Liste over innsjøer i Finnmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over innsjøer i Finnmark er innsjøer og deler av innsjøer som ligger innenfor grensene til Finnmark fylke. Dersom innsjøen ligger i flere kommuner er den kommunen som tilregnes størstedelen oppført først.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Bàđàšjàvri 2,12 460 Kautokeino
Bajit Spielgajávri 3,20 441 Kautokeino
Bajášjávri 6,30 414 Kautokeino
Biggejávri 5,33 381 Kautokeino
Bjørnevatnet 17,20 21 Sør-Varanger delvis Russland
Bjørnstadvatnet 4,63 284 Kvalsund
Čàhcenjirranjàvrrit 2,74 614 Kautokeino
Čearrehanjávri 3,91 111 Sør-Varanger
Čorotjávri 4,00 387 Karasjok
Čárajávri 7,03 611 Kautokeino
Doggejávri 2,96 288 Kvalsund
Dátkojávri 4,22 474 Kautokeino
Ellenvatnet 12,36 120 Sør-Varanger delvis Finland
Fiskevatn (Sør-Varanger) 6,24 270 Sør-Varanger delvis Finland
Fjørvatnet 7,29 52 Sør-Varanger delvis Russland
Fossevatn 21 Sør-Varanger delvis Russland
Gahččanjávri 4,71 567 Kautokeino
Gardsjøen (Sør-Varanger) 0,71 82 Sør-Varanger
Garsjøen (Sør-Varanger) 9,72 250 Sør-Varanger
Gavdnjajávri 3,84 444 Kautokeino
Geatnjajávri 4,83 229 Berlevåg
Geađgejávri 4,76 387 Kautokeino
Geašjávri 4,85 540 Kautokeino
Grensevatnet 70 Sør-Varanger delvis Russland
Guolehis Suolojávri 6,12 371 Kautokeino
Gákkajávri 7,40 101 Porsanger
Gásadatjávri 2,56 396 Karasjok
Gåradakvannet 2,51 35 Porsanger
Hasetjørna 5,49 50 Sør-Varanger delvis Russland
Havvatnet 3,69 293 Måsøy
Hestefossdammen 9,49 70 Sør-Varanger delvis Russland
Heammujávri 10,94 301 Kautokeino Arealet inkluderer de sammenhengende Vuolgamašjávri, Mierojávri, Skuvlajávri, Stálojávri, Njallajávri, Guosmmarjávri, Govdajávri og Mártenjávri
Iešjávri 68,16 390 Kautokeino, Karasjok, Alta
Juovvajávri 2,24 515 Alta
Kjæsvannet 5,16 47 Lebesby, Porsanger
Klistervatnet 7,20 21 Sør-Varanger delvis Russland
Kovvannet 2,48 118 Alta
Krokvannet (Lebesby) 7,87 213 Lebesby
Langfjordvatnet 2,73 7 Sør-Varanger
Langvatnet (Skogfoss i Sør-Varanger) 16,40 50 Sør-Varanger delvis Russland
Latnetjávri 3,95 265 Kautokeino
Leaktojávri 2,84 367 Porsanger
Leavnnjašjávri 4,07 450 Porsanger
Lille Sameti 2,27 95 Sør-Varanger
Loavddajávri 2,46 182 Lebesby
Láhpojávri 8,17 327 Kautokeino
Mohkkejávri 2,39 614 Kautokeino
Myggvatn 3,04 122 Sør-Varanger
Nattvatnet 10,27 277 Karasjok
Nedrevatn 4,98 62 Porsanger
Nissojávri 2,51 221 Tana
Nuorbejávri 2,33 435 Kautokeino
Oksevatnet 2,72 143 Vardø
Polmakvatnet 12,12 14 Tana delvis Finland
Reinoksvannan 4,32 292 Lebesby
Ruhkkojávri 2,45 362 Alta, Porsanger
Rágesjávri 4,38 391 Kautokeino
Sagvatnet (Sør-Varanger) 2,47 75 Sør-Varanger
Sálganjávri 4,58 455 Kautokeino
Sandneslangvatnet 2,79 100 Sør-Varanger
Šihččajávri 375 Kautokeino
Skogvatn 31 Sør-Varanger delvis Russland
Skáiddejávri 5,99 325 Porsanger
Småstraumvatnet 2,84 47 Sør-Varanger
Soagŋojávri 3,68 469 Kautokeino
Sommervannet 5,66 209 Tana
Store Buevannet 6,01 227 Berlevåg
Store Kobbholmsvatnet 3,83 114 Sør-Varanger
Store Måsvannet 14,89 213 Lebesby
Store Oksvatnet 2,34 157 Sør-Varanger
Store Ropelvvatnet 7,81 51 Sør-Varanger
Store Sameti 7,51 96 Sør-Varanger
Store Spurvvatnet 4,95 164 Sør-Varanger
Store Valvatnet 3,63 157 Sør-Varanger
Storvatnet (Kvalsund) 2,57 227 Kvalsund
Stuora Galbajávri 5,18 442 Kautokeino
Stuorajávri (Alta) 3,58 383 Alta
Stuorajávri (Kautokeino) 23,71 374 Kautokeino
Stuora Suolojávri 3,47 385 Kautokeino
Stuorra Jerestanjávri 4,79 95 Sør-Varanger
Sundvatnet 5,54 103 Tana
Šuoikkatjávri 6,44 522 Kautokeino delvis Kvænangen (Troms)
Suolojávri 7,09 373 Kautokeino
Suolojávri i Lebesby 3,47 143 Lebesby
Svanevatn 32,51 21 Sør-Varanger delvis Russland
Sálganjávri 4,55 452 Kautokeino
Trangdalsvatn 3,83 292 Kautokeino, Alta
Tårnedammen - - Sør-Varanger eksisterte til 1979
Vaggatem 33,87 51 Sør-Varanger delvis Russland
Veivannet 3,07 390 Alta
Virdnejávri 5,39 250 Kautokeino
Vuolgamašjávri 2,76 301 Kautokeino
Vuolit Spielgajávri 3,31 436 Kautokeino
Vuorášjávri 3,37 345 Kautokeino
Ødevatnet 2,83 88 Sør-Varanger
Ørnevatnet 2,45 72 Sør-Varanger
Øvrevann 4,20 69 Porsanger

Kilder[rediger | rediger kilde]