenda Kongeriket Kitagwenda Kitagwenda
Kitangonya Sjeikdømme Kitangonya Kitangonya
Klungkung Klungkung Balinesisk: Klungkung
Red flag.svg Kokand Khanatet Kokand (også kalt: Khanatet Farghana) Persisk: خوقند
russisk: Коканд
Kom Kongeriket Kom Kom: Kom
Kombo Kongeriket Kombo
Kongriket Kongriket, Kongeriket Kong (også kalt: Kongeriket Wattara og Kongeriket Ouattara) Kong
Konta Konta Konta
Kooki Kongeriket Kooki Kooki
Koya Temne Kongeriket Koya Temne Temne: Koya-Temne
Kpa Mende Kpa Mende-konføderasjonen Mende: Kpaa Mende
Flag of Thailand (1782).svg Krung Thep Kongeriket Krung Thep (også kalt: Kongeriket Siam) Thai:
Kuba Kongeriket Kuba (også kalt: Kongeriket Bushongo)
Kubu Kubu
Kutai Kartanegara Sultanatet Kutai Kartanegra
Kutch Kutch
Kwararafa Kwararafa

L[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
La Dombe Sultanatet La Dombe Komorisk:
Lafia Beri-Beri Lafia Beri-Beri Lafia Beri-Beri
Flag of the Sultanate of Lahej.svg Lahej Sultanatet Lahej (også kalt: Sultanatet Abdali) Arabisk: Laḥij / لحج
Lakeba Kongeriket Lakeba
Lalangina Kongeriket Lalangina
Limmu-Ennarea Kongeriket Limmu-Ennarea Oromo: Limu-'Enarya
Loango Kongeriket Loango Kongo (Kikongo): Lwããgu
Luba Kongeriket Luba eller Lubariket Luba: Luba
Lunda Kongeriket Lunda Luba: Lunda
Luuka Luuka Lusoga: Luuka

M[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Macuata Kongeriket Macuata
Magaria Emiratet Magaria Magaria
Flag of Maguindanao.svg Maguindanao Sultanatet Maguindanao Arabisk:
Mahraflag.jpg Mahra Mahrasultanatet Qishn og Socotra
(også kalt: Mahrasultanatet Ghayda og Socotra)
Arabisk: Salṭanat Mahrah fī Qishn wa Suquṭrah / سلطنة المهرة في قشن و سقطرة
Red flag.svg Majerteen Sultanatet Majerteen (også kalt: Sultanatet Harti) Arabisk: ماجرتين
somali:Majeerteen
Earliest Flag of the Maldives.png Maldivene Sultanatet Maldivene Divehi:
Mandara Sultanatet Mandara (også kalt: Sultanatet Wandala) Mandara
Manfuha Sjeikdømme Manfuha Arabisk: منفوحة
Manipur Kongeriket Manipur
Mankessim Kongeriket Mankessim Fanti: Mankessim
Mankon Kongeriket Mankon Mankon
Maore Sultanatet Maore (også kalt: Sultanatet Mawuti) Komorisk:
Maradi Maradi Hausa: Maradi
Flag of the Maratha Empire.svg Marathariket Marathariket eller Marathaforbundet Marathi: Marāṭhā Sāmrājya / मराठा साम्राज्य
Flag of Morocco 1666 1915.svg Marokko Kongeriket Marokko Arabisk: المغرب / al-Maġrib
Massina Massina
Mataram Mataram
Maungwe Maungwe Shona: Maungwe
Maymana Khanatet Maymana (også kalt: Maimana) Persisk: Maymana / میمنه
Mbaku Sultanatet Mbaku Komorisk: Mbaku
Mbude Sultanatet Mbude Komorisk: Mbude
Mecklenburg-Schwerin (til 22. mars) Hertugdømmet Mecklenburg-Schwerin Tysk: Mecklenburg-Schwerin
Mecklenburg-Strelitz (til 18. februar) Hertugdømmet Mecklenburg-Strelitz Tysk: Mecklenburg-Strelitz
Melakori Melakori (også kalt: Morea)
Meliau Sultanatet Meliau Meliau
Menabe Kongeriket Menabe Gassisk (Malagasi):
Mengwi Kongeriket Mengwi Balinesisk: Mengwi
Misau (fra 1808) Emiratet Misau Misau
Mitsamihuli Sultanatet Mitsamihuli Komorisk: Mitsamihuli
Fictional flag of the Mughal Empire.svg Mogulriket Mogulriket Persisk: Shāhān-e Moġul / حکومت مغلیاں
Flag of the Prince-Bishopric of Montenegro2.svg Montenegro Fyrstebispedømmet Montenegro Serbisk: Crna Gora / Црна Гора
Mthethwa Mthethwa Zulu: Mthethwa
Mukalla Mukalla Arabisk: al-Mukallā / المكلا
Mukriyan Mukriyan Kurdisk:
Flag of Muscat.svg Muskat Sultanatet Muskat Arabisk: مسقط وعمان
Mutayr Sjeikdom Mutayr Arabisk: Mutayr / مطير

