Liste over filmpriser og prisnominasjoner tildelt Leonardo DiCaprio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Liste over priser og nominasjoner mottatt av Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio (Berlin Film Festival 2010) 2.jpg

Leonardo DiCaprio på premièren av filmen Shutter Island, under filmfestivalen i Berlin i 2010.

Priser og nominasjoner
Priser Vant Nominert
Oscar
1 6
BAFTA Awards
1 4
Critics' Choice Movie Awards
2 6
Golden Globe
3 11
MTV Movie Awards
3 17
People's Choice Awards
1 5
Saturn Awards
0 2
Screen Actors Guild Awards
1 9

Liste over filmpriser og prisnominasjoner tildelt Leonardo DiCaprio omfatter tildelinger av og nominasjoner til sju amerikanske og én britisk filmpris. Leonardo DiCaprio (født 1974) er en amerikansk skuespiller, kjent fra filmer som Titanic (1997), The Beach (2000), The Aviator (2004), og Inception (2010). DiCaprio ble først kjent for rollen som Arnie Grape i filmen What's Eating Gilbert Grape fra 1993.

DiCaprio har blitt nominert til Golden Globe elleve ganger, Oscar seks ganger og BAFTA Awards fire ganger.

Academy Awards[rediger | rediger kilde]

DiCaprio har blitt nominert til fem Oscar-priser, hvorav tre av dem er for beste mannlige skuespiller.

Han ble nominert til én Academy Award allerede som 18-åring, da han portretterte den funksjonshemmede Arnie Grape, i filmen What's Eating Gilbert Grape, fra 1993. Filmen fikk svært gode kritikker, men til tross for dette var DiCaprios nominasjon den eneste Oscar-nominasjonen fra filmen. DiCaprio ble nominert til beste mannlige birolle, men den ble i stedet vunnet av Tommy Lee Jones, fra The Fugitive.

Neste nominasjon fikk han 11 år senere, da til beste mannlige hovedrolle for rollen som Howard Hughes i filmen The Aviator fra 2004. DiCaprios opptreden som industrimannen Howard Hughes gav ham svært positive kritikker, men han vant ikke Oscar-prisen, som gikk til Jamie Foxx for hans rolle i Ray.

To år senere ble han nominert til samme pris, da for rollen som diamantsmugleren Danny Archer, i filmen Blood Diamond (2006). DiCaprio vant ikke Oscar-statuetten; den gikk til Forest Whitaker, for filmen The Last King of Scotland.

Da nominasjonene for Oscar-utdelingen i 2014 ble offentliggjort, var DiCaprio den eneste skuespilleren som ble nominert til flere priser. Han ble både nominert for beste mannlige hovedrolle, og som produsent for den samme filmen, The Wolf of Wall Street, hvor han portretterte regnskapsføreren Jordan Belfort. Ifølge Vanity Fair var det stor sjanse for at Leonardo DiCaprio kunne vinne i 2014, siden «Oscar-velgere liker å belønne skuespillere som ikke har vunnet på lang tid, eller aldri».[1] Andre kilder fortalte derimot at det var for mange gode skuespillere dette året, og at det var et dårlig filmvalg fra DiCaprios side, og de antok derfor at han ikke vil motta den i år heller.[2][3] Dette var imidlertid også DiCaprios første nominasjon som produsent og ikke bare som skuespiller. Vinnerne ble annonsert i Dolby Theatre 2. mars 2014, og DiCaprio tapte til Matthew McConaughey i skuespillerkategorien og 12 Years a Slave i filmkategorien.

DiCaprio vant prisen i 2016 for rolleskildringen i The Revenant.

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
1994 Arnie Grape What's Eating Gilbert Grape Beste mannlige birolle Nominert [4]
2005 Howard Hughes The Aviator Beste mannlige hovedrolle Nominert [5]
2007 Danny Archer Blood Diamond Beste mannlige hovedrolle Nominert [6]
2014 Jordan Belfort The Wolf of Wall Street Beste mannlige hovedrolle Nominert [7]
Produsent Beste film[I] Nominert
2016 Hugh Glass The Revenant Beste mannlige hovedrolle Vant [8]

BAFTA Awards[rediger | rediger kilde]

Leonardo DiCaprio under signeringen til The Wolf of Wall Street, som han ble nominert til en BAFTA-pris for.

DiCaprio har blitt nominert tre ganger til en BAFTA-pris, men har ennå ikke vunnet noen.

Han ble første gang nominert til en BAFTA i 2005, for rollen som industrimannen Howard Hughes i filmen The Aviator fra 2004. Denne prisen vant Jamie Foxx, for filmen Ray.

DiCaprios rolle i filmen The Departed (2006) ga han en ny BAFTA-nominasjon i 2007. Han ble nominert til prisen som beste mannlige skuespiller i en ledende rolle, som han også var nominert til for første gang. DiCaprio ble slått av Forest Whitaker, som spilte i The Last King of Scotland.

Da han mottok en BAFTA-nominasjon for rollen som Jordan Belfort i filmen The Wolf of Wall Street i 2013, fortalte han at han følte seg «virkelig beæret for å bli nominert til prisen».[9] DiCaprio var nominert sammen med skuespillerne Chiwetel Ejiofor (for 12 Years a Slave), Christian Bale (for American Hustle), Tom Hanks (for Captain Phillips) og Bruce Dern (for Nebraska). Han ble imidlertid slått av Ejiofor.[10]

I 2016 vant han prisen for rollen som Hugh Glass i dramafilmen The Revenant.[11]

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
2005 Howard Hughes The Aviator Beste mannlige skuespiller i en ledende rolle Nominert [12]
2007 William «Billy» Costigan Jr. The Departed Beste mannlige skuