Liste over gårder i Vestre Toten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er ei liste over garder i Vestre Toten ordna etter gardsnummer.

Garder i Vestre Toten[rediger | rediger kilde]

Gardsnummer Navn Uttale[1] Sogn Mulig gammalnorsk navn
1 Hjelpstein /jæɽɽpstein/ Ås Hjalparsteinn
2 Markestad /maʂʂʈa/ Ås Markarstaðir
3 Flikkeshaug /fɽikksəu/ Ås Fylkishaugr
4 Flikkeshaug /fɽikksəu/ Ås Fylkishaugr
5 Elton /æʈʈon/ Ås Elgjartún
6 Ripe /ripə/ Ås Ripa
7 Grøthaug /grøttəu/ Ås Grjóthaugr
8 Drengsrud /dræŋŋsru/ Ås Drengsruð
9 Breiskallen /breiskall/ Ås Breiðiskalli
10 Negard /negaɽ/ Ås Niðrgarðr
11 Øverby /øvərby/ Ås Øfribýr
12 Vestrum /væsstromm/ Ås Vestrin
13 Raufoss /rəufossən/ Ås Raudfossen (nytt navn)
14 Korterud /koʈʈru/ Ås Korturuð
15 Karsrud /kaʂu/ Ås Karlsruð
16 Lerud /leru/ Ås Leiruruð
17 Ringvoll /riŋŋvøll/ Ås Ringvollen (nytt navn)
18 Lisøgarden /lisøgaɳ/ Ås Lisødegarden (nytt navn)
19 Li /li/ Ås Líð
20 Alm /æɽɽm/ Ås Almr
21 Svartås /svaʈʈås/ Ås Svartåsen (nytt navn)
22 Husby /husby/ Ås Húsabýr
23 Eriksrud /eriksru/ Ås Eiriksruð
24 Steinberg /steinbær/ Ås Steinberg
25 Stepperud /stæppru/ Ås Stepparuð
26 Knappen /knappən/ Ås Knappr
27 Kvaksrud /kvakksru/ Ås Hvatsruð
28 Torsrud /toʂu/ Ås Þórisruð
29 Myra /myra/ Ås Myra (nytt navn)
30 Helset /hæʂet/ Ås Helgasetr
31 Øgarden /øgaɳ/ Ås Hælsetødegarden (nytt navn)
32 Malterud /malltru/ Ås Maktildarruð
33 Tåsås /tåsås/ Ås Þórisáss
34 Tåsås /tåsås/ Ås Þórisáss
35 Grevlaus /grevləus/ Ås Greflausa
36 Grimås /grimås/ Ås Grimuáss
37 Drager /drågår/ Ås Dragir
38 Ånnerud /øɲɲru/ Ås Arnaruð
39 Morterud /moʈʈru/ Ås Murtaruð
40 Roksvoll /rokksvøllən/ Ås Rolfsvǫllr
41 Røstøen /røsstøn/ Ås Ruðstǫð
42 Pressætra /præssætra/ Ås Prestesætra (nytt navn)
43 Kyset /çyset/ Ås Kýrset
44 Kyset /çyset/ Ås Kýrset
45 Inndal /inndaɽ/ Ås Innardalr
46 Finnstad /fiɲɲsta/ Ås Finnastaðir
47 Stabu /stabu/ Ås Staðarbú
48 Enge /æŋŋə/ Ås Engjar
49 Knatterud /knattru/ Ås Knattaruð
50 Gaukom /gəukomm/ Ås Gaukeimr
51 Kukkersu /kukkʂu/ Ås Kotkarlsruð
52 Hørsrud /høʂʂu/ Ås Herjulfsruð
53 Kauserud /kəusru/ Ås Kausaruð
54 Ersrud /eʂu/ Ås Eiriksruð
55 Verslinn /væʂʂlinn/ Ås Vermislíð
56 Evenrud /eviɲru/ Ås Øyvindarruð
57 Skarten /skaʈʈən/ (dativ: /skaʈʈa/) Ås Skartrinn
58 Lesterud /lesstru/ Ås Leistaruð
59 Holte /hålltə/ Ås Holtar
60 Ås /ås/ Ås Áss
61 Steffensrud /staffaɲsru/ Ås Stefansruð
62 Berg /bærrj/ Ås Berg
63 Åsjordet /åsjoɽə/ Ås Åsjordet (nytt navn)
64 Øfstås /øffstås/ Ås Øfsti Áss
65 Gjestrum /jæsstromm/ Ås Gøystareimr
66 Rud /ru/ Ås Ruð
67 (Nå gardsnummer 312 i Østre Toten)
68 (Nå gardsnummer 313 i Østre Toten)
69 (Nå gardsnummer 314 i Østre Toten)