N[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Naning Naning
Nawanagar Nawanagar
Ndwandwe Ndwandwe Zulu: Ndwandwe
Ndzuwani Sultanatet Ndzuwani Komorisk: Ndzuwani
Flag of Lower Aulaqi.svg Nedre Aulaqi Sultanatet Nedre Aulaqi Arabisk: ʿAwlaqī al-Suflī / العوالق السفلى
Flag of Lower Yafa.svg Nedre Yafa Sultanatet Nedre Yafa Arabisk: Yāfiʿ al-Suflā / يافع السفلى
Negeri Sembilan Negeri Sembilan
Nembe-Bassambiri Kongeriket Nembe-Bassambiri Izon: Nembe Bassamb'iri
Nembe-Ogbolomabiri Kongeriket Nembe-Ogbolomabiri Izon: Nembe Ogbolomab'iri
Ngoyo Kongeriket Ngoyo
Ningi Emiratet Ningi
Niue-Fekai Kongeriket Niue-Fekai Niuisk: Niue-Fekai
Flag of Ankole.svg Nkore Kongeriket Nkore (også kalt: Kongeriket Ankole) Nkore: Nkore
Nshenyi Kongeriket Nshenyi Nshenyi
Nungu Kongeriket Nungu Gurma: Nungu
Nupe Kongeriket Nupe Nupe: Nupe

O[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Obwera Obwera Obwera
Oke Ila Kongeriket Oke Ila Yoruba: Òkè-Ìlá
Okrika Kongeriket Okrika Kalabari: Okrika
Flagge des Herzogtums Oldenburg.png Oldenburg (til 14. oktober) Hertugdømmet Oldenburg Tysk: Oldenburg
Ondo Kongeriket Ondo Yoruba: Ondo
Onitsha Kongeriket Onitsha Igbo: Ọnịcha
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Østerrike Keiserriket Østerrike Tysk: Österreich
Øvre Aulaqi (sjeikdømmet) Sjeikdømmet Øvre Aulaqi Arabisk: Mashyakhat al-ʿAwālaq / مشيخة العوالق
Øvre Aulaqi (sultanat) Sultanatet Øvre Aulaqi Arabisk: al-ʿAwālaq / سلطنة العوالق العليا
Flag of Upper Yafa.svg Øvre Yafa Sultanatet Øvre Yafa Arabisk: Yāfiʿ al-ʿUlyā / يافع العليا
Osogbo Kongeriket Osogbo Yoruba: Oṣogbo
Ottoman flag.svg Det osmanske rike Det osmanske rike (Det ottomanske riket eller Det ottomanske imperiet) Osmantyrkisk: عثمانلى دولتى / Osmanlı Devleti
Wadai Kongeriket Wadai (også kalt: Kongeriket Uadai eller Kongeriket Ouaddai) Maba:
Owo Kongeriket Owo Yoruba: Owo
Oyoriket Oyoriket Yoruba: Oyo

P[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Minang.svg Pagaruyung Kongeriket Pagaruyung (også kalt: Minangkabau / Malayapura) Malayisk:Pagar Ruyung
minangkabau:
sanskrit:
Pagasangan Pagasangan
Pangutan Pangutan
Papekat Sultanatet Papekat
Pasir Sultanatet Pasir
Pate Sultanatet Pate
Single Color Flag - FFFFFF.svg Perak Sultanatet Perak
Amir Kabir Flag.svg Persia Persiske rike Persisk: Irân / ایران
Pondoland Pondoland amaPondo
Pondomise Pondomise
Flag of Pontianak Sultanate.svg Pontianak Sultanatet Pontianak Pontianak
Porto-Novo Kongeriket Porto-Novo Ajache Ipo
Flag of Portugal (1707).svg Portugal (fra 30. august) Kongeriket Portugal og Algarve Portugisisk: Portugal
Flag of the Kingdom of Prussia (1803-1892).svg Preussen Kongeriket Preussen Tysk: Preußen
Påskeøya Påskeøya Rapanui: Rapa Nui

R[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Raiatea.svg Raiatea Kongeriket Raiatea Tahitisk: Ra'iatea
Rapa Iti Rapa Iti (også kalt: Oparo) Rapansk: Rapa Iti
Red flag.svg Rey Bouba Sultanatet Rey Bouba
Rheda (til 1808) Herligheten Rheda Tysk: Rheda
Rimatara Kongeriket Rimatara Rimatara
Rozwi Rozwi (også kalt: Lozwi / Changamire / Botwa / Ukalanga / Karanga) Kalanga:
Ruhengeri Kongeriket Ruhengeri Kinyarwanda: Ruhengeri
Rujumbura Kongeriket Rujumbura Rujumbura
Rukiga Kongeriket Rukiga Rukiga: Rukiga
Flag of Russia.svg Russland Det russiske keiserdømmet (også kalt: Det russiske imperiet) Russisk: Российская Империя / Rossijskaja Imperija
Flag of Rurutu.svg Rurutu Kongeriket Rurutu Rurutisk: Rurutu

S[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Saloum Kongeriket Saloum Serer: Saluum
Sambas Sultanatet Sambas
Samoa Kongeriket Samoa Samoansk: Samoa
Sankul Sjeikdømmet Sankul Sankul
Sanwi Kongeriket Sanwi Anyin: Sanwi
Sardinia Kongedømmet Sardinia (også kalt: Piemonte-Sardinia) Italiensk: Sardegna
Selangor Sultanatet Selangor
Sannar Sultanatet Sannar (også kalt: Det blå sultanatet) Arabisk: السلطنة الزرقاء
Shaib Shaib Arabisk: Shuʿayb / شعيب
Red flag.svg Sharjah Emiratet Sharjah Arabisk: Aš Šāriqah / الشارقة
Sheberghan Khanatet Sheberghan Persisk: Shaburghān / شبرغان
Sheka Sheka Sheka
Shihr Shihr Arabisk: Ash Shihr / الشحر
Siak Sultanatet Siak Sri Indrapura Malayisk: Siak
Sicilia Kongedømmet Sicilia Italiensk og siciliansk: Sicilia
Sigave Kongeriket Sigave Futunaisk: Sigave
Nishan Sahib.svg Sikh Sikhriket (også kalt: Punjab) Persisk:
Sine Kongeriket Sine (også kalt: Sin) Serer: Siin
Sintang Sitang
Flag of Ladonia.svg Sokoto Kalifatet Sokoto Fulfulde: Sokoto
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Spania (til 6. mai) Kongeriket Spania Spansk: España
Subeihi Sultanatet Subeihi Arabisk: aṣ-Ṣubayḥī / الصبيحي
Sulu Sultanatet Sulu Dar al-Islam Arabisk:
Sumbawa Sumbawa
Flag of Sweden.svg Sverige Kongeriket Sverige Svensk: Sverige
Swaziland Kongeriket Swaziland Swati: Swaziland

T[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Tabanan Tabanan Balinesisk: Tabanan
Red flag.svg Tadjourah Sultanatet Tadjourah Afar: Tagórri
Tagant Emiratet Tagant Arabisk: Tagant / ولاية تكانت
Flag of the Kingdom of Tahiti.svg Tahiti Kongeriket Tahiti Tahitisk: Otaheiti
Tahuata Kongeriket Tahuata Sørmarquesisk: Tahuata
Tamatave Kongeriket Tamatave (også kalt: Betsimisaraka)
Tambora Sultanatet Tambora
Tarki Shamkhalatet Tarki Kumykisk: Targhu / Таргъу
Tasjkoergan Tasjkoergan (også kalt: Choelm / Kulm / Kolm)
Tenkodogo Tenkodogo Mòoré: Tenkodogo
Thembuland Thembuland Xhosa: abaThembu
Tonga Tonga Tongansk: Tonga
Touggourt Sultanatet Touggourt
Trarza Emiratet Trarza Arabisk: Trarza / ولاية الترارزة
Tumbatu Tumbatu
Twipra Kongeriket Twipra (også kalt: Tippera) Sanskrit: Tripura

U[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Ubani Kongeriket Ubani (også kalt: Kongeriket Bonny) Ibibio: Okolo-Ama
Ubud Ubud Balinesisk: Ubud
Red flag.svg Umm al-Qaiwain Emiratet Umm al-Qaiwain Arabisk: Umm al Quwwayn / أمّ القيوين
Unaizah Emiratet Unaizah (også kalt: Anayzah) Arabisk: Unaizah / عنيزة
Unyanyembe Unyanyembe
Flag of the United States (1795–1818).svg USA USA Engelsk: United States

W[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Waalo Kongeriket Waalo (også kalt: Oualo) Wolof: Waalo
Wahidi Sultanatet Wahidi Arabisk:
Welaita Kongeriket Welaita (også kalt: Walayta) Wolaytta: Walayta
Uvea Kongeriket Uvea Wallisiansk: Uvea
Walo Walo Walo
Wanga Kongeriket Wanga Luhya: Wanga
Warri Kongeriket Warri Itsekiri: Warri
Warsangali Sultanatet Warsangali (også kalt: Gerad) Arabisk: سلطنة الورسنجلي
somali: Warsangeli
Washili Sultanatet Washili Komorisk:Washili
Wogodogo Kongeriket Wogodogo Mòoré: Wogodogo

X[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Xhosa Xhosa Xhosa: Xhosa
Khiva Khiva-khanatet Usbekisk: Xiva

Y[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Yatenga Kongeriket Yatenga More: Yatenga
Yauri Emiratet Yauri (også kalt: Emiratet Yawuri) Hausa: Yawuri
Yengar Kongeriket Yengar (også kalt: Kongeriket Janjero) Sidamo: Yengar

Z[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Zaidi-imamatet Imamatet til Zaidietene Arabisk:
Zango Emiratet Zango Hausa: Zango
Zazzau (til desember) Kongeriket Zazzau Hausa: Zazzau
Zuba Zuba Hausa: Zuba

Ikke allment anerkjente land[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of the Couto Misto.png Couto Misto Couto Misto Galisisk: Couto Mixto
portugisisk: Couto Misto
spansk: Coto Mixto
Flag of Franceville.svg Franceville Uavhengige samfunnet Franceville Bislama og fransk: Franceville
Goust[2] Republikken Goust Fransk og gascognsk: Goust
Flag of Haiti (civil).svg Haiti (sør) Haiti Fransk: Haïti
haitisk kreol: Ayiti
Haiti (nord) Staten Haiti Fransk: Haïti
haitisk kreol: Ayiti
Mombassa Sultanatet Mombassa Arabisk: مومباسا
State of Muskogee (Florida, 1799-1803).svg Muskogee Staten Muskogee Engelsk: Muskogee

Dynastier i Marathariket[rediger | rediger kilde]

Nedenfor er listet opp de viktigste dynastiene som tilhørte Marathariket, men som i praksis var uavhengige.

