Liste over gater og veier i Tromsø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gatenavn Antall adr. Postnr Oppkalt etter, historikk
Alaskasvingen  110  9013  Alaska
Aldor Ingebrigtsens veg  52  9010  Aldor Ingebrigtsen
Alfheimvegen  66  9007  Alfheim
Alfred Eriksens veg  10  9007  Alfred Eriksen
Alkevegen  18  9015  Alkefugler
Alvevegen  182  9016  Alver
Amtmannsgata  6  9008  Amtmann[hvilken?]
Ankervegen  11  9014  anker
Anna Eides veg  27  9012  Anna Eide
Antennevegen  45  9017  antenne
Anton Iversens veg  29  9009, 9010  Anton Iversen
Arbeidergata  3  9008  
Årevegen  2  9017  
Åsgårdvegen  21  9016  Åsgård
Askeladdsvingen  40  9010  Askeladden
Åslivegen  9  9016  
Åttringen  43  9017  Åttring
Austadvegen  9  9007  
Bakkehaugvegen  11  9019  
Bakken  28  9017  
Balders veg  18  9019  Balder
Balsfjordgata  45  9007  Balsfjorden
Balsfjordvinden  61  9006  
Balsnesvegen  16  9006  
Bamsestien  11  9016  
Bankgata  5  9008  Sparebanken
Barduvegen  19  9012  Bardu
Båtsmannsvegen  48  9014  
Bekkevollvegen  49  9012  
Bentsjordvegen  27  9006  Bentsjord
Bergervegen  1  9009  
Berglivegen  21  9017  
Beringstredet  35  9010  Beringstredet
Bernhard Hansens veg  13  9007, 9012  Bernhard Hansen
Bernt Lies gate  2  9008  Bernt Lie
Bevervegen  41  9017  bever
Biskop Berggravs gate  26  9011  Eivind Berggrav?
Bispegata  7  9008  
Bjerkakervegen  18  9006  
Bjerkealléen  9  9006  
Bjørkås Terrasse  82  9009  
Bjørkestien  1  9012  
Bjørnebekkvegen  9  9017  
Bjørnøygata  30  9007  Bjørnøya
Blårevsvingen  13  9013  Blårev
Bodenhoffs veg  16  9009  Hans Carl Bodenhoff
Borgåsvegen  12  9011  
Borgermester Eidems gate  22  9009  Thomas Eidem
Borgtunvegen  13  9010  
Brattbakken  174  9018  
Brattvegen  6  9007  
Bregnevegen  21  9016  Bregner
Breivangvegen  19  9010  
Breiviklia  15  9019  
Brinkvegen  56  9012  
Christian VII's gate  8  9012  kong Christian VII
Clodiusbakken  22  9009  Heinrich Diedrich Clodius (1804-1890)
Conrad Holmboes veg  97  9011  Conrad Holmboe
Cora Sandels gate  3  9008  Cora Sandel
Doktordalvegen  28  9010  
Dr. Lies gate  10  9008  
Dramsvegen  202  9009, 9010, 9014  brennevinsavgiften som finansierte veibygginga
Draugen  96  9016  Draugen i kystnorsk folketro
Dreggen  33  9017  
Duevegen  40  9015  
Ebeltoftvegen  4  9007  
Edderdunvegen  186  9013  
Egil Lindbergs veg  11  9007  Egil Lindberg
Ekornvegen  15  9017  
Elvegata  25  9008  
Engenvegen  13  9006  
Erik Vangbergs gate  19  9009  Erik Vangberg
Erling Bangsunds plass  1  9008  Erling Bangsund
Fagerlivegen  50  9007  
Fembøringen  52  9017  Fembøring
Fiolvegen  17  9016  Fioler
Fiskekroken  15  9017  
Fiskergata  7  9008  
