Liste over kringkastere for Sommer-OL 2012

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sommer-OL 2012

Liste over kringkastere for Sommer-OL 2012 inneholder samtlige kringkastere som hadde rettigheter til å sende Sommer-OL 2012tv, radio og nett.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Hovedkringasteren til Sommer-OL 2012 var Olympic Broadcasting Services (OBS), et byrå innenfor IOK. OBS brukte sine egne kameraer, og mannskaper fra andre olympiske kringkastere for å dekke lekene. Video og lyd ble så solgt til andre kringkastere som igjen laget sine egne presentasjoner og sine egne kommentatorer. OBS brukte for tiende OL på rad teknologi fra Panasonics. Det offisielle ble produsert og distribuert fra International Broadcast Centre i 1080/50i High-Definition (HD)-format. Panasonic annonserte før lekene at «DVCPRO HD» ville bli det offisielle opptaksformatet, og at de skulle bruke P2-HD skuldermonterte videokameraer.[1]

IOK ønsket at tv- og radioproduksjonen skulle nå et så globalt publikum som mulig, og lekene ble dekket av flere nasjonale og regionale kringkastere. I Storbritannia dekket BBC OL og Channel 4 de paralympiske leker, og BBC hadde et mål om å dekke alle 5000 timene av lekene.[2]

Den amerikanske kringkasteren NBC sto for halvparten av mediainntektene til IOK, men flere tusen amerikanere brukte i stedet BBC via proxytjenere eller VPN.[3] Selv om det ellers var høye seertall for NBC, fikk de kritikk for dekningen, blant annet fordi de ikke viste alt.[4][5]

I Norge hadde NRK OL-rettighetene for hittil siste gang[6] og sendte totalt 750 timer på tv og 1500 timer på nett. [7]. NRK hadde relativt høye seertall, blant annet 864 000 seere i snitt på åpningsseremonien. [8]

Liste[rediger | rediger kilde]

Land Kringkaster Referanse
Afghanistan Afghanistan [9]
Albania Albania RTSH [9]
Algerie Algerie ENTV [9]
Angola Angola [9]
Argentina Argentina [10][11]
Asia
Australia Australia [12][13]
Østerrike Østerrike ORF [14]
Aserbajdsjan Aserbajdsjan İTV [15]
Bahamas Bahamas
  • ZNS
  • Cable Bahamas Limited
[16]
Bahrain Bahrain IAA [17]
Barbados Barbados CBC [9]
Hviterussland Hviterussland Belteleradio [18]
Belize Belize Channel 7 [9]
Belgia Belgia [14]
Benin Benin ORTB [9]
Bermuda Bermuda Bermuda Cablevision [9]
Bolivia Bolivia Bolivisión [19]
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina [14][20]
De britiske Jomfruøyer De britiske Jomfruøyer CBN [9]
Bulgaria Bulgaria BNT [21]
Burundi Burundi RTNB [9]
Brasil Brasil [22][23][24]
Kambodsja Kambodsja [9]
Kamerun Kamerun CRTV [9]
Canada Canada [25][26][27]
Karibia
  • International Media Content Limited
  • SportsMax
[28]
Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk RTC [9]
Chile Chile [29]
Kina Kina [9][30][31][32]
Taiwan Taiwan [33][34]
Colombia Colombia Caracol TV [35]
Cookøyene Cookøyene CITV [9]
Costa Rica Costa Rica Repretel [36]
Elfenbenskysten Elfenbenskysten RTI [9]
Kroatia Kroatia [37][38]
Cuba Cuba ICRT [39]
Republikken Kypros Republikken Kypros CyBC [40]
Tsjekkia Tsjekkia ČT [41]
Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo RTNC [9]
Danmark Danmark [14][42]
Dominica Dominica SAT Telecoms [43]
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk Grupo Corripio [44]
Øst-Timor Øst-Timor TVTL [9]
Ecuador Ecuador [9]
Egypt Egypt ERTU [9]