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Bhonsle Styrer over Akkalkot, Kolhapur, Maharashtra, Nagpur, Satara og Sawantvadi
Holkar Styrer over Indore
Puar Styrer over Dewas og Dhar

Stater innenfor Mogulriket[rediger | rediger kilde]

Følgende stater hørte offisielt til Mogulriket, men var faktisk uavhengige.

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Avadh Staten Avadh (også kalt: Awadh / Oudh) Awadhi og hindi: Avadha / अवध
urdu: اودھ
Barwani Staat Barwani बड़वानी
Bharatpur Staten Bharatpur Hindi: Bharatpur / भरतपुर
Bikaner Staat Bikaner Rajasthani: बिकाणो
Bundi Staten Bundi Hindi: Būndī / बूंदी
Drapeau Jaipur.png Jaipur Staten Jaipur Hindi: Jayapur /जयपुर
Jaisalmer Staten Jaisalmer Rajasthani: जैसलमेर
Janjira Staten Janjira (inklusiv Jafarabad)
Jodhpur Staten Jodhpur (også kalt: Marwar) Rajasthani: जोधपुर
Urdu: جودهپُور
Kota Staten Kota Rajasthani: कोटा
Black flag.svg Sindh Staten Sindh (Talpur-dynastiet) Sindhi: سنڌ
Urdu: سندھ
Udaipur Kongeriket Udaipur (også kalt: Sisodia-dynastiet / Mewar) Mewari:

Ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Nedenfor er en liste over biland:

Ikke-uavhengige territorier i Ashanti[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Denkyira Vasallstat Akan: Denkyira

Britiske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn (norsk) Kortnavn (opprinnelig språk)
Alderney Kronbesittelse Engelsk: Alderney
fransk: Aurigny
Storbritannia Bahamas Kronkoloni Engelsk: Bahama Islands
Storbritannia Barbados Koloni Engelsk: Barbados
Storbritannia Bermuda Kronkoloni Engelsk: Bermuda
Storbritannia De britiske Windwardøyene Koloni Engelsk: Leeward Islands
Storbritannia Britisk Gullkyst Oversjøisk besuttelse, eiendom til Company of Merchants Trading to Africa Engelsk: Gold Coast
Cape Breton Koloni Engelsk: Cape Breton Island
Storbritannia Ceylon Kronkoloni Engelsk: Ceylon
Storbritannia Dominica Koloni Engelsk: Dominica
Storbritannia Fort James Oversjøiak besittelse, eiendom til Company of Merchants Trading to Africa Engelsk: Fort James
Storbritannia Fort William Oversjøisk besittelse Engelsk: Fort William at Whydah
Storbritannia Gibraltar Oversjøisk besittelse Engelsk: Gibraltar
Storbritannia Grenada Koloni Engelsk: Grenada
Guernsey Britisk kronbesittelse Engelsk: Guernsey
fransk: Guernesey
Storbritannia Jamaica Kronkoloni Engelsk: Jamaica
Flag of Jersey (pre 1981).svg Jersey Britisk kronbesittelse Engelsk og fransk: Jersey
Flag of the Cape Colony (1876–1910).svg Kappkolonien Kronkoloni Engelsk: Cape Colony
nederlandsk: Kaapkolonie
Lord Howe-øyen Oversjøisk besittelse Engelsk: Lord Howe Island
Storbritannia Man Besittelse Engelsk: Isle of Man
mansk: Ellan Vannin
Storbritannia Mary Ballcouts øy Oversjøisk besittelse Engelsk: Mary Ballcout's Island
Moskitokysten Protektorat: Moskitokongeriket Engelsk: Mosquito Coast
Storbritannia Nedre Canada Koloni Engelsk: Lower Canada
Dominion of Newfoundland Red Ensign.svg Newfoundland Koloni Engelsk: Newfoundland
Storbritannia New Brunswick Koloni Engelsk: New Brunswick
Hudson's Bay Company Flag.svg New Caledonia (fra 1808) Kontrollert av Hudson's Bay Company Engelsk: New Caledonia
New South Wales Kronkoloni Engelsk: New South Wales
Hudson's Bay Company Flag.svg North-Western Territory Eiendom til Hudson's Bay Company Engelsk: North-Western Territory
Storbritannia Nova Scotia Koloni Engelsk: Nova Scotia
Flag of the British East India Company (1801).svg Ostindia Område til Det britiske ostindiske kompani Engelsk: East India
Storbritannia Øvre Canada Koloni Engelsk: Upper Canada
Prince Edward Island Koloni Engelsk: Prince Edward Island
Storbritannia Prince Edwardøyene Oversjøisk besittelse Engelsk: Prince Edward Islands
Hudson's Bay Company Flag.svg Rupert's Land Eiendom til Hudson's Bay Company Engelsk: Rupert's Land
Storbritannia Saint Lucia Koloni Engelsk: Saint Lucia
Storbritannia Saint Vincent Koloni Engelsk: Saint Vincent
Shenge Protektorat Engelsk: Shenge
Sierra Leone Kronkoloni (fra 1. januar) Engelsk: Sierra Leone
Storbritannia St. Helena Område til Det britiske ostindiske kompani Engelsk: Saint Helena
Stikineterritoriet Oversjøsbesittelse Engelsk: Stickeen Territories / Stikine Territory
Storbritannia Tobago Koloni Engelsk: Tobago
Flag of the United Kingdom.svg Trinidad Koloni Engelsk: Trinidad
Storbritannia Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene Oversjøisk besittelse Engelsk: South Georgia and the South Sandwich Islands

