Liste over helter i Overwatch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er en liste over helter i Overwatch og Overwatch 2, som er spillbare figurer («heroes»). Listen inneholder figurer som kan brukes, har vært eller skal bli brukbare i Overwatch og Overwatch 2.

Spillbare figurer i Overwatch er delt inn i de tre kategoriene «tank» (engelsk, omtrentlig «beskytter»), «damage» («skade») og «support» («hjelper»).

Figurene er stort sett menneskelige, men noen er også intelligente dyr og noen er «omnic», en type robot i Overwatch-universet med kunstig intelligens. De fleste av figurene i Overwatch er ikke en del av den fiktive organisasjonen Overwatch.

Nevnte stemmeskuespillerne er primært for den engelskspråklige utgaven av spillet.

Tank[rediger | rediger kilde]

«Tank»-kategorien, nokså likt som i andre spill, er figurer som generelt har mer helsepoeng, samt evner og egenskaper for å distrahere motstandere eller beskytte lagkamerater. «Tank»-figurer har en passiv egenskap hvor de tar +30 % effekt av evner som dytter motstandere, samt gir -30 % poeng mot å låse opp bruk av figurers ultimate evner når de tar skade og mottar helbredelse.

Doomfist[rediger | rediger kilde]

Akande Ogundimu er en nigeriansk kriminell. Han er den tredje som bruker navnet «Doomfist» (engelsk, «undergangsneven»), og har tittelen «the Successor» (engelsk, «etterkommeren»). «Doomfist» kommer fra våpnet han bruker, nemlig «the Doomfist». Doomfist var en «damage»-helt inntil Overwatch 2 ble tilgjengelig, da han ble flyttet til «tank»-rollen.

Doomfists «vanlige» angrep er fire små skudd som han kan skyte ut fra sin neve. Denne kan ikke lastes på nytt manuelt, men lastes på ny automatisk over tid. I motsetning til de fleste andre figurene, er Doomfists sett med evner hovedmåten han gjør skade på. Den første evnen er «Seismic Slam», som gjør at han hopper fremover og slår i bakken, som skader fiender i nærheten. Evnen gjør mer skade basert på hvor langt Doomfist har hoppet. Den andre evnen, «Power Block», gjør at Doomfist blokkerer angrep og prosjektiler. «Rocket Punch» er Doomfists mest gjenkjennelige evne, som er et slag som Doomfist kan lage opp, som får han til å fyre seg selv framover og mot en fiende, som tar skade. Fienden tar spesielt mye skade om de treffer en vegg. Doomfists ultimate evne er «Meteor Strike», hvor Doomfist starter evnen med å hoppe opp i lufta (og gjør at han ikke kan treffes), og lar han flytte et mål hvor han skal lande. Motstandere der han lander tar skade, men evnen kan også brukes til å komme seg til sikkerhet. Doomfists passive egenskap er «The Best Defense...», som gir han et personlig skjold basert på skaden han gjør.[1]

Stemmen til Doomfist er Sahr Ngaujah.

D.Va[rediger | rediger kilde]

Cosplay av D.Va. I bakgrunnen kan man også se noen Tracer-cosplay, og Torbjörns arm.

Hana Song, kjent som D.Va, er en sørkoreansk soldat, og tidligere e-sportsutøver, som kjemper i en mecha som hun kaller Tokki.[2] Hun og hennes gruppe, «Mobile Exo-Force of the Korean Army» (MEKA), er basert i Busan.

D.Vas egenskaper og evner er basert rundt hennes mecha, et robotaktig fartøy som hun angriper med. Med hennes «Boosters», kan hun fly mot retningen hun ser mot, ennes «Defense Matrix» blokkerer prosjektiler foran henne, og hennes «Micro Missiles» er et sett med små missiler som kan skytes mens hun også skyter med sine vanlige «Fusion Cannons». Hennes ultimate evne er å eksplodere sin mecha, Tokki, og hopper da ut av den. Hun hopper også ut («Eject!») av sin mecha om hun tar for mye skade. Utenfor sin mecha, har D.Va bare en liten pistol, «Light Gun», og svært lite liv. Når hun er utenfor sin mecha, har hun en ultimat evne som er å påkalle Tokki igjen.[3] Når Tokki faller fra himmelen og til D.Va, gjør den skade på området den landet på.

D.Va er også tilgjengelig som spillbar figur[4] og kunngjøringsstemme (engelsk: «announcer») i Blizzards Heroes of the Storm.

Stemmen til D.Va er Charlet Chung.[5]

Junker Queen[rediger | rediger kilde]

Figuren Junker Queen ble kunngjort under presentasjonen Xbox & Bethesda Games Showcase 12. juni 2022.[6] Utgivelsesdatoen for Overwatch 2-oppdateringen, 4. oktober, ble også kunngjort i samme presentasjon.

Junker Queen, egentlig Odessa «Dez» Stone, er en «tank», og har tilknytning til den fiktive, australske byen Junkertown. Junker Queens hovedvåpen er en «Scattergun», en type haglgevær. Hun har også en «Jagged Blade», en liten kniv som hun kan slå raskt med, eller hive fra seg. Når motstandere blir truffet av kniven, begynner de å blø (engelsk: «bleed»), som gjør at de tar litt skade over tid. Hennes «Carnage» gjør at hun kan svinge en øks for å skade alle motstandere foran henne, og få dem til å blø. Hennes «Commanding Shout» gir henne og hennes allierte rundt henne midlertidige helsepoeng, samt en løpehastighetsbonus. Hennes ultimate evne er «Rampage», som gjør at hun hopper foran i en linje, får motstandere til å blø og ta skade, samt hindrer motstandere i å bli helbredet. Junker Queen har en passiv egenskap som gjør at hun helbredes for blødningsskade hun har utført, som vil si skade som er utført på grunn av motstandernes blødende sår fra hennes evner og egenskaper.

Junker Queens stemme er utført av Leah de Niese.

Mauga[rediger | rediger kilde]

Mauga er en samoansk figur som ble kunngjort 3. november 2023 ved Blizzcon 2023.[7] Han har tidligere blitt vist i novellen «What You Left Behind» fra 2019, hvor han var en tidligere kollega til «support»-helten Baptiste ved den fiktive terroristorganisasjonen Talon.[7]

Orisa[rediger | rediger kilde]

Orisa er en omnic som ble skapt av elleve-åringen Efi Oladele for å vokte Numbani, en fiktiv bystat i nærheten av Nigeria. Orisa blir tiltalt til som hun/henne. Hun er en modifisert versjon av omnic-utgaven OR15, og er basert i Numbani. Hun er teknisk sett den yngste figuren i Overwatch, siden hun ble skapt én måned før spillets hendelser.[8]

Hennes vanlige angrep er en «Augmented Fusion Driver», som har uendelig, men stopper å skyte om den blir for varm og må deretter kjøles ned ved å ikke skyte. Denne kan også skytes på en alternativ måte, hvor hun kan skyte ut et spyd som avbryter fiender, og dytter dem fra henne. Fiender tar mer skade om de treffer en vegg etter å ha blitt truffet med spyd. Hennes «Javelin Spin» lar henne snurre et spyd for å fjerne prosjektiler og dytte fiender tilbake. Hennes ultimate evne er «Terra Surge», som drar inn motstandere mens hun beskytter seg selv for å lade opp et kraftig angrep som skader alle motstandere i området rundt henne. Hennes «Fortify»-evne reduserer hvor mye skade hun tar, samt at hun ikke kan bli dyttet av motstandere.