El Salvador El Salvador Telecorporación Salvadoreña [9]
Estland Estland ERR [45]
Etiopia Etiopia ETV [9]
EU EU [46][47]
Fiji Fiji [48]
Finland Finland Yle [49]
Frankrike Frankrike France Télévisions [50]
Gabon Gabon RTG [9]
Gambia Gambia GRTS [9]
Georgia Georgia GPB [14]
Tyskland Tyskland [51]
Ghana Ghana GTV [9]
Hellas Hellas [14]
Grenada Grenada Grenada Broadcasting Network [52]
Guatemala Guatemala Televisión Guatemalteca [9]
Guinea Guinea RTG [9]
Guyana Guyana National Communications Network [9]
Hongkong Hongkong [53][54]
Ungarn Ungarn [9][55]
Island Island RÚV [14]
India India Doordarshan [56]
Indonesia Indonesia [57][58]
Iran Iran GEM TV Group [59]
Israel Israel IBA [60]
Italia Italia [61][62]
Irland Irland RTÉ [63]
Jamaica Jamaica
  • CVM Television
  • TVJ
[64][65]
Japan Japan [66][67]
Jordan Jordan JTV [9]
Kasakhstan Kasakhstan [68]
Kenya Kenya KBC [9]
Latinamerika [69][70]
Laos Laos Lao National Television [9]
Latvia Latvia LTV [71]
Litauen Litauen LRT [72]
Luxembourg Luxembourg RTL Télé Lëtzebuerg [9]
Macao Macao [30][73]
Republikken Makedonia Republikken Makedonia MRT [9]
Malaysia Malaysia RTM [74]
Mali Mali ORTM [9]
Malta Malta TVM [9]
Mauritania Mauritania TVM [9]
Mauritius Mauritius MBC [75]
Mexico Mexico [76][77]
Midtøsten [78][79]
Moldova Moldova Teleradio-Moldova [14]
Mongolia Mongolia [9]
Montserrat Montserrat Ptv7 [9]
Montenegro Montenegro RTCG [9]
Marokko Marokko Arryadia [9]
Mosambik Mosambik TVM [9]
Myanmar Myanmar MRTV [9]
Namibia Namibia [9]
Nepal Nepal NTV Plus [9]
Nederland Nederland NOS [80]
New Zealand New Zealand [81][82]
Nicaragua Nicaragua Ratensa [9]
Niger Niger TV Tenere [9]
Niue Niue BCN [9]
Nigeria Nigeria [9][83]
Nord-Afrika OSN [79]
Nord-Korea Nord-Korea
Norge Norge [84]
Pakistan Pakistan PTV [85]
Panama Panama
  • Corporación Medcom
  • TVMax
[86][87]
Paraguay Paraguay [9]
Peru Peru América Televisión [88]
Filippinene Filippinene [9][89][90][91][92]
Polen Polen [93][94]
Portugal Portugal [95]
Puerto Rico Puerto Rico Puerto Rico TV [96][97]
Romania Romania [98][99]
Russland Russland [14][100]
Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis ZIZ [9]
Samoa Samoa SBC [9]
Senegal Senegal RTS [9]
Serbia Serbia RTS [14]
Seychellene Seychellene SBC [9]
Singapore Singapore [101][102]
Slovakia Slovakia RTVS [14]
Slovenia Slovenia RTVSLO [103]
Salomonøyene Salomonøyene One Television [9]
Sør-Afrika Sør-Afrika [9][90][104]
Sør-Korea Sør-Korea [105][106]
Sør-Amerika [107][108]
Afrika [90][104][109]
Sudan Sudan SSTV [9]
Spania Spania RTVE [110]
Sri Lanka Sri Lanka [111][112]
Surinam Surinam STVS [9]
Sverige Sverige SVT [113]
Sveits Sveits SRG SSR [114]
Thailand Thailand [115]
Togo Togo TVT [9]
Tonga Tonga Television Tonga [9]
Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago CCN TV6 [116]
Tunisia Tunisia Tunisia TV 1 [9]
Tyrkia Tyrkia TRT [117]
Ukraina Ukraina NTKU [14]
De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater Abu Dhabi Sports Channel [118]
Storbritannia Storbritannia BBC [119]
USA USA [120][121][122]
Uruguay Uruguay [123][124]
Venezuela Venezuela [9][125][126]
Vietnam Vietnam VTV [127]
Zambia Zambia Muvi TV [9]
Zimbabwe Zimbabwe ZBC [9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Panasonic Announces 3D P2 HD Shoulder-Mount Camcorder ... for London 2012 Olympic Games» (pressemelding). Panasonic. 10. april 2011. Besøkt 25. mai 2011. 