Fiskeribølgen  21  9017  Fiskeribølgen i sjøradiosamband
Flyplassvegen  17  9016  Tromsø lufthavn
Fogd Drejers gate  31  9008  Martinius Nissen Drejer
Forhåpningen  59  9011  
Forsøket  6  9010  
Fr. Nansens plass  18  9008  Fritjof Nansen
Framstredet  7  9019  
Fredrik Langes gate  22  9008  Ulrik Fredrik Lange
Friggs veg  14  9019  
Frihetsvegen  12  9007  
Frøyas veg  26  9019  
Garver Eidissens veg  26  9011  
Gaupevegen  23  9017  
Gimlevegen  52  9019  
Gitta Jønssons veg  32  9012  Gitta Jønsson
Gnistvegen  18  9014  
Godthåpvegen  18  9010  Godthåp
Granvegen  13  9007  
Grensevegen  6  9011  
Grevlingvegen  71  9017  
Grimsbyvegen  57  9011  
Grindøyvegen  4  9006  
Grøholtvegen  22  9010  
Grønlandsvegen  64  9013  
Grønlivegen  38  9007  
Grønnegata  174  9008  
Gulengvegen  57  9010  
Haakon VII's gate  44  9011  kong Haakon VII
Hagavegen  62  9007  
Hagebyvegen  15  9009  
Håkon den Gamles gate  7  9008  
Hamnavegen  16  9017  
Håndverkervegen  15  9018  
Hansbrevegen  55  9013  
Hansine Hansens veg  19  9019  Hansine Hansen
Hansjordnesgata  20  9009  
Hansmarkvegen  56  9013  
Havnegata  5  9008  
Heilovegen  20  9014, 9015  Heilo
Heimdalvegen  21  9006  
Heimvegen  2  9007  
Helmer Hansens gate  15  9011  Helmer Hansen
Henrik Ibsens veg  22  9007  Henrik Ibsen
Henrik Wergelands veg  31  9007  Henrik Wergeland
Hjalmar Johansens gate  351  9007  Hjalmar Johansen
Hochlinvegen  21  9016  
Holmboevegen  25  9010  
Holtsneia  6  9012  
Holtvegen  49  9012, 9016  
Hopenvegen  6  9013  
Hornsundvegen  35  9013  
Huginbakken  9  9019  
Huldervegen  12  9016  
Idrettsvegen  43  9009  
Ildervegen  24  9017  
Ilevegen  20  9017  
Inga Sparboes veg  23  9007  Inga Sparboe
Isbakken  4  9013  
Ishavsvegen  113  9010  
Ivar Aasens veg  13  9007  Språkforsker Ivar Aasen
Jan Mayenvegen  19  9013  
Jarsteinen  29  9017  
Jektvegen  32  9017  
Jens Olsens gate  6  9007  
Jervvegen  138  9017  
Johan Jensens gate  1  9009  
John Giævers gate  6  9007  John Giæver
John Savios gate  3  9009  John Savio
Johnsgårds gate  13  9009  
Jonas Lies gate  42  9009  Jonas Lie
Jungmannsvegen  3  9014  
Kaare Moursunds veg  24  9007  Kaare Moursund
Kahyttvegen  10  9014  
Kaigata  6  9008  
Kaldfjordvegen  5  9007  
Kapteinvegen  58  9014  
Karisvingen  19  9012  
Karl Halls veg  26  9007, 9012  
Karl Johan  6  9008  
Karl Pettersens gate  24  9009  
Karlsøyvegen  17  9015  
Kårvikvegen  16  9010  
Kemivegen  18  9011  
Killengreens gate  7  9008  
Kirkegårdsvegen  66  9009  
Kirkegata  9  9008  
Klimavegen  68  9015  
Klokkargårdsbakken  5  9019  
Kløvervegen  26  9016  
Knausen  194  9018  
Kohtvegen  25  9006  Halvdan Koht?
