Liste over kulturminner i Gjøvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Gjøvik er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Gjøvik. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
160979 Bryggeområde, Gjøvik
Bryggeområde, Gjøvik
Annen bygningslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
60°47′54″N 10°41′46″Ø Gjøvik
160981 Ferjekai
Ferjekai
Annen bygningslokalitet 1900-tallet, tredje kvartal 60°47′46″N 10°42′05″Ø Gjøvik
160982 Brygge, Fjeldstad Annen bygningslokalitet 1900-tallet 60°52′07″N 10°41′56″Ø Gjøvik
160983 Sveabrygga, Redalen Annen bygningslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 60°53′44″N 10°39′58″Ø Gjøvik
160987 Eiriksrud brygge Annen bygningslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 60°56′36″N 10°38′31″Ø Gjøvik
160992 Brygge, Svennes Annen bygningslokalitet 1700-tallet, tredje kvartal 60°58′28″N 10°36′07″Ø Gjøvik
160994 Brygge, Roterud Annen bygningslokalitet 1800-tallet 60°59′09″N 10°33′56″Ø Gjøvik
161001 Brygge, Strandengen Annen bygningslokalitet 1800-tallet 61°00′01″N 10°30′14″Ø Gjøvik
21200 Spellemannssteinen Spellemannssteinen Bergkunst Bronsealder 60°50′22″N 10°40′18″Ø Gjøvik
75844 Hallingbakken Hallingbakken Bergkunst Bronsealder 60°50′24″N 10°40′19″Ø Gjøvik
75845 Ravnberget Ravnberget Bergkunst Bronsealder 60°50′23″N 10°40′28″Ø Gjøvik
146087 Bjørge Gruber Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet 60°51′28″N 10°40′07″Ø Gjøvik
86316 Kauffeldtgården, langes hus Kauffeldtgården, Langes hus
Kauffeldtgården, langes hus
Boligeiendom 1800-tallet, første kvartal 60°47′43″N 10°41′31″Ø Gjøvik
144529 Nydammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 60°54′49″N 10°20′43″Ø Gjøvik
144542 Røstadvass-dammen Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°54′45″N 10°16′51″Ø Gjøvik
144553 Veltvassdammen Dam/demningsanlegg 1900-tallet 60°56′12″N 10°18′37″Ø Gjøvik
144572 Bergevassdammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 60°53′41″N 10°14′43″Ø Gjøvik
144573 Langvassdammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°53′12″N 10°15′00″Ø Gjøvik
144594 Flatsjødammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 60°55′35″N 10°13′41″Ø Gjøvik
144618 Ringsjødammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°52′08″N 10°24′13″Ø Gjøvik
144707 Ringsrud Sagdam Dam/demningsanlegg Etterreformatorisk tid 60°56′42″N 10°11′12″Ø Gjøvik
144738 Dam i Lauga Dam/demningsanlegg Etterreformatorisk tid 60°56′04″N 10°14′05″Ø Gjøvik
144741 Ruuds-dammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 60°51′42″N 10°19′07″Ø Gjøvik
144773 Skonnord-dammen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 60°54′08″N 10°24′29″Ø Gjøvik
144788 Svarthulldam Dam/demningsanlegg 1700-tallet 60°55′52″N 10°24′30″Ø Gjøvik
144791 Svarthulldam Dam/demningsanlegg 1700-tallet 60°55′49″N 10°25′02″Ø Gjøvik
144846 Settefiskedam Dam/demningsanlegg 1900-tallet 60°53′22″N 10°31′30″Ø Gjøvik
117643 D/S Skibladner - LNOP DS «Skibladner»
D/S Skibladner - LNOP
Fartøy 1800-tallet, tredje kvartal 60°47′55″N 10°41′52″Ø Gjøvik
144883 Stokke lense Fløtingsanlegg 1700-tallet 60°53′15″N 10°40′38″Ø Gjøvik
115042 Gjøvik gård Gjøvik gård
Gjøvik gård
Gårdstun 1700-tallet
1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°47′34″N 10°41′27″Ø Gjøvik
144312 Teglverk, Dalen Teglverk, Dalen Glass-keramikk-tegl produksjon 1800-tallet 60°45′31″N 10°37′47″Ø Gjøvik
