Liste over forkortelser for ordener og utmerkelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over forkortelser for ordener og utmerkelser omfatter forkortelser for norske og utenlandske ordener, medaljer og andre utmerkelser, slik disse er benyttet i norsk sammenheng.

Listen er delt i to. Første del omfatter forkortelser for ordensgrader og ordensklasser med forklaring på hva disse viser til. Andre del omfatter forkortelser for ordener, medaljer og andre utmerkelser med tilhørende navn eller forklaring, samt angivelse av hvilket land utmerkelsen stammer fra. De fleste av disse er offisielle, statlige utmerkelser, men en del halvoffisielle eller private utmerkelser forekommer også, da i særdeleshet utmerkelser tildelt av Røde Kors i forskjellige land.

Listen omfatter forkortelser på norsk, slik de forekommer i forskjellige utgaver av Norges statskalender og Hvem er Hvem?, samt boken Den Kongelige norske Sankt Olavs orden 1847-1947 (utgitt av ordenskanselliet ved O. Delphin Amundsen, Oslo: Grøndahl & Søns Forlag, 1947). Samme utmerkelse kan være forkortet på flere måter i de ulike kildene og kan derfor være oppført mer enn en gang.

Listen tar ikke opp utenlandske forkortelser som benyttes i tilknytning til ordensinnehaveres navn, da det ikke er vanlig å benytte slike på norsk.

Forkortelser for ordensgrader og ordensklasser[rediger | rediger kilde]

Forkortelse Betydning
1.kl. 1. klasse
2.kl. 2. klasse
3.kl. 3. klasse
4.kl. 4. klasse
5.kl. 5. klasse
K Kommandør
K* Kommandør med stjerne eller av 1. klasse
K1 Kommandør med stjerne eller av 1. klasse
K2 Kommandør av 2. klasse
K.m.st. Kommandør med stjerne eller av 1. klasse
Off. Offiser
Storoff. Storoffiser
R Ridder
R* Ridder av 1. klasse
R1 Ridder av 1. klasse
R2 Ridder av 2. klasse
Stk. Storkors

Forkortelser for ordener, medaljer og andre utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Forkortelse Utmerkelsens navn Tilleggsopplysninger Land
7 juni-med. 7. juni-medaljen Norge
A.Albr.O. Albrecht Bjørns orden Anhalt, Tyskland
Am.Br.Star Bronze Star Medal USA
Am.Er.kors Erindringskors for deltagelse i ekspedisjonen til Cuba 1898 USA
Am.erindringskors Erindringskors for deltagelse i ekspedisjonen til Cuba 1898 USA
Am.L.o.M. Legion of Merit USA
Am.Kr.kors Krigskors USA
Am.M.Fortj.med. Amerikanske marines Fortjenstmedalje USA
Am.L.-F.O. Lafayette-ordenen USA
Am.S.M. Amerikanske seiersmedalje for 1. verdenskrig USA
An.Dr.O. Annams drageorden Annam, Frankrike
Anam.Dr.O. Annams drageorden Annam, Frankrike
Anj.St.O. Anjouans stjernes orden Anjouan, Frankrike
Annam. Dr. O. Annams drageorden Annam, Frankrike
Arg.Al M.O. Maiordenen Argentina
B.Afr.St.O. Den afrikanske stjerneordenen Belgisk Kongo
B.Afr.Stj.O. Den afrikanske stjerneordenen Belgisk Kongo
B.Alb.Med. Kong Alberts medalje Belgia
B.Erindr.Med. Erindringsmedalje 1879-1905 Belgisk Kongo