  2. ^ «Roger Mosey's Blog». BBC. 29. september 2010. Besøkt 29. september 2010. 
  3. ^ "US Sports Fans Using Proxy Servers to Watch Olympics on BBC". International Business Times UK.
  4. ^ Social Media Users Express Disappointment with NBC's Olympics Coverage
  5. ^ Complaints About NBC's Olympics Snafus Rival Record Number of Viewers The Daily Beast
  6. ^ http://www.vg.no/sport/ol-2014/tv-2-snyter-nrk-for-ol-rettighetene/a/10087243/
  7. ^ http://www.nrk.no/informasjon/tidenes-sommer-ol-pa-nrk-1.8186540
  8. ^ http://www.vg.no/rampelys/ol-2012/uventet-mange-foelger-sommer-ol-paa-nrk/a/10067205/
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg «London 2012 Broadcasters». Olympic.org. Besøkt 26. juli 2012. 
  10. ^ «New broadcast deals for TyC». SportsPro. 17. november 2009. Besøkt 1. april 2011. 
  11. ^ «Juegos Olímpicos serán emitidos por TV abierta de Argentina». Nex Latam TV (Spanish). 17. juli 2012. Arkivert fra originalen 29. januar 2013. Besøkt 25. juli 2012. 
  12. ^ Fenton, Andrew (25. juli 2012). «Your guide to the Olympics on TV». News.com.au. Besøkt 26. juli 2012. 
  13. ^ «Experience ABC Olympic coverage like never before». ABC. 26. juli 2012. Besøkt 27. juli 2012. 
  14. ^ a b c d e f g h i j k l «Eurovision Sports». Eurovision Sports.tv. Arkivert fra originalen 26. juli 2013. Besøkt 22. juli 2012. 
  15. ^ «XXX Olimpia oyunlarının başlanmasına 17 gün qaldı». İTV. 10. juli 2012. Arkivert fra originalen 14. juli 2012. Besøkt 12. juli 2012. 
  16. ^ «BCB (ZNS) subleases certain Olympic Broadcast rights to CBL (Cable)». The Eleutheran. 26. juli 2012. Besøkt 27. juli 2012. 
  17. ^ «Bahrain to broadcast Games on 4 channels». Trade Arabia. 27. juli 2012. Besøkt 27. juli 2012. 
  18. ^ «"Belarus 1" and "Belarus 2" to broadcast 30th Olympic Games». Belteleradio Company. 16. juli 2012. Arkivert fra originalen 23. februar 2014. Besøkt 17. juli 2012. 
  19. ^ «Bolivisión ya está lista para las Olimpiadas». la Razon. 26. juli 2012. Besøkt 27. juli 2012. 
  20. ^ «ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ЛОНДОН 2012. НА ПРОГРАМУ РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ». PTPC. Besøkt 26. juli 2012. [død lenke]
  21. ^ Bivol, Alex (27. januar 2012). «Olympic rights». The Sofia Echo. Besøkt 27. januar 2012. 
  22. ^ «MOC News: IOC signs 2010–2012 TV rights deal for Brazil». The Malta Independent Online. Arkivert fra originalen 4. juni 2012. Besøkt 1. april 2011. 
  23. ^ «Record só quer liberar imagens da Olimpíada para a Band após 24h». RD1 Audiência. 6. januar 2012. Arkivert fra originalen 15. januar 2012. Besøkt 8. januar 2012. 
  24. ^ «Olimpíadas 2012! BandSports apresenta seus destaques para a cobertura olímpica». BandSports. 4. april 2012. Arkivert fra originalen 7. april 2012. Besøkt 13. juli 2012. 
  25. ^ «CTV, Rogers win rights to 2010, 2012 Olympics». CTV News. 8. februar 2005. Besøkt 2. april 2011. 
  26. ^ «RDS Enjoys Unprecedented Expansion in 2011 with Launch of RDS2 and Major Acquisitions». Bell Media. 22. desember 2011. Besøkt 16. februar 2012. 
  27. ^ «Bell Viewers’ Guide Makes Games Surfing Easy as London 2012 Broadcast Schedule is Announced». Bell Media Media Centre. 13. juli 2012. Arkivert fra originalen 26. juli 2012. Besøkt 13. juli 2012. 
  28. ^ «IMC gets broadcast rights for Olympic Games». Go-Jamaica. 30. september 2009. Besøkt 2. april 2011. 