144444 Glasshytta, Gjøviks Glassverk Glass-keramikk-tegl produksjon 1800-tallet, første kvartal 60°47′46″N 10°41′42″Ø Gjøvik
144785 Rådalen Teglverk Glass-keramikk-tegl produksjon 1800-tallet, første kvartal 60°51′59″N 10°27′51″Ø Gjøvik
141210 Svennes Svennes Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 60°58′22″N 10°35′50″Ø Gjøvik
144306 Vardal Træmassefabrikk/Betong A/S Vardal Træmassefabrikk/Betong A/S Industrianlegg 1800-tallet, tredje kvartal 60°45′19″N 10°37′38″Ø Gjøvik
144347 A/S Toten Cellulosefabrikk A/S Toten Cellulosefabrikk Industrianlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°46′54″N 10°38′44″Ø Gjøvik
144352 Mustad & Søns avd. Åmodt Fabrikker Mustad & Søns avd. Åmodt Fabrikker Industrianlegg 1800-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
60°47′02″N 10°38′50″Ø Gjøvik
144356 Oppland Trappefabrikk Lilleengen A/S Oppland Trappefabrikk Lilleengen A/S
Oppland Trappefabrikk Lilleengen A/S
Industrianlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′05″N 10°39′03″Ø Gjøvik
144373 O. Mustad & Søn A/S O. Mustad & Søn
O. Mustad & Søn A/S
Industrianlegg 1900-tallet, første kvartal 60°47′22″N 10°40′32″Ø Gjøvik
144382 Brusveen Spiger- & Staaltraadfabrik Brusveen Spiger- & Staaltraadfabrik Industrianlegg 1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
60°47′24″N 10°40′48″Ø Gjøvik
144426 Gjøvik Støperi Gjøvik støperi
Gjøvik Støperi
Industrianlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′31″N 10°41′26″Ø Gjøvik
144449 Alfstad garveri med stampe Industrianlegg 1800-tallet, første kvartal 60°47′40″N 10°41′35″Ø Gjøvik
144450 Farverbakken/M. Quamme farveri Industrianlegg 1800-tallet, andre kvartal 60°47′40″N 10°41′21″Ø Gjøvik
144453 Holmen Brenneri Industrianlegg 1800-tallet, andre kvartal 60°47′34″N 10°41′20″Ø Gjøvik
144454 Blixseth farveri Industrianlegg 1800-tallet, tredje kvartal 60°47′28″N 10°41′17″Ø Gjøvik
144456 Hunton Fiber A/S Hunton Fiber
Hunton Fiber A/S
Industrianlegg 1900-tallet 60°47′30″N 10°41′13″Ø Gjøvik
144819 Mur, Nye Snartum bru Industrianlegg Etterreformatorisk tid 60°52′34″N 10°30′19″Ø Gjøvik
144839 Drogsethaugen Industrianlegg Etterreformatorisk tid 60°52′35″N 10°31′31″Ø Gjøvik
146084 Redalen Sementvarefabrikk Industrianlegg 1900-tallet 60°54′50″N 10°39′36″Ø Gjøvik
146094 Nøss Knottfabrikk Industrianlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°52′29″N 10°24′53″Ø Gjøvik
146107 Asfaltverk, Redalen Industrianlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°53′11″N 10°39′37″Ø Gjøvik
146144 Opplandske Luefabrikk Industrianlegg 1900-tallet, tredje kvartal 60°47′55″N 10°41′06″Ø Gjøvik
132447 Bratlien Innskrift/ristning Uviss tid 60°56′18″N 10°23′27″Ø Gjøvik
87649 Gjøvik jernbanestasjon - gjøvikbanen Gjøvik stasjon - Gjøvikbanen
Gjøvik jernbanestasjon - gjøvikbanen
Jernbaneanlegg 1900-tallet, første kvartal 60°47′50″N 10°41′39″Ø Gjøvik
21422 Kjerkehaugen Kjerkehaugen
Kjerkehaugen
Kirkested Middelalder 60°53′25″N 10°21′14″Ø Gjøvik
83887 Biri kirkested Biri kirke
Biri kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
60°57′33″N 10°35′31″Ø Gjøvik
83968 Bråstad kirkested Bråstad kirke Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
60°50′04″N 10°40′18″Ø Gjøvik
84266 Gjøvik kirkested Gjøvik kirke
Gjøvik kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′53″N 10°41′16″Ø Gjøvik
84660 Hunn kirkested Gamle Hunn kirke
Hunn kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°48′00″N 10°40′41″Ø Gjøvik
