Liste over fjelltopper i Norge med primærfaktor 30 meter pluss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing
Storen,

Liste over fjelltopper i Norge med primærfaktor 30 meter pluss inneholder de høyeste selvstendige[1] fjelltoppene på Norges fastland over 2000 moh.

Lista er laget med tanke på å fungere som et hjelpemiddel for fjellvandrere og fjellsportutøvere, og inneholder disse funksjonene:

  • Ved å klikke på nummeret i venstre kolonne får man opp et interaktivt turkart fra godtur.no sentrert om den valgte toppen. Alternativt kan man klikke på lenka med toppens koordinater i grad, minutt, sekund og få tilgang til globale karttjenester.
  • Ved å klikke på pilsymbolene i kolonneoverskriftene kan man ordne toppene på følgende måter:
    • etter M 711-kartbladet de er tegnet inn på.
    • fra øst til vest / vest til øst (UTM-koordinater).
    • fra nord til syd / syd til nord (grad, minutt, sekund).
    • etter primærfaktor, høyde eller navn.
  • Se hvordan toppene fordeler seg på kart over Norge: Klikk på en av lenkene i øverste høyre hjørne (Google Maps eller Bing Maps)
Tur-
kart
Navn
Moh
Pf
Kartblad
M 711
Koordinater
UTM 32V
Koordinater
grad, min, sek
[1] Galdhøpiggen 2469 2370 1518 II «Galdhøpiggen» 463550 6833850 61°38′11″N 08°18′45″Ø
[2] Glittertinden 2460 990 1618 III «Glittertinden» 476550 6835400 61°39′04″N 08°33′28″Ø
[3] Skagastølstind, Store 2405 1015 1517 IV «Hurrungane» 439850 6814700 61°27′41″N 07°52′19″Ø
[4] Styggedalstind ØT, Store 2387 155 1517 IV «Hurrungane» 441450 6815000 61°27′52″N 07°54′08″Ø
[5] Skardstinden 2373 280 1518 II «Galdhøpiggen» 461100 6833550 61°38′00″N 08°15′55″Ø
[6] Veslepiggen 2369 150 1518 II «Galdhøpiggen» 463250 6834350 61°38′27″N 08°18′23″Ø
[7] Surtningssui, Store 2368 710 1618 III «Glittertinden» 477250 6822350 61°32′03″N 08°34′21″Ø
[8] Memurutinden ØT, Store 2364 334 1618 III «Glittertinden» 472800 6826100 61°34′03″N 08°29′17″Ø
[9] Gjertvasstinden 2351 120 1517 IV «Hurrungane» 441900 6815000 61°27′53″N 07°54′40″Ø
[10] Sentraltinden 2348 115 1517 IV «Hurrungane» 440450 6814950 61°27′49″N 07°52′57″Ø
[11] Hellstugutinden, Store 2345 450 1518 II «Galdhøpiggen» 469600 6823550 61°32′40″N 08°25′40″Ø
[12] Storjuvtinden 2344 110 1518 II «Galdhøpiggen» 462550 6833200 61°37′49″N 08°17′37″Ø
[13] Knutsholstinden, Store 2341 960 1617 IV «Gjende» 476650 6810150 61°25′27″N 08°33′44″Ø
[14] Vetle Skagastølstinden 2340 70 1517 IV «Hurrungane» 439995 6815045 61°27′52″N 07°52′27″Ø
[15] Hellstugutinden, Midtre 2340 158 1518 II «Galdhøpiggen» 469400 6824350 61°33′06″N 08°25′28″Ø
[16] Tjønnholstinden 2331 340 1617 IV «Gjende» 481150 6812400 61°26′41″N 08°38′46″Ø
[17] Leirhøe 2330 290 1518 II «Galdhøpiggen» 471700 6828750 61°35′28″N 08°28′01″Ø