  29. ^ «Chilean broadcasters score Olympic deals». SportsPro. 25. januar 2010. Besøkt 1. april 2011. 
  30. ^ a b «CCTV to cover Olympic Games in China». SportsPro. 29. mars 2009. Besøkt 1. april 2011. 
  31. ^ «北京台暑期節目推介整合資源共享奧運». Sina. 25. juli 2012. Besøkt 10. august 2012. 
  32. ^ «广东国际频道直击伦敦奥运». GDTV.cn. 27. juli 2012. Arkivert fra originalen 4. august 2012. Besøkt 10. august 2012. 
  33. ^ «IOC awards 2012 broadcast rights in Chinese Taipei». Olympic.org. 24. mars 2011. Besøkt 4. januar 2011. 
  34. ^ Liu Te-tsang (19. april 2012). «Five TV networks to broadcast Olympic Games in high definition». Focus Taiwan News Channel. Besøkt 19. april 2012. 
  35. ^ «IOC Awards Broadcast Rights In Colombia For London 2012 Olympic Games». Olympic.org. 28. september 2011. Besøkt 28. september 2011. 
  36. ^ «Juegos Olímpicos London 2012». Repretel. 11. juli 2012. Arkivert fra originalen 29. juli 2012. Besøkt 26. juli 2012. 
  37. ^ «Atraktivan olimpijski program». HRT. 11. april 2012. Arkivert fra originalen 3. juli 2009. Besøkt 1. juli 2012. 
  38. ^ «Sportska televizija uživo prenosi Olimpijske igre iz Londona». HOO. 26. juli 2012. Besøkt 26. juli 2012. 
  39. ^ «Cuba gets broadcast rights for London Olympics». Namibian Sun. 19. januar 2011. Arkivert fra originalen 19. juli 2012. Besøkt 1. april 2011. 
  40. ^ «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012 στο ΡΙΚ». PIK. Arkivert fra originalen 19. mars 2012. Besøkt 22. juli 2012. 
  41. ^ «Léto v ČT: olympiáda, pohádky a seriálové reprízy». Týden.cz. 31. mai 2012. Besøkt 3. juli 2012. 
  42. ^ «Denmark to take over St Katharine Docks for London 2012». Inside the Games. 3. juni 2012. Besøkt 1. juli 2012. 
  43. ^ «Marpin and SAT seal Olympic deal». Dominica News Online. 25. juli 2012. Besøkt 28. juli 2012. 
  44. ^ «Medios Electrónicos del Grupo Corripio, canales oficiales Olimpiadas Londres 2012». nuevo eldiario. 26. juli 2012. Arkivert fra originalen 22. februar 2014. Besøkt 28. juli 2012. 
  45. ^ «ETV suvi: kultuur, sport, uued omasaated, filmide tele-esilinastused». etv. 31. mai 2012. Besøkt 1. juli 2012. 
  46. ^ «24-hour Olympic coverage». Marketing Week. 30. mars 2011. Besøkt 2. april 2011. 
  47. ^ «The European Broadcast Union Wins Olympic Games Broadcast Rights». GamesBids.com. 18. juni 2004. Arkivert fra originalen 11. mai 2012. Besøkt 2. april 2011. 
  48. ^ «London Olympics 2012 from 28 July - 12 August, 2012». Sky Pacific. Besøkt 27. juli 2012. [død lenke]
  49. ^ «Beeb is out of focus at the Olympic Games». The Sun. 30. juni 2012. Besøkt 1. juli 2012. 
  50. ^ «IOC awards broadcast rights in France for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to France Télévisions». Olympic.org. 4. juli 2011. Besøkt 28. juli 2011. 
  51. ^ «IOC awards broadcast rights in Germany for 2014 and 2016 Olympic Games». Olympic.org. 4. juli 2011. Arkivert fra originalen 23. februar 2014. Besøkt 29. juli 2011. 
  52. ^ «Mid-year payout for OCM shareholders». Trinidad Express. 20. juli 2012. Besøkt 21. juli 2012. 
  53. ^ «The games are on! Free-TV deal signed». The Standard. 18. juli 2012. Arkivert fra originalen 21. februar 2014. Besøkt 18. juli 2012. 