Stemmen til Orisa er Cherrelle Skeete.[9]

Ramattra[rediger | rediger kilde]

Ramattra er en omnic som er lederen for Null Sector, en organisasjon bestående av menneskefiendtlige omnic-er.

Stemmen til Ramattra er Ramon Tikaram.[10]

Reinhardt[rediger | rediger kilde]

Cosplay av Reinhardt, her sett sammen med stemmeskuespilleren til figuren, Darin De Paul.

Reinhardt Wilhelm er en tysk tidligere Overwatch-agent. Han reiser rundt med Brigitte for å hjelpe folk i nød. Reinhardt er en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch.

I stedet for et gevær, har Reinhardt en stor «Rocket Hammer» (engelsk, «raketthammer») som gjør skade til alle motstandere på nært hold. Han kan «skyte» ut en flamme, «Fire Strike», fra hammeren, som gjør skade på alle motstandere den treffer – Denne evnen har to ladninger. Han har «Barrier Field», som er et stort bevegelig skjold som beskytter laget hans, men han kan ikke angripe mens han har skjoldet oppe. «Charge» lar han storme fram, hvor han tar tak i den første fienden han treffer, og han fortsetter til han treffer en vegg eller til evnen er løpt ut eller avbrutt. Om Reinhardt treffer en vegg med en fiende i grep, eliminerer dette de fleste figurer. Hans ultimate egenskap, «Earthshatter», får alle fiender foran han til å falle. Fiender som er rett foran han tar også ekstra skade.[11] «Earthshatter» går ikke gjennom skjold.

Stemmen til Reinhardt er Darin De Paul.[12]

Roadhog[rediger | rediger kilde]

Mako Rutledge, kjent som Roadhog, er en australsk livvakt. Han var tidligere en del av gruppa Junkers, og reiser nå sammen med Junkrat.

Roadhogs signaturevne er hans krok, «Chain Hook», som han kan bruke til å dra motstandere til seg, som ofte er fulgt opp med et vanlig skudd fra hans «Scrap Gun». Hans «Scrap Gun» har to skytemåter; den første har et spredt mønster som har en kort avstand, og den andre skyter først ut en liten kule, som sprer seg etter en liten distanse. Hans «Take a Breather» lar han helbrede sin skade, og han tar mindre skade fra motstandere når han bruker denne. Hans ultimate evne er «Whole Hog», som lar han kontinuerlig skyte ut et bredt lag av skudd som skader og dytter tilbake motstandere foran han.[13]

Stemmen til Roadhog er Josh Petersdorf.[14]

Sigma[rediger | rediger kilde]

Siebren de Kuiper, kjent som Sigma, er en nederlandsk astrofysiker som uvitende arbeider for terroristgruppa Talon.

Sigmas vanlige angrep er hans «Hyperspheres», som er to kuler han skyter ut som imploderer etter kort tid, som gjør skade i et område. Hans «Kinetic Grasp» absorberer prosjektiler foran han, og gjør skaden om til et personlig skjold. Hans «Accretion» lar han kaste en stor stein-aktig ball på fiender, som også får dem til å falle på bakken. Hans «Experimental Barrier» er et skjold som kan bli plassert i et område foran han, om det så skulle vært i lufta. Hans ultimate egenskap er «Gravitic Flux», som manipulerer tyngdekraften for å løfte fiender opp i luften, og så slår dem ned i bakken.[15]

Stemmen til Sigma er Boris Hiestand.[16]

Winston[rediger | rediger kilde]

Winston er en hyperintelligent gorilla som vokste opp på månebasen Horizon Lunar Colony, som nå er en forsker. Han er den som starter opp organisasjonen Overwatch igjen, og han er basert på en tidligere Overwatch-stasjon i Gibraltar.

Winstons «Tesla Cannon» er et kort, elektrifiserende våpen, som også penetrerer skjold. Hans «Tesla Cannon» kan brukes på en alternativ måte: Winston kan lade opp et angrep som skyter ut en linje med elektrisitet. Han har en «Jump Pack», som lar han hoppe opp i luften, og skade fiender han lander på. Hans «Barrier Projector» er et rundt skjold som kan plasseres der Winston står. Han ultimate evne er «Primal Rage», som gir han tilbake all sin helse, samt øker hans helse, men han kan kun hoppe («Jump Pack») og slå sine fiender med sine store gorillaarmer. Hans slag i denne evnen dytter fiender tilbake.[17]

Stemmen til Winston er Crispin Freeman.[18]

Wrecking Ball[rediger | rediger kilde]

Hammond, også kjent som Wrecking Ball, er en hyperintelligent hamster som kjemper i en mecha. Hammond vokste opp på månebasen Horizon Lunar Colony, og var senere å se i den australske byen Junkertown.

Wrecking Balls vanlige angrepsmåte, «Quad Cannons», er to automatgevær. Han har en «Grappling Claw» som lar han koble seg til et punkt på spillkartet, som han kan raskt svinge seg rundt; dette lar han også oppnå høy hastighet som skader og dytter fiender. Hans «Roll» gjør han om til en ball som øker hans hastighet; den gjemmer også hodet til hamsteren, så han kan ikke ta ekstra skade gjennom hodeskudd. Om Wrecking Ball er oppe i lufta, kan han bruke sin «Piledriver», som lar han slå inn i bakken under som gjør skade på fiender, og dytter dem opp i lufta. Hans «Adaptive Shield» gir han et personlig skjold basert på hvor mange fiender som er rundt han. Wrecking Balls ultimate evne er «Minefield», som skaper et stort minefelt.[19]

Stemmen til Hammond er Dee Bradley Baker, og stemmen til mechaen Wrecking Ball er Jonathan Lipow.[20]

Zarya[rediger | rediger kilde]

Aleksandra Zaryanova (russisk: Александра Зарянова, norsk transkripsjon: Aleksandra Zarjanova), kjent som Zarya, er en frihetskjemper fra Russland. Hun er en soldat i Russian Defense Forces, og har tidligere arbeidet for Volskaya Industries.

