Liste over fotballstadioner i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over fotballstadioner i Norge, sortert etter kapasitet.

Merk at noen stadioner som brukes av klubber fra lavere divisjoner kan få redusert kapasitet ved spill i øvre divisjoner, grunnet høyere standardkrav.[trenger referanse] Ettersom tilskuertall sjelden er oppgitt i lavere divisjoner, vil noen av tallene kun være et estimat.

Stadioner av en viss størrelse, samt det største stadionet i byer med mer enn 10 000 innbyggere er inkludert i listen.

# Stadion Kapasitet By/tettsted Klubb(er) Divisjon 2020
1 Ullevaal Stadion 27 200[1] Oslo Landslaget
2 Lerkendal stadion 21 421[2] Trondheim Rosenborg Eliteserien
3 Intility Arena 17  834[3] Oslo Vålerenga

Vålerenga Fotball Damer

Eliteserien

Toppserien

4 Brann Stadion 17  686[4] Bergen Brann Eliteserien
5 SR-Bank Arena 16 300[5] Stavanger Viking Eliteserien
6 Bislett Stadion 15 400[6] Oslo Skeid

Lyn Toppfotball

PostNord-ligaen

Norsk Tipping-ligaen

7 Fana Stadion 15 000[7] Bergen Fana Norsk Tipping-ligaen
8 Sparebanken Sør Arena 14 563[8] Kristiansand Start Eliteserien
9 Fredrikstad stadion 12 565[9] Fredrikstad Fredrikstad PostNord-ligaen
10 Skagerak Arena 11 767[10] Skien Odds Ballklubb Eliteserien
11 Kristiansand stadion 12 000[11] Kristiansand Donn Norsk Tipping-ligaen
12 Åråsen Stadion 11 500[12] Lillestrøm Lillestrøm OBOS-ligaen
13 Aker Stadion 11 300[13] Molde Molde Eliteserien
14 Color Line Stadion 10 778[14] Ålesund Aalesund Eliteserien
15 Marienlyst Stadion 8 935[15] Drammen Strømsgodset Eliteserien
16 Haugesund Stadion 8 754[16] Haugesund Haugesund Eliteserien
17 Sarpsborg stadion 8 022[17] Sarpsborg Sarpsborg 08 Eliteserien
18 Briskeby Stadion ca. 7 800[18] Hamar Hamarkameratene OBOS-ligaen
19 Pors Stadion 7 000[trenger referanse] Porsgrunn Pors Grenland Norsk Tipping-ligaen
20 Alfheim Stadion 6 801[19] Tromsø Tromsø OBOS-ligaen
21 Komplett Arena 6 582[20] Sandefjord Sandefjord Eliteserien
22 Øster Hus Arena 6 043[21] Sandnes Sandnes Ulf OBOS-ligaen
23 Gjemselund Stadion 5 824[22] Kongsvinger Kongsvinger OBOS-ligaen
24 Aspmyra stadion 5 635[23] Bodø Bodø/Glimt Eliteserien
25 Fosshaugane Campus 5 622[24] Sogndal Sogndal OBOS-ligaen
26 Nordlandshallen 5 200[25] Bodø Grand Bodø (kvinner) 2. divisjon kvinner
27 Nadderud stadion 4 938[26] Bærum Stabæk