  54. ^ «IOC Awards Broadcast Rights in Hong Kong to i-CABLE». Olympic.org. 6. august 2007. Besøkt 2. april 2011. [død lenke]
  55. ^ «3D television broadcasts to begin in Hungary». Hungary Around the Clock. 13. juni 2012. Besøkt 13. juni 2012. 
  56. ^ «DD may earn Rs.20 crore from Olympics telecast». livemint.com. 19. juli 2012. Besøkt 19. juli 2012. [død lenke]
  57. ^ «Tayangkan Seri A & Olimpiade, TVRI Ingin Gaet Pecinta Olahraga». Detik.com. 5. juli 2012. Besøkt 12. juli 2012. 
  58. ^ «Bulutangkis Olimpiade London Ditayangkan Langsung RCTI». ANTARA. 27. juli 2012. Arkivert fra originalen 31. juli 2012. Besøkt 27. juli 2012. 
  59. ^ «Startuje perski Gem Sports HD». Digi TV. 16. juli 2012. Arkivert fra originalen 18. juni 2013. Besøkt 28. juli 2012. 
  60. ^ «London 2012 Olympic Games Media Rights Sub-Licence» (PDF). IBA. Arkivert fra originalen (PDF) 15. juni 2012. Besøkt 27. juni 2012. 
  61. ^ «Londra 2012, la Rai sfida Sky "Siamo noi la tv azzurra..."». la Repubblica.it. 17. mars 2011. 
  62. ^ «Italian pay-TV operator gets rights to 2010, 2012 Olympics». Asia-Pacific Broadcasting Union. 26. februar 2008. Arkivert fra originalen 26. juli 2011. Besøkt 2. april 2011. 
  63. ^ «Watch the Olympics on RTÉ all over Europe». RTÉ.ie. 11. juli 2012. Besøkt 12. juli 2012. 
  64. ^ «CVM Group secure London 2012 TV rights in Jamaica». SportsPro. 23. februar 2011. Besøkt 2. april 2011. 
  65. ^ «TVJ gets in on the Olympic act - Inks deal with European television conglomerate». The Gleaner. 17. juni 2012. Besøkt 17. juni 2012. 
  66. ^ «Japan Consortium wins Olympic broadcast rights». Sport Business. 30. april 2008. Besøkt 1. april 2011. 
  67. ^ «2012 Summer Olympics can now be watched on Japanese smartphones through nottv!». nottv. 29. juni 2012. Arkivert fra originalen 17. oktober 2013. Besøkt 4. juli 2012. 
  68. ^ «Прямые трансляции из Лондона на телеканалах "Хабар" и "Ел арна". Смотрите Олимпиаду и болейте за наших!». OTAU TV. 17. juli 2012. Besøkt 17. juli 2012. [død lenke]
  69. ^ «IOC awards Latin broadcast rights». Sports City. 14. september 2010. Arkivert fra originalen 25. februar 2014. Besøkt 2. april 2011. 
  70. ^ «Terra to provide Latin America with live coverage of 2012 Olympic Games in London on mobile phones». Telefónica.com. 9. februar 2011. Besøkt 2. april 2011. 
  71. ^ «Londonas Olimpiskās spēles – ekskluzīvi LTV7!». 9. juli 2012. Arkivert fra originalen 30. juli 2012. 
  72. ^ Dziadul, Chris (20. juni 2012). «Lithuanian HD rights dispute grows». Broadband TV News. Besøkt 1. juli 2012. 
  73. ^ «2012倫敦奧運會». TDM. Arkivert fra originalen . Besøkt 12. juli 2012. 
  74. ^ «RTM Given Host Broadcaster Rights For 2012 London Olympics». Bernama. 1. desember 2011. Besøkt 1. desember 2011. 
  75. ^ «Mauritius Broadcasting Corporation selects SatLink for Olympic transmission». Broadcast Newsroom. 26. juli 2012. Arkivert fra originalen 19. januar 2013. Besøkt 27. juli 2012. 
  76. ^ «IOC awards broadcast rights in Mexico for London 2012 Olympic Games». Olympic.org. 28. juli 2011. Besøkt 29. juli 2011. 
  77. ^ «Tv Azteca, programación sujeta a cambios sin previo aviso». SDPnoticias.com. 3. mai 2012. Arkivert fra originalen 14. mai 2012. Besøkt 3. juli 2012. 
