Liste over kulturminner i Åmot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Åmot er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Åmot. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
14070 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°15′45″N 11°38′23″Ø Åmot
23815 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°18′19″N 11°39′40″Ø Åmot
43412 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°15′11″N 11°37′25″Ø Åmot
52859 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°12′40″N 11°29′09″Ø Åmot
53174 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°15′28″N 11°37′43″Ø Åmot
61236 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°22′58″N 11°26′58″Ø Åmot
61362 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Uviss tid 61°16′55″N 11°37′50″Ø Åmot
65056 Historisk arkeologisk lokalitet Dam/demningsanlegg Etterreformatorisk tid 61°12′10″N 11°29′13″Ø Åmot
65309 Demning til oppgangssag Dam/demningsanlegg Etterreformatorisk tid 61°17′56″N 11°39′17″Ø Åmot
103687 Ringekroken Ringekroken Fløtingsanlegg Etterreformatorisk tid 61°12′24″N 11°29′22″Ø Åmot
117816 Aaset søndre Aaset søndre Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
61°04′39″N 11°20′57″Ø Åmot
114174 Sorknes Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 61°09′27″N 11°21′25″Ø Åmot
41961 Åmot prestegård Kirkegårdslokalitet Middelalder 61°08′24″N 11°22′19″Ø Åmot
84023 Deset kirkested Deset kirke
Deset kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 61°18′13″N 11°27′37″Ø Åmot
85162 Nordre osen kirkested Nordre Osen kirke
Nordre osen kirkested
Kirkested 1700-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
61°18′01″N 11°45′46″Ø Åmot
85969 Åmot kirkested Åmot kirke (Rena)
Åmot kirkested
Kirkested Middelalder
162
1700-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, første kvartal
61°08′02″N 11°22′22″Ø Åmot
23543 Krigsminnelokalitet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 61°15′16″N 11°36′58″Ø Åmot
13882 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°13′33″N 11°35′56″Ø Åmot
33491 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°12′39″N 11°32′15″Ø Åmot
43770 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°17′26″N 11°39′23″Ø Åmot
53119 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°18′45″N 11°32′03″Ø Åmot
64931 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°13′45″N 11°36′22″Ø Åmot
64932 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°13′44″N 11°36′31″Ø Åmot
65302 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°17′22″N 11°39′17″Ø Åmot
71801 Merkestein Merkestein Uviss tid 61°18′51″N 11°32′00″Ø Åmot
76713 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 61°07′14″N 11°17′20″Ø Åmot
80189 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 61°08′56″N 11°20′54″Ø Åmot
86296 Åmot prestegård Åmot prestegård
Åmot prestegård
Prestegård 1800-tallet 61°08′30″N 11°22′22″Ø Åmot
33548 Sagbruk Sagbruk Etterreformatorisk tid 61°17′22″N 11°43′10″Ø Åmot
40860 Bergset Seter Førreformatorisk tid 61°18′36″N 11°29′41″Ø Åmot
23615 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 61°16′53″N 11°32′53″Ø Åmot
64824 Sorknes Tradisjonslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 61°11′47″N 11°20′07″Ø Åmot
71401 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet Uviss tid 61°18′34″N 11°29′55″Ø Åmot
71485 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet Uviss tid 61°16′18″N 11°32′46″Ø Åmot
80197 Åmot prestegård Tradisjonslokalitet 1700-tallet, fjerde kvartal 61°08′29″N 11°22′21″Ø Åmot

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]