Stabæk Kvinner

Eliteserien

1. divisjon kvinner

28 Idrettsparken (Mandal) 4 500[27] Mandal Mandalskameratene Norsk Tipping-ligaen
28 Jevnaker stadion 4 500 Jevnaker Jevnaker 4. divisjon menn
30 Consto Arena 4 200[28] Mjøndalen Mjøndalen Eliteserien
31 AKA Arena 4 120[29] Hønefoss Hønefoss Norsk Tipping-ligaen
32 Kristiansund Stadion 4 106[trenger referanse] Kristiansund Kristiansund Ballklubb Eliteserien
32 Høddvoll stadion 4 081[30] Ulsteinvik Hødd PostNord-ligaen
33 Bryne Stadion 4 000[31] Bryne Bryne PostNord-ligaen
34 Tønsberg gressbane 3 600[trenger referanse] Tønsberg Eik Tønsberg Norsk Tipping-ligaen
35 Jessheim stadion 3 500[32] Jessheim Ull/Kisa OBOS-ligaen
36 J.J. Ugland Stadion – Levermyr 3  458[33] Grimstad Jerv OBOS-ligaen
37 EXTRA Arena 3 000[34] Trondheim Ranheim OBOS-ligaen
37 Vallhall Arena ca. 3 000[35] Oslo Vålerenga (kvinner) Toppserien
39 Randaberg stadion 2 800[36] Randaberg Randaberg 4. divisjon menn
40 Norac stadion 2  640[37] Arendal Arendal PostNord-ligaen
41 Fram Stadion 2 500[38] Larvik Fram Larvik PostNord-ligaen
42 Idrettsparken (Notodden) 2 257[39] Notodden Notodden PostNord-ligaen
43 Myrdal gress 2 180[40] Bergen Åsane OBOS-ligaen
44 Ski Stadion 2 016[41] Ski Follo Norsk Tipping-ligaen
45 Narvik stadion 2 000[trenger referanse] Narvik Mjølner Norsk Tipping-ligaen
45 Elverum stadion 2 000[42] Elverum Elverum Fotball Norsk Tipping-ligaen
47 Strømmen stadion 1 850[43] Strømmen Strømmen OBOS-ligaen
48 Grorud Arctic Match 1 700[trenger referanse] Oslo Grorud OBOS-ligaen
49 Nybergsund Stadion 1 600[trenger referanse] Nybergsund Nybergsund IL-Trysil Norsk Tipping-ligaen
49 Nye Sagbakken Stadion 1 600[trenger referanse] Mo i Rana Rana Fotballklubb Norsk Tipping-ligaen
49 Raufoss Storhall 1 600[44] Raufoss Raufoss OBOS-ligaen
52 Arna Idrettspark 1 500[45] Bergen Arna-Bjørnar Toppserien
52 LSK-hallen 1 500[trenger referanse] Lillestrøm LSK Kvinner Toppserien
52 KFUM Arena 1 500 Oslo KFUM Oslo OBOS-ligaen
52 Ågotnes idrettsanlegg 1 500 Sotra Øygarden OBOS-ligaen
56 Florø Stadion 1 370[46] Florø Florø PostNord-ligaen
57 Idrettsparken (Egersund) 1 300[47] Egersund Egersund PostNord-ligaen
58 TUIL Arena 1 265[48] Tromsø Tromsdalen PostNord-ligaen
59 Finnmarkshallen 1 200[trenger referanse] Alta Alta PostNord-ligaen
60 Varden Amfi 1 000[49] Bergen Fyllingsdalen Norsk Tipping-ligaen
61 Harstad stadion ca. 700[trenger referanse] Harstad Harstad

Medkila

4. divisjon menn

1. divisjon kvinner

62 Koteng Arena 607 Trondheim Rosenborg Kvinner Toppserien
63 Klepp stadion 505[trenger referanse] Klepp Klepp Toppserien
64 Fløyabanen 500[trenger referanse] Tromsø Fløya (kvinner)

Fløya (menn)

1. divisjon kvinner

PostNord-ligaen

64 Grefsen stadion 500[50] Oslo Kjelsås PostNord-ligaen
64 Bardufoss Storhall 500[51] Bardufoss Bardufoss 4. divisjon menn
67 Kringsjå kunstgress 450[trenger referanse] Oslo Lyn (kvinner) Toppserien
67 Røa Kunstgress 450[trenger referanse] Oslo Røa Toppserien
69 Sofiemyr stadion 400[trenger referanse] Oppegård Kolbotn Toppserien
70 Straume Stadion ca. 400[52] Øygarden Sotra SK PostNord-ligaen
71 Stemmemyren kunstgress ca. 300[trenger referanse] Bergen Sandviken Toppserien
72 Stord stadion 200[trenger referanse] Stord Stord Norsk Tipping-ligaen
73 Avaldsnes Idrettssenter [trenger referanse] Karmøy Avaldsnes Toppserien
74 M.U.S Stadion Sandskogan [trenger referanse] Stjørdal Stjørdals-Blink OBOS-ligaen
75 Frakkagjerd Stadion 100 Frakkagjerd Stegaberg Idrettslag 5.Divisjon