Ikke-uavhengige territorier av Buchara[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Andkhoy Vasallstat: Khanatet Andkhoy (også kalt: Andkhui)

Kinesisk ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Bhutan Vasallstat under Tibet Dzongkha: Druk Yul
Champa Vasallstat under Vietnam: Kongeriket Champa Mandarin: Zhàn chéng
vietnamesisk: Chăm Pa
Hunza Vasallstat: Hunza (også kalt: Kanjut)
Joseon Vasallstat: Kongedømmet Joseon Koreansk: Chosŏn / 대조선국
Ladakh Vasallstat under Tibet Ladakhi:
Lanfang Vasallstat: Republikken Lanfang Mandarin: Lánfāng Gònghéguó / 蘭芳共和國
Luang Prabang Vasallstat under Vietnam: Land av en million elefanter og hvit parasoll Laotisk:
Nepal Vasallstat: Kongeriket Nepal Nepali: Nepal / नेपाल
Tibet Vasallstat Tibetansk: Bod / བོད་
Vietnam Vasallstat: Vietnam (også kalt: Vietnamesisk riket / Annam) Vietnamesisk: Viet Nam

Danske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Danmark Dansk Gullkyst Koloni Dansk: Den danske Guldkyst
Danmark Dansk Ostindia (til 13. februar) Koloni Dansk: Dansk Ostindien
Danmark Grønland Koloni Dansk: Grønland
Danmark Holstein Hertugdømmet Holstein, forbundet i personalunion med Danmark Dansk: Holsten
tysk: Holstein
Danmark Island Koloni Dansk: Ísland
Danmark Schleswig Hertugdømmet Schleswig, forbundet i personalunion med Danmark Dansk: Slesvig
Tysk: Schleswig

Franske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortenavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Frankrike Benevento Vasallstat: Fyrstedømmet Benevento Fransk: Bénévent
italiensk: Benevento
Frankrike Crozetøyene Oversjøiske besittelser Fransk: Îles Crozet
Gdansk flag.svg Danzig Protektorat: Fristaden Danzig (også kalt: Republikken Danzig) Tysk: Danzig
fransk: Dantzig
polsk: Gdańsk
Erfurt Fyrstedømmet Erfurt, domene under den franske keiseren Tysk og fransk: Erfurt
Frankrike Franske Gullkysten Oversjøiske bestittelser Fransk: Établissements français de la Côte-d'Or
Frankrike Fransk Guyana Koloni Fransk: Guyane Français
Frankrike Fransk Ostindia Koloni Fransk: Indes-Orientales
Frankrike Guadeloupe Koloni Fransk: Guadeloupe
Frankrike Holland Vasallstat: Kongeriket Holland Fransk: Hollande
nederlandsk: Holland
Flag of the Napoleonic Kingdom of Italy.svg Italia Vasallstat: Kongedømmet Italia, Napoleons italienske kongedømme Italiensk: Regno d'Italia eller Regno Italico
Frankrike Kerguelen Oversjøisk besittelse Fransk: Îles Kerguelen
Flag of the Principality of Lucca (1805-1809).svg Lucca Vasallstat: Fyrstedømmet Lucca og Piombino Fransk og italiensk: Lucca
Martinique Koloni Fransk: Martinique
Flag of Massa and Carrara.png Massa og Carrara Vasallstat: Hertugdømmet Massa og Vorstendom Carrara Italiensk: Massa e Carrara
Flag of Kingdom of Naples (1806-1808).svg (tot 1 augustus) Napels
Flag of the Kingdom of Naples (1808).svg (fra 1. august)
Vasallstat: Kongeriket der Beide Siciliën (til 1. augustu)
Vasallstat: Kongeriket Sicilië (Kongeriket Napels) (fra 1. august)
Italiensk og napolitansk-kalabresisk: Napoli / Sicilia citeriore
Frankrike Pontecorvo Vasallstat: Vorstendom Pontecorvo Fransk og italiensk: Pontecorvo
Flag of Canton of Valais.svg Rhodanische Republiek Vasallstat: Rhodanische Republiek Fransk: République rhodanienne
Rhinforbunder Vasallstat: Geconfedereerde Staten van de Rijn Tysk: Rheinbund
fransk: Confédération du Rhin
Frankrike Saint-Paul en Amsterdam Overzees bezit Fransk: Saint-Paul-et-Amsterdam
San Marino San Marino Protektorat: Republikken San Marino Italiensk: San Marino
Frankrike Senegal Koloni Fransk: Senegal
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Spania (fra 6. mai) Vasallstat: Kongeriket Spania Fransk: Espagne
spansk: España
Flag of the Duchy of Warsaw.svg Warschau Vasallstat, in personele unie met het het Kongeriket Saksen verbonden: Hertugdømmet Warschau Tysk: Warschau
fransk: Varsovie
polsk: Warszawa
Early Swiss cross.svg Sveits Vasallstat: Zwitserse Bondsstaat Tysk: Schweiz
fransk: Suisse
italiensk: Svizzera