[18] Bukkehøe 2314 350 1518 II «Galdhøpiggen» 461050 6830300 61°36′15″N 08°15′57″Ø
[19] Store Tverråtinden 2309 180 1518 II «Galdhøpiggen» 462950 6831500 61°36′55″N 08°18′07″Ø
[20] Ymelstinden 2304 40 1518 II «Galdhøpiggen» 462250 6832900 61°37′39″N 08°17′17″Ø
[21] Tverråtinden, Midtre 2302 95 1518 II «Galdhøpiggen» 463700 6831400 61°36′52″N 08°18′56″Ø
[22] Sørtoppen (Surtningssui)[2] 2302 30 1618 III «Glittertinden» 477700 6821650 61°31′39″N 08°34′53″Ø
[23] Austre Memurutinden, Ø-1 2301 170 1618 III «Glittertinden» 473850 6825900 61°33′56″N 08°30′27″Ø
[24] Trollsteineggi 2300 90 1618 III «Glittertinden» 476600 6836400 61°39′37″N 08°33′31″Ø
[25] Austre Leirungstinden 2288 270 1617 IV «Gjende» 478700 6809850 61°25′18″N 08°36′03″Ø
[26] Snøhetta, Stortoppen 2286 1675 1519 IV «Snøhetta» 513900 6909850 62°19′12″N 09°16′06″Ø
[27] Skarstølstind, Midtre 2284 30 1517 IV «Hurrungane» 439700 6815450 61°28′05″N 07°52′08″Ø
[28] Galdhøe 2283 95 1518 II «Galdhøpiggen» 463900 6835350 61°38′59″N 08°19′07″Ø
[29] Vestre Memurutindan, V-1 2280 70 1518 II «Galdhøpiggen» 471500 6825050 61°33′29″N 08°27′50″Ø
[30] Snøhetta, Midttoppen 2278 35 1519 IV «Snøhetta» 513050 6909700 62°19′11″N 09°15′18″Ø
[31] Søre Veotinden 2267 135 1618 III «Glittertinden» 475150 6826600 61°34′19″N 08°31′58″Ø
[32] Mesmogtinden 2264 770 1617 IV «Gjende» 475100 6807850 61°24′14″N 08°32′03″Ø
[33] Snøhetta, Hettpiggen 2261 50 1519 IV «Snøhetta» 513000 6909450 62°19′00″N 09°15′03″Ø
[34] Glittertindoksle, Ø 2260 40 1618 III «Glittertinden» 477450 6836100 61°39′26″N 08°34′28″Ø
[35] Storgrovhøe 2259 180 1518 II «Galdhøpiggen» 461150 6834650 61°38′37″N 08°16′01″Ø
[36] Besshøe 2258 850 1618 III «Glittertinden» 483350 6820500 61°31′05″N 08°41′17″Ø
[37] Nautgardstinden 2258 573 1618 III «Glittertinden» 487250 6830000 61°36′11″N 08°45′35″Ø
[38] Hellstugutinden, S-1 2255 114 1518 II «Galdhøpiggen» 469700 6822900 61°32′18″N 08°25′48″Ø
[39] Storgrovhøi, Fremste 2253 60 1518 II «Galdhøpiggen» 461750 6835400 61°39′00″N 08°16′39″Ø
[40] Snøhetta, Vesttoppen 2253 70 1519 IV «Snøhetta» 512950 6909400 62°18′54″N 09°14′58″Ø
[41] Skarvflyløyfttinden 2250 35 1617 IV «Gjende» 479300 6810650 61°25′45″N 08°36′43″Ø
[42] Leirungstinden, V 2250 200 1617 IV «Gjende» 477700 6809200 61°24′58″N 08°34′55″Ø
[43] Vestre Memurutindan, V-3 2243 80 1518 II «Galdhøpiggen» 471400 6824350 61°33′06″N 08°27′45″Ø
[44] Store Veotinden 2240 72 1618 III «Glittertinden» 475100 6827050 61°34′34″N 08°31′54″Ø
[45] Semeltinden 2236 450 1518 II «Galdhøpiggen» 468400 6820100 61°30′48″N 08°24′24″Ø
[46] Visbretinden 2234 560 1518 II «Galdhøpiggen» 464650 6822050 61°31′48″N 08°20′07″Ø
[47] Søraustre Styggehøbreatinden 2232 95 1618 III «Glittertinden» 476400 6826100 61°34′04″N 08°33′20″Ø