Zarya har to måter å bruke sitt vanlige våpen, «Particle Cannon»; En måte er å skyte ut en kontinuerlig, men kort laser, og den andre er å kunne skyte en kule som kastes omtrentlig som en granat. Hun har en passiv egenskap som er «Energy», som er et nummer som går fra 0 til 100, og basert på hvor høyt dette nummeret er, desto mer skade gjør hennes «Particle Cannon». Hun kan øke hennes «Energy» på to måter; Hun kan bruke sin «Particle Barrier» for å skape en personlig skjold rundt seg selv, eller hun kan bruke sin «Projected Barrier», som gjør det samme på en alliert spiller. Hennes «Particle Barrier» og «Projected Barrier» har delt «avkjøling», og har to ladninger. Når motstandere skyter på eller skader dette skjoldet, øker det Zaryas «Energy». Hennes «Energy» går kontinuerlig ned, så hun må bruke disse skjoldene for å holde nummeret høyt. Zaryas ultimate evne er «Graviton Surge», som skyter ut et lite prosjektil som, når det lander, fungerer nesten som et sort hull. Motstandere i en mellomstor radius blir sugd inn til midten av landingspunktet, og lar Zaryas lag skyte fritt på de innsugde fiendene (som også kan skyte tilbake).[21]

Zarya er en også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[22]

Stemmen til Zarya er Dolya Gavanski.[23]

Damage[rediger | rediger kilde]

Før juni 2018 (oppdatering 1.25) var «damage» to forskjellige kategorier, «attack» (engelsk, «angrep») og «defense» (engelsk, «forsvar»).[24] Disse heltene er fokusert på å skade motstanderlaget. Alle «damage»-helter har +35 % raskere hastighet til å lade våpnene sine på nytt 2,5 sekunder etter å ha eliminert en motstander.

Ashe[rediger | rediger kilde]

Elizabeth Caledonia «Calamity» Ashe, kjent som kun Ashe, er lederen for gjengen Deadlock Gang, og er basert i Arizona. Hennes robotiske butler, B.O.B, er hennes følge.

Hennes vanlige våpen, «the Viper», har to moduser. Hun kan skyte ett og ett skudd, og hun kan bruke siktet for å gjøre mer skade mens hun skyter saktere. Hennes første evne er hennes «Coach Gun», som er et lite haglgevær som gjør skade mot motstandere, dytter dem tilbake og dytter Ashe vekk fra retningen hun pekte mot. Dette haglgeværet kan bli brukt for å komme seg opp i høyden. Hennes andre evne er «Dynamite», hvor hun kan kaste ut en håndfull dynamitt som enten detoneres etter litt tid, eller når det blir skutt av Ashe. Dynamitten setter fyr på fiender og Ashe når den blir detonert. Hennes haglgevær kan også brukes for å detonere dynamitten. Hennes ultimate evne er «B.O.B.», en massiv robotbutler som løper mot fiender og dytter dem opp i lufta, før han står stille og skyter på motstandere med sine armkanoner.[25]

Stemmen til Ashe er Jennifer Hale.[26]

Bastion[rediger | rediger kilde]

Bastion, egentlig SST Laboratories Siege Automaton E54, er en omnic. Før Overwatch 2 brukte utviklerne intetkjønnspronomen (den eller engelsk «it») og nevnte at Bastion ikke hadde et kjønn.[27] Ved overhalingen av figurbiografier for Overwatch 2, ble hankjønnspronomen (han eller engelsk «he») brukt om figuren.[28]

Bastion har flere moduser: «Configuration: Assault», som lar Bastion skyte masse skudd i likhet av en minigun med mindre bevegelseshastighet; og «Configuration: Recon», hvor figuren kan løpe rundt og skyte med et noe svakere gevær. Den andre evnen er «Reconfigure», som lar Bastion bytte mellom de to modusene. Til vanlig løper han rundt i «Recon»-modusen, og må vente litt mellom hver gang «Assault» benyttes. Bastions ultimate evne er den tredje modusen, «Configuration: Tank», som gjør Bastion om til en mobil missilkanon.[29] Når Bastion er i en modus som ikke er «Recon», er den passive egenskapen «Ironclad» aktiv, som gjør at Bastion tar 20 % redusert skade. Bastion har også evnen «A-36 Tactical Grenade», en granat.

«Stemmen» til Bastion er Chris Metzens stemme kjørt igjennom flere lydmoduleringsprosesser.

Cassidy[rediger | rediger kilde]

En håndfull cosplayere kledd som Cassidy og Soldier: 76.

Cole Cassidy, kjent som kun Cassidy, er et tidligere medlem av Deadlock Gang og Blackwatch.

Cassidys hovedangrep er hans revolver, «Peacekeeper», som skyter få, men kraftige skudd. Han kan også bruke et alternativt angrep som skyter ut alle de resterende skuddene i ammokammeret (maks 6). Cassidys første evne er «Combat Roll», som lar Cassidy rulle mot retningen han beveger seg mot, som også laster maksimal ammo i hans revolver på nytt. Hans andre evne, «Magnetic Grenade», er en magnetisk granat som fester seg til fiender. Hans ultimate evne, «Deadeye», lader opp et skudd på hver av de synlige fiendene, noe som kan eliminere selv den sterkeste figuren om de står foran Cassidy for lenge.[30]

Stemmen til Cassidy er Matt Mercer.[31]

Navneendring i oktober 2021[rediger | rediger kilde]

Cole Cassidy hadde tidligere navnet Jesse McCree, men navnet ble endret i oktober 2021 på grunn av et søksmål mot selskapet Activision Blizzard. Den virkelige personen Jesse McCree, som figuren da var oppkalt etter, er en av de utpekte i trakkaseringssøksmålet.[32]

Echo[rediger | rediger kilde]

Echo er en omnic skapt av den singaporske Mina Liao, som var en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch. Echo har den unike egenskapen å kunne bli til andre figurer.

Echos vanlige angrep er hennes «Tri-Shot», som skyter tre skudd ut av hennes hånd i et trekantmønster. Hennes første evne er «Sticky Bombs», som skyter et sett med klebende bomber som detoneres etter kort tid. Hennes «Flight» dytter henne til hvor hun beveger seg mot, og lar henne fly rundt fritt i kort tid. Hennes «Focusing Beam» skyter en sterk stråle i et par sekunder som gjør ekstra skade til fiender med mindre enn halvt liv igjen, og skjold. «Duplicate», hennes ultimate evne, lar henne bli en kopi av en motstanders helt. Den valgte motstanderen kan ikke bytte helt mens hennes ultimate evne er aktiv, og hun får raskere ultimat-poeng mens hun er motstanderens figur. Hun får alle evner og egenskaper motstanderens figur har. Hvis hennes helse når 0 mens hun er i denne formen, blir «Duplicate» avbrutt, og hun blir til Echo igjen, med mengden helse hun hadde da hun startet evnen. Hennes passive evne, «Glide», lar henne falle saktere (og dra raskere fremover mens hun faller).[33]

Stemmen til Echo er Jeannie Bolet.[31]

Genji[rediger | rediger kilde]

Cosplay av to Genjier og en Hanzo (i midten).

Genji Shimada (japansk: 島田 源氏) er en japansk eventyrer. Etter hans bror, Hanzo, forsøkte å myrde han da Genji ikke ønsket å hjelpe til med å lete Shimada-klanen etter farens deres sin død, ble Genji helbredet av Angela Ziegler.

