Liste over kulturminner i Kragerø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Kragerø er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Kragerø. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
86874 LOVISENBERGVEIEN 61, Nedre Langtangen LOVISENBERGVEIEN 61, Nedre Langtangen Annen bygningslokalitet Etterreformatorisk tid
1900-tallet
58°53′47″N 9°23′48″Ø Kragerø
86746 WIBORGGÅRDEN Wiborggården Boligeiendom Etterreformatorisk tid 58°52′00″N 9°24′37″Ø Kragerø
156543 Bygningsruin Bygningsruin Etterreformatorisk tid 58°55′44″N 9°15′45″Ø Kragerø
156545 Bygningsruin Bygningsruin Etterreformatorisk tid 58°55′55″N 9°16′53″Ø Kragerø
127846 B/F Gamle Kragerø LFDS - B/F Foldinferga LFDS B/F Gamle Kragerø LFDS - B/F Foldinferga LFDS Fartøy 1900-tallet, tredje kvartal 58°52′08″N 9°24′56″Ø Kragerø
86872 HYTTE I PORTØR Hytte i portør Feriested-landsted 1900-tallet 58°47′56″N 9°25′14″Ø Kragerø
138281 Østre Tåtøy Østre Tåtøy Feriested-landsted 1800-tallet, første kvartal 58°51′25″N 9°22′51″Ø Kragerø
86744 STAVSENG FYRSTASJON Stavseng fyrstasjon
STAVSENG FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet 58°51′04″N 9°27′12″Ø Kragerø
86745 STRØMTANGEN FYRSTASJON Strømtangen fyr (Kragerø)
STRØMTANGEN FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet 58°50′10″N 9°27′50″Ø Kragerø
86873 JOMFRULAND FYRSTASJON Jomfruland fyrstasjon
JOMFRULAND FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
58°51′53″N 9°35′45″Ø Kragerø
118382 Saltbutangen Saltbutangen Gårdstun 1800-tallet 58°51′31″N 9°27′59″Ø Kragerø
139626 Berg Berg Grøntområder 1800-tallet, andre kvartal 58°53′07″N 9°22′59″Ø Kragerø
86875 TÅTØY (TÅTØY VESTRE) Tåtøy (Tåtøy vestre) Herregård-lystgård 1700-tallet 58°51′23″N 9°22′42″Ø Kragerø
148783 Husmannsplass Husmannsplass Etterreformatorisk tid 58°53′56″N 9°13′42″Ø Kragerø
148784 Husmannsplass Husmannsplass Etterreformatorisk tid 58°55′35″N 9°15′53″Ø Kragerø
162209 Kalstad kirkested på Kirkeholmen Kirkegårdslokalitet Middelalder 58°51′37″N 9°23′13″Ø Kragerø
84296 Levangsheia kirkested Støle kirke
Levangsheia kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 58°49′12″N 9°22′34″Ø Kragerø
84834 Kragerø kirkested Kragerø kirkested
Kragerø kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
58°52′16″N 9°24′52″Ø Kragerø
85399 Sannidal kirkested Sannidal kirkested
Sannidal kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, tredje kvartal
58°53′35″N 9°15′57″Ø Kragerø
85494 Skåtøy kirkested Skåtøy kirke
Skåtøy kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 58°51′32″N 9°28′33″Ø Kragerø
86743 BJØRNSBORG (Biørnsborg) BJØRNSBORG (Biørnsborg) Offentlig institusjon 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
58°52′21″N 9°24′46″Ø Kragerø
117597 Kragerø politikammer Kragerø politikammer Offentlig institusjon 1700-tallet, fjerde kvartal 58°52′22″N 9°24′47″Ø Kragerø
118394 Kragerø tollbod - Tollboden Kragerø tollbod
Kragerø tollbod - Tollboden
Offentlig institusjon 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet
Uviss tid
58°52′09″N 9°24′49″Ø Kragerø
22494 Lindheim Steinbrudd Uviss tid 58°51′13″N 9°15′00″Ø Kragerø
148785 Steinbrudd Steinbrudd Etterreformatorisk tid 58°53′23″N 9°13′01″Ø Kragerø
127640 0 Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°51′35″N 9°30′23″Ø Kragerø
127642 0 Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°51′38″N 9°30′28″Ø Kragerø
212941 Stangnes Gårdsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
58°47′05″N 9°23′07″Ø Kragerø
212949 Portør Offentlig institusjon 1800-tallet, andre kvartal 58°48′18″N 9°26′01″Ø Kragerø
178003 Dalsfos Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°58′01″N 9°18′39″Ø Kragerø

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]