[48] Vestre Memurutindan, V-4 2230 80 1618 III «Glittertinden» 472100 6823750 61°32′46″N 08°28′33″Ø
[49] Storgrovtinden 2229 34 1518 II «Galdhøpiggen» 461150 6834450 61°38′29″N 08°15′59″Ø
[50] Høgdebrotet 2226 80 1617 IV «Gjende» 482350 6813300 61°27′10″N 08°40′10″Ø
[51] Kjelhøe 2223 30 1518 II «Galdhøpiggen» 464850 6837250 61°40′01″N 08°20′10″Ø
[52] Storebjørn 2222 800 1518 II «Galdhøpiggen» 454150 6824150 61°32′53″N 08°08′14″Ø
[53] Sørvestre Styggehøbreatinden 2220 30 1618 III «Glittertinden» 476100 6825900 61°33′57″N 08°33′00″Ø
[54] Hellstugutinden, N-3 2218 90 1518 II «Galdhøpiggen» 469200 6825500 61°33′43″N 08°25′15″Ø
[55] Styggehøe 2213 230 1518 II «Galdhøpiggen» 464800 6828800 61°35′28″N 08°20′12″Ø
[56] Bukkeholstinden, Store 2213 160 1518 II «Galdhøpiggen» 463250 6827500 61°34′45″N 08°18′27″Ø
[57] Skarvflytinden, Søre 2210 60 1617 IV «Gjende» 479200 6811100 61°25′59″N 08°36′35″Ø
[58] Storstyggesvånåtinden 2209 540 1419 I «Storskrymten» 509750 6905850 62°17′03″N 09°11′16″Ø
[59] Smørstabbtinden, Store 2208 200 1518 II «Galdhøpiggen» 453200 6826800 61°34′19″N 08°07′08″Ø
[60] Kalvehøgdi, V-2 2208 530 1617 IV «Gjende» 479750 6806600 61°23′34″N 08°37′15″Ø
[61] Langedalstinden 2206 100 1617 IV «Gjende» 474550 6807500 61°24′02″N 08°31′24″Ø
[62] Knutsholstinden, Vesle 2205 75 1617 IV «Gjende» 477350 6809400 61°25′04″N 08°34′32″Ø
[63] Austanbottstind, Store 2203 475 1517 IV «Hurrungane» 435750 6811500 61°25′55″N 07°47′44″Ø
[64] Nørdre Trollsteinhøe 2201 347 1618 III «Glittertinden» 477900 6841000 61°42′05″N 08°34′56″Ø
[65] Søre Blåbreahøe 2196 63 1618 III «Glittertinden» 476400 6823450 61°32′38″N 08°33′22″Ø
[66] Nautgardstinden, Ø 2194 45 1618 III «Glittertinden» 487850 6830850 61°36′39″N 08°46′15″Ø
[67] Kvitskardtinden 2193 300 1617 IV «Gjende» 476200 6807050 61°23′48″N 08°33′16″Ø
[68] Slettmarkhøe 2190 440 1617 IV «Gjende» 472300 6807500 61°24′02″N 08°28′53″Ø
[69] Sokse 2189 160 1518 II «Galdhøpiggen» 453950 6825650 61°33′42″N 08°08′00″Ø
[70] Hellstugutinden, S-2 2189 140 1518 II «Galdhøpiggen» 469250 6821750 61°31′41″N 08°25′19″Ø
[71] Veobrehesten 2185 50 1618 III «Glittertinden» 472000 6828900 61°35′33″N 08°28′21″Ø
[72] Knutsholstinden, N 2185 55 1617 IV «Gjende» 476300 6811250 61°26′04″N 08°33′21″Ø
[73] Veobreatinden 2183 100 1618 III «Glittertinden» 472950 6827500 61°34′48″N 08°29′26″Ø
[74] Svellnosbreahesten 2181 30 1518 II «Galdhøpiggen» 463200 6832150 61°37′15″N 08°18′22″Ø
[75] Rondslottet 2178 1220 1718 I «Rondane» 544700 6865000 61°54′54″N 09°51′04″Ø
[76] Stornubben 2174 170 1618 III «Glittertinden» 489150 6832700 61°37′39″N 08°47′43″Ø
[77] Hestbrepiggen, N-2 2172 870 1518 IV «Pollfoss» 451750 6846700 61°45′01″N 08°05′10″Ø