B.Kongo St. Stjerne for tjeneste i Belgisk Kongo I: gull, II: sølv Belgisk Kongo
B.Kongo Stj. Stjerne for tjeneste i Belgisk Kongo I: gull, II: sølv Belgisk Kongo
B.K.O. Kroneordenen Belgia
B.K.L.O. Løveordenen Belgisk Kongo
B.Kr.O. Kroneordenen Belgia
B.L.O. Løveordenen Belgisk Kongo
B.Lp.O. Leopoldsordenen Belgia
B.Lp.K.O. Kroneordenen Belgia
B.Lp.L.O. Løveordenen Belgisk Kongo
B.Lp.II.O. Leopold IIs orden Belgia
B.r.K. med. Belgiske Røde Kors' medalje Belgia
B.Mil.Kors Croix de Guerre Belgia
Bad.Z.L.O. Zähringerløvens orden Baden, Tyskland
Bay.Mil.Fortj.O. Den militære fortjenstorden Bayern, Tyskland
Bay.St.M.O. Sankt Mikaels fortjenstorden Bayern, Tyskland
Bd.B.I.O. Berthold den førstes orden Baden, Tyskland
Bd.Z.L.O. Zähringerløvens orden Baden, Tyskland
Ben.S.St.O. Den svarte stjernes orden Benin, Frankrike
Bg.Civ.Fortj.O. Den sivile fortjenstorden Bulgaria
Bg.Civ.Ft.O. Den sivile fortjenstorden Bulgaria
Bg.Mil.Fortj.O. Den militære fortjenstorden Bulgaria
Bg.St.A.O. Sankt Aleksanders orden Bulgaria
Bol.C.O. Andeskondorordenen Bolivia
Br.H.L.O. Henrik Løves orden Braunschweig, Tyskland
Br.E.O. Den britiske imperieordenen Storbritannia
Br.G.V.Kr.med. George Vs kroningsmedalje Storbritannia
Br.G.VI.Kr.med. Kong Georg VIs kroningsmedalje Storbritannia
Br.V.O. Victoriaordenen Storbritannia
Bras.R.B.O. Rio Branco-ordenen Brasil
Bras.R.O. Roseordenen Brasil
Bras.S.K.O. Sydkorsordenen Brasil
Braun.H.L.O. Henrik Løves orden Braunschweig, Tyskland
Brit.D.S.O. Distinguished Service Order Storbritannia
Brit.Mil.med. Military Medal Storbritannia
Bulg.Civ.Fortj.O. Den sivile fortjenstorden Bulgaria
Bulg.Siv.Fortj.O. Den sivile fortjenstorden Bulgaria
Bulg.Mil.Fortj.O. Den militære fortjenstorden Bulgaria
Bulg.Alex.O. Sankt Aleksanders orden Bulgaria
Bulg.r.K.O. Bulgarias Røde Kors' orden Bulgaria
By.Luitp.Med. Luitpold-medaljen Bayern, Tyskland
By.St.M.O. Sankt Mikaels fortjenstorden Bayern, Tyskland
By.Kr.O. Den bayerske krones fortjenstorden Bayern, Tyskland
By.Mil.Fortj.O. Den militære fortjenstorden Bayern, Tyskland
By.Mil.Fortj.Or. Den militære fortjenstorden Bayern, Tyskland
Camb.O. Kambodsjas orden Kambodsja
Chil.A.M.O. Chiles fortjenstorden Chile
Col.Bo.O. Boyacá-ordenen Colombia
Const.St.G.O. Sankt Georgs konstantinske militærorden Parma, Italia
Cub.Fortj.O. Cubansk fortjenstorden Cuba
Cub.r.K.Fortj.O. Cubansk Røde Kors' Fortjenstorden Cuba
D.D.O. Dannebrogordenen Danmark
D.D.M. Dannebrogordenens hederstegn Danmark
D.M. Dannebrogordenens hederstegn Danmark
D.Er.Med. Erindringsmedalje for deltagelse i krigene 1848-50 og 1863-64 Danmark
D.erindringsmed. Erindringsmedalje for deltagelse i krigene 1848-50 og 1863-64 Danmark
D.I.&A.Fortj.med. Medaljen Ingenio et arti Danmark
D.R.K. Hæderstegn Danmarks Røde Kors' hederstegn Danmark
D.Chr.X.Fr.med. Kong Christian Xs frihetsmedalje Danmark
D.Chr.X's.frih.med. Kong Christian Xs frihetsmedalje Danmark
