Liste over kulturminner i Vang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Vang er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Vang kommune i Valdres. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
21360 Sparstad Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 61°08′36″N 8°34′13″Ø Vang
21361 Sparstad Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 61°08′36″N 8°34′06″Ø Vang
41531 Grov med Bø Bautasteinslokalitet Jernalder 61°12′00″N 8°22′11″Ø Vang
11829 Verssteinen Verssteinen Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
Jernalder
61°10′12″N 8°22′19″Ø Vang
11921 Klittudn, Listølen Klittudn, Listølen Bergkunst Bronsealder 61°09′40″N 8°21′48″Ø Vang
12264 Opdalstølen sameige Opdalstølen sameige Bergkunst Bronsealder 61°12′34″N 8°14′30″Ø Vang
12265 Opdal Opdal Bergkunst Jernalder 61°12′34″N 8°19′17″Ø Vang
20195 Skålgropstein i Valdres Skålgropstein i Valdres Bergkunst Jernalder 61°07′07″N 8°30′19″Ø Vang
21679 Steinde Steinde Bergkunst Jernalder
Bronsealder
61°10′21″N 8°24′34″Ø Vang
31652 Øygarden Øygarden Bergkunst Jernalder 61°09′55″N 8°22′28″Ø Vang
31973 Klepp Klepp Bergkunst Jernalder 61°11′56″N 8°23′02″Ø Vang
41252 Kattevål øvre Kattevål øvre Bergkunst Bronsealder 61°07′51″N 8°35′28″Ø Vang
51255 Laramsbu Laramsbu Bergkunst Førreformatorisk tid
Jernalder
61°10′15″N 8°22′45″Ø Vang
51424 Bekkestykket Bekkestykket Bergkunst Bronsealder 61°09′00″N 8°33′32″Ø Vang
51425 Remmingen Remmingen Bergkunst Bronsealder 61°09′02″N 8°33′27″Ø Vang
61930 Skogstad Skogstad Bergkunst Bronsealder 61°12′27″N 8°14′23″Ø Vang
70102 Øddestølen Øddestølen Bergkunst Bronsealder 61°15′21″N 8°42′54″Ø Vang
70114 Høvdestølen Høvdestølen Bergkunst Jernalder 61°09′42″N 8°22′01″Ø Vang
75591 Hovdestølen Hovdestølen Bergkunst Jernalder 61°09′45″N 8°22′04″Ø Vang
79765 Opdal i Vang Opdal i Vang Bergkunst Jernalder
Bronsealder
61°12′27″N 8°14′10″Ø Vang
79887 Øddestøl Øddestøl Bergkunst Bronsealder 61°15′22″N 8°42′57″Ø Vang
79895 Øye Øye Bergkunst Jernalder 61°09′44″N 8°22′06″Ø Vang
79902 Sparstad Sparstad Bergkunst Jernalder 61°09′10″N 8°34′41″Ø Vang
79905 Sparstad Sparstad Bergkunst Bronsealder 61°09′12″N 8°34′45″Ø Vang
159297 Østre Kalvehøgde Bergkunst Førreformatorisk tid 61°23′28″N 8°38′50″Ø Vang
159320 Eidsbugarden Bergkunst Uviss tid 61°22′34″N 8°17′53″Ø Vang
41632 Riddarberget Riddarberget Forsvarsanlegg Jernalder 61°08′37″N 8°48′44″Ø Vang
51340 Helle nedre Forsvarsanlegg Jernalder 61°08′35″N 8°50′11″Ø Vang
86400 Leirhol nordre riddarstoga Leirhol nordre riddarstoga Gårdstun 1537-1649 61°09′04″N 8°37′00″Ø Vang
58439 Ævangen Handelsplass Uviss tid 61°10′53″N 8°23′25″Ø Vang
61776 Nystuen Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 61°10′46″N 8°07′06″Ø Vang
31732 Berge Kirkegårdslokalitet Middelalder 61°07′47″N 8°32′26″Ø Vang
31672 Remmen kirke el. Bønokirke. Kalles nå Kirkesletten Kirkested Middelalder 61°09′41″N 8°38′34″Ø Vang
51238 Thomaskirka Sankt Thomaskirken på Filefjell
Thomaskirka
Kirkested Middelalder 61°10′48″N 8°07′07″Ø Vang
70115 Øye middelalderske kirkested Kirkested Middelalder 61°10′13″N 8°23′54″Ø Vang
84541 Helstrand kirkested Kirkested Middelalder 61°02′37″N 8°39′25″Ø Vang
84553 Hensåsen kirkested Heensåsen kirke
Hensåsen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 61°10′14″N 8°41′42″Ø Vang
84696 Høre stavkyrkje Høre stavkirke
Høre stavkyrkje
Kirkested Middelalder 61°09′12″N 8°48′17″Ø Vang
85160 Nordre Bø kirkested Kirkested Middelalder 61°07′34″N 8°32′48″Ø Vang
85760 Vang kirkested Vang kirke (Valdres)
Vang kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
61°07′33″N 8°34′32″Ø Vang
85935 Øye stavkyrkje Øye stavkirke
Øye stavkyrkje
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
61°10′02″N 8°23′58″Ø Vang
86401 Vang prestegård Vang prestegård
Vang prestegård
Prestegård 1800-tallet 61°07′31″N 8°34′35″Ø Vang
21750 Kvien
Kvien
Runer/innskrifter Etterreformatorisk tid 61°09′12″N 8°48′17″Ø Vang
31725 Vangsteinen Vangsteinen
Vangsteinen
Runer/innskrifter Jernalder 61°07′32″N 8°34′30″Ø Vang
41691 Høverstadstølen Seter Førreformatorisk tid 61°09′43″N 8°37′17″Ø Vang
128587 Seter Seter Etterreformatorisk tid 61°10′46″N 8°07′05″Ø Vang
21366 Urhammeren Tradisjonslokalitet Uviss tid 61°08′38″N 8°33′58″Ø Vang
31544 Kjærstein Tradisjonslokalitet Middelalder 61°10′12″N 8°23′32″Ø Vang
58410 Leikvollen Tradisjonslokalitet Uviss tid 61°12′20″N 8°21′24″Ø Vang
61792 Kjærstein Tradisjonslokalitet Uviss tid 61°10′13″N 8°23′29″Ø Vang

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]