[78] Trollsteinrundhøe 2170 140 1618 III «Glittertinden» 476550 6838050 61°40′30″N 08°33′25″Ø
[79] Loftet 2170 340 1518 II «Galdhøpiggen» 453650 6832500 61°37′23″N 08°07′33″Ø
[80] Knutsholstinden, M 2170 40 1617 IV «Gjende» 476200 6810750 61°25′48″N 08°33′14″Ø
[81] Rauddalseggje, Store 2168 650 1517 I «Tyin» 463250 6815050 61°28′03″N 08°18′37″Ø
[82] Nørdre Styggehøbreatinden 2168 60 1618 III «Glittertinden» 475850 6827150 61°34′37″N 08°32′43″Ø
[83] Skagastølstinden, N 2167 60 1517 IV «Hurrungane» 439550 6816000 61°28′23″N 07°51′55″Ø
[84] Bukkeholstindan, V-4 2166 50 1518 II «Galdhøpiggen» 461250 6829450 61°35′48″N 08°16′11″Ø
[85] Bukkeholstindan, V-2 2166 30 1518 II «Galdhøpiggen» 461650 6829000 61°35′33″N 08°16′39″Ø
[86] Bukkeholstindan, V-1 2166 30 1518 II «Galdhøpiggen» 462100 6828800 61°35′27″N 08°17′09″Ø
[87] Nørdre Blåbreahøe 2165 58 1618 III «Glittertinden» 476350 6824800 61°33′22″N 08°33′18″Ø
[88] Slettmarkpiggen 2163 150 1517 I «Tyin» 471500 6807200 61°23′52″N 08°27′59″Ø
[89] Tverrbottinden, Store 2161 282 1518 II «Galdhøpiggen» 460450 6827150 61°34′33″N 08°15′19″Ø
[90] Trollsteinhøe, S 2161 30 1618 III «Glittertinden» 477750 6840000 61°41′33″N 08°34′46″Ø
[91] Bukkeholstindan, V-3 2161 35 1518 II «Galdhøpiggen» 461600 6829250 61°35′41″N 08°16′35″Ø
[92] Maradalstinden, N-2 2160 30 1517 IV «Hurrungane» 440700 6814450 61°27′33″N 07°53′15″Ø
[93] Hestbrepiggen, M-1 2160 190 1518 III «Sygnefjell» 451500 6845600 61°44′25″N 08°04′55″Ø
[94] Skarddalseggje 2159 570 1517 I «Tyin» 464800 6817000 61°29′06″N 08°20′21″Ø
[95] Rauddalstinden, Store 2157 590 1517 I «Tyin» 456700 6818150 61°29′41″N 08°11′12″Ø
[96] Uranostinden 2157 692 1517 I «Tyin» 454650 6810600 61°25′36″N 08°09′00″Ø
[97] Veslfjelltinden 2157 189 1518 II «Galdhøpiggen» 453000 6831050 61°36′36″N 08°06′50″Ø
[98] Skarvflytinden, M 2154 60 1617 IV «Gjende» 478650 6811500 61°26′12″N 08°35′59″Ø
[99] Gråhøe 2154 60 1618 III «Glittertinden» 476800 6839750 61°41′25″N 08°33′41″Ø
[100] Bukkeholstindan, M-1 2154 30 1518 II «Galdhøpiggen» 462850 6827850 61°34′56″N 08°18′01″Ø
[101] Tverrbottinden, M-1 2151 88 1518 II «Galdhøpiggen» 461200 6826600 61°34′15″N 08°16′10″Ø
[102] Veslebjørn, S 2150 80 1518 II «Galdhøpiggen» 453650 6824950 61°33′19″N 08°07′40″Ø
[103] Bukkeholstindan, N 2149 100 1518 II «Galdhøpiggen» 462900 6829050 61°35′35″N 08°18′04″Ø
[104] Semelholstinden 2147 140 1518 II «Galdhøpiggen» 465800 6822550 61°32′06″N 08°21′25″Ø
[105] Dyrhaugstinden, Store 2147 420 1517 IV «Hurrungane» 437650 6814550 61°27′35″N 07°49′49″Ø
[106] Tjørnholsoksle 2145 130 1617 IV «Gjende» 480650 6811050 61°25′58″N 08°38′14″Ø
[107] Hestbrepiggen, M-2 2143 50 1518 III «Sygnefjell» 449900 6845650 61°44′26″N 08°03′05″Ø
[108] Ryggehøi 2142 300 1618 III «Glittertinden» 476700 6831800 61°37′08″N 08°33′38″Ø