Kokkvegen  15  9014  
Kongsbakken  1  9008  
Kortbølgen  30  9017  Kortbølgeradiosamband
Krognessvegen  68  9006, 9007  
Kræmervegen  12  9010  
Kuttersvingen  42  9017  
Kvalsundvegen  36  9019  
Kvaløyvegen  61  9013, 9016  
Kvamstykket  11  9009  
Kveldrovegen  70  9007  
Kveldstuvegen  16  9013  
Lanesvegen  46  9006  
Langbølgen  84  9017  Langbølgeradiosamband
Langnesvegen  51  9012, 9016  
Langsundvegen  53  9010  
Lars Eriksens veg  29  9016  
Lars Hagerups veg  32  9012  Lars Hagerup
Lars Thørings veg  10  9006  Lars Thøring
Lerkevegen  2  9015  
Lidskjalvvegen  21  9019  
Linstubben  18  9017  
Lokes veg  12  9019  
Losvegen  14  9014  
Luleåvegen  38  9011  Luleå
Lundefuglvegen  47  9015  Lundefugl
Lyngvegen  6  9016  
Lysakervegen  13  9014  
Lærerskolevegen  9  9006  
M Urdals veg  30  9011  
Mackbratta  13  9009  
Målselvgata  19  9007  
Marielund  23  9006  
Maristuen  19  9011  
Mårvegen  20  9017  
Måsevegen  2  9015  
Maskinistvegen  19  9014  
Matrosvegen  9  9014  
Mekanikervegen  12  9019  
Melkevegen  1  9007  vår galakse, Melkevegen
Mellomvegen  168  9006, 9007  
Minkvegen  19  9017  Mink
Minnelundvegen  1  9019  
Morgenvegen  2  9012  
Mortensnesvegen  4  9014  
Muninbakken  5  9019  Munin
Muségata  34  9008, 9009  
Myrengvegen  51  9011  
Møllenborg  3  9009  
Nansenvegen  100  9007  
Nedre Markveg  23  9011  
Nedre Maryborgveg  16  9010  
Nerstranda  26  9008  
Njords veg  25  9019  Njord
Nordavinden  34  9015  
Nordpolvegen  58  9013  Nordpolen
Nordre Tollbodgate  22  9008  
Nordslettvegen  14  9016  
Nordspissen  7  9017  
Nordøyvegen  8  9018  
Norrønavegen  14  9016  
Notringen  13  9017  
Nygårdvegen  12  9019  
Nøkken  42  9016  Nøkken, i folketro
Nøysomheten  28  9010  
O. L. Aunes gate  14  9009  Ole Larsen Aune (1844-1915)
Odins veg  10  9019  Odin
Olastien  13  9012  
Ole Dalsbøs veg  2  9009  Ole Dalsbø
Ole Gabrielsens veg  8  9011  Ole Gabrielsen
Olsgårdlia  23  9015  
Olsgårdvegen  27  9015  
Oscar Larsens veg  17  9007  Oscar Larsen
Otervegen  69  9017  Oter
Ottars veg  19  9012  Ottar fra Hålogaland?
Otto Sverdrups gate  12  9008  Otto Sverdrup
Overlege Meyers veg  29  9013  
P G Rodums veg  21  9011  
Parkgata  44  9008  
Paul Bjørviks gate  3  9008  Paul Bjørvik
Paul Figenschous veg  13  9009  Paul Figenschou
Peder Hansens gate  11  9008, 9009  
Perstien  5  9012  
Peter Tessems veg  2  9009  Peter Tessem
Petersborggata  69  9009  
Polarvegen  24  9013  
Prestenggata  58  9008  
Prestvannvegen  47  9011  
Prost Schielderups gate  24  9012  
Radarvegen  4  9014  Radar
Rådhusgata  5  9008  
Ramfjordgata  35  9007  
Redervegen  72  9014  
Rektor Horsts gate  26  9009  Venstrepolitiker, bankmann og rektor ved Tromsø høiere skole Hans Jacob Horst
Rektor Qvigstads gate  35  9009  Rektor ved lærerhøyskolen, filolog, folklorist Just Qvigstad
Rektor Steens gate  39  9008  Statsminister og rektor Johannes Steen
Richard Withs plass  2  9008  Richard With
Ringkøbingvegen  8  9011  Ringkøbing
Ringvegen  149  9015, 9017, 9018  
Roald Amundsens gate  34  9009  Roald Amundsen
Roald Amundsens plass  3  9008  Roald Amundsen
Rudivegen  9  9011  Henry Rudi ?
