Liste over innsjøer i Etiopia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing
Tanasjøen er Etiopias største innsjø som ligger helt innenfor landets grenser.
Afrerasjøen i Danakil-depresjonen.
Hajksjøen.

Dette er en liste over innsjøer i Etiopia, som ligger enten helt eller delvis innenfor landets grenser. Innsjøene i tabellen er listet opp med navn, størrelse, høyde over havet, type og beliggenhet.

Listen består av kolonner som kan sorteres etter behov ved å klikke på sorteringssymbolet i kolonneoverskriften.

Navn Areal (km²) Høyde (moh.) Type Region Koordinater Bemerkninger
Abayasjøen 1 162 1 285 Naturlig ferskvann Regionen for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk 6°26′00″N 37°53′00″Ø
Abbésjøen 320 243 Naturlig saltsjø Afar 11°10′00″N 41°47′00″Ø
Abijatasjøen 205 1 573 Naturlig saltsjø Oromia 7°37′00″N 38°36′00″Ø
Afambosjøen 35 339 Naturlig ferskvann Afar 11°25′00″N 41°41′00″Ø
Afrerasjøen 100 -102 Naturlig saltsjø Afar 13°17′00″N 40°55′00″Ø
Ashangisjøen 20 2 409 Naturlig saltsjø Tigray 12°34′50″N 39°30′00″Ø
Awasasjøen 129 1 686 Naturlig ferskvann Regionen for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk 7°02′24″N 38°29′16″Ø
Bariosjøen 22,16 339 - Afar 11°22′31″N 41°37′33″Ø
Basakasjøen 42,6 950 Naturlig saltsjø Oromia 8°52′00″N 39°52′00″Ø
Chamosjøen 317 1 110 Naturlig ferskvann Regionen for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk 5°50′00″N 37°33′00″Ø
Chew Bahirsjøen 343 570 Naturlig saltsjø Regionen for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk 4°43′00″N 36°57′00″Ø
Chomensjøen 180 2 224 Oppdemmet sjø Oromia 9°31′12″N 37°12′57″Ø
Gummaresjøen 60 - Naturlig ferskvann Afar 11°32′00″N 41°40′00″Ø
Hajksjøen 23 2 030 Naturlig ferskvann Amhara 11°20′00″N 39°43′00″Ø
Haramayasjøen - 2 010 Naturlig ferskvann Oromia 9°24′18″N 42°00′16″Ø Helt uttørket fra 2011
Kadabassasjøen - 562 - Afar 10°12′11″N 40°29′29″Ø
Karumsjøen 50 -120 Naturlig saltsjø Afar 14°01′00″N 40°25′00″Ø
Kokareservoaret 180 1 595 Oppdemmet sjø Oromia 8°26′00″N 39°02′00″Ø
Langanosjøen 230 1 585 Naturlig ferskvann Oromia 7°36′00″N 38°43′00″Ø
Renessansedammen 1 874 155 Oppdemmet sjø Benishangul-Gumuz 11°12′05″N 35°06′32″Ø Under bygging på Den blå Nil (2018)
Shalasjøen 329 1 558 Naturlig saltsjø Oromia 7°29′00″N 38°32′00″Ø
Tanasjøen 3 060 1 788 Naturlig ferskvann Amhara 12°00′N 37°30′Ø
Turkanasjøen 6 405 361 Naturlig saltsjø Regionen for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk 3°35′00″N 36°07′00″Ø Mesteparten av sjøen ligger i Kenya
Zwaysjøen 440 1 636 Naturlig ferskvann Regionen for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk
Oromia
8°00′00″N 38°50′00″Ø
Zengenasjøen 1 2 500 Naturlig ferskvann Amhara 10°54′50″N 36°58′00″Ø Kratersjø

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]