Delt.med. Deltagermedaljen Norge
Deltag.med. Deltagermedaljen Norge
Dom. Duarte O. Fortjenstordenen Duarte, Sanchez og Mella Den dominikanske republikk
Dr.Vict.Jub.Med. Dronning Victorias 60-årsjubileumsmedalje Storbritannia
Ecuador Al Mér.O. Fortjenstordenen Ecuador
Eg.Nil O. Nilens orden Egypt
Egypt.Nil O. Nilens orden Egypt
Egypt.Nil-O. Nilens orden Egypt
Eisenh.bel.med. Eisenhowers belønningsmedalje USA
Estl.Hv.Stj.O. Den hvite stjernes orden Estland
Estl.r.K.O. Estlands Røde Kors' orden Estland
Estl.R.K.O. Estlands Røde Kors' orden Estland
Estl.Ø.O. Ørnekorsets orden Estland
Ethiopiens Stj. Etiopias stjerneorden Etiopia
Ethiopiens Stj.O. Etiopias stjerneorden Etiopia
Etiopias Men.O. Keiser Menelik IIs orden Etiopia
Etiopias Stj. Etiopias stjerneorden Etiopia
Fin.Frih.-kors Finsk Frihetskors Finland
Finl.Hv.R. Finlands hvite roses orden Finland
Finl.Hv.R.O. Finlands hvite roses orden Finland
Finl.L.O. Finlands løves orden Finland
Finnl.Hv.R. Finlands hvite roses orden Finland
Finsk Frih.kors Finsk Frihetskors Finland
Finsk Fr.med. Minnemedalje fra den finske Frihetskrig 1918 Finland
Finsk r.K.med. Finlands Røde Kors' medalje Finland
Finsk skyddsk. Fortj.K. Skyddskårs Fortjenstkors Finland
F.Et.N.O. Den svarte stjernes orden Frankrike, Benin
F.Æ.L. Æreslegionen Frankrike
F.Æ.med. Æresmedalje Frankrike
F.Nasj.Fortj.O. Den nasjonale fortjenstorden Frankrike
F.M.Agr. Ordenen for landbruksfortjenester Frankrike
F.M.Agr.O. Ordenen for landbruksfortjenester Frankrike
F.M.Ma.O. Ordenen for sjøfartsfortjenester Frankrike
F.K.Kors Croix de Guerre Frankrike
Fortj.med. Kongens fortjenstmedalje gull, sølv Norge
Fr.Acad. Medlem av Det franske akademi Frankrike
Fr.Instr.publ. Ordre des Palmes académiques Frankrike
Fr.Landbr. Fortj.O. Ordenen for landbruksfortjenester Frankrike
Fr.Med.Col. Kolonialmedalje Frankrike
Fr.Mer.agr. Ordenen for landbruksfortjenester Frankrike
Fr.Æ.L. Æreslegionen Frankrike
Fram-med. Fram-medaljen Norge
G.F.O. Frelserens orden Hellas
G.Fr.O. Frelserens orden Hellas
G.G.I.O. Georg Is orden Hellas
G.Ph.O. Føniksordenen Hellas
Gr.F.O. Frelserens orden Hellas
H.VII Frihetsk. Haakon VIIs Frihetskors Norge
H.VII frih.kors Haakon VIIs Frihetskors Norge
H.VII frih.med. Haakon VIIs Frihetsmedalje Norge
H.VII Jub.med. Kong Haakon VIIs jubileumsmedalje 1905-1930 Norge
H.VII Jub.med. 1955 Kong Haakon VIIs jubileumsmedalje 1905-1955 Norge
H.VII 70-års med. Haakon VIIs 70-årsmedalje Norge
H.VII 100-års med. Kong Haakon VIIs 100-årsmedalje Norge
Hess.L.O. Ludvigsordenen Hessen, Tyskland
Hn.Gu.O. Guelferordenen Hannover, Tyskland
Hoh.H.O. Hohenzollerns husorden Preussen, Tyskland
Idr.M. Idrettsmerket i gull Norge
Ir.Hom.O. Løvens og solens orden Iran
I.S.O. Imperiets tjenesteorden Storbritannia
Isl.A.H. Alltingets hedersmerke i gull Island
Isl.F.O. Den islandske falkeorden Island