Franske ikke-uavhengige territorier (medlemmer av Rhinforbundet)[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Lange navn Kortnavn (opprinnelig språk)
Anhalt-Bernburg Hertugdømmet Anhalt-Bernburg Tysk og fransk: Anhalt-Bernburg
Anhalt-Dessau Hertugdømmet Anhalt-Dessau Tysk og fransk: Anhalt-Dessau
Anhalt-Köthen Hertugdømmet Anhalt-Köthen Tysk og fransk: Anhalt-Köthen
Flag of Arenberg (1803 - 1810).svg Arenberg-Meppen Hertugdømmet Arenberg-Meppen Tysk og fransk: Arenberg
Baden Storhertugdømmet Baden Tysk: Baden
fransk: Bade
Flag of Bavaria (striped).svg Bayern Kongeriket Bayern Tysk: Bayern
fransk: Bavière
Berg Storhertugdømmet Berg Tysk og fransk: Berg
Flagge Großherzogtum Hessen mit Wappen.svg Hessen Storhertugdømmet Hessen (også kalt: Hessen-Darmstadt) Tysk: Hessen
fransk: Hesse
Flag of Hohenzollern-Hechingen and Sigmaringen.png Hohenzollern-Hechingen Fyrstedømmet Hohenzollern-Hechingen Tysk og fransk: Hohenzollern-Hechingen
Flag of Hohenzollern-Hechingen and Sigmaringen.png Hohenzollern-Sigmaringen Fyrstedømmet Hohenzollern-Sigmaringen Tysk og fransk: Hohenzollern-Sigmaringen
Isenburg Sovereign fyrstedømme Isenburg Tysk: Isenburg
fransk: Isenbourg
Flag of Liechtenstein (1719-1852).svg Liechtenstein Fyrstedømmet Liechtenstein Tysk og fransk: Liechtenstein
Lippe Fyrstedømmet Lippe Tysk og fransk: Lippe
Mecklenburg-Schwerin (fra 22. mars) Hertugdømmet Mecklenburg-Schwerin Tysk: Mecklenburg-Schwerin
fransk: Mecklembourg-Schwerin
Mecklenburg-Strelitz (fra 18. februar) Hertugdømmet Mecklenburg-Strelitz Tysk: Mecklenburg-Strelitz
fransk: Mecklembourg-Strelitz
Flagge Herzogtum Nassau (1806-1866).svg Nassau Hertugdømmet Nassau Tysk og fransk: Nassau
Flagge des Herzogtums Oldenburg.png Oldenburg (fra 14. oktober) Hertugdømmet Oldenburg Tysk: Oldenburg
fransk: Oldenbourg
Flag of the Principality of Regensburg.svg Regensburg[3] Fyrstedømmet Regensburg Tysk: Regensburg
fransk: Ratisbonne
Flagge Fürstentum Reuß jüngere Linie.svg Reuss-Ebersdorf Fyrstedømmet Reuss-Ebersdorf Tysk: Reuß-Ebersdorf
fransk: Reuss-Ebersdorf
Flagge Fürstentum Reuß jüngere Linie.svg Reuss-Lobenstein Fyrstedømmet Reuss-Lobenstein Tysk: Reuß-Lobenstein
fransk: Reuss-Lobenstein
Flagge Fürstentum Reuß ältere Linie.svg Reuss eldre linje Fyrstedømmet Reuss eldre linje Tysk: Reuß ältere Linie
fransk: Reuss branche aînée
Flagge Fürstentum Reuß jüngere Linie.svg Reuss-Schleiz-Gera Fyrstedømmet Reuss-Schleiz og Gera Tysk: Reuß-Schleiz-Gera
fransk: Reuss branche cadette
State flag of Saxony before 1815.svg Sachsen Kongeriket Sachsen Tysk: Sachsen
fransk: Saxe
Sachsen-Coburg-Saalfeld Hertugdømmet Sachsen-Coburg-Saalfeld Tysk: Sachsen-Coburg-Saalfeld
fransk:Saxe-Coburg-Saalfeld
VlagSGA.svg Sachsen-Gotha-Altenburg Hertugdømmet Sachsen-Gotha-Altenburg Tysk: Sachsen-Gotha-Altenburg
fransk:Saxe-Gotha-Altenburg
Sachsen-Eisenach[4] Hertugdømmet Sachsen-Eisenach Tysk: Sachsen-Eisenach
fransk:Saxe-Eisenach
Sachsen-Weimar[4] Hertugdømmet Sachsen-Weimar Tysk: Sachsen-Weimar
fransk:Saxe-Weimar
Sachsen-Meiningen Hertugdømmet Sachsen-Meiningen (også kalt: Hertugdømmet Sachsen-Meiningen-Hildburghausen) Tysk: Sachsen-Meiningen
fransk:Saxe-Meiningen
Flag of Salm principalities (1798-1811).svg Salm[5] Fyrstedømmet Salm Tysk og fransk: Salm
Schaumburg-Lippe Fyrstedømmet Schaumburg-Lippe Tysk: Schaumburg-Lippe
fransk: Schaumbourg-Lippe
Pyrmont Fyrstedømmet Pyrmont Tysk og fransk: Pyrmont
Schwarzburg-Rudolstadt Fyrstedømmet Schwarzburg-Rudolstadt Tysk: Schwarzburg-Rudolstadt
fransk: Schwarzbourg-Rudolstadt
Schwarzburg-Sondershausen Fyrstedømmet Schwarzburg-Sondershausen Tysk: Schwarzburg-Sondershausen
fransk: Schwarzbourg-Sondershausen
Flag of the Principality of Leyen (1806-1813).svg Leyen Fyrstedømmet Leyen Tysk: Fürstentum von der Leyen
fransk: Principauté de la Leyen
Waldeck-Pyrmont Fyrstedømmet Waldeck Tysk og fransk: Waldeck
Flag of the Kingdom of Westphalia.svg Westfalen Kongeriket Westfalen Tysk: Westphalen
fransk: Westphalie
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg Kongeriket Württemberg Tysk: Württemberg
fransk: Wurtemberg
Flag of the Grandduchy of Wurzburg.svg Würzburg Storhertugdømmet Würzburg Tysk og fransk: Würzburg