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ullevaal stadion». Vålerenga. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  2. ^ «Lerkendal stadion». Rosenborg. Besøkt 14. august 2017. 
  3. ^ «Vålerenga Stadion: Alt du trenger å vite!». Aperopet. 1. desember 2015. Besøkt 14. august 2017. 
  4. ^ «Om Stadion». Brann. Besøkt 14. august 2017. 
  5. ^ «Viking Stadion». Viking. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  6. ^ «Arena». www.bislettstadion.no. Besøkt 14. august 2017. 
  7. ^ User, Super. «Fana Stadion - Fana IL». Besøkt 14. august 2017. 
  8. ^ «Sparebanken Sør Arena». Start. Besøkt 14. august 2017. 
  9. ^ «Fredrikstad stadion». OBOS-ligaen. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  10. ^ «Skagerak Arena». Odd. Besøkt 14. august 2017. 
  11. ^ «stb.guru». stb.guru (norsk). Besøkt 14. august 2017. 
  12. ^ «Åråsen Stadion». Lillestrøm. Besøkt 14. august 2017. 
  13. ^ «Aker Stadion». Molde. Besøkt 14. august 2017. 
  14. ^ «Color Line Stadion». Aalesund. Besøkt 14. august 2017. 
  15. ^ «Marienlyst stadion». Strømsgodset. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  16. ^ «Test». Haugesund. Arkivert fra originalen 13. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  17. ^ «Sarpsborg stadion». Sarpsborg 08. Besøkt 30. mars 2020. 
  18. ^ «Briskeby». HamKam. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  19. ^ «Alfheim Stadion». Tromsø. Besøkt 14. august 2017. 
  20. ^ «Komplett Arena». Sandefjord. Besøkt 14. august 2017. 
  21. ^ «Om dagens Sandnes Stadion». Sandnes Ulf. 12. februar 2020. Besøkt 4. juli 2020. 
  22. ^ «Om Gjemselund stadion». Kongsvinger. Besøkt 14. august 2017. 
  23. ^ «Om Stadion». Bodø/Glimt. Besøkt 14. august 2017. 
  24. ^ «Om Fosshaugane Campus». SOGNDAL FOTBALL (norsk nynorsk). Besøkt 14. august 2017. 
  25. ^ «Tekniske detaljer | Bodø Spektrum». Bodø Spektrum. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  26. ^ «Nadderud stadion». Stabæk. Besøkt 14. august 2017. 
  27. ^ «Nettsiden til Mandalskameratene». www.mk.no. Besøkt 14. august 2017. 
  28. ^ «Isachsen stadion». Mjøndalen. Besøkt 14. august 2017. 
  29. ^ «Hjemmebanen». Hønefoss BK. Besøkt 14. august 2017. 
  30. ^ «Høddvoll». Hødd (norsk nynorsk). Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  31. ^ «Bryne Stadion». Bryne FK. Besøkt 14. august 2017. 
  32. ^ «Fakta om Jessheim stadion». Ullensaker/Kisa. Besøkt 14. august 2017. 
  33. ^ «J. J. Ugland Stadion – Levermyr». Jerv. Besøkt 14. august 2017. 
  34. ^ «Ranheim Arena». OBOS-ligaen. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  35. ^ «Vallhall Arena  » Tekniska Opplysninger – Fotball». www.vallhall.no (engelsk). Besøkt 14. august 2017. 
  36. ^ Thime, Per. «Stadion». www.ril-fotball.no. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  37. ^ Aas, Vidar. «Bjønnes stadion - Arendal kommune». www.arendal.kommune.no. Arkivert fra originalen 15. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  38. ^ «Den norske 2. divisjonsklubben har fått med seg store profiler på laget: – La oss slå Bayern München». Sportsbibelen. 9. mai 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  39. ^ «Om Idrettsparken». Notodden. Besøkt 14. august 2017. 
  40. ^ «Myrdal gress». OBOS-ligaen. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  41. ^ «Om Stadion». Follo FK. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  42. ^ «Elverum stadion». OBOS-ligaen. Arkivert fra originalen 15. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  43. ^ «Om Strømmen Stadion». Strømmen. Besøkt 14. august 2017. 
  44. ^ «Raufoss Fotball - Raufoss Storhall». www.bruvollbk.no. Arkivert fra originalen 14. august 2017. Besøkt 14. august 2017. 
  45. ^ «Arna Idrettspark». Asplan Viak. 
  46. ^ «Florø stadion». Florø Fotball. Besøkt 14. august 2017. 
  47. ^ «Arena / klubbhus - EIK fotball». eikfotball.no. Besøkt 14. august 2017. 
  48. ^ «TUIL Arena». Tromsdalen. Besøkt 14. august 2017. 
  49. ^ «Slik blir nye Varden Amfi». Bergens Tidende. Besøkt 14. august 2017. 
  50. ^ «Grefsen stadion». Kjelsås Fotball (norsk). Besøkt 14. august 2017. 
  51. ^ Nilssen, Knut Løkse (6. januar 2016). «– Største fotballhelgen i året». folkebladet.no. Besøkt 14. august 2017. 
  52. ^ «Straume Stadion». Sotra Arena (norsk). Besøkt 1. august 2020.