Genjis hovedangrep er hans «Shuriken». Han kan enten kaste tre stjerner i én rett linje, eller kaste tre stjerner samtidig i en vid rekke. Genjis «Deflect» gjør at han kan sende mostandernes prosjektiler tilbake mot dem, samt blokkere nære slag. Den andre evnen, «Swift Strike», lar Genji skyte seg selv raskt fram, noe som gjør skade. Når Genji eliminerer noen, kan han bruke «Swift Strike» igjen med en gang. Hans ultimate evne er «Dragonblade», hvor han drar ut et sverd som gjør svært mye skade til motstandere som blir truffet. «Cyber-Agility» er Genjis passive evne, som lar han dobbelt-hoppe og klatre på vegger.[34]

Han er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[35]

Stemmen til Genji er Gaku Space.

Hanzo[rediger | rediger kilde]

Hanzo Shimada (japansk: 島田 半蔵) er en japansk leiemorder. Han skulle ta over Shimada-klanen etter farens død, og han spurte sin bror, Genji, om hjelp. Da Genji nektet, forsøkte Hanzo å drepe han. Han forlot Shimada-klanens hovedkvarter etter dette.

Hanzos «Storm Bow» er en bue som han kan bruke til å skyte piler med. Pilene gjør mer skade om de er trukket lengre tilbake. Han første evne, «Storm Arrows», skyter fem raske piler raskt, med litt mindre skade. Hans «Sonic Arrow» gjør at hans neste pil viser fienders posisjon, selv bak vegger, rundt stedet pilen treffer. Hanzo har også «Lunge», som lar han hoppe i en retning raskt. Hans ultimate evne, «Dragonstrike», er to store drager som skytes fra hans bue, og fortsetter gjennom hele kartet i retningen de ble skutt. Fiender som er i området dragene går igjennom tar svært mye skade over tid. Hanzos passive egenskap «Wall Climb» gjør at han kan klatre på vegger, i likhet med Genji.[36]

Hanzo er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[37]

Stemmen til Hanzo er Paul Nakauchi.

Tidligere evner[rediger | rediger kilde]

Hanzo hadde tidligere evnen «Scatter Shot», som lot han skyte ut én pil som ble til flere, som hoppet av veggene. Denne evnen ble fjernet da den ble sett på som urettferdig på kort hold. Evnen som tok over var «Storm Arrows», som lar han heller fokusere alle skuddene manuelt. Sammen med denne evnen, fikk han også «Lunge».

Junkrat[rediger | rediger kilde]

Cosplay av Junkrat. I bakgrunnen kan man også se cosplay av Tracer, Mei, Mercy og D.Va.

Jamison Fawkes, kjent som Junkrat, er en australsk kriminell. Han var tidligere en del av gruppa Junkers.

Junkrats «Frag Launcher» er et gevær som skyter granater. Disse granatene hopper av vegger og gjør skade i et område. Hans «Concussion Mine» er en landmine han kan kaste ut, og detonere manuelt senere. «Steel Trap» er en saksfelle han kan plassere for å fange fiender. Motstandere som blir fanget i fellen blir stillestående i et par sekunder, og tar litt skade. Junkrats ultimate evne er «Rip-Tire», som er et hjul han kan kjøre inn i en klynge med motstandere, og detonere for å eliminere de fleste figurer enkelt. Mens han kjører hjulet, blir hans stillestående kropp igjen. Hans passive egenskap «Total Mayhem» gjør at han etterlater granater på stedet han døde. Han tar heller ikke skade fra sine egne granater, men det er noe han har gjort tidligere.[38]

Junkrat er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[39]

Stemmen til Junkrat er Chris Parson.[23]

Mei[rediger | rediger kilde]

Cosplay av Mei, sammen med sin «Endothermic Blaster».

Mei-Ling Zhou (kinesisk: 周美灵), kjent som bare Mei, er en kinesisk forsker. Hun var stasjonert på en forskningsstasjon på Antarktis da hun og hennes kollegaer ble nedfryst for å spare ressurser. Da hun ble «tint», var hun den eneste gjenlevende.

Meis pistol, en «Endothermic Blaster», lar henne sakke fienders bevegelser. Hun kan også skyte ut en «Icicle» (engelsk, istapp) som gjør mye skade på en gang, men skyter sakte. Hennes «Cryo-Freeze» gjør at hun blir beskyttet av et tykt lag is og helbreder seg selv, samt gir henne mer ammunisjon. Mens hun er i isblokken, kan hun ikke angripe eller bruke sine andre evner, men hun er udødelig og kan bryte seg tidlig ut. Isblokken blokkerer også syn, slik at allierte kan beskytte seg selv fra de fleste evner om de reagerer raskt nok. Hennes «Ice Wall» er en stor isvegg som blokkerer syn, men som kan bli skutt ned av fiender og lagkamerater. Hun kan også bruke denne til å dytte seg selv og andre opp. Hennes ultimate evne er «Blizzard», som fryser alle motstandere i et stort område, som gjør at Mei og hennes lag kan få en overhånd mot motstanderne.[40]

Mei er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[41]

Stemmen til Mei er Elise Zhang, som også er hennes stemme på mandarin.

Pharah[rediger | rediger kilde]

Fareeha Amari (arabisk: فاريها عماري), kjent som Pharah, er en egyptisk sikkerhetsvakt. Hun er ansatt hos Helix Security International. Hennes mor er Ana Amari, som er en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch, og hennes far er en mann fra Canada.

Hennes vanlige angrep er hennes «Rocket Launcher», som skyter raketter i en rett linje som gjør en del skade i et område. Hennes «Jump Jet» lar henne fly raskt opp i luften, og hennes passive egenskap «Hoved Jets» lar henne fly lett kontrollert i en stund. Hennes «Concussive Blast» dytter motstandere fra der evnen treffer, og hennes ultimate evne, «Barrage», får henne til å stoppe midt i lufta for å skyte en serie med små raketter. Hennes «Barrage» gjør mye skade, men hun er lett å skyte ned, da hun står helt still i lufta.[42]

Stemmen til Pharah er Jen Cohn.

Reaper[rediger | rediger kilde]

Gabriel Reyes, kjent som Reaper (fra «the Grim Reaper», engelsk for mannen med ljåen), er en amerikansk leiesoldat. Han er en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch, men sitter nå i styret av terroristorganisasjonen Talon.

Reapers «Hellfire Shotguns» er to haglgevær som gjør særdeles mye skade på nært hold. Hans «Shadow Step» lar han teleportere over en stor distanse. Hans «Wraith Form» får han til å bli en røykaktig form som beveger seg raskere og gjør han udødelig, dog han kan ikke angripe i denne formen. Hans ultimate evne er «Death Blossom», som gjør mye skade på fiender i området rundt han, da han skyter hulter til bulter rundt seg. Hans passive egenskap er «The Reaping», som gjør at han helbreder seg med skaden han utgjør på motstandere.[43]

Stemmen til Reaper er Keith Ferguson.