Japanske ikke-uavhenige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortenavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Riukiu Vasallstat: Kongeriket Riukiu Japansk: Ryūkyū Ōkoku / 琉球王国
ryukyuspråk: Rūchū-kuku / 琉球國

Ikke-uavhengige territorier av Johor[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Muar Vasallstat Malayisk: Muar
Pahang Vasallstat: Sultanatet Pahang Malayisk: Pahang

Ikke-uavhengige territorier av Karangasem[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Buleleng Vasallstat: Kongeriket Buleleng Balinesisk: Buleleng


Nederlandske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Nederland Nederlandsk India Koloni Nederlandsk: Nederlands-Indië
Nederland Nederlandske Gullkysten Koloni: Nederlandsk-Guinea Nederlandsk: Ne­derlandsche Bezittingen ter Kuste van Guinea
Nederland Sint Maarten Koloni Nederlandsk: Sint Maarten
Nederland Sint Eustatius Koloni Nederlandsk: Sint Eustatius

Osmanske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Abkhasia Vasallstat: Fyrstedømmet Abkhasia Abkhasisk: Apsny / Аҧсны́
Banner of Guria.png Guria Vasallstat: Fyrstedømmet Guria Georgisk: Guria / გურია
Flag of Moldavia.svg Moldavia Vasallstat: Fyrstedømmet Moldavia Osmantyrkisk: Bogdan
rumensk: Moldova
Svaneti Vasallstat: Fyrstedømmet Svaneti Svanisk:
Taqali Vasallstat: Taqalif Taqali: Taqali
Flag of Tunis Bey-fr.svg Tunis Vasallstat: Bejliket Tunis Arabisk:
osmantyrkisk:
Flag of Wallachia.svg Valakia (fra 1. mars) Vasallstat: Fyrstedømmet Walachije Osmantyrkisk: Eflak
rumensk: Valahia

Ikke-uavhengige territorier van Ouaddaï[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Dar Runga Vasallstat: Sultanatet Dar Runga

Persiske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Ardalan Vasallstat: Ardalan (også kalt: Erdalan) Kurdisk:
persisk: Ardalān / اردلان
Ardebil (til 1808) Vasallstat: Khanatet Ardebil (også kalt: Ardabil) Aserbajdsjansk: Ərdəbil
persisk: Ardabīl / اردبیل
Derbent Vasallstat: Khanatet Derbent Aserbajdsjansk: Dərbənd
lezgisk: Кьвевар
persisk: Darband / دربند
Flag of Eriwan Khanate.JPG Jerevan Vasallstat: Khanatet Jerevan Armensk: Yerevan / Երևան
aserbajdsjansk: İrəvan
persisk: Īravān / ایروان
Khoy Vasallstat: Khanatet Khoy Aserbajdsjansk: Xoy
persisk: Khoy / خوی
Maku Vasallstat: Khanatet Maku Aserbajdsjansk: Maku
persisk: Mākū / ماكو
Nachitsjevan Vasallstat: Khanatet Nachitsjevan Aserbajdsjansk: Naxçivan
persisk: خانات نخجوان
Qutqashen Vasallstat: Sultanatet Qutqashen (også kalt: Qabala) Aserbajdsjansk: Qutqaşen sultanlığı / Qəbələ mahalı
persisk:
Talysj Vasallstat: Khanatet Talysj Talysj:
persisk:

Portugisiske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Portugal (1707).svg Azorene Kapteinsgeneralitet Portugisisk: Açores
Flag of Portugal (1707).svg Brasil Kongedømme Portugisisk: Brasil
Flag of Portugal (1707).svg Kapp Verde Koloni Portugisisk: Cabo Verde
Kongo flag.JPG Kongo Vasallstat: Kongeriket Kongo Kikongo: Kongo
portugisisk: Congo
Flag of Portugal (1707).svg Macau Koloni Portugisisk: Macau
Flag of Portugal (1707).svg Madeira (fra april) Koloni Portugisisk: Madeira
Flag of Portugal (1707).svg Portugisisk India Koloni Portugisisk: Estado da Índia
Flag of Portugal (1707).svg Portugisisk Øst-Afrika Koloni Portugisisk: África Oriental Portuguesa
Flag of Portugal (1707).svg Portugisisk Vest-Afrika Koloni Portugisisk: África Ocidental Portuguesa
Flag of Portugal (1707).svg São Tomé og Príncipe Koloni Portugisisk: São Tomé e Príncipe