70 (Nå gardsnummer 315 i Østre Toten)
71 (Nå gardsnummer 316 i Østre Toten)
72 (Nå gardsnummer 317 i Østre Toten)
73 (Nå gardsnummer 318 i Østre Toten)
74 (Nå gardsnummer 319 i Østre Toten)
75 (Nå gardsnummer 320 i Østre Toten)
76 (Nå gardsnummer 321 i Østre Toten)
77 Sandbakke /saɲɲbakkə/ Ås Sandbakke (nytt navn)
78 Stikkbakke /stikkpakkə/ Ås Stikkubakki
79 Glæserudbakken /gɽæsrubakkən/ Ås Glæsrubakken (nytt navn)
80 Glæserud /gɽæsru/ Ås Glæsiruð
81 Børsvollen /bøʂʂvøllən/ (dativ: /bøʂʂvølla/) Ås Bergsvǫllrinn
82 Sivsinhågån /sivsiɲågån/ Ås Sivsinhagen (nytt navn)
83 Sivesin /sivsiɲɲ/ Ås Sifisin
84 Sivesin /sivsiɲɲ/ Ås Sifisin
85 Sivesin /sivsiɲɲ/ Ås Sifisin
86 Frogarden /frogaɳ/ Ås Fróðagarðr
87 Sivesin /sivsiɲɲ/ Ås Sifisin
88 Heksum /hækksomm/ Ås Heggseimr
89 Heksum /hækksomm/ Ås Heggseimr
90 Dølbakken /døɽbakkən/ Ås Dølbakken (nytt navn)
91 Stangjordet /staŋŋjoɽə/ Ås Stangargerði
92 Reinsvoll /reinsvøllən/ Ås Røynisvǫllr
93 Vøllenga /vøllæŋŋa/ Ås Vøllenga (nytt navn)
94 Reinsvollsvea /reinsvøllsvea/ Ås Reinsvøllsvea (nytt navn)
95 Kvernum /kvæɲɲom/ Ås Kvernar (nytt navn)
96 Vestbakken /væsstpakkən/ Ås Vestbakken (nytt navn)
97 Gamme /gammə/ Ås Gammi
98 Fiskevollen /fiʃʃvøllən/ (dativ: /fiʃʃvølla/) Ås Fiskjevollen (nytt navn)
99 Storhaugen /storhəun/ Ås Storhaugen (nytt navn)
100 Skriverskogen /skrivʂkogən/ (dativ: skrivʂkoga) Ås Skriverskogen (nytt navn)
101 Vesterås /væsstrås/ Ås Vesterås (nytt navn)
102 Furuset /furuset/ Ås Furusetr
103 Skjerrdalen /ʃæɖaɳ/ Ås Skerudalrinn
104 Nordre Skjærdalen /ʃæɖaɳ/ Ås Skerudalrinn
105 Vallesæter /vællsætra/ Ås Vallesætra (nytt navn)
106 Velle /vællə/ Ås Velli
107 Evang /evaŋ/ Ås Ævangr
108 Engesætra /æŋŋsætra/ Ås Engesætra (nytt navn)
109 Alstadsæter /æʂtasætra/ Eina Alstadsætra (nytt navn)
110 Festadsætra /fæsstasætra/ Ås Festadsætra (nytt navn)
111 Sørgen /sørrja/ (dativ: /sørrjən/) Ås Sorga (nytt navn)
112 Langlia /laŋŋlia/ Ås Langalíð
113 Fiskjhytta (dativ: Fiskjhytten) /fiʃʃytta/ (dativ: /fiʃʃyttən/) Ås Fiskjehytta (nytt navn)
114 Einfiskjriet (dativ: Einfiskjri) /einfiʃʃriə/ (dativ: /einfiʃʃri/) Ås Einfiskeriet (nytt navn)
115 Karlstad /kallsta/ Ås Karlstad (nytt navn)
116 Berget /bærrjə/ (dativ: /bærrji/) Ås Berget (nytt navn)
117 Brubakken /brubakkən/ (dativ: /brubakka/) Ås Brubakken (nytt navn)
118 Enknus /æŋŋknus/ Ås Enkenhus (nytt navn)
119 Brenna (dativ: Bræen) /bræɲɲa/ (dativ: /bræəɲ/) Ås Brenninn
120 Gummundsvea (dativ: Gummundsveen) /gummunsvea/ (dativ: /gummunsven/) Ås Gudmundsvea (nytt navn)
121 Moldstad /mållsta/ Ås Moldstad (nytt navn)
122 Danielrud /dannilru/ Ås Danielru (nytt navn)
123 Buer /buər/ Ås Búðir