It.Kr.O. Italias kroneorden Italia
It.M.&L.O. Sankt Mauritius' og Sankt Lasarus' orden Italia
It.Rep.O. Republikken Italias fortjenstorden Italia
It.St.M.&L.O. Sankt Mauritius' og Sankt Lasarus' orden Italia
It.r.K.med. Italias Røde Kors' medalje Italia
J.O.H.Sk. Den hellige skatts orden Japan
J.O.opg.S. Den oppadstigende sols orden Japan
J.r.Kors med. Japans Røde Kors' medalje Japan
J.r.Kors Krigser.med. Japans Røde Kors' krigserindringsmedalje Japan
Jap.h.Sk.O. Den hellige skatts orden Japan
Jap.opg.S.O. Den oppadstigende sols orden Japan
Jap.oppg.S.O. Den oppadstigende sols orden Japan
Jap.r.K.med. Japans Røde Kors' medalje Japan
Jug.Fl.O. Det jugoslaviske flaggs orden Jugoslavia
Jug.hv.Ø.O. Den hvite ørns orden Jugoslavia
Jug.Kr.O. Jugoslavias kroneorden Jugoslavia
Jug.St.Sava O. Sankt Savas orden Jugoslavia
Jug.St.Sava-O. Sankt Savas orden Jugoslavia
Jug.Stj.O. Jugoslavias stjernes orden Jugoslavia
Jug.Tak.O. Takovo-ordenen Jugoslavia
Keiser Wilh.I.med. Erindringsmedalje i anledning keiser Wilhelm Is 100-årsfest Preussen, Tyskland
Kin.Dr.O. Den dobbelte drageorden Kina
Kin.Drage O. Den dobbelte drageorden Kina
Kin.g.Aks.O. Det gylne aks' orden Kina
Kin.g.Aks.-O. Det gylne aks' orden Kina
Kin.Jade O. Den strålende jades orden Kina
Kin.Jade-O. Den strålende jades orden Kina
Kin.Mandsj.r.K.med. Mandsjurias Røde Kors' medalje Mandsjuria, Kina
Kin.Tiger O. Den stripede tigers orden Kina
Kin.Tiger-O. Den stripede tigers orden Kina
Kongo.L.O. Løveordenen Belgisk Kongo
Kongo Kr.O. Kongostatens kroneorden Belgisk Kongo
Kongo St. Stjerne for tjeneste i Kongostaten Belgisk Kongo
Koreas O.Dipl.Merit. Den diplomatiske fortjenstorden Sør-Korea
Kr.Er.med.Sydafr. Krigserindringsmedalje for felttoget i Sør-Afrika Storbritannia
Kr.med. Kroningsmedaljen 1906 1: sølv, 2: bronse Norge
Krigskors Krigskorset m.sv.: med sverd Norge
Krigsk. m. sv. Krigskorset med sverd Norge
Krigsmed. Krigsmedaljen Norge
L.A.R. Den afrikanske frigjøringsordenen Liberia
Landbr.med. Kong Oscar IIs medalje til belønning for det norske landbruk I: gull, II: sølv Norge
Landbruksmed. Kong Oscar IIs medalje til belønning for det norske landbruk I: gull, II: sølv Norge
L.E.O. Eikekroneordenen Luxembourg
L.A.N.O. Adolf av Nassaus sivile og militære fortjenstorden Luxembourg
L.Mil.&Civ.Fortj.O. Adolf av Nassaus sivile og militære fortjenstorden Luxembourg
Lettl.Stj.O. Trestjerneordenen Latvia
Li.G.O. Storhertug Gediminas av Litauens orden land
Li.Vi.O. Vytautas den stores orden Litauen
Lib.A.Befr.O. Den afrikanske frigjøringsorden Liberia
Lib.O. Den afrikanske frigjøringsorden Liberia
Litt.&Art. Litteris et Artibus Sverige
Litt.G.O. Storhertug Gediminas av Litauens orden land
Litt.Vi.O. Vytautas den stores orden Litauen
M.B.D. Medaljen for borgerdåd I: gull, II: sølv Norge
Mar.O.A.O. Alaouite-ordenen Marokko
Meck.Gr.O. Griffordenen Mecklenburg
Meck.Wend.Kr.O. Den wendiske krones husorden Mecklenburg
Med.e.D. Medaljen for edel dåd I: gull, II: sølv Norge
Med.f.e.D. Medaljen for edel dåd I: gull, II: sølv Norge
Med.f.æ.D. Medaljen for edel dåd I: gull, II: sølv Norge
Mex.A.A.O. Den aztekiske ørns orden Mexico
Mex.Azt.O. Den aztekiske ørns orden Mexico
Mon.St.C.O. Den hellige Carls orden Monaco
Mont.D.I.O. Danilo Is orden Montenegro
Mont.Dan.I.O. Danilo Is orden Montenegro
N.Kr.med. Kroningsmedalje i anledning dronning Julianas kroning Nederland
N.L.O. Den nederlandske løves orden Nederland
N.O.-N.O. Oranje-Nassau-ordenen Nederland
N.Or.-N.O. Oranje-Nassau-ordenen Nederland
N.Or.H.O. Oranje-husordenen Nederland
N.Or.-H.O. Oranje-husordenen Nederland
N.Or.N.O. Oranje-Nassau-ordenen Nederland
N.Æ.med. Æresmedalje Nederland
Nas.Adolph M.&F.O. Adolf av Nassaus sivile og militære fortjenstorden Luxembourg
Nass.A.O. Adolf av Nassaus sivile og militære fortjenstorden Luxembourg
Nass.g.L.O. Den nassauske husorden av den gylne løve Luxembourg
Np.F.I.O. Frans Is orden Begge Sicilier
Np.F.I.O. Sankt Ferdinand-ordenen Begge Sicilier
Np.Fd.Ft.O. Sankt Ferdinand-ordenen Begge Sicilier
O.Fortj.O. Ærestegnet for fortjenester Østerrike
O.II.Fortj.med. Kong Oscar IIs medalje til belønning for fortjenstlig virksomhet I: gull, II: sølv Norge
O.II.Jub.med. Kong Oscar IIs jubileumsmedalje Norge
O.II.Med. Kong Oscar IIs belønningsmedalje Norge
Ob.An.O. Ordenen Nichan el Anouar Frankrike
Off.d'Acad. Ordre des Palmes académiques Frankrike
Off.F.Akad. Ordre des Palmes académiques Frankrike
Off.F.Instr.publ. Ordre des Palmes académiques Frankrike
Off.F.Instr.publ. académiques Ordre des Palmes académiques Frankrike
Off.Fr.Acad. Ordre des Palmes académiques Frankrike
Off.Fr.Instr.publ. Ordre des Palmes académiques Frankrike
Off.Instr.publ. Ordre des Palmes académiques Frankrike
O.H.&F.O. Den oldenburgske hus- og fortjenstorden Oldenburg
Old.H.&F.O. Den oldenburgske hus- og fortjenstorden Oldenburg
Old.H.&Fortj.O. Den oldenburgske hus- og fortjenstorden Oldenburg
Pav.Bene Merenti med. Pavelige Bene Merenti medalje Vatikanstaten
Pav.dek.pr. E. et P. Pavelige Pro Ecclesia et Pontifice æreskors Vatikanstaten
Pav.E.&.P.K. Pavelige Pro Ecclesia et Pontifice æreskors Vatikanstaten
Pav.Æresk.f.K.&P. Pavelige Pro Ecclesia et Pontifice æreskors Vatikanstaten
Pav.hell.Gr.O. Den hellige gravs orden Vatikanstaten
Pav.hell.Års O Det hellige års orden Vatikanstaten
Pave Pius XI jub.med. Pave Pius XI jubileumsmedalje Vatikanstaten
Pav.St.Gr.O. Sankt Gregor den stores orden Vatikanstaten
Pav.St.S.O. Sankt Sylvester-ordenen Vatikanstaten
Pav.St.Silvester-O. Sankt Sylvester-ordenen Vatikanstaten
Pers.S.&.L.O. Solens og løvens orden Iran
Per.Sol O. Solordenen Peru
Pius IX Piusordenen Vatikanstaten
Pius IX O. Piusordenen Vatikanstaten
Pol.P.R.O. Ordenen Polonia Restituta Polen
Pol.Vir.M. Ordenen Virtuti Militari Polen