85183 Nykirke kirkested Nykirke (Snertingdal)
Nykirke kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 60°53′52″N 10°20′20″Ø Gjøvik
85407 Seegård (Snertingdal) kirkested Seegård kirke (1781) Kirkested 1700-tallet, fjerde kvartal 60°52′52″N 10°27′41″Ø Gjøvik
85505 Snertingdal kirkested Snertingdal kirketuft
Snertingdal kirkested
Kirkested Middelalder 60°52′52″N 10°27′42″Ø Gjøvik
85769 Vardal kirkested Vardal kirke
Vardal kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°48′57″N 10°31′29″Ø Gjøvik
144313 Breiskallen Kraftverk Breiskallen kraftverk
Breiskallen Kraftverk
Kraftverk 1900-tallet 60°45′35″N 10°37′48″Ø Gjøvik
144350 Åmodt Kraftverk Åmodt kraftverk Kraftverk 1900-tallet, fjerde kvartal 60°46′57″N 10°38′51″Ø Gjøvik
144360 Mustad Kraftverk Mustad kraftverk Kraftverk 1900-tallet, første kvartal 60°47′10″N 10°39′03″Ø Gjøvik
144374 Brufoss kraftstasjon Brufoss kraftstasjon Kraftverk 1900-tallet, fjerde kvartal 60°47′25″N 10°40′42″Ø Gjøvik
144385 Gjøvik El-verk Gjøvik El-verk Kraftverk 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′27″N 10°40′49″Ø Gjøvik
144820 Snartum Kraftverk Snartum kraftverk Kraftverk 1900-tallet, første kvartal 60°52′29″N 10°30′35″Ø Gjøvik
144854 Lønnum kraftverk Lønnum kraftverk Kraftverk 1900-tallet, første kvartal 60°53′02″N 10°32′10″Ø Gjøvik
144305 Garveri og meieri, Vestre Breiskallen Garveri og meieri, Vestre Breiskallen Meieri - ysteri 1800-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
60°45′11″N 10°37′23″Ø Gjøvik
146080 Elvedalen meieri Meieri - ysteri 1800-tallet, fjerde kvartal 60°52′36″N 10°26′45″Ø Gjøvik
146081 Snertingdal Ysteri
Snertingdal Ysteri
Meieri - ysteri 1900-tallet, første kvartal 60°54′06″N 10°19′39″Ø Gjøvik
146082 Fredrikstuen meieri Meieri - ysteri 1800-tallet, fjerde kvartal 60°53′21″N 10°21′46″Ø Gjøvik
146090 Redalen Meieri Meieri - ysteri 1800-tallet, fjerde kvartal 60°53′31″N 10°40′02″Ø Gjøvik
144345 Skryftil Mølle, Dalborgen Skryftil Mølle, Dalborgen Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°46′31″N 10°38′30″Ø Gjøvik
144353 Nygardstuen stampe/Lilleengens beinmølle med frørenseri Nygardstuen stampe/Lilleengens beinmølle med frørenseri Mølle/kvernhus 1800-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
60°47′04″N 10°39′00″Ø Gjøvik
144362 Lilleengen Mølle og Kraftverk Lilleengen Mølle og Kraftverk Mølle/kvernhus 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′08″N 10°39′08″Ø Gjøvik
144391 Kallerud mølle Kallerud mølle Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°47′24″N 10°40′48″Ø Gjøvik
144409 Berghus mølle/Hunton Brug Berghus mølle/Hunton Brug Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°47′27″N 10°41′11″Ø Gjøvik
144441 Gjøvik gårds mølle Mølle/kvernhus 1800-tallet, tredje kvartal 60°47′37″N 10°41′35″Ø Gjøvik
144452 Holmen mølle og stampe Mølle/kvernhus 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′37″N 10°41′21″Ø Gjøvik
144526 Søndre Aalseth kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°54′27″N 10°20′36″Ø Gjøvik
144535 Øvre Brenner kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°54′20″N 10°18′16″Ø Gjøvik
144536 Rudstaden Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°54′32″N 10°17′49″Ø Gjøvik
144538 Kværnlien Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°54′42″N 10°17′04″Ø Gjøvik
144541 Nordre Rudstaden kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°54′44″N 10°17′00″Ø Gjøvik