[109] Snøholtinden 2141 676 1517 I «Tyin» 463200 6812150 61°26′29″N 08°18′36″Ø
[110] Vestre Memurutindan, V-5 2140 80 1618 III «Glittertinden» 472800 6822950 61°32′21″N 08°29′18″Ø
[111] Hestbrepiggen, V-2 2139 50 1518 III «Sygnefjell» 447750 6844750 61°43′56″N 08°00′40″Ø
[112] Storronden 2138 390 1718 I «Rondane» 545300 6862400 61°53′30″N 09°51′43″Ø
[113] Svartdalspiggen, N 2137 50 1617 IV «Gjende» 473800 6809850 61°25′18″N 08°30′33″Ø
[114] Mjølkedalstinden 2137 550 1517 I «Tyin» 460050 6814200 61°27′34″N 08°15′02″Ø
[115] Hellstugubrehesten, N 2136 40 1518 II «Galdhøpiggen» 469700 6824750 61°33′18″N 08°25′47″Ø
[116] Bukkeholstindan, M-2 2135 45 1518 II «Galdhøpiggen» 462250 6827900 61°34′58″N 08°17′20″Ø
[117] Kniven 2133 100 1518 II «Galdhøpiggen» 453500 6826350 61°34′04″N 08°07′28″Ø
[118] Hestbrepiggen, Ø-1 2132 50 1518 II «Galdhøpiggen» 452950 6845750 61°44′31″N 08°06′33″Ø
[119] Burchardts tind 2125 30 1617 IV «Gjende» 476250 6811400 61°26′09″N 08°33′17″Ø
[120] Ringstind, Store 2124 270 1517 IV «Hurrungane» 436000 6812600 61°26′31″N 07°48′00″Ø
[121] Lindbergtinden 2120 50 1518 II «Galdhøpiggen» 461800 6830300 61°36′15″N 08°16′48″Ø
[122] Nørdre Veotinden 2120 47 1618 III «Glittertinden» 475200 6827950 61°35′03″N 08°31′58″Ø
[123] Hellstugubrehesten, S 2120 30 1518 II «Galdhøpiggen» 470100 6824300 61°33′04″N 08°26′15″Ø
[124] Torfinnstinden, Ø 2120 190 1617 IV «Gjende» 477400 6804450 61°22′24″N 08°34′38″Ø
[125] Skeii 2118 60 1518 II «Galdhøpiggen» 453000 6825100 61°33′24″N 08°06′56″Ø
[126] Urdadalstinden, Store 2116 270 1518 II «Galdhøpiggen» 466900 6824350 61°33′05″N 08°22′38″Ø
[127] Høgronden 2115 700 1718 I «Rondane» 547250 6868300 61°56′39″N 09°54′02″Ø
[128] Hinnotefjellet 2114 210 1518 II «Galdhøpiggen» 470800 6820700 61°31′08″N 08°27′04″Ø
[129] Tverrbottinden, V-1 2113 120 1518 II «Galdhøpiggen» 460100 6827900 61°34′57″N 08°14′54″Ø
[130] Gravdalstinden 2113 240 1518 II «Galdhøpiggen» 453050 6821350 61°31′22″N 08°07′03″Ø
[131] Torfinnstinden, M 2112 100 1617 IV «Gjende» 477100 6804550 61°22′27″N 08°34′18″Ø
[132] Tverrbottinden, M-2 2106 50 1518 II «Galdhøpiggen» 461100 6825850 61°33′51″N 08°16′04″Ø
[133] Larstinden, Store 2106 250 1519 IV «Snøhetta» 511500 6909900 62°19′14″N 09°13′19″Ø
[134] Rasletinden 2105 110 1617 IV «Gjende» 483950 6806850 61°23′43″N 08°41′58″Ø
[135] Austanbottstind, Søre 2103 30 1517 IV «Hurrungane» 435450 6811050 61°25′41″N 07°47′25″Ø
[136] Tverrbytthornet 2102 275 1518 II «Galdhøpiggen» 463200 6825150 61°33′29″N 08°18′27″Ø
[137] Skarddalstinden 2100 150 1517 I «Tyin» 463800 6817450 61°29′21″N 08°19′13″Ø
[138] Austanbottstind, V-1 2100 30 1517 IV «Hurrungane» 435400 6811600 61°25′58″N 07°47′21″Ø