Russiske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Bukej-Horde Vasallstat: Bukej-Horde Kasakhisk: Bökey Ordası / Бөкей Ордасы
russisk: Bukeyevskaya Orda / Букеевская Орда
Store Horde Protektorat Kasakhisk: Ulı jüz / Ұлы жүз
Umayyad Flag.svg Imereti Protektorat: Kongeriket Imereti Georgisk: Imeretis Samepho / იმერეთის სამეფო
Karabach Vasallstat: Khanatet Karabach Armensk:
aserbajdsjansk:
russisk:
Lille Horde Protektorat Kasakhisk: Kişi jüz / Кіші жүз
Midrerste Horde Protektorat Kasakhisk: Orta jüz / Орта жүз
Mingrelia Protektorat: Fyrstedømmet Mingrelia Mingrelsk:
Quba Protektorat: Khanatet Quba
Flag of the Russian-American Company.svg Russisk Amerika Territoriet til Det russisk-amerikanske kompani Russisk: Russkaya Amerika / Русская Америка
Flag of Shaki Khanate.svg Şəki Vasallstat: Khanatet Şəki (også kalt: Sheki / Sjeki / Shaki / Shekin / Shakki) Aserbajdsjansk: Şəki
russisk: Sjeki / Шеки
Şirvan Vasallstat: Khanatet Şirvan (også kalt: Shirwan / Shervan / Sjirvan) Aserbajdsjansk: Şirvan
russisk:

Saudiske ikke-uavhengige territorier territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Bahrain (before 1820).svg Bahrain Vasallstat: Bahrain Arabisk: al-Bahrayn / البحرين

Ikke-uavhengige territorier av Siak[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Langkat Vasallstat: Sultanatet Langkat Malayisk: Langkat
Serdang Vasallstat: Sultanatet Serdang Malayisk: Serdang

Ikke-uavhengige territorier i Siam[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Kambodsja Vasallstat: Kongeriket Kambodsja Khmer: Kampuchea / ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
Champassak Vasallstat: Kongeriket Champassak Laotisk:
Chiangmai Vasallstat: Kongeriket Chiangmai Thai: Chiangmai / นครเชียงใหม่
Red flag.svg Kedah Vasallstat: Sultanatet Kedah Malayisk: Kedah
Lampang Vasallstat: Lampang Thai: Lampang / ลำปาง
Lamphun Vasallstat: Lamphun Thai: Lamphun / ลำพูน
Muang Phuan Vasallstat: Muang Phuan Laotisk:
Nan Vasallstat: Kongeriket Nan Thai: Nan / น่าน
Terengganu Protektorat Thai: Trangkanu / ตรังกานู
Vientiane Vasallstat: Kongeriket Vientiane Laotisk: Wieng Chan / ວຽງຈັນ
Xhieng Khuang Vasallstat: Kongeriket Xhieng Khuang

Ikke-uavhengige territorier av Sikher[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Kotkhai Vasallstat

Ikke-uavhengige territorier i Sokoto[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Bauchi Vasallstat: Emiratet Bauchi
Dutse Vasallstat: Emiratet Dutse
Gombe Vasallstat: Emiratet Gombe
Gwandu (fra 1808) Vasallstat: Emiratet Gwandu Hausa: Gwandu
Hadejia Vasallstat: Emiratet Hadejia Hausa: Hadejia
Kano Vasallstat: Emiratet Kano Hausa: Kano
Katagum Vasallstat: Emiratet Katagum
Katsina Vasallstat: Emiratet Katsina Hausa: Katsina
Keffi Vasallstat: Emiratet Keffi
Zaria (fra desember) Vasallstat: Emiratet Zaria Hausa: Zaria

Spanske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Fernando Póo Koloni Spansk: Fernando Pó
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Ny-Granada Visekongedømme Spansk: Nueva Granada
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Ny-Spania Visekongedømme Spansk: Nueva España
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Peru Visekongedømme Spansk: Perú
Flag of Spain (1785–1873, 1875–1931).svg Río de la Plata Visekongedømme Spansk: Río de la Plata

Svenske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Sweden.svg Saint-Barthélemy Koloni Svensk: Sankt Bartholomeus
Flag of Sweden.svg Svensk Pommern Besittelse Tysk: Schwedisch Pommern
svensk: Svenska Pommern

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Andorra var de facto en region styrt av Frankrike og Spania.
  2. ^ Den uavhengig republikkene Republikken Goust ble anerkjent av Frankrike og England i 1648.
  3. ^ Prinsen av Regensburg var prins av Fystedømme Aschaffenburg og greve av Grevskap Wetzlar.
  4. ^ a b Hertugdømmet Sachsen-Eisenach og Hertugdømmet Sachsen-Weimer ble samlet i en personalunion
  5. ^ Fyrstedømmet Salm var en sammenslutning av Salm-Salm og Salm-Kyrburg.