Liste over kulturminner i Ny-Ålesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Ny-Ålesund er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Ny-ÅlesundSvalbard. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
143854 Nilsebu, Ny-Ålesund Nilsebu, Ny-Ålesund Annen bygningslokalitet 1900-tallet, tredje kvartal 78°55′56″N 11°50′08″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159739 Båtnaust Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′39″N 11°54′26″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159756 Skolen
Skolen
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′51″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159759 Green Harbour-huset
Green Harbour-huset
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′29″N 11°55′48″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159761 Hytte Lysegrønn Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′31″N 11°55′40″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159762 Hytte Lyseblå Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′38″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159763 Hytte Rød (Sysselbu) Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′40″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159764 Hytte Rødbrun Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′31″N 11°55′42″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159768 Amundsenvillaen
Amundsenvillaen
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′27″N 11°55′59″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159769 Gamle Telegrafen
Gamle Telegrafen
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′23″N 11°55′59″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159772 Trønderheimen Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′27″N 11°55′29″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159776 Nordpolhotellet Nordpolhotellet
Nordpolhotellet
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′28″N 11°55′41″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159779 Gult Hus
Gult Hus
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′27″N 11°55′38″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159781 Hvitt Hus
Hvitt Hus
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′25″N 11°55′41″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159782 Mexico Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′26″N 11°55′25″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159784 Blått Hus
Blått Hus
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′26″N 11°55′44″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159785 Scootergarasjen Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′25″N 11°55′33″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159790 Samfunnshuset Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′44″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159793 Museet (Butikken) Ny-Ålesund By- og Gruvemuseum
Museet (Butikken)
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′32″N 11°55′49″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159795 Mellageret
Mellageret
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′35″N 11°56′06″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159796 Posten Postkontorbygningen i Ny-Ålesund
Posten
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′28″N 11°55′49″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159798 Setra Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′29″N 11°55′28″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159799 Transformatorhus Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′36″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159801 Jernlageret
Jernlageret
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′35″N 11°56′17″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159802 London 4
London 4
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′32″N 11°56′03″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159804 London 3
London 3
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′32″N 11°56′01″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159806 London 2
London 2
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′32″N 11°55′58″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159807 London 1
London 1
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′32″N 11°55′56″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159820 Båtnaust
Båtnaust
Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′36″N 11°56′18″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159823 Båtnaust Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′38″N 11°56′13″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159826 Sykehus Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′27″N 11°55′32″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159827 Funksjonærbolig Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′26″N 11°55′28″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159828 Funksjonærbolig Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′25″N 11°55′35″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159829 Sibir Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′25″N 11°55′32″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159830 Lompa (Brakke 3) Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′28″N 11°55′47″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159834 Bad Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°56′02″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159835 Bakeri Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′31″N 11°56′03″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159836 Mellomdekket (Arbeidermesse) Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′55″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159837 Brakke 1 Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′31″N 11°55′55″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159839 Gamle Fjøset Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′33″N 11°55′44″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159840 Stall Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′34″N 11°55′52″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159841 Mekanisk verksted og smie Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′34″N 11°56′16″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159842 Lokomotivstall Annen bygningslokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′37″N 11°56′15″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159727 Tuft Annen tekn-ind. lokalitet Uviss tid 78°55′32″N 11°48′41″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
162174 Lokomotiv
Lokomotiv
Annen tekn-ind. lokalitet Før 1946 (Svalbard) 78°55′36″N 11°56′11″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158491 Advokaten gruve Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′58″N 11°56′29″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158507 Josefine gruve Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′54″N 11°54′50″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158512 Hytte med ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′52″N 11°54′43″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158514 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′54″N 11°55′14″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158529 Otilie gruve Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′54″N 11°55′34″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158535 Agnes gruve Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′48″N 11°56′13″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158551 Ceciliesynken Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°55′52″N 11°48′03″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158595 Gruve Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°55′23″N 11°50′22″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158599 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°55′20″N 11°50′14″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158627 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′56″N 11°56′48″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158629 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard)
Uviss tid
78°54′50″N 11°57′11″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158630 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°54′50″N 11°57′08″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158631 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′48″N 11°57′16″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158632 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′55″N 11°54′19″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158635 Gruve Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°54′51″N 11°54′17″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158637 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′46″N 11°57′13″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158658 Ester III Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°54′46″N 11°57′35″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158661 Sofie III Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°54′52″N 11°57′43″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158669 Tuft Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°55′11″N 11°55′51″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158670 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′56″N 11°56′00″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158690 Tuft Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°55′03″N 11°55′21″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158695 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′53″N 11°54′56″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158702 Tuft Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′54″N 11°55′02″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158726 Sofie gruve Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard)
Etter 1946 (Svalbard)
78°55′06″N 11°55′30″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158727 Ester gruve Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°55′05″N 11°55′58″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158729 Gruve Ester II Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°55′01″N 11°56′38″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158752 Transportbånd Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°55′10″N 11°55′33″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158757 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°55′00″N 11°55′35″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158765 Gruve Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°55′12″N 11°52′09″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158818 Jernbanespor Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′55″N 11°54′58″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
158820 Jernbanespor Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet 78°54′53″N 11°57′34″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159598 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′53″N 11°55′23″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159600 Tuft Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′53″N 11°57′12″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159705 Fundament Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′46″N 11°57′17″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159708 Gruveinngang Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°54′44″N 11°57′19″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159711 Ventilasjon Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°54′38″N 11°57′34″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159716 Jernbaneskinner Bergverk-gruveanlegg Etter 1946 (Svalbard) 78°55′49″N 11°47′40″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159724 Testsynk Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°55′44″N 11°48′06″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159729 Gruveinngang Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°54′55″N 11°56′04″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159731 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°55′02″N 11°55′40″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159734 Tømmerlager Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°55′02″N 11°55′36″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159737 Gruvevogner Bergverk-gruveanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°55′30″N 11°55′30″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159743 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°54′42″N 11°56′33″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159745 Ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°54′41″N 11°56′28″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159746 Overbygg ventilasjonssjakt Bergverk-gruveanlegg Uviss tid 78°54′41″N 11°56′26″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
159599 Demning Dam/demningsanlegg Før 1946 (Svalbard) 78°54′59″N 11°55′17″Ø Ny-Ålesund arealplanområde
93557 Ny-Ålesund, Kongsfjorden, Vest-Spitsberqen. Kirkegårdslokalitet 1900-tallet
Før 1946 (Svalbard)
Etter 1946 (Svalbard)
78°55′16″N 11°56′46″Ø Ny-Ålesund arealplanområde

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]