Liste over kommuner i Granada

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over de 174 kommunene i provinsen Granada i Spania.

Kommune Innbyggertall
2011[1]
Innbyggertall
2018[2]
Agrón 338 288
Alamedilla 693 599
Albolote 18066 18746
Albondón 911 729
Albuñán 431 415
Albuñol 6610 7128
Albuñuelas 949 830
Aldeire 666 628
Alfacar 5521 5378
Algarinejo 3060 2591
Alhama de Granada 6225 5980
Alhendín 7580 9168
Alicún de Ortega 509 475
Almegíjar 414 346
Almuñécar 26969 26377
Alpujarra de la Sierra 1140 978
Alquife 729 624
Arenas del Rey + 2012 1178
Armilla 22593 23968
Atarfe 16790 18554
Baza 21276 20519
Beas de Granada 1034 985
Beas de Guadix 382 340
Benalúa 3348 3285
Benalúa de las Villas 1353 1065
Benamaurel 2422 2297
Bérchules 811 719
Bubión 345 302
Busquístar 328 279
Cacín 605 578
Cádiar 1618 1469
Cájar 4781 5070
La Calahorra 764 661
Calicasas 596 609
Campotéjar 1357 1253
Caniles 4691 4060
Cáñar 424 343
Capileira 554 558
Carataunas 183 178
Cástaras 277 244
Castilléjar 1496 1337
Castril 2387 2124
Cenes de la Vega 7844 7928
Chauchina 5143 5546
Chimeneas 1445 1291
Churriana de la Vega 13091 14851
Cijuela 3106 3243
Cogollos de Guadix 730 656
Cogollos Vega 2027 2044
Colomera 1484 1350
Cortes de Baza 2206 1901
Cortes y Graena 1053 993
Cuevas del Campo 1970 1774
Cúllar 4556 4171
Cúllar Vega 7068 7378
Darro 1505 1583
Dehesas de Guadix 486 420
Dehesas Viejas ++ - 723
Deifontes 2581 2616
Diezma 811 755
Dílar 1818 2032
Dólar 620 621
Domingo Pérez de Granada ++ - 890
Dúdar 327 320
Dúrcal 7272 6975
Escúzar 806 789
Ferreira 351 300
Fonelas 1102 993
Fornes 535
Freila 1044 900
Fuente Vaqueros 4481 4387
Las Gabias 18282 20703
Galera 1191 1090
Gobernador 324 233
Gójar 5248 5703
Gor 886 736
Gorafe 470 379
Granada 241003 232208
Guadahortuna 2039 1924
Guadix 18816 18718
Los Guájares 1152 1028
Gualchos 4530 5210
Güéjar Sierra 2978 2849
Güevéjar 2547 2541
Huélago 353 388
Huéneja 1233 1151
Huéscar 7974 7367
Huétor Santillán 1855 1882
Huétor-Tájar 10113 10286
Huétor Vega 11844 11966
Íllora 10594 10135
Ítrabo 1061 1002
Iznalloz ++ 6970 5085
Játar + - 599
Jayena 1174 1104
Jérez del Marquesado 1052 977
Jete 876 909
Jun 3548 3785
Juviles 158 142
Láchar 3188 3354
Lanjarón 3794 3485
Lanteira 597 576
Lecrín 2248 2103
Lentegí 338 328
Lobras 152 148
Loja 21431 20371
Lugros 343 332
Lújar 475 462
La Malahá 1845 1827
Maracena 21560 22047
Marchal 439 409
Moclín 4153 3723
Molvízar 3174 2759
Monachil 7407 7826
Montefrío 6016 5479
Montejícar 2383 2163
Montillana 1361 1157
Moraleda de Zafayona 3248 3159
Morelábor 742 619
Motril 60460 60592
Murtas 614 464
Nevada 1165 1079
Nigüelas 1182 1182
Nívar 969 996
Ogíjares 13415 14025
Orce 1285 1198
Órgiva 5523 5649
Otívar 1193 1029
El Padul 8471 8396
Pampaneira 358 321
Pedro Martínez 1228 1134
Peligros 11137 11286
La Peza 1291 1177
El Pinar 1011 919
Pinos Genil 1385 1449
Pinos Puente 10941 10144
Píñar 1268 1120
Polícar 229 236
Polopos 1789 1703
Pórtugos 385 389
Puebla de Don Fadrique 2375 2292
Pulianas 5184 5348
Purullena 2314 2312
Quéntar 1014 916
Rubite 430 382
Salar 2780 2639
Salobreña 12582 12396
Santa Cruz del Comercio 580 541
Santa Fe 15280 14986
Soportújar 278 266
Sorvilán 557 545
La Taha 757 653
Torre-Cardela 942 759
Torrenueva Costa +++ - -
Torvizcón 733 663
Trevélez 805 742
Turón 292 255
Ugíjar 2644 2521
Valderrubio 2171 2086
El Valle 1134 935
Valle del Zalabí 2313 2145
Válor 722 672
Vegas del Genil 9724 10981
Vélez de Benaudalla 2864 2870
Ventas de Huelma 703 610
Villa de Otura 6923 6917
Villamena 1043 950
Villanueva de las Torres 687 585
Villanueva Mesía 2107 2024
Víznar 943 980
Zafarraya 2195 2057
Zagra 955 855
La Zubia 18425 18995
Zújar 3012 2597

+ en ny kommune Játar ble opprettet i 2015 fra en del av Arenas del Rey kommune.
++ to nye kommuner har blitt opprettet av deler av Iznalloz kommune - Dehesas Viejas i 2014 og Domingo Pérez de Granada i 2015; 2018-tallet for Iznalloz gjenspeiler disse endringene.
+++ en ny kommune Torrenueva Costa ble opprettet 2. oktober 2018 fra en del av Motril kommune; populasjonene i både 2010 og 2018 er inkludert i Motril.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Folketelling 1. november 2011: Instituto Nacional de Estadística, Madrid.
  2. ^ Estimat 1. januar 2018: Instituto Nacional de Estadística, Madrid.