124 Olsby /oʂpy/ Ås Olesby (nytt navn)
125 Granum /granomm/ Ås Graner (nytt navn)
126 Undlia /unnlia/ Ås Underlia (nytt navn)
127 Brattlia /brattlia/ Ås Brattlia (nytt navn)
128 Rognlihaugen /råŋŋlihəun/ Ås Rognlihaugen (nytt navn)
129 Skjellerud /ʃællru/ Ås Skelluruð
130 Vestlia /væsstlia/ Ås Vestlia (nytt navn)
131 Steinberg /steinbær/ Ås Steinberg (nytt navn)
132 Bekkelien /bæççlia/ Ås Bekkelia (nytt navn)
133 Ninive /ninneve/ Ås Ninive (nytt navn)
134 Berger /bærrjər/ Ås Bergar
135 Nedre Berger /bærrjər/ Ås Bergar
136 Berger /bærrjər/ Ås Bergar
137 Knappvøllsætra /knappvøllsætra/ Ås Knappsvallsætrinn
138 Sagvollen /sagvøllən/ Ås Sagvollen (nytt navn)
139 Austlia /əustlia/ Ås Austlia (nytt navn)
140 Brattberg /brattpær/ Ås Brattberg (nytt navn)
141 Kørret (dativ: Kørri) /kørrə/ (dativ: /kørri/) Ås (ukjent)
142 Roset /roset/ Ås Róasetr
143 Nyset /nyset/ Ås Nýsetr
144
145 Blåvarp /bɽåvarrp/ Eina Brúarvarp
146 Sund /suɲɲ/ Eina Sund
147 Tune /tonə/ Eina Túnir
148 Nes /møçanes/ Eina Mykines
149 Blili /bɽili/ Eina Blíðarlíð
150 Skinnervika /ʃinnərvika/ Eina Skinnaravík
151 Bjørnerud /bjønnru/ Eina Bjarnaruð
152 Jonsrud /jonnsru/ Eina Jónsruð
153 Jonsrudøgarden /jonnsruøgaɳ/ Eina Jonsruødegarden (nytt navn)
154 Tollefsrud /tøllʂu/ Eina Þorleifsruð
155 Mjørlund /mjølunn/ Eina Merðarlundr
156 Snippstadsætra /snippstasætra/ Eina Snipstadsætra (nytt navn)
157 Hegernes /hægɳes/ Eina Hegranes
158 Hegernes /hægɳes/ Eina Hegranes
159 Teiterud /teitru/ Eina Teitarhaugr
160 Villåsen /villåsən/ Eina Villåsen (nytt navn)
161 Dyrud /dyru/ Eina Dýraruð
162 Strande /straɲɲə/ Ås Strandir
163 Dotset /dåsset/ Ås Dóttursetr
164 Grefsrud /greffsru/ Ås Greipsruð
165 Amlihågån /ammɽihågån/ Ås Amlihagen (nytt navn)
166 Amlien /ammɽinn/ Ås Almlíð
167 Amlien /ammɽinn/ Ås Almlíð
168 Sangnes /saŋŋnes/ Ås Songunes
169 Jutulrud /jutuɽru/ Ås Jǫtunsruð
170 Sønsteby /syɲɲspy/ Ås Synztibýr
171 Rognlia /råŋŋlia/ Eina Raunaliðinn
172 Skreppa (dativ: Skreppen) /skræppa/ (dativ: /skræppən/) Ås Skreppa
173 Hågår /hågår/ Ås Hagar
174 Vadet /væsstvaə/ (dativ: /væsstvai/) Ås Vestvadet (nytt navn)
175 Kvebekk /kvebækk/ Ås Kvebekk (nytt navn)
176 Amerika /amrika/ Ås Amerika (nytt navn)
177 Ås /ås/ Eina Áss
178 Narom /naromm/ Eina Nóreimar
179 Pålsset /påʂet/ Eina Pálssetr
180 Blien /bɽiən/ Eina Blíðrinn
181 Midtbu /mittpu/ Eina Midtbu (nytt navn)
182 Julsnarom /julsnaromm/ Eina Juellsnarum (nytt navn)
183 Narom /naromm/ Eina Nóreimar
184 Møldsta /møllsta/ Eina Moldastaðir
185 Villåsen /villåsən/ Vardal Villåsen (nytt navn)

Merknader til tabellen[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Uttaler:

Kilder[rediger | rediger kilde]