Tidligere evner[rediger | rediger kilde]

Før han hadde «The Reaping»-egenskapen, var det slik at fiender som ble eliminerte la igjen en slags sjeleform som han kunne plukke opp, som da helbredet ham.

Sojourn[rediger | rediger kilde]

Vivian Chase, kodenavn Sojourn, er en kanadisk soldat og var tidligere en kaptein i organisasjonen Overwatch. Hun ble en del av organisasjonen Overwatch etter et oppdrag hun gjorde med dem mens hun var i «Canadian Special Forces».[44]

Evnene til Sojourn ble vist i løpet av Overwatch 2-oppdateringen sin første betafase. Hennes primære angrep er ved å skyte med hennes «Railgun», et gevær som har to skytemåter: Hun kan skyte flere raske skudd som gjør lite skade individuelt, men mye skade sammen, som òg samler opp energi; og hun kan skyte ut ett kraftig laser-lignende skudd ved å bruke energien hun har spart opp. Med hennes «Power Slide» kan hun skli raskt langs bakken og utføre et høyt hopp. Med hennes «Disruptor Shot» kan hun hive ut et energiskull som sakker ned og skader motstandere i et område. Hennes ultimate evne er «Overclock», hvor hun automatisk får maks energi på kort tid, som kan brukes med hennes sekundære skytemåte med hennes gevær.

Stemmen til Sojourn er Cherise Boothe.[45]

Soldier: 76[rediger | rediger kilde]

John Francis «Jack» Morrison, kjent som Soldier: 76, er en amerikansk vigilant. Han er en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch. I korthistorien Bastet, ble det vist at Soldier: 76 er homofil, noe som ble konkret fortalt av den daværende historieansvarlige Michael Chu på Twitter.[26]

Soldier: 76 er en veldig grunnleggende helt. Han har et automatisk gevær, «Heavy Pulse Rifle», og han kan løpe raskt med «Sprint». Hans «Biotic Field» helbreder Soldier: 76 og hans allierte, og hans «Helix Rockets» er små raketter han kan skyte ut av geværet sitt. Hans ultimate evne er «Tactical Visor», som gjør at han kan automatisk treffe én fiende som er foran han, og han kan bytte hvilken motstander han vil fokusere på, så lenge de er i syne.[46]

Stemmen til Soldier: 76 er Fred Tatasciore.

Sombra[rediger | rediger kilde]

Olivia Colomar, kjent som Sombra, er en meksikansk datasnok. Hun er foreløpig en agent for terroristorganisasjonen Talon.

Sombra har en «Machine Pistol». Hennes første evne er «Translocator», som er en liten duppeditt hun kan plassere, for så å kunne teleportere seg tilbake til duppedittens posisjon. Hennes «Stealth» gjør henne usynlig for motstandere (om hun ikke så kommer borti dem eller blir vist av en Widowmaker eller Hanzo), og hennes «Hack» gjør at motstandere ikke kan bruke sine evner, og avbryter noen evner som må «lades opp». Hennes «Hack» tar litt tid å brukes, og om hun tar noe som helst skade, må hun begynne på nytt. Hun kan også bruke «Hack» på forskjellige førstehjelpsskrin på banene, som gjør at de kun kan brukes av allierte spillere, og de kommer tilbake raskere. Evnen kan også brukes mens hun er usynlig med «Stealth». Hennes «EMP» sender ut en puls som har samme effekt som «Hack» på alle motstandere, health packs og motstanderverktøy. «EMP» har også spesiell effekt på skjold og skjoldhelse, og fjerner dem helt. Hennes passive egenskap, «Opportunist», gjør at hun ser fiender med lite liv gjennom vegger.[47]

Stemmen til Sombra er Carolina Ravassa.[23]

Symmetra[rediger | rediger kilde]

Cosplay av Symmetra, her med hennes teknologiske armprotese.

Satya Vaswani (hindi: सत्य वासवानी), kjent som Symmetra, er en indisk arkitekt. Hun arbeider for Vishkar Corporation, og er basert i en fiktiv by som heter Utopaea i India. Det er bekreftet i et svar til et fanbrev av daværende direktør Jeff Kaplan at Symmetra er en person med autisme.[48]

Hennes pistol, «Photon Projector», har to moduser. Hun kan enten skyte ut en kort laser som gjør mer skade om hun treffer fiender lengre, og kan bruke den på skjold for å ikke bruke opp ammunisjon. Hun kan også bruke pistolen til å skyte ut en saktegående kule som eksploderer, som gjør mer skade jo lengre hun lader opp pistolen. Hennes første evne er «Sentry Turret», som lar henne plassere opp til tre duppeditter på vegger, tak eller gulv, som skader og sakker fiender. Hun har også «Teleporter», som lar henne plassere to dingser som lar hennes allierte (og seg selv) teleportere mellom to punkter. Hennes ultimate evne er «Photon Barrier», som er et massivt, plasserbart skjold som går gjennom hele banen.[49]

Stemmen til Symmetra er Anjali Bhimani.[23]

Tidligere evner[rediger | rediger kilde]

Symmetra har fått et par oppfriskninger. Hennes først ultimate evne var en tidligere versjon av «Teleporter», som lot henne plassere en dings som tok folk fra hennes lags hjemmerom til der kampen skjer, som da stod oppe så lenge den ikke tok skade. Senere fikk hun også en annen ultimat evne, som gjorde at hun hadde valget mellom å bruke to forskjellige evner med hennes ultimat-poeng. Denne andre ultimate evnen var en plasserbar dings som ga hennes lag ekstra skjoldhelse, som gjorde at de effektivt hadde mer liv. Før hun fikk denne skjoldhelsegeneratoren, hadde hun muligheten til å manuelt plassere dette på allierte, og etter at hun fikk denne andre ultimate evnen, fikk hun i stedet et flyvende skjold som lignet på Sigmas skjold, bare at det ikke stoppet i luften. Nå har hun kun én ultimat evne, og hennes nåværende «Teleporter» tok over for disse mindre evnene.

Symmetra var tidligere kategorisert som «support» på grunn av hennes daværende skjoldgivende evner.

Torbjörn[rediger | rediger kilde]

Torbjörn Lindholm, kjent som kun Torbjörn, er en svensk våpenutvikler. Han er en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch, og han er faren til figuren Brigitte. Han er basert i Gøteborg.

Torbjörns «Rivet Gun» har to skytemåter: Han kan skyte sakte, men langfarende skudd; og han kan skyte som en hagle på kort avstand. Hans «Forge Hammer» er en hammer som han kan slå fiender med på nært hold. Han kan også bruke hammeren til å reparere sitt kanontårn fra evnen «Deploy Turret». Dette tårnet skyter automatisk på enkelte fiender i syne. Hans evne, «Overload», gjør at han får ekstra beskyttelse, skyte-, løpe- og omlastningshastighter. Hans ultimate evne er «Molten Core», som lar han spy ut masse flytende jern som gjør skade på fiender, og gjør ekstra på rustninghelse.[50]

Stemmen til Torbjörn er Keith Silverstein.