144547 Sveen kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°54′54″N 10°18′10″Ø Gjøvik
144551 Nordre Rudstaden og Ødegården kvern Mølle/kvernhus 1700-tallet, andre kvartal 60°55′15″N 10°17′50″Ø Gjøvik
144557 Midtgarden kvern Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°56′31″N 10°14′29″Ø Gjøvik
144567 Søndre Lunden kvern Mølle/kvernhus 1700-tallet 60°54′52″N 10°15′34″Ø Gjøvik
144590 Engum Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°55′31″N 10°14′08″Ø Gjøvik
144593 Nordre Engum kvern Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°55′33″N 10°13′51″Ø Gjøvik
144722 Søndre Engum Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°55′38″N 10°14′30″Ø Gjøvik
144800 Kvisgard kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°53′11″N 10°28′10″Ø Gjøvik
144842 Bekkekvern, Onsrud Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°53′35″N 10°31′29″Ø Gjøvik
144852 Lønnum kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°53′12″N 10°32′06″Ø Gjøvik
144871 Amundrud kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°53′10″N 10°37′01″Ø Gjøvik
145883 Kvern Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 60°59′47″N 10°25′43″Ø Gjøvik
145884 Kvern, Gaukstadgardene Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 61°00′26″N 10°26′41″Ø Gjøvik
146071 Kvern og sag, Bjørnstad Nordre Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 61°01′16″N 10°26′40″Ø Gjøvik
146075 Kvern, Nord-Gryte Mølle/kvernhus 1800-tallet 60°59′27″N 10°31′33″Ø Gjøvik
144811 Kalkovn, Bjerkås under Gjøsti Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 60°53′22″N 10°28′56″Ø Gjøvik
145106 Tofsrud Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 60°53′25″N 10°30′58″Ø Gjøvik
144303 Mølle, sag, garveri, Nordre Breiskallen Mølle, sag, garveri, Nordre Breiskallen Sagbruk 1700-tallet, første kvartal
1800-tallet
60°45′11″N 10°37′32″Ø Gjøvik
144317 Bjugstad sag og høvleri Bjugstad sag og høvleri Sagbruk 1800-tallet, fjerde kvartal 60°46′17″N 10°38′16″Ø Gjøvik
144369 Lilleengen sag Lilleengen sag Sagbruk 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′08″N 10°39′25″Ø Gjøvik
144371 Mustad sagbruk Mustad sagbruk Sagbruk 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′21″N 10°40′14″Ø Gjøvik
144442 Gjøvik gårds sag og kraftverk Sagbruk 1900-tallet 60°47′39″N 10°41′43″Ø Gjøvik
144443 Gjøvik Glassverks stampe og pukkverk Sagbruk 1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°47′40″N 10°41′42″Ø Gjøvik
144445 Gjøviks Potetindustrier A/S Sagbruk 1900-tallet 60°47′46″N 10°41′52″Ø Gjøvik
144451 Holmen Brenneri sag Sagbruk 1800-tallet 60°47′38″N 10°41′21″Ø Gjøvik
144457 Hunn/Kvernvolden sag og mølle Sagbruk 1700-tallet, første kvartal 60°47′28″N 10°41′12″Ø Gjøvik
144520 Brennhagen sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′08″N 10°18′24″Ø Gjøvik
144522 Søndre Brenner kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid
1700-tallet
60°53′06″N 10°18′46″Ø Gjøvik
144523 Grøterud sag Sagbruk 1800-tallet 60°53′24″N 10°20′07″Ø Gjøvik
144525 Ruud kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid
1700-tallet
60°53′57″N 10°20′32″Ø Gjøvik
144527 Kværnsveen Sagbruk 1800-tallet, tredje kvartal 60°54′36″N 10°20′38″Ø Gjøvik
144528 Bakke kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid
1600-tallet
60°54′30″N 10°20′36″Ø Gjøvik
144532 Bekkemellom kvern og sag Sagbruk 1800-tallet, tredje kvartal 60°54′05″N 10°19′03″Ø Gjøvik
