Liste over land etter lengde på veinett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over verdens land etter samlet lengde på veinett. De oppgitte veilengdene omfatter både asfalterte og uasfalterte veier. Opplysningene er basert på tall fra CIA World Factbook.

Rangering Land Veilengde (km) Viktige hovedveier /
motorveier i lengde (km)
Oppdatert
Verden 68 937 575 2008
1 USA USA 6 506 204 75 238 2008
2 Kina Kina 4 193 000 95 600 2012
3 India India 4 020 000 10 000 2012
4 Brasil Brasil 1 751 868 2004
5 Japan Japan 1 210 251 7 803 2011
6 Canada Canada 1 042 300 17 000 2009
7 Russland Russland 982 000 30 000 2009
8 Frankrike Frankrike 951 200 11 100 2008
9 Australia Australia 823 217 2011
10 Spania Spania 681 298 15 152 2008
11 Tyskland Tyskland 644 480 12 800 2010
12 Sverige Sverige 572 900 1 855 2009
13 Italia Italia 487 700 6 700 2007
14 Indonesia Indonesia 437 759 2008
15 Polen Polen 423 997 2 474 2012
16 Storbritannia Storbritannia 394 428 3 519 2009
17 Mexico Mexico 366 095 6 279 2008
18 Sør-Afrika Sør-Afrika 362 099 239 2002
19 Tyrkia Tyrkia 352 046 2 010 2008
20 Pakistan Pakistan 260 760 711 2010
21 Hongkong Hongkong 239 226 2008
22 Bangladesh Bangladesh 238 821 2003
23 Argentina Argentina 231 374 734 2004
24 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 221 372 3 891 2006
25 Filippinene Filippinene 217 456 1 668 2012
26 Ungarn Ungarn 197 519 911 2010
27 Nigeria Nigeria 193 200 2004
28 Vietnam Vietnam 180 549 2009
29 Thailand Thailand 180 053 450 2006
30 Iran Iran 172 927 1 429 2006
31 Ukraina Ukraina 169 496 15 2010
32 Kenya Kenya 160 886 2008
33 Belgia Belgia 153 595 1 756 2008
34 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 153 497 2004
35 Colombia Colombia 141 374 2010
36 Peru Peru 137 327 2011
37 Nederland Nederland 136 827 2 631 2010
38 Tsjekkia Tsjekkia 127 797 730 2011
39 Østerrike Østerrike 124 508 1 719 2012
40 Hellas Hellas 116 711 948 2008
41 Algerie Algerie 111 261 645 2008
42 Sør-Korea Sør-Korea 103 029 3 367 2008
43 Libya Libya 100 024 2003
44 Malaysia Malaysia 98 721 1 821 2012
45 Zimbabwe Zimbabwe 97 267 2002
46 Venezuela Venezuela 96 155 2002
47 Irland Irland 96 036 1 224 2010
48 Hviterussland Hviterussland 94 797 2005
49 New Zealand New Zealand 93 911 172 2009
50 Kasakhstan Kasakhstan 93 612 2008
51 Norge Norge 93 509 253 2010
52 Burkina Faso Burkina Faso 92 495 2004
53 Sri Lanka Sri Lanka 91 907 2008
54 Zambia Zambia 91 440 2001
55 Tanzania Tanzania 91 049 2010
56 Usbekistan Usbekistan 86 496 2000
57 Portugal Portugal 82 900 2 613 2008
58 Romania Romania 82 386 371 2010
59 Litauen Litauen 81 030 309 2008
60 Chile Chile 80 505 2 387 2004
61 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 80 000 2006
62 Finland Finland 78 141 739 2009
63 Uruguay Uruguay 77 732 2010
64 Danmark Danmark 73 197 1 111 2008
65 Latvia Latvia 73 074 2010
66 Sveits Sveits 71 454 1 790 2010
67 Jemen Jemen 71 300 2005
68 Uganda Uganda 70 746 2003
69 Syria Syria 68 157 1 103 2009
70 Madagaskar Madagaskar 65 663 2003
71 Egypt Egypt 65 050 2009
72 Namibia Namibia 64 189 2010
73 Ghana Ghana 62 221 2006
74 Cuba Cuba 60 858 638 2001
75 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 59 141 2006
76 Turkmenistan Turkmenistan 58 592 2002
77 Marokko Marokko 58 256 866 2008
78 Estland Estland 58 034 104 2009
79 Oman Oman 53 430 1 384 2008
80 Angola Angola 51 429 2001
81 Kamerun Kamerun 51 000 2010
82 Mongolia Mongolia 49 249 2010
83 Irak Irak 44 900 2002
84 Guinea Guinea 44 348 2003
85 Slovakia Slovakia 43 761 384 2008
86 Ecuador Ecuador 43 670 2007
87 Afghanistan Afghanistan 42 150 2006
88 Serbia Serbia 41 913 2009
89 Taiwan Taiwan 41 475 720 2009
90 Bulgaria Bulgaria 40 231 458 2008
91 Tsjad Tsjad 40 000 2011
92 Laos Laos 39 568 2009
93 Slovenia Slovenia 38 925 658 2009
94 Kambodsja Kambodsja 38 093 2007
95 Costa Rica Costa Rica 38 049 2008
96 Etiopia Etiopia 36 469 2007
97 Kirgisistan Kirgisistan 34 000 2007
98 Mosambik Mosambik 30 331 2008
99 Paraguay Paraguay 29 500 2001
100 Kroatia Kroatia 29 343 2010
101 Tadsjikistan Tadsjikistan 27 767 2000
102 Myanmar Myanmar 27 000 2006
103 Puerto Rico Puerto Rico 26 670 2008
104 Botswana Botswana 25 798 2005
105 Nord-Korea Nord-Korea 25 554 2006
106 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 24 307 2000
107 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 22 926 2010
108 Jamaica Jamaica 22 121 2008
109 Somalia Somalia 22 100 2000
110 Georgia Georgia 20 329 13 2007
111 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 19 705 2002
112 Tunisia Tunisia 19 232 262 2008
113 Nicaragua Nicaragua 19 137 2009
114 Niger Niger 18 949 2008
115 Mali Mali 18 912 2005
116 Israel Israel 18 290 146 2009
117 Albania Albania 18 000 2002
118 Republikken Kongo Republikken Kongo 17 289 2004
119 Nepal Nepal 17 282 2007
120 Bolivia Bolivia 16 138 2009
121 Benin Benin 16 000 2006
122 Malawi Malawi 15 451 2003
123 Kypros Kypros 14 671 257 2008
124 Honduras Honduras 14 239 2009
125 Guatemala Guatemala 14 095 2001
126 Rwanda Rwanda 14 008 2004
127 Senegal Senegal 14 008 2006
128 Nord-Makedonia Nord-Makedonia 13 736 2010
129 Island Island 12 869 2009
130 Burundi Burundi 12 322 2004
131 Panama Panama 11 978 2002
132 Sudan Sudan 11 900 2000
133 Sierra Leone Sierra Leone 11 300 2002
134 Mauritania Mauritania 11 066 2006
135 El Salvador El Salvador 10 886 2000
136 Liberia Liberia 10 600 2000
137 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 9 349 2011
138 Moldova Moldova 9 343 2008
139 Gabon Gabon 9 170 2004
140 Armenia Armenia 8 888 2008
141 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 8 320 2001
142 Bhutan Bhutan 8 050 2003
143 Guyana Guyana 7 970 2001
144 Jordan Jordan 7 891 2009
145 Qatar Qatar 7 790 2006
146 Montenegro Montenegro 7 624 2010
147 Togo Togo 7 520 2007
148 Lesotho Lesotho 7 091 2003
149 Libanon Libanon 6 970 2005
150 Øst-Timor Øst-Timor 6 040 2005
151 Kuwait Kuwait 5 749 2004
152 Ny-Caledonia Ny-Caledonia 5 622 2006
153 Luxembourg Luxembourg 5 227 147 2008
154 Palestina Palestina 5 147 2006
155 Surinam Surinam 4 304 2003
156 Haiti Haiti 4 160 2001
157 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 4 080 253 2008
158 Eritrea Eritrea 4 010 2000
159 Bahrain Bahrain 3 851 2007
160 Gambia Gambia 3 742 2004
161 Swaziland Swaziland 3 594 2002
162 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 3 455 2002
163 Fiji Fiji 3 440 2000
164 Singapore Singapore 3 356 161 2009
165 Malta Malta 3 096 2008
166 Djibouti Djibouti 3 065 2000
167 Belize Belize 3 007 2006
168 Brunei Brunei 2 971 2008
169 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 2 880 2000
170 Bahamas Bahamas 2 717 2002
171 Fransk Polynesia Fransk Polynesia 2 590 1999
172 Samoa Samoa 2 337 2001
173 Mauritius Mauritius 2 066 2009
174 Marshalløyene Marshalløyene 2 028 2007
175 Kosovo Kosovo 1 964 2009
176 Barbados Barbados 1 600 2004
177 Salomonøyene Salomonøyene 1 360 2002
178 Kapp Verde Kapp Verde 1 350 2000
179 De amerikanske Jomfruøyer De amerikanske Jomfruøyer 1 260 2008
180 Saint Lucia Saint Lucia 1 210 2002
181 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1 165 2002
182 Grenada Grenada 1 127 2001
183 Vanuatu Vanuatu 1 070 2000
184 Komorene Komorene 880 2002
185 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 829 2003
186 Caymanøyene Caymanøyene 785 2007
187 Dominica Dominica 780 2001
188 Tonga Tonga 680 2000
189 Kiribati Kiribati 670 2000
190 Jersey Jersey 576 2010
191 Curaçao Curaçao 550
192 Nord-Marianene Nord-Marianene 536 2008
193 Seychellene Seychellene 508 2008
194 Man Man 500 2008
195 Færøyene Færøyene 463 2006
196 Bermuda Bermuda 447 2007
197 Falklandsøyene Falklandsøyene 440 2008
198 Macao Macao 413 2009
199 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 383 2002
200 Liechtenstein Liechtenstein 380 2010
201 Andorra Andorra 320 2008
202 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 320 2000
203 Cookøyene Cookøyene 320 2003
204 San Marino San Marino 292 2006
205 Amerikansk Samoa Amerikansk Samoa 241 2008
206 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 240 2000
207 De britiske Jomfruøyer De britiske Jomfruøyer 200 2007
208 St. Helena St. Helena 198 2002
209 Anguilla Anguilla 175 2004
210 Christmasøya Christmasøya 140 2007
211 Turks- og Caicosøyene Turks- og Caicosøyene 121 2003
212 Niue Niue 120 2008
213 Saint-Pierre og Miquelon Saint-Pierre og Miquelon 117 2000
214 Maldivene Maldivene 88 2006
215 Norfolkøya Norfolkøya 80 2008
216 Monaco Monaco 77 2008
217 Sint Maarten Sint Maarten 53
218 Gibraltar Gibraltar 29 2007
219 Nauru Nauru 24 2002
220 Kokosøyene Kokosøyene 22 2007
221 Tuvalu Tuvalu 8 2002

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]