Liste over innsjøer i Tanzania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Dette er en liste over innsjøer i Tanzania. Innsjøene i tabellen er listet opp med navn, størrelse, høyde over havet, type og beliggenhet.

Listen består av kolonner som kan sorteres etter behov ved å klikke på sorteringssymbolet i kolonneoverskriften.

Soloppgang ved Babatisjøen
Chalasjøen ligger på grensen mellom Kenya og Tanzania
Sørenden av Natronsjøen
Ved bredden av Tanganyikasjøen i Kigoma
Navn Overflateareal (km²) Høyde (moh.) Type Region Koordinater Bemerkninger
Ambusselsjøen 19 939 Naturlig Manyara 3°57′00″S 37°16′00″Ø Inngår i Panganis nedbørfelt
Austinsjøen Naturlig Manyara 4°02′57″S 35°16′26″Ø
Babatisjøen Naturlig Manyara 4°15′00″S 35°44′00″Ø
Balangidasjøen Naturlig Manyara 4°20′49″S 35°21′25″Ø
Balangida Lehu-sjøen Naturlig Manyara 4°40′56″S 35°13′59″Ø
Burigisjøen 70 Naturlig Kagera 2°04′32″S 31°17′49″Ø Endorheisk innsjø
Burungisjøen Naturlig Manyara 3°52′32″S 35°52′53″Ø
Chalasjøen 4,2 877 Naturlig Kilimanjaro 3°18′56″S 37°41′49″Ø Ligger på grensen til Kenya
Empakaaisjøen Naturlig Arusha 2°54′57″S 35°50′37″Ø Kratersjø
Engarukasjøen Naturlig Arusha 3°05′32″S 36°09′34″Ø
Eyasisjøen 1 050 1 030 Naturlig Arusha 3°38′27″S 35°02′15″Ø Endorheisk saltsjø i Riftdalen
Hombolosjøen Naturlig Dodoma 6°00′55″S 35°53′55″Ø
Ikimbasjøen Naturlig Kagera 1°28′11″S 31°33′30″Ø
Jipesjøen 28 704 Naturlig Kilimanjaro 3°34′54″S 37°45′19″Ø Ligger på grensen til Kenya
Kalimawesjøen Naturlig Kilimanjaro 4°24′19″S 38°05′47″Ø
Kindaisjøen Naturlig Singida 4°50′41″S 34°44′05″Ø
Kitangirisjøen Naturlig Singida 4°03′57″S 34°18′15″Ø
Malawisjøen 29 600 500 Naturlig Iringa, Mbeya og Ruvuma 11°24′22″S 34°34′15″Ø Ligger delvis også i Malawi og Mosambik
Manyarasjøen 231 960 Naturlig Arusha og Manyara 3°35′00″S 35°50′00″Ø Grunn, alkalisk innsjø
Maseksjøen Naturlig Arusha 3°01′32″S 35°02′22″Ø Saltsjø
Mikuyusjøen Naturlig Singida 4°33′52″S 34°56′14″Ø
Mtera-reservoaret 660 700 Kunstig Dodoma og Iringa 7°02′09″S 35°51′12″Ø Tanzanias største demning og vannkraftverk ligger her
Natronsjøen 600−1 040 610 Naturlig Arusha 2°25′00″S 36°00′0″Ø Grunn saltsjø ved grensen til Kenya
Ndutusjøen Kunstig Arusha 3°00′06″S 34°59′51″Ø Saltsjø
Nyumba ya Mungu-reservoaret 180 670 Kunstig Arusha 3°40′13″S 37°24′37″Ø Demning og vannkraftverk
Rukwasjøen 2 600 800 Naturlig Mbeya og Rukwa 8°00′00″S 32°25′00″Ø Alkalisk, endorheisk innsjø
Sagarasjøen Naturlig Kigoma og Tabora 5°12′55″S 31°08′02″Ø
Singidasjøen Naturlig Singida 4°47′14″S 34°45′24″Ø Grunn saltsjø
Sulungasjøen Naturlig Dodoma og Singida 6°05′34″S 35°11′13″Ø
Tanganyikasjøen 32 900 773 Naturlig Kigoma og Rukwa 6°30′00″S 29°50′00″Ø Verdens nest dypeste og nest største ferskvannsinnsjø i volum
Victoriasjøen 68 800 1 133 Naturlig Kagera, Mara og Mwanza 1°00′00″S 33°00′00″Ø Ligger delvis også i Kenya og Uganda

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]