[139] Bakarste Skagsnebb 2093 140 1518 II «Galdhøpiggen» 453900 6830100 61°36′06″N 08°07′52″Ø
[140] Veslbreatinden 2092 120 1518 II «Galdhøpiggen» 452850 6829200 61°35′36″N 08°06′42″Ø
[141] Hestdalshøgdi 2091 660 1518 IV «Pollfoss» 449200 6852350 61°48′02″N 08°02′11″Ø
[142] Trollsteinhøe, Austre 2090 40 1618 III «Glittertinden» 479150 6841350 61°42′17″N 08°36′21″Ø
[143] Tverrådalskyrkja 2089 650 1418 II «Mørkrisdalen» 430650 6846250 61°44′35″N 07°41′13″Ø
[144] Nautgardsoksle 2089 50 1618 III «Glittertinden» 485850 6830800 61°36′37″N 08°44′00″Ø
[145] Glitterrundhøe 2089 35 1618 III «Glittertinden» 474950 6834000 61°38′19″N 08°31′38″Ø
[146] Rauddalstinden, Ø-3 2086 415 1517 I «Tyin» 460850 6817500 61°29′21″N 08°15′53″Ø
[147] Torfinnstinden, V 2090 35 1617 IV «Gjende» 476950 6804600 61°22′29″N 08°34′07″Ø
[148] Langvasstinden, Store 2085 160 1419 I «Storskrymten» 510500 6909400 62°18′58″N 09°12′09″Ø
[149] Soleibotntinden, Store 2083 170 1517 IV «Hurrungane» 435300 6813250 61°26′52″N 07°47′12″Ø
[150] Lodalskåpa 2083 760 1418 IV «Lodalskåpa» 405350 6852150 61°47′26″N 07°12′18″Ø
[151] Urdadalstinden, SV-1 2080 45 1518 II «Galdhøpiggen» 465900 6821700 61°31′39″N 08°21′32″Ø
[152] Leirungskampen 2079 70 1617 IV «Gjende» 478700 6806950 61°23′45″N 08°36′04″Ø
[153] Hestbrepiggen, V-3 2078 110 1518 III «Sygnefjell» 446850 6844300 61°43′41″N 07°59′39″Ø
[154] Kniven, S 2077 30 1518 II «Galdhøpiggen» 453600 6826100 61°33′56″N 08°07′35″Ø
[155] Galdeberget 2075 390 1517 I «Tyin» 470200 6805300 61°22′50″N 08°26′32″Ø
[156] Stølsnostinden 2074 640 1517 IV «Hurrungane» 450350 6807250 61°23′46″N 08°04′13″Ø
[157] Dyrhaugstinden, Søre 2072 60 1517 IV «Hurrungane» 438400 6814050 61°27′19″N 07°50′40″Ø
[158] Kvassryggen 2071 30 1617 IV «Gjende» 483000 6814000 61°27′34″N 08°40′52″Ø
[159] Lomseggje 2068 300 1518 I «Skjåk» 466650 6854250 61°49′11″N 08°22′01″Ø
[160] Fannaråki 2068 450 1518 III «Sygnefjell» 441900 6820800 61°30′59″N 07°54′29″Ø
[161] Svartholshøi 2067 55 1618 III «Glittertinden» 476800 6838700 61°40′51″N 08°33′42″Ø
[162] Falketind 2067 175 1517 I «Tyin» 451750 6805950 61°23′04″N 08°05′49″Ø
[163] Høgvagltinden, M 2066 460 1518 II «Galdhøpiggen» 460650 6819300 61°30′19″N 08°15′38″Ø
[164] Svartdalspiggen, S 2065 55 1617 IV «Gjende» 473900 6807800 61°24′12″N 08°30′40″Ø
[165] Svartdalspiggen, M 2065 40 1617 IV «Gjende» 473850 6808350 61°24′29″N 08°30′37″Ø
[166] Kvitingskjølen, Store 2064 770 1618 IV «Lom» 486050 6847750 61°45′45″N 08°44′09″Ø
[167] Geite, V 2064 30 1518 II «Galdhøpiggen» 454700 6825600 61°33′41″N 08°08′50″Ø
[168] Midtmaradalstinden, N-1 2062 90 1517 IV «Hurrungane» 438350 6813400 61°26′58″N 07°50′37″Ø
[169] Urdadalstinden, M 2060 110 1518 II «Galdhøpiggen» 467300 6823400 61°32′34″N 08°23′06″Ø