  78. ^ «London 2012: Olympic broadcast rights in the Middle East». beijing2008.cn. 9. november 2006. Arkivert fra originalen 16. juni 2011. Besøkt 1. april 2011. 
  79. ^ a b «Interviews». OSN. Besøkt 25. juni 2012. 
  80. ^ «De Olympische Spelen 2012 op NOS.nl». Nieuwe Media. 24. juli 2012. Besøkt 26. juli 2012. 
  81. ^ «Sky awarded Olympic broadcasting rights». stuff.co.nz. 1. januar 2009. Besøkt 2. april 2011. 
  82. ^ «2010 and 2012 Olympic Games to be broadcast on PRIME and SKY». throng. 29. november 2007. Besøkt 2. april 2011. 
  83. ^ «Broadcast partners promise smooth coverage of Olympic Games». Business Day. 23. mai 2012. Arkivert fra originalen 28. februar 2014. Besøkt 25. mai 2012. 
  84. ^ Clover, Jullian (25. mai 2012). «Viasat Norway to broadcast 3D London 2012». Broadband TV News. Besøkt 25. mai 2012. 
  85. ^ «London 2012 Games final countdown begins». Business Recorder. 27. juli 2012. Besøkt 8. august 2012. 
  86. ^ «IOC awards broadcast rights in Panama for the London 2012 Olympic Games». Olympic.org. 27. juni 2011. Besøkt 27. juni 2011. 
  87. ^ «Juegos Olímpicos 2012». TVMax. Arkivert fra originalen 2. august 2012. Besøkt 26. juli 2012. 
  88. ^ «IOC award TV rights in Peru for London 2012». inside the games. 9. februar 2010. Besøkt 2. april 2011. 
  89. ^ «Derek: Passion for sports prevailed». Manila Bulletin. 14. april 2012. Arkivert fra originalen 15. juni 2013. Besøkt 11. mai 2012. 
  90. ^ a b c «Olympic Games Broadcast Rights Awarded To South Africa And Philippines». GamesBids.com. 7. juli 2007. Arkivert fra originalen 16. september 2012. Besøkt 2. april 2011. 
  91. ^ «Broadcast schedule of Filipino athletes competing in the Olympics». Interakyson.com. 27. juli 2012. Arkivert fra originalen 29. juli 2012. Besøkt 27. juli 2012. 
  92. ^ «Olympic Opening Ceremonies To Be Telecast 'Live' By TV 5 And Its Other Platforms». Besøkt 28. juli 2012. 
  93. ^ Daswani, Mansha (29. mai 2012). «Platform 'n' Takes Select 2012 Olympic Games Broadcast Rights». TV Europe. Besøkt 30. mai 2012. 
  94. ^ «TVP się szykuje do Euro 2012 i igrzysk w Londynie». wirtualnemedia.pl. Besøkt 15. mai 2012. 
  95. ^ «RTP já garantiu Mundial do Brasil». CM. Arkivert fra originalen 24. oktober 2011. Besøkt 26. november 2011. 
  96. ^ «Olimpiadas de Londres 2012 se verán por WIPR». Primera Hora. 20. april 2012. Besøkt 13. juni 2012. 
  97. ^ «Olimpiadas 2012 por Puerto Rico TV». El Vocero. 22. april 2012. Arkivert fra originalen 23. april 2012. Besøkt 13. juni 2012. 
  98. ^ «Euro2012.tvrinfo.ro - News Ro Euro 2012 on TVR 1, TVR 2, TVR HD». News RO. Arkivert fra originalen 22. februar 2014. Besøkt 1. juli 2012. 
  99. ^ «Romtelecom redesigns Dolce Sport». telecompaper. 5. juni 2012. Besøkt 8. juni 2012. 
  100. ^ «Russia's NTV-PLUS Prepares for a Summer of Sports in London with Grass Valley Integrated Production Workflows». TheFuture.tv. 6. juli 2012. Arkivert fra originalen 21. februar 2014. Besøkt 29. juli 2012. 
  101. ^ «MediaCorp brings extensive free coverage of the best of London 2012 Olympic Games». MediaCorp. 17. april 2012. Arkivert fra originalen 5. juni 2012. Besøkt 30. juni 2012. 
  102. ^ «SingTel sews up Singapore Olympic broadcast rights». Rapid TV News. 23. mars 2012. Besøkt 23. mars 2012. 
  103. ^ «Bodite prvi, spremljajte olimpijske igre na MMC-ju!». RTVSLO. 12. juli 2012. Besøkt 12. juli 2012. 
  104. ^ a b «Olympics coverage goes faster, further, higher». Supersport.com. 14. desember 2011. Besøkt 14. desember 2011. 
  105. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn Korea
  106. ^ «IOC says S. Korea holds right to air London Olympics for N. Korea». Yonhap News Agency. 13. juli 2012. Besøkt 13. juli 2012. 
  107. ^ «IOC signs 2010 and 2012 broadcast rights deal in South America». Olympic.org. 12. november 2009. Besøkt 1. april 2011. 
  108. ^ «ESPN And DirecTV Providing Latin America With 3D Olympic Coverage». SportsBusiness. 15. juni 2012. Besøkt 26. juli 2012. 
  109. ^ «Olympic Rights Awarded in Sub-Saharan Africa». World Screen. 16. november 2011. Besøkt 17. november 2011. 
  110. ^ «IOC awards 2014 & 2016 broadcast rights in Spain». Olympic.org. 4. september 2009. Besøkt 25. april 2011. 
  111. ^ Mudalige, Disna (23. mai 2012). «‘SLRC has secured exclusive rights for London Olympics’». Sri Lanka News. Arkivert fra originalen 23. juli 2012. Besøkt 23. mai 2012. 
  112. ^ «MTV/MBC earned TV rights of Olympics 2012». Cricturf. 23. juli 2012. Arkivert fra originalen 13. juni 2012. Besøkt 10. august 2012. 
  113. ^ «SVT sänder mer är någonsin från OS». 20. januar 2012. Arkivert fra originalen 19. juli 2012. Besøkt 20. januar 2012. 
  114. ^ «Swiss Broadcasting Corporation». House of Switzerland. Arkivert fra originalen 8. august 2012. Besøkt 17. februar 2012. 
  115. ^ Thongtep, Watchiranont (6. juli 2012). «Scramble to prevent blank TVs». The Nation. Besøkt 6. juli 2012. 
  116. ^ «CCN team at London Olympics». Trinidad Express. 26. juli 2012. Besøkt 28. juli 2012. 
  117. ^ Campbell, Struan (9. november 2008). «IOC’s new gatekeeper strategy could close the door on EBU». Sport Business. Besøkt 27. januar 2012. 
  118. ^ «Du shows true spirit of Olympics». Khaleej Times. 28. juni 2012. Besøkt 30. juni 2012. 
  119. ^ «BBC bags Olympics until 2012». guardian.co.uk. 18. juni 2004. Besøkt 2. april 2011. 
  120. ^ «OLYMPICS; NBC's Olympic Run Is Extended to 2012 With $2 Billion Bid». The New York Times. 7. juni 2003. Besøkt 1. april 2011. 
  121. ^ «NBC Sports Head Mark Lazarus Talks Super Bowl and How He Spent $15 Billion (Q&A)». Hollywood Reporter. 3. februar 2012. Besøkt 11. februar 2012. «The Olympics were be live on NBC Sports Network every day from 6 a.m. to 8 p.m.» 
  122. ^ «Dial Global partners with NBC-Universal for 2012 London Olympic Games». Dial Global. 9. juli 2012. Arkivert fra originalen 27. juli 2012. Besøkt 12. juli 2012. 
  123. ^ «Tenfield transmitirá Eurocopa y Juegos Olímpicos por canal 5». causaabierta.com.uy (Spanish). 17. mai 2012. Arkivert fra originalen 12. juni 2013. Besøkt 17. mai 2012. 
  124. ^ «Juegos Olímpicos». TNU. Besøkt 26. juli 2012. 
  125. ^ «IOC awards broadcast rights in Venezuela to teleSUR». SportzPower. 11. august 2010. Besøkt 2. april 2011. 
  126. ^ Correia, Alexis (22. juli 2012). «TVES ofrece 10 horas diarias de Londres 2012 como único canal olímpico». El Nacional. Arkivert fra originalen 25. juli 2012. Besøkt 25. juli 2012. 
  127. ^ «Olympic London sẽ đến gần người hâm mộ». tuoitre.vn. 5. juli 2012. Arkivert fra originalen 6. juli 2012. Besøkt 12. juli 2012.