144543 Nordre Aalseth kvern og sag Sagbruk 1800-tallet 60°54′33″N 10°18′24″Ø Gjøvik
144544 Røstadsaga Sagbruk 1700-tallet 60°54′38″N 10°18′23″Ø Gjøvik
144556 Sør-Ekern kvern og sag Sagbruk 1600-tallet, tredje kvartal 60°56′27″N 10°14′33″Ø Gjøvik
144569 Ambjør (store) kvern og sag Sagbruk 1700-tallet 60°54′18″N 10°14′11″Ø Gjøvik
144570 Hasli kvern og sag Sagbruk 1600-tallet
1700-tallet
60°57′36″N 10°13′48″Ø Gjøvik
144580 Ambjør (Store) sag Sagbruk 1700-tallet 60°53′09″N 10°15′54″Ø Gjøvik
144587 Lunden kvern og sag Sagbruk 1800-tallet 60°55′04″N 10°15′39″Ø Gjøvik
144589 Nordre Lunden Sagbruk 1800-tallet 60°55′16″N 10°15′10″Ø Gjøvik
144606 Hovstueekeren Sagbruk 1800-tallet 60°52′31″N 10°22′38″Ø Gjøvik
144608 Nettåsen kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°51′35″N 10°23′08″Ø Gjøvik
144644 Øvre Nøss sag og mølle Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°52′01″N 10°25′09″Ø Gjøvik
144697 Bratteng kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°55′33″N 10°12′07″Ø Gjøvik
144702 Ringsrud kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°56′38″N 10°11′22″Ø Gjøvik
144736 Øvre Engum/Søndre Lunden kvern og sag Sagbruk 1800-tallet 60°55′49″N 10°14′22″Ø Gjøvik
144744 Berg kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°52′43″N 10°23′19″Ø Gjøvik
144770 Fladlien Sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°54′52″N 10°23′22″Ø Gjøvik
144774 Skonnord sag og kvern Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°54′03″N 10°24′33″Ø Gjøvik
144776 Sag og stampemølle med fargestue, Rubbesvebekken Sagbruk 1800-tallet, fjerde kvartal 60°53′37″N 10°23′52″Ø Gjøvik
144777 Tømmeråsen kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°52′55″N 10°26′06″Ø Gjøvik
144783 Seegard kvern og sag Sagbruk Etterreformatorisk tid
1800-tallet
60°52′48″N 10°26′17″Ø Gjøvik
144798 Kvisgard sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′43″N 10°26′44″Ø Gjøvik
144801 Snartum sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′05″N 10°28′37″Ø Gjøvik
144813 Sag eller kvern, Drogseth Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°52′48″N 10°29′41″Ø Gjøvik
144829 Drogseth sag og mølle Sagbruk 1800-tallet, fjerde kvartal 60°52′21″N 10°30′24″Ø Gjøvik
144851 Tofsrud sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′24″N 10°31′22″Ø Gjøvik
144857 Lønnum sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°52′52″N 10°32′17″Ø Gjøvik
144860 Markeng sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′30″N 10°33′04″Ø Gjøvik
144868 Skøien sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′32″N 10°36′43″Ø Gjøvik
144873 Rolid Sagbruk Etterreformatorisk tid
1900-tallet, første kvartal
60°53′03″N 10°38′39″Ø Gjøvik
144877 Stokke sag, mølle og stampe Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′13″N 10°40′22″Ø Gjøvik
144882 Sveen sag Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°53′15″N 10°40′31″Ø Gjøvik
145695 Kvern og sag, Nordre Huskelhus Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°59′59″N 10°29′54″Ø Gjøvik
145699 Kvern og sag, Nord og Sør Ekeren Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°59′59″N 10°29′42″Ø Gjøvik
145700 Kvern og sag, Elvestad Sagbruk Etterreformatorisk tid
1800-tallet, fjerde kvartal
61°00′04″N 10°29′06″Ø Gjøvik
145702 Kvern og sag, Neråsen Sagbruk Etterreformatorisk tid 61°00′07″N 10°28′16″Ø Gjøvik