Pol.R.K. Polens Røde Kors' Orden Polen
Port.C.O. Vår kjære Frue av Villa Viçosas orden Portugal
Port.Chr.O. Kristusordenen Portugal
Port.Civ.Fortj.O. Fortjenstordenen Portugal
Port.Conc.O. Vår kjære Frue av Villa Viçosas orden Portugal
Port.Dom H.O. Infante Dom Henriks orden Portugal
Port.St.B.A.O. Avizordenen Portugal
Port.Siv.Fortj.O. Fortjenstordenen Portugal
Port.St.Jak.O. Santiago av sverdets orden Portugal
Port.T.&.S.O. Tårn- og sverdordenen Portugal
Port.T.&.Sv.O. Tårn- og sverdordenen Portugal
Port.Verm.K. Cruz Vermelha Portugal
Port.V.V.O. Vår kjære Frue av Villa Viçosas orden Portugal
Pr.Hoh.H.O. Hohenzollerns husorden Preussen, Tyskland
Pr.Kr.Fortjenstmed. Preussens krigsfortjenestemedalje Preussen, Tyskland
Pr.Kr.Fortj.med. Preussens krigsfortjenestemedalje Preussen, Tyskland
Pr.Kr.Fortjmed. Preussens krigsfortjenestemedalje Preussen, Tyskland
Pr.J.O. Prøyssiske Johanitterorden Preussen, Tyskland
Pr.K.O. Kroneordenen Preussen, Tyskland
Pr.Kr.O. Kroneordenen Preussen, Tyskland
Pr.Kr.O.m.r.K. Kroneordenen med rødt kors i hvitt felt Preussen, Tyskland
Pr.r.Ø.O. Den røde ørns orden Preussen, Tyskland
Pr.Jernkors Jernkorset Preussen, Tyskland
Pr.r.K.Med. Preussens Røde Kors' medalje Preussen, Tyskland
Pr.r.K.O. Preussens Røde Kors' orden Preussen, Tyskland
Pr.Wilh.I.Er.med. Erindringsmedalje i anledning keiser Wilhelm Is 100-årsfest Preussen, Tyskland
R.r.K. Hederstegn Russlands Røde Kors' Hederstegn Russland
R.A.N.O. Aleksander Nevskij-ordenen Russland
R.h.Ø.O. Den hvite ørns orden Russland
R.rom.Med. Erindringsmedalje i anledning keiserhusets 300-årsjubileum Russland
R.St.A.O. Sankta Annas orden Russland
R.St.G.O. Sankt Georgsordenen Russland
R.St.Stan.O. Sankt Stanislaus-ordenen Russland
R.St.St.O. Sankt Stanislaus-ordenen Russland
R.St.W.O. Sankt Vladimirs orden Russland
Redn.med. Redningsmedaljen Norge
Rhod.med. Medalje for deltagelse i felttoget i Rhodesia 1896 Storbritannia
R.K. hederstegn Norges Røde Kors hederstegn Norge
Rum.B.M.K. Rumenske Bene Merenti-kors, fortjenstkors Romania
Rum.Carls jub.med. Kong Carls jubileumsmedalje 1906 Romania
Rum.Dr.M.K. Dronning Marias kors for krigsfortjeneste Romania
Rum.K.O. Romanias kroneorden Romania
Rum.Kr.O. Romanias kroneorden Romania
Rum.Stj.O. Stjerneordenen Romania
Rum.St.O. Stjerneordenen Romania
Rum.Com.med. Meritul Comercial si Industrial medalje Romania
Rum.D.K. Donaukorset Romania
Sachs.Alb.O. Albrechtsordenen Sachsen, Tyskland
Sachs.Albr.O. Albrechtsordenen Sachsen, Tyskland
Sachs.E.O. Den saksisk-ernestinske husorden Sachsen, Tyskland
Sch.Albr.O. Albrechtsordenen Sachsen, Tyskland
Sch.Civ.Fortj.O. Sivilfortjenstordenen Sachsen, Tyskland
Sch.Civ.Ft.O. Sivilfortjenstordenen Sachsen, Tyskland
Sch.Ern.O. Den saksisk-ernestinske husorden Sachsen, Tyskland
Sch.W.h.F.O. Den hvite falks husorden Sachsen, Tyskland
Serb.St.S.O. Sankt Savas orden Serbia, Jugoslavia
Serb.St.Sava O. Sankt Savas orden Serbia, Jugoslavia
Serb.h.Ø.O. Den hvite ørns orden Serbia, Jugoslavia
Serb.hv.Ø.O. Den hvite ørns orden Serbia, Jugoslavia
Serb.Tak.O. Takovo-ordenen Serbia, Jugoslavia
Serb.Krigser.med. Krigserindringsmedalje Serbia, Jugoslavia
Serb.r.Kors.O. Serbias Røde Kors' orden Serbia, Jugoslavia
Siam.h.El.O. Den hvite elefants orden Thailand
Siam.hv.E.O. Den hvite elefants orden Thailand
Siam.hv.El.O. Den hvite elefants orden Thailand
Siam.K.O. Thailands krones orden Thailand
Siam.Kr.O. Thailands krones orden Thailand
Sp.A.XII.O. Alfons XIIs orden Spania
Sp.A.XIII med. Alfons XIIIs medalje Spania
Sp.I.O. Isabella den katolskes orden Spania
Sp.I.C.O. Isabella den katolskes orden Spania
Sp.I.C. (Civ.Fortj.) Isabella den katolskes orden El Mérito civile Spania
Sp.I.C. (Mil.Fortj.) Isabella den katolskes orden El Mérito militar Spania
Sp.I.C. (Sj.Fortj.) Isabella den katolskes orden El Mérito naval Spania
Sp.I.C. (Siv.Fortj.) Isabella den katolskes orden El Mérito civile Spania
Sp.C.III.O. Karl IIIs orden Spania
Sp.mer.mil. Den militære fortjenstorden Spania
Sp.mer.nav. Den sjømilitære fortjenstorden Spania
Sp.O.Mer.mil. Den militære fortjenstorden Spania
Sp.O.mer.nav. Den sjømilitære fortjenstorden Spania
Sp.Mil.Fd.O. Sankt Ferdinands militærorden Spania
Sp.Sj.Fortj.O. Den sjømilitære fortjenstorden Spania
St.O.O. St. Olavs Orden Norge
St.O.med. St. Olavsmedaljen Norge
St.O.med.m.ekegr. St. Olavsmedaljen med ekegren Norge
Stb.B.O. Badets orden Storbritannia
Stb.Dr.Vict.Jub.med. Dronning Victorias 60-årsjubileumsmedalje Storbritannia
Stb.Georg V.Jub.med. Kong Georg Vs jubileumsmedalje Storbritannia
Stb.O.B. Badets orden Storbritannia
Stb.D.F.C. Distinguished Flying Cross Storbritannia
Stb.D.S.C. Distinguished Service Cross Storbritannia
Stb.D.S.O. Distinguished Service Order Storbritannia
Stb.E.O. Den britiske imperieordenen Storbritannia
Stb.I.S.O. Imperiets tjenesteorden Storbritannia
Stb.J. Johanitterordenen Storbritannia
Stb.Kings med.f.c. Kongens medalje for mot Storbritannia
Stb.Kr.Er.med.f.Sydafrika Erindringsmedalje for felttoget i Sør-Afrika Storbritannia
Stb.M.C. Military Cross Storbritannia
Stb.M.kors Military Cross Storbritannia
Stb.M.med. Military Medal Storbritannia
Stb.B.E.O. Den britiske imperieordenen Storbritannia
Stb.Kr.med. Kroningsmedalje Storbritannia
Stb.Kr.med. 1911 Kroningsmedaljen 1911 Storbritannia
Stb.Kr.med. 1937 Kong Georg VIs kroningsmedalje Storbritannia
Stb.Kr.med. 1953 Dronning Elizabeth IIs kroningsmedalje Storbritannia
Stb.Rhod.med. Medalje for deltagelse i felttoget i Rhodesia 1896 Storbritannia
Stb.V.O. Victoriaordenen Storbritannia
S.Fortj.med. Svenske konges fortjenstmedalje Sverige
S.C.XIII.O. Karl XIIIs orden Sverige
S.Gustaf V.jub.med. Kong Gustaf Vs jubileumsmedalje 70 og 90 år Sverige
S.L.&.A.med. Litteris et Artibus Sverige
S.N.O. Nordstjerneordenen Sverige
S.S.O. Sverdordenen Sverige
S.Sph.O. Serafimerordenen Sverige
S.V.O. Vasaordenen Sverige
S.W.O. Vasaordenen Sverige
S.r.K.Fortj.med. Sveriges Røde Kors' Fortjenstmedalje I: gull, II: sølv Sverige
Sydpolsmed. Sydpolsmedaljen Norge
Sydpols-med. Sydpolsmedaljen Norge
T.r.K. Hederstegn Tysk Røde Kors' hederstegn Tyskland
T.r.K.med. Tysk Røde Kors' hederstegn 1., 2., 3. klasse Tyskland
T.Rep.Fortj.O. Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden land
Tk.Fortj.med. Tyrkisk fortjenstmedalje Tyrkia
Tk.Kr.med. Tyrkisk krigsmedalje Tyrkia
Tk.M.O. Mecidi-ordenen Tyrkia
Tk.Md.O. Mecidi-ordenen Tyrkia
Tk.Med.f.K.&I. Medalje for kunst og industri Tyrkia
Tk.O.O. Osmanieordenen Tyrkia
Tk.Osm.O. Osmanieordenen Tyrkia
Tsj.Hv.L.O. Den hvite løves orden Tsjekkoslovakia
Tsj.K.kors Krigskors Tsjekkoslovakia
Tun.I.O. Iftikhar-ordenen Tunisia
Tun.N.I. Iftikhar-ordenen Tunisia
Tun.N.I.O. Iftikhar-ordenen Tunisia
Tun.Rep.O. Republikkens orden Tunisia
U.K.E.med. Krigserindringsmedalje Ungarn
U.Fortj.K. Ungarsk Fortjenstekors Ungarn
U.r.K.O. Ungarns Røde Kors' Orden Ungarn
Ven.Bol.O. Frigjørerens orden Venezuela
Ven.F.de.Mir.O. Francisco de Mirandas orden Venezuela
Ven.L.O. Frigjørerens orden Venezuela
Wa.F.O. Fortjenstordenen Waldeck, Tyskland
Wald.Fortj.O. Fortjenstordenen Waldeck, Tyskland
Wb.Fr.O. Fredrik Is orden Württemberg, Tyskland
Wü.F.O. Fredrik Is orden Württemberg, Tyskland
Ø.F.J.O. Frans Josef-ordenen Østerrike
Ø.Fr.Jos.O. Frans Josef-ordenen Østerrike
Ø.J.O. Jernkroneordenen Østerrike
Ø.Jernk.O. Jernkroneordenen Østerrike
Ø.Jernkr.O. Jernkroneordenen Østerrike
Ø.K.K.C. Krigskors for sivilfortjeneste Østerrike
Ø.Krigser.med. 1914-18 Krigserindringsmedalje 1914-18 Østerrike
Ø.Lp.O. Leopoldsordenen Østerrike
Ø.M.Fortj.K. Militært fortjenstkors Østerrike
Ø.Mil.Fortj.Kors Militært fortjenstkors Østerrike
Ø.r.K. Østerrikes Røde Kors Østerrike
Ø.Salv.med. Salvator-medaljen Østerrike
Ø.-U.Jub.Med. Jubileumsmedalje for sivile statsfunksjonærer i anledning keiser Frans Josefs 50-års regjeringsjubileum Østerrike
Ø.-U.Mil.Jub.Med. Jubileumsmedalje for militære i anledning keiser Frans Josefs 50-års regjeringsjubileum Østerrike
Ø.-U.60 års Jub.Med. 60-årsjubileumsmedalje Østerrike
Ø.-U.r.K. Østerrike-Ungarns Røde Kors 1*: 1. klasse med stjerne, O: offiserstegn, 2: 2. klasse, 3: gull, 4: sølv Østerrike
Ø.Æ.F. Ærestegnet for fortjenester Østerrike

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Den Kongelige norske Sankt Olavs orden 1847–1947, utgitt av ordenskanselliet ved O. Delphin Amundsen, Oslo: Grøndahl & Søns Forlag, 1947, s 13–14
  • Norges statskalender for året 1919, efter offentlig foranstaltning redigeret af B. Rolsted, Kristiania: forlagt av H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard), 1919, s. 6–9
  • Steenstrup, Bjørn: Hvem er Hvem? 1979, Oslo: Kunnskapsforlaget, 1979, s. vii–xi