Liste over innsjøer i Belgia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er ei liste over innsjøer i Belgia. Belgia har tre offisielle språk, men kun ett navn, det lokale, er oppgitt i denne listen.

Et hus på bredden av innsjøen i Overijse.
Donkermeer dekket av is.
En vinterdag ved bredden av Rauwse Meer.
En fisker på bredden av Stausee von Bütgenbach.
Étangs d'Ixelles/Vijvers van Elsene en sen sommerkveld i Brussel.
Skøyteløp og kjelking på isen av Kraenepoel.
Svaner på Meer van Genval/Lac de Genval i Overijse og Rixensart.
1 3 Vis ny rangering - - ja ja
Nr. Navn Overflate (ha) Kommune Provins Region
Blankaartvijver 50 Diksmuide Vest-Flandern Flandern
Blokkersdijk 50 Antwerpen Antwerpen Flandern
De Spanjaard 266 Kinrooi Limburg Flandern
De Ster-vijver 20 Sint-Niklaas Øst-Flandern Flandern
Dikkebusvijver 36 Ieper Vest-Flandern Flandern
Donkmeer 86 Berlare Øst-Flandern Flandern
Egleghemvijver 36 Mechelen Antwerpen Flandern
Gavermeer 54 Harelbeke Vest-Flandern Flandern
Gaverplas 20 Geraardsbergen Øst-Flandern Flandern
Grand Large 40 Mons Hainaut Vallonia
Hazewinkel 65 Willebroek Antwerpen Flandern
Heerenlaakplas 103 Maaseik Limburg Flandern
Kessenichplas 55 Kinrooi Limburg Flandern
Kraenepoel 22 Aalter Øst-Flandern Flandern
Lac de la Gileppe 130 Jalhay /
Baelen
Liège Vallonia
Lac de Ry de Rome 25 Couvin Namur Vallonia
Lac de la Vierre 35 Chimay Luxembourg Vallonia
Étang de Bambois 33 Fosses-la-Ville /
Mettet
Namur Vallonia
Stausee von Bütgenbach 120 Bütgenbach Liège Vallonia
Eupener Stausee 126 Eupen Liège Vallonia
Meer van Genval /
Lac de Genval
18 Overijse /
Rixensart
Flamsk Brabant /
Vallonsk Brabant
Flandern /
Vallonia
Lac de Neufchâteau 6 Neufchâteau Luxembourg Vallonia
Lac de Nisramont 47 La Roche-en-Ardenne Luxembourg Vallonia
Lac de Robertville 62 Waimes Liège Vallonia
Lac de Virelles 125 Chimay Hainaut Vallonia
Lac de Warfaaz 8 Spa Liège Vallonia
Lacs de l'Eau d'Heure 617[1] Froidchapelle /
Cerfontaine
Hainaut /
Namur
Vallonia
Miramar 80 Dessel Antwerpen Flandern
Nekkerspoel 30 Mechelen Antwerpen Flandern
Bassin infétieur Coo-Trois-Ponts 71 Stavelot Liège Vallonia
Putten van Walem / Spildoornvijvers 16 Mechelen Antwerpen Flandern
Rauwse Meer 133 Mol Antwerpen Flandern
Roksemput 40 Oudenburg Vest-Flandern Flandern
Schulensmeer 150[2] Herk-de-Stad /
Lummen
Limburg Flandern
Sint-Pietersplas 16 Brugge Vest-Flandern Flandern
Étangs d'Ixelles /
Vijvers van Elsene
3,5 Ixelles / Elsene
Brussel
Vijvers van Hofstade 60[3] Zemst Flamsk Brabant Flandern
Zillebekevijver 28 Ieper Vest-Flandern Flandern

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lacs de l'Eau d'Heure består av en gruppe på fem nærtliggende innsjøer, hvor den største, La Plate Taille, på 374 ha i seg selv er Belgias største innsjø.
  2. ^ Schulensmeer holder seg vanligvis innenfor sommerdiket, med et overflatemål på 80-90 ha, men ved høyere vannstand og flom når den vinterdikets grens og når et maks overflatemål på 150 ha.
  3. ^ Vijvers van Hofstade er to dammer som er skilt fra hverandre med en dike. Dammene er respektive 35 og 25 ha store.

Se også[rediger | rediger kilde]