145829 Kvern og sag, Øvre Åsen Sagbruk Etterreformatorisk tid 61°00′06″N 10°27′50″Ø Gjøvik
145881 Sag, Røllesby Sagbruk Etterreformatorisk tid 61°00′03″N 10°27′14″Ø Gjøvik
145882 Sag, Høiby Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°59′59″N 10°25′25″Ø Gjøvik
146072 Kvern og sag, Bjørnstad gårdene Sagbruk Etterreformatorisk tid 61°01′16″N 10°26′40″Ø Gjøvik
146073 Sag, Brattstigen Sagbruk Etterreformatorisk tid 60°59′30″N 10°30′24″Ø Gjøvik
146074 Sag og stampe, Søre Fægring Sagbruk Etterreformatorisk tid 61°00′47″N 10°27′36″Ø Gjøvik
144859 Markeng Skiferbrudd Steinbrudd 1800-tallet 60°53′59″N 10°32′43″Ø Gjøvik
146155 Biri Telefon Central Telekommunikasjonsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°57′36″N 10°36′19″Ø Gjøvik
146095 Redalen Brenntorvlag Torvproduksjon 1900-tallet, andre kvartal 60°55′31″N 10°29′55″Ø Gjøvik
11991 Langåkeren Tradisjonslokalitet Uviss tid 60°48′37″N 10°38′45″Ø Gjøvik
21383 Lundby Tradisjonslokalitet Uviss tid 60°48′42″N 10°33′45″Ø Gjøvik
144314 Djupdalsdemningen Djupdalsdemningen Vannforsyningsanlegg 1900-tallet 60°45′52″N 10°38′05″Ø Gjøvik
144316 Inntaksdam, Djupdal Inntaksdam, Djupdal Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°46′11″N 10°38′16″Ø Gjøvik
144346 Gammeldammen Gammeldammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet, tredje kvartal 60°46′32″N 10°38′34″Ø Gjøvik
144366 Kvennhusdemningen/Mølledammen/Saghusdammen Kvennhusdemningen/Mølledammen/Saghusdammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′10″N 10°39′15″Ø Gjøvik
144370 Damhuggu Damhuggu Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°47′19″N 10°39′58″Ø Gjøvik
144402 Øvre Huton dam Øvre Huton dam Vannforsyningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°47′30″N 10°41′04″Ø Gjøvik
144405 Berghusfallet/Nedre Huton dam Berghusfallet/Nedre Huton dam Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°47′27″N 10°41′12″Ø Gjøvik
144419 Inntaksdam for Holmen Brænderi Inntaksdam for Holmen Brænderi Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°47′26″N 10°41′14″Ø Gjøvik
144423 Treskefaldet, inntaksdam for Gjøvik Støperi Treskefaldet, inntaksdam for Gjøvik Støperi Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°47′24″N 10°41′20″Ø Gjøvik
144424 Inntaksdam for Gjøvik gårds mølle og sag Inntaksdam for Gjøvik gårds mølle og sag Vannforsyningsanlegg 1800-tallet, tredje kvartal 60°47′35″N 10°41′24″Ø Gjøvik
144530 Gammeldammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°54′59″N 10°20′48″Ø Gjøvik
144531 Setersangdammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°56′39″N 10°19′35″Ø Gjøvik
144552 Åbortjerndammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°55′04″N 10°19′02″Ø Gjøvik
144555 Sør-Ekerentjernet Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°56′58″N 10°17′27″Ø Gjøvik
144568 Lonkedammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°55′06″N 10°13′51″Ø Gjøvik
144571 Fløytdammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°54′09″N 10°14′10″Ø Gjøvik
144582 Gulsethbekkdammen (nedre) Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°53′46″N 10°13′34″Ø Gjøvik
144614 Nettåsendammen Vannforsyningsanlegg 1800-tallet 60°51′28″N 10°21′44″Ø Gjøvik
144795 Svarthulldam Vannforsyningsanlegg 1700-tallet 60°55′35″N 10°25′41″Ø Gjøvik
144808 Vannrenne til Snartum Kvern Vannforsyningsanlegg Etterreformatorisk tid 60°53′00″N 10°29′06″Ø Gjøvik

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]