Rundvannet  147  9018  
Ryavegen  38  9006  
Rypevegen  74  9015  Rype
Rødhettestien  16  9010  Rødhette
Røstbakken  40  9007, 9013  
Røyskattvegen  10  9017  Røyskatt
Samuel Arnesens gate  4  9008  Samuel Arnesen
Seminarbakken  30  9008  
Seminargata  2  9008  
Senjavegen  77  9012  Senja
Severin Ytrebergs gate  7  9009  Severin Ytreberg
Signalvegen  5  9014  
Simen Workinns veg  21  9016  Simen Workinn
Sivert Tobiesens gate  1  9007  
Sivs veg  15  9019  
Sjarkvegen  44  9017  
Sjøgata  31  9008  
Sjølundvegen  10  9016  
Sjøstranda  88  9006  
Skagesundvegen  66  9010  
Skanckesmuget  10  9008  
Skansegata  4  9008  
Skattøra  147  9018  
Skattørvegen  37  9018  
Skippergata  62  9008  
Skogåsvegen  39  9011  
Skoglivegen  21  9007  
Skognesvegen  11  9016  
Skolegata  47  9008  
Skottevegen  6  9015  
Skriverplassen  2  9008  Sorenskriver J. Roland Nielsen
Slåttnesvegen  5  9006  
Snarvegen  18  9011  
Solbakken  13  9006  
Solheimsvegen  3  9009  
Soltunvegen  9  9016  
Sommerengvegen  16  9007  
Sommerfeldts gate  48  9009  
Sommerlystvegen  19  9012  
Sparre Schneiders veg  6  9011  Sparre Schneider
Spitsbergengata  3  9007  
St. Hanshaugen  1  9008  
Stadionvegen  7  9007  
Stakkevegen  64  9018  
Stakkevollvegen  320  9010, 9019  
Stalheimvegen  32  9012  
Stallovegen  111  9016  Stallo i samisk mytologi
Storgata  171  9008  
Stortorget  6  9008  
Strandgata  20  9008  
Strandskillet  13  9008  
Strandtorget  3  9008  
Strandvegen  174  9006, 9007  
Stubben  18  9016  
Stuertvegen  51  9014  
Styrmannsvegen  76  9014  
Stærvegen  58  9015  Stær
Svalbardvegen  10  9013  
Sydpolvegen  17  9013  Sydpol
Sykehusvegen  6  9019  
Synnavinden  48  9015  
Søndre Tollbodgate  29  9008  Tollhuset i Tromsø
Sørems veg  28  9006  
Søren Zakariassens gate  4  9010  Søren Zakariassen
Sørlivegen  46  9018  
Sørslettvegen  7  9016  
Teaterplassen  1  9007  
Tennevegen  48  9015  
Terjevikvegen  4  9010  
Terminalgata  50  9019  
Th Øiens gate  9  9009  Thoralf Øien
Thor Knutsens veg  3  9007  Thor Knutsen
Thorshaugvegen  27  9006  
Thyholdtvegen  28  9010  
Tisnesvegen  7  9006  
Toftvegen  67  9017  
Tors veg  13  9019  
Triangelen  10  9007  
Trollbakken  52  9009  
Trollringen  138  9016  
Trostvegen  3  9009  
Trudvangvegen  26  9019  
Tryms veg  27  9019  
Tuftebakken  175  9016  
Tunvegen  105  9018  
Tussøyvegen  18  9013  
Universitetsvegen  5  9019  Universitetet
Utsikten  332  9018  
Vågvegen  56  9017  
Valbeinet  35  9017  
Vales veg  34  9019  
Varden  202  9018  
Vardevegen  22  9018  
Vårlivegen  21  9012  
Verftsgata  23  9008  Tromsø skipsverft (grunnlagt 1848
Veslefrikkvegen  4  9010  Veslefrikk (eventyrfigur)
Vestavinden  74  9015  
Vesterlivegen  42  9013  
Vestregata  76  9008  
Vidars veg  13  9019  
Vinkelvegen  32  9009  
Vognmann Olsens veg  22  9007  Arthur Olsen (1897–1982)[1]
Vollgrava  1  9008  
Wanny Woldstads veg  95  9013  Wanny Woldstad
Winston Churchills veg  90  9014  Winston Churchill
Zagrebvegen  6  9011  Zagreb
Ærfuglvegen  11  9015  Ærfugl
Ørnevegen  50  9015  Ørner
Østavinden  33  9015  
Øvre Markveg  33  9011  
Øvre Maryborgveg  9  9010  

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]