Tidligere evner[rediger | rediger kilde]

Torbjörn har fått en stor oppfriskning. Hans tidligere pistol kunne ikke skyte som en hagle, og alle hans evner er annerledes. Han hadde tidligere et kanontårn som han kunne slå på (med sin hammer) for å oppgradere det én gang, som da gjorde at tårnet utgjorde mer skade. Hans ultimate evne var da på oppgrade tårnet til nivå tre, som gjorde at det da begynte å skyte små raketter. Hans «Overload» var en liten pakke han kunne kaste på bakken etter å ha samlet skrot fra fiender, som allierte kunne plukke opp for å få rustninghelse, noe likt Symmetras tidligere skjoldhelseevne.

Tracer[rediger | rediger kilde]

Cosplay av Tracer og Mercy. I bakgrunnen kan man også se Soldier: 76 og en ekstra Tracer.

Lena Oxton, kjent som Tracer, er en britisk pilot. Hun var den første figuren som ble fremvist som LHBT i Overwatch, da hun er i et forhold med en kvinne som heter Emily.

Tracer holder to «Pulse Pistols» som skyter og omlastes raskt. Hun har «Blink», som lar henne hoppe horisontalt i en retning, og kan gjøre dette raskt etter hverandre. Hennes «Recall» gjør at hun hopper tilbake i tid til en tidligere posisjon, og en tidligere mengde helse. Hennes ultimate evne er «Pulse Bomb», som er en klebende mine som gjør mye skade i et området rundt den som ble truffet, eller veggen, gulvet eller taket som ble truffet.[51]

Tracer er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[52]

Stemmen til Tracer er Cara Theobold.[23]

Venture[rediger | rediger kilde]

Venture er en kommende helt for Overwatch 2. Den ble kunngjort 3. november 2023 ved Blizzcon 2023 som en etterfølger til Mauga sammen med en «support»-helt med kodenavnet «Space Ranger».[53]

Widowmaker[rediger | rediger kilde]

Amélie Lacroix (pikenavn Guillard), kjent som Widowmaker, er en fransk snikmorder. Hun var gift med Overwatch-ansatt Gerard Lacroix, som hun drepte etter å ha blitt hjernevasket av Talon.

Widowmaker har «Widow's Kiss», et skarpskyttergevær som har to moduser. Geværet kan enten bli brukt som en automatpistol, eller brukes som et ordentlig skarpskyttergevær med sikte. Når geværet brukes som et skarpskyttergevær, gjør det mer skade basert på tiden mellom skudd. Hennes «Grappling Hook» lar henne komme til høyere punkter. Hennes «Venom Mine» er en liten landmine som forgifter motstandere. Hennes ultimate evne er «Infra-Sight», som gjør at fiender blir sett gjennom vegger over hele banen. Hele laget til Widowmaker kan se fiender gjennom vegger med denne evnen.[54]

Stemmen til Widowmaker er Chloe Hollings, som også er stemmen hennes i den franske utgaven av Overwatch.

Support[rediger | rediger kilde]

«Support»-helter er nå figurer som kan sterkt helbrede og hjelpe sine lagkamerater. Tidligere var Symmetra en ikke-helbredende «support»-helt, men hun ble flyttet til «damage» etter flere oppdateringer som fjernet hennes hjelpsomme evner for å gi henne mer skadelige evner. Alle «support»-figurer regenerer 15 helsepoeng i sekundet etter å ikke ha blitt skadet på 1,5 sekunder.

Ana[rediger | rediger kilde]

Cosplay av figurene Ana (her i «Captain Amari»-antrekket) og Widowmaker («Talon»).

Ana Amari (arabisk: أنا عماري) er en egyptisk dusørjeger. Hun er en av grunnleggerne av organisasjonen Overwatch, og er moren til Pharah.

Ana har en «Biotic Rifle», et skarpskyttergevær som helbreder allierte over tid, og skader fiender over tid. Hun kan bruke siktet til å se fiender og allierte på nært hold. Hennes skudd stopper på en lagkamerat som ikke har maksimal helse, eller en fiende, hva enn som kommer først. Hennes «Sleep Dart» får motstanderen den treffer til å sovne, som da avbryter hva de holdt på med og legger dem flat på bakken i et par sekunder. Om den søvnige motstanderen tar skade, våkner de med én gang. Hennes «Biotic Grenade» er en granat full av flytende innhold som dekker både lagkamerater og motstandere. Fiender som blir truffet tar skade, og kan ikke bli helbredet. Allierte som blir truffet helbredes litt, og får også høyere effekt av helbredende evner. Disse effektene varer i et par sekunder. Hennes ultimate evne er «Nano Boost», som gjør at en lagkamerat utgjør mer skade, og tar mindre skade.[55]

Ana er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[56]

Stemmen til Ana er Aysha Selim.

Tidligere evner[rediger | rediger kilde]

Hennes «Nano Boost» hadde tidligere en ekstra effekt som gjorde at lagkameraten den var brukt på også bevegte seg raskere.

Baptiste[rediger | rediger kilde]

Jean-Baptiste Augustin, kjent som bare Baptiste, er en haitisk sanitetssoldat. Han var tidligere en del av Talon.

Hans «Biotic Launcher» har to moduser: Han kan skyte tre raske skudd som skader motstandere; og han kan skyte en granat som helbreder flere lagkamerater (men ikke seg selv). Han kan benytte pausen mellom skudd i hver modus for å bruke den andre modusen. Hans først evne, «Regenerative Burst», gjør at lagkamerater rundt han (og han selv) helbredes over tid. Hans «Immortality Field» lar han kaste ut en dings som gjør at lagkamerate ikke kan gå under en viss mengde helse. Hans ultimate egenskap er «Amplification Matrix», som lar han plassere et felt som forsterker effekten til alliertes prosjektiler og skudd. Hans passive egenskap, «Exo Boots», gjør at han kan lade opp et sterkt hopp ved å bøye knærne.[57]

Stemmen til Baptiste er Benz Antoine.

Brigitte[rediger | rediger kilde]

Brigitte Lindholm er en svensk eventyrer som reiser sammen med gudfaren hennes, Reinhardt. Hun er datteren til Torbjörn Lindholm.

Brigittes «Rocket Flail» er en sliul som skader alle motstandere i nærkamp foran henne. Hun kan bruke sin evne, «Whip Shot», til å nærmest piske motstandere på avstand med sin sliul. Hennes «Repair Pack» helbreder en lagkamerat over en kort tid, og hennes «Barrier Shield» lar henne ta opp et lite skjold, en mindre versjon av Reinhardt store barriere. Hun kan slå skjoldet inn i fiender med «Shield Bash», som avbryter hva enn de holder på med i et sekund. Hennes ultimate evne, «Rally», får henne til å bevege seg raskere, og hun gir skjoldhelse til lagkamerater rundt henne. Hennes passive egenskap er «Inspire», som gjør at allierte rundt henne (og seg selv) helbredes litt over tid når hun gjør skade med sin sliul, enten med «Rocket Flail», eller med «Whip Shot».[58]

Stemmen til Brigitte er Matilda Smedius.

Illari[rediger | rediger kilde]

Illari Quispe Ruiz er en peruansk kriger som er den siste av gruppen Inti Warriors («Inti-krigerne»).

Stemmen til Illari er Andre Cisneros.[59]

Kiriko[rediger | rediger kilde]

Kiriko Kamori er en japansk miko (巫女; kvinne som arbeider i en jinja). Hun trente sammen med Hanzo og Genji da hun var yngre.[60]

Stemmen til Kiriko er Sally Amaki.[61]

Lifeweaver[rediger | rediger kilde]

Lifeweaver, egentlig Niran PruksaManee, er en thailandsk kunstner, aktivist og oppfinner.[62] Ved hans kunngjøring ble det også formidlet at han er panfil.[63]

Stemmen til Lifeweaver er Phuwin Tangsakyuen.[64]

Lúcio[rediger | rediger kilde]

Cosplayere som Lúcio (i midten) og Mercy.

Lúcio Correia dos Santos er en brasiliansk DJ og frihetskjemper. Han bruker en lydbølgeskytende pistol som er skapt av Vishkar-teknologi.

Lúcios «Sonic Amplifier» minner litt som en høyttaler, og sender ut lydbølgelignende prosjektlige som skader motstandere. Han kan også bruke «Soundwave» til å dytte fiender med denne. Hans «Crossfade» lar han bytte mellom to modus som har en effekt på lagkamerater rundt han: Han kan helbrede lagkameratene sine med «Healing Boost»; eller gjøre dem raskere med «Speed Boost». «Amp It Up» gjør at effekten av hans «Crossfade»-modus blir sterkere. Hans ultimate evne er «Sound Barrier», som gjør at han og hans lag får massiv personlig skjoldhelse som går ned over kort tid. Hans passive egenskap er «Wall Ride», som lar han kjøre på vegger med hans skøytelignende sko.[65]

Lúcio er også en spillbar figur i Blizzards Heroes of the Storm.[66]

Stemmen til Lúcio er Jonny Cruz.

Mercy[rediger | rediger kilde]

Angela Ziegler, kjent som Mercy, er en sveitsisk sanitetssoldat.

Mercy er en grunnleggende helbrederfigur. Hun har to våpen: En stav som heter «Caduceus Staff»; og en pistol som heter «Caduceus Blaster». Hennes pistol er en svak pistol som kan gjøre overraskende mye skade, men hennes mest brukte våpen er hennes stav. Staven kobler seg til en lagkamerat, og Mercy kan velge mellom to effekter: Hun kan enten helbrede dem; eller hun kan øke skaden de utgjør på motstandere. Hennes første evne, «Guardian Angel», gjør at Mercy kan fly til en alliert spiller. Hennes andre evne, «Resurrect», gjør at hun kan bringe tilbake en eliminert lagkamerat. Hun kan også bruke «Angelic Descent» for å falle saktere. Hennes ultimate evne er «Valkyrie», som gjør at hun kan fly, og hennes stav kan nå koble seg til flere lagkamerater, og har konstant effekten av hennes passive egenskap. Hun har også uendelig ammunisjon i hennes pistol i denne formen. Den passive egenskapen «Regeneration» gjør at hun helbreder litt over tid, når hun ikke har tatt skade på en stund.[67]

Stemmen til Mercy er Lucie Pohl.

Tidliger evner[rediger | rediger kilde]

Mercy har fått en stor oppfriskning hvor de endret hennes ultimate evne, og flere små. «Ressurect» var hennes gamle ultimate evne, og bringte tilbake alle eliminerte lagkamerater i nærheten, og ikke bare én. Hennes nåværende ultimate evne, «Valkyrie», hadde også flere bonuser. Hun kunne bringe tilbake en lagkamerat uten å måtte bruke tid på å lade opp evnen, og hun fløy mye raskere rundt med «Guardian Angel».

Moira[rediger | rediger kilde]

Moira O'Deorain er en irsk genetiker. Hun var tidligere en del av Blackwatch, men sitter nå i styret for Talon.

Moira har to skytemåter med hennes våpen, «Biotic Grasp»: Den ene lar henne helbrede alle lagkamerater foran henne ved å bruke «biotic energy»; og den andre lar henne skade fiender med en stråle som helbreder Moira selv, og gir henne mer «biotic energy». Hennes første evne, «Biotic Orb», er en kule som hun kan sende ut som skader fiender og helbreder lagkamerater (og seg selv). Hennes «Fade» gjør at hun forsvinner i et kort sekund, beveger seg raskere og blir udødelig. Hun kan ikke skyte mens hun er i sin «Fade», men hun kan hoppe ekstra høyt. Hennes ultimate evne er «Coalescence», en diger stråle som skader fiender og helbreder lagkamerater.[68]

Stemmen til Moira er Genevieve O'Reilly.

«Space Ranger»[rediger | rediger kilde]

«Space Ranger» er en kommende figur til Overwatch 2. Den ble kunngjort 3. november 2023 ved Blizzcon 2023 som en etterfølger til Mauga sammen med «damage»-helten Venture.[53]

Zenyatta[rediger | rediger kilde]

Cosplay av Zenyatta, sittende slik som figuren svever i spillet.

Tekhartha Zenyatta, kjent som bare Zenyatta, er en omnic som er en munk. Han blir omtalt om som han, og han holdt tidligere til i Nepal.

Zenyatta har to måter å fyre hans kuler, «Orb of Destruction», på: Han kan skyte en kule ut en og en; og han kan lade opp et angrep som sender ut flere kuler samtidig. Han har to kuler han også kan sette på en fiendtlig og en alliert spiller. En motstander kan motta «Orb of Discord», som gjør at skade Zenyattas lag utgjør på denne spilleren tar mer skade. En lagkamerat kan motta «Orb of Harmony», som helbreder dem litt over tid. Zenyattas «Transcendence» er hans ultimate evne, som gjør han udødelig og rask, og helbreder lagkamerater i nærheten massivt.[69]