[170] Midtronden, V 2060 290 1718 I «Rondane» 545050 6868250 61°56′39″N 09°51′31″Ø
[171] Kvitingskjølen, V 2060 110 1618 IV «Lom» 484050 6847450 61°45′35″N 08°41′52″Ø
[172] Hurrbreatinden 2060 30 1518 II «Galdhøpiggen» 452800 6829750 61°35′54″N 08°06′38″Ø
[173] Rauddalstinden, V-1 2059 140 1518 II «Galdhøpiggen» 456150 6818900 61°30′05″N 08°10′34″Ø
[174] Bukkeholstindan, Søre 2058 55 1518 II «Galdhøpiggen» 464150 6827050 61°34′31″N 08°19′30″Ø
[175] Midtmaradalstinden, Store 2056 300 1517 IV «Hurrungane» 439800 6812550 61°26′32″N 07°52′16″Ø
[176] Stornubben, NØ 2049 95 1618 III «Glittertinden» 490050 6833750 61°38′13″N 08°48′44″Ø
[177] Soleibotntinden, S-2 2049 50 1517 IV «Hurrungane» 435600 6812850 61°26′39″N 07°47′32″Ø
[178] Uranostinden S2 2048 55 1517 I «Tyin» 454800 6809900 61°25′13″N 08°09′11″Ø
[179] Midtre Holåtinden 2047 220 1518 III «Sygnefjell» 440300 6846050 61°44′34″N 07°52′11″Ø
[180] Langvasstinden, Store 2046 35 1419 I «Storskrymten» 510050 6909350 62°18′56″N 09°11′38″Ø
[181] Smørstabbtinden, SV-1 2045 90 1518 II «Galdhøpiggen» 452450 6822500 61°31′59″N 08°06′21″Ø
[182] Vinjeronden 2044 90 1718 I «Rondane» 544600 6863750 61°54′14″N 09°50′56″Ø
[183] Moldulhøi 2044 145 1518 I «Skjåk» 461450 6853050 61°48′30″N 08°16′07″Ø
[184] Austre Holåtinden 2043 200 1518 III «Sygnefjell» 442000 6846500 61°44′50″N 07°54′06″Ø
[185] Midtronden, Ø 2042 90 1718 I «Rondane» 545650 6868850 61°56′58″N 09°52′12″Ø
[186] Eggen 2041 70 1617 IV «Gjende» 481600 6814350 61°27′45″N 08°39′17″Ø
[187] Sagi, S 2040 250 1517 I «Tyin» 455250 6812500 61°26′37″N 08°09′39″Ø
[188] Mjølkedalspiggan 2040 130 1517 I «Tyin» 456350 6812450 61°26′36″N 08°10′53″Ø
[189] Vestre Holåtinden 2039 150 1518 III «Sygnefjell» 438900 6846100 61°44′35″N 07°50′35″Ø
[190] Tverrådalskyrkja, S 2033 45 1418 II «Mørkrisdalen» 430300 6845600 61°44′14″N 07°40′50″Ø
[191] Kalven 2034 40 1518 II «Galdhøpiggen» 452450 6824800 61°33′14″N 08°06′19″Ø
[192] Spiterhøi 2033 140 1518 II «Galdhøpiggen» 470250 6831150 61°36′45″N 08°26′21″Ø
[193] Smørstabbtinden, S-1 2033 50 1518 II «Galdhøpiggen» 453150 6822250 61°31′52″N 08°07′08″Ø
[194] Slettmarkkampen 2032 40 1517 I «Tyin» 470600 6807300 61°23′55″N 08°26′58″Ø
[195] Kyrkja 2032 280 1518 II «Galdhøpiggen» 462350 6823300 61°32′29″N 08°17′30″Ø
[196] Soleibotntinden, N-1 2030 40 1517 IV «Hurrungane» 435500 6813400 61°26′56″N 07°47′25″Ø
[197] Smørstabbtinden, SØ 2030 40 1518 II «Galdhøpiggen» 453400 6822700 61°32′06″N 08°07′25″Ø
[198] Langvasshøi 2030 70 1518 II «Galdhøpiggen» 463950 6821400 61°31′28″N 08°19′20″Ø
[199] Slingsbytinden 2026 90 1517 I «Tyin» 454300 6811500 61°26′05″N 08°08′36″Ø
[200] Stølsmaradalstinden 2026 210 1517 IV «Hurrungane» 437750 6811500 61°25′56″N 07°49′59″Ø
[201] Steindalsnosi 2025 180 1518 III «Sygnefjell» 441700 6821950 61°31′36″N 07°54′14″Ø
[202] Ringstinden, Midtre 2025 265 1517 IV «Hurrungane» 437500 6812650 61°26′33″N 07°49′41″Ø
[203] Hesthøi 2021 210 1518 I «Skjåk» 457400 6849700 61°46′40″N 08°11′33″Ø
[204] Stetinden 2020 445 1518 II «Galdhøpiggen» 457200 6824050 61°32′51″N 08°11′41″Ø
[205] Tverrådalskyrkja, S-2 («Steinkollen») 2020 80 1418 II «Mørkrisdalen» 430400 6844700 61°43′45″N 07°40′58″Ø
[206] Kalvehølotinden, N 2019 110 1617 IV «Gjende» 480300 6804200 61°22′17″N 08°37′53″Ø
[207] Trolltinden 2018 780 1718 I «Rondane» 537200 6865400 61°55′10″N 09°42′30″Ø
[208] Storbreatinden 2018 90 1518 II «Galdhøpiggen» 453600 6828500 61°35′14″N 08°07′33″Ø
[209] Grotbreahesten 2018 100 1618 III «Glittertinden» 477650 6838000 61°40′29″N 08°34′40″Ø
[210] Brenibba 2017 300 1418 IV «Lodalskåpa» 404700 6849250 61°45′52″N 07°11′39″Ø
[211] Storsmeden 2016 270 1718 I «Rondane» 538850 6864300 61°54′34″N 09°44′22″Ø
[212] Rauddalseggje, Ø-1 2016 125 1517 I «Tyin» 464500 6814500 61°27′46″N 08°20′02″Ø
[213] Veslesmeden 2015 200 1718 I «Rondane» 539750 6865100 61°54′59″N 09°45′25″Ø
[214] Digerronden 2015 190 1718 I «Rondane» 543600 6869050 61°57′05″N 09°49′52″Ø
[215] Langeskavlstinden 2014 200 1517 I «Tyin» 456200 6810750 61°25′41″N 08°10′45″Ø
[216] Gråhø 2014 985 1319 II «Tordsvatnet» 453500 6882450 62°04′17″N 08°06′36″Ø
[217] Låven (Hestbrepiggen, NV) 2012 40 1518 IV «Pollfoss» 449950 6847000 61°45′10″N 08°03′07″Ø
[218] Rasletinden, Ø 2010 30 1617 IV «Gjende» 485150 6807250 61°23′56″N 08°43′19″Ø
[219] Urdadalstinden, SV-2 2005 30 1518 II «Galdhøpiggen» 465850 6821000 61°31′16″N 08°21′29″Ø
[220] Svånåtinden, N 2004 50 1419 I «Storskrymten» 509300 6908100 62°18′16″N 09°10′46″Ø
[221] Skredahøin 2004 380 1419 I «Storskrymten» 510300 6902950 62°15′29″N 09°11′54″Ø
[222] Semelholstinden, N 2004 30 1518 II «Galdhøpiggen» 465350 6823050 61°32′22″N 08°20′54″Ø
[223] Skagsnebb 2003 50 1518 II «Galdhøpiggen» 454750 6830600 61°36′22″N 08°08′49″Ø
[224] Ringstinden, Austre 2002 130 1517 IV «Hurrungane» 438100 6812900 61°26′42″N 07°50′21″Ø
[225] Geite 2002 70 1518 II «Galdhøpiggen» 455450 6825900 61°33′51″N 08°09′41″Ø
[226] Stølsnostinden, Ø-1 2001 115 1517 IV «Hurrungane» 450900 6807150 61°23′43″N 08°04′51″Ø
[227] Storbreahøe 2001 95 1518 II «Galdhøpiggen» 454650 6828750 61°35′22″N 08°08′42″Ø
[228] Bruri 2001 150 1419 I «Storskrymten» 510400 6907300 62°17′49″N 9°12′1″Ø

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ En «selvstendig» fjelltopp forstås her som et fjell med en primærfaktor på minst 30 meter. Avsnittet «Se også» viser til lister med mer kresne krav til selvstendighet.
  2. ^ Statens kartverks faktaark om Sørtoppen

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]