Stemmen til Zenyatta er Feodor Chin.[23]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Doomfist». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  2. ^ Rodriguez, Veronika (22. august 2018). «Overwatch Lead Writer Michael Chu Reveals Name of D.Va Mech». dbltap.com (engelsk). Arkivert fra originalen 10. februar 2022. Besøkt 10. februar 2022. 
  3. ^ «D.Va». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  4. ^ «D.Va». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  5. ^ Jaehoon "Laffa" Jeong, Woo "Ready" Hyun (12. januar 2018). «[Interview] "Nerf This!" The Voice of the North American D.Va of Overwatch, Charlet Chung». InvenGlobal (engelsk). Besøkt 10. februar 2022. 
  6. ^ McWhertor, Michael (12. juni 2022). «Junker Queen is Overwatch 2’s newest hero». Polygon (engelsk). Besøkt 12. juni 2022. 
  7. ^ a b McWhertor, Michael (3. november 2023). «Overwatch 2’s new tank hero, Mauga, revealed at BlizzCon». Polygon (engelsk). Besøkt 3. november 2023. 
  8. ^ «Orisa». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  9. ^ Casale, Maddy (8. juli 2020). «‘Hanna’ Season 2 Cast: New and Familiar Faces in the Amazon Prime Series». Decider (engelsk). Besøkt 13. april 2022. 
  10. ^ Cooper, Dalton (5. november 2022). «Overwatch 2 Ramattra Voice Actor Confirmed». Game Rant (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. «[...] he is being portrayed by British actor Ramon Tikaram.» 
  11. ^ «Reinhardt». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  12. ^ Morrow, Emily; Duwe, Scott (14. mars 2022). «Here are all of Apex Legends' voice actors». Dot Esports (engelsk). Besøkt 13. april 2022. «Speaking of range, Darin De Paul is also the voice of Reinhardt in Overwatch, who is again the complete opposite of Revenant» 
  13. ^ «Roadhog». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  14. ^ Shotwell, Alyssa (6. januar 2022). «While we Love That Resuko is a Red Panda, What About The Other Characters from Aggretsuko?». The Mary Sue (engelsk). Besøkt 13. april 2022. «The English voice actor Josh Petersdorf is also known for playing another famous hog: Roadhog from Overwatch» 
  15. ^ «Sigma». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  16. ^ Labarca, Felipe (20. november 2019). «Behind the Heroes: An Interview with Boris Hiestand, Voice of Sigma». The Game Haus (engelsk). Besøkt 13. april 2022. «TGH had the pleasure of talking with Boris Hiestand, the voice of Sigma, about his story, his thoughts on the character and his first direct interactions with the fanbase.» 
  17. ^ «Winston». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  18. ^ Ansari, Danish (10. februar 2021). «Overwatch Winston voice actor: Who is the voice behind the genetically engineered Gorilla?». Republic World (engelsk). Besøkt 13. april 2022. «Winston has been voiced by a renowned American voice actor named Crispin Freeman» 
  19. ^ «Wrecking Ball». Overwatch (engelsk). Besøkt 11. februar 2022. 
  20. ^ O'Brien, Joe (8. november 2018). «Overwatch hero Hammond's voice actor performing live is incredible». Dexerto (engelsk). Besøkt 13. april 2022. «In fact, Hammond is voiced by Dee Bradley Baker, who apparently doesn’t need any digital help in producing the hamster’s lines ... While each actor did a great job performing their character, it was Baker and Jonathan Lipow, the “Wrecking Ball” component of the hero, who stole the show.» 
  21. ^ «Zarya». Overwatch (engelsk). Besøkt 13. april 2022. 
  22. ^ «Zarya». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  23. ^ a b c d e f Mulkrein, Tim (6. september 2017). «'Overwatch' Anniversary: Watch the voice cast attempt their character's dance emotes». Mic (engelsk). Besøkt 13. april 2022. 
  24. ^ Marshall, Cass (26. juni 2018). «Overwatch patch 1.25 is now live, bringing along a new Symmetra». Heroes Never Die (engelsk). Besøkt 10. februar 2022. 
  25. ^ «Ashe». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  26. ^ a b «Michael Chu på Twitter». Twitter (engelsk). Besøkt 10. februar 2022. «Jack and Vincent were in a romantic relationship many years ago. Both identify as gay.» 
  27. ^ @westofhouse (29. oktober 2017). «Michael Chu 瞿華明 på Twitter». Twitter. Besøkt 12. juni 2023. «Bastion does not have a gender. We use 'it.'»  Michael Chu var ved publiseringsdato hovedforfatteren for Overwatch.
  28. ^ «Overwatch 2 Fans Are Not Happy With the Updated Character Bios». Game Rant (engelsk). 5. oktober 2022. Besøkt 12. juni 2023. 
  29. ^ «Bastion». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  30. ^ «Cassidy». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  31. ^ a b «How It's Made: Building Echo, Overwatch's newest hero». ESPN.com (engelsk). 24. april 2020. Besøkt 10. februar 2022. 
  32. ^ «Overwatch-McCree bytter navn til Cole Cassidy». Gamer.no (norsk). Besøkt 10. februar 2022. 
  33. ^ «Echo». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  34. ^ «Genji». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  35. ^ «Genji». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  36. ^ «Hanzo - Overwatch». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  37. ^ «Hanzo». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  38. ^ «Junkrat». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  39. ^ «Junkrat». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  40. ^ «Mei». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  41. ^ «Mei». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  42. ^ «Pharah». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  43. ^ «Reaper». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  44. ^ «Sojourn Origin Story | Overwatch 2». YouTube. Besøkt 13. april 2022. 
  45. ^ CheriseBoothe (28. februar 2021). «Aw! Thank you! Sojourn's such an incredible character to voice and the Overwatch family is so satisfyingly complex, dynamic and fun.» (Tweet) (engelsk). 
  46. ^ «Soldier: 76». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  47. ^ «Sombra». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  48. ^ Frank, Allegra (9. mars 2017). «Overwatch fan theory about Symmetra finally confirmed by Blizzard». Polygon (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  49. ^ «Symmetra». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  50. ^ «Torbjörn». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  51. ^ «Tracer». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  52. ^ «Tracer». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  53. ^ a b Shepard, Kenneth (3. november 2023). «Blizzard Teases Overwatch 2’s Next Three Heroes And Other 2024 Plans». Kotaku (engelsk). Besøkt 3. november 2023. 
  54. ^ «Widowmaker». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  55. ^ «Ana». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  56. ^ «Ana». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  57. ^ «Baptiste». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  58. ^ «Brigitte». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  59. ^ Miceli, Max (10. august 2023). «Who is Illari’s voice actor in Overwatch 2?». Dot Esports (engelsk). Besøkt 9. oktober 2023. «Illari is voiced by Peruvian pop fusion musical artist Andre Cisneros.» 
  60. ^ «Kiriko». overwatch.blizzard.com (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  61. ^ McWhertor, Michael (18. oktober 2022). «Blizzard on Overwatch 2 hero Kiriko’s origins as a ‘trickster’ ninja and ties to its future». Polygon (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. «[...] voice actor Sally Amaki, [...] 'brought [Kiriko] to life.'» 
  62. ^ «Overwatch 2 - Heroes - Lifeweaver». overwatch.blizzard.com (engelsk). Besøkt 12. juni 2023. 
  63. ^ «Meet Lifeweaver, Overwatch 2's First Hero Confirmed Queer Upon Reveal». Kotaku (engelsk). 4. april 2023. Besøkt 12. juni 2023. 
  64. ^ «Who is Lifeweaver’s voice actor in Overwatch 2?». Esports.gg (engelsk). 12. april 2023. Besøkt 12. juni 2023. 
  65. ^ «Lúcio». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  66. ^ «Lúcio». Heroes of the Storm (engelsk). Besøkt 8. oktober 2023. 
  67. ^ «Mercy». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  68. ^ «Moira». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 
  69. ^ «Zenyatta». Overwatch (engelsk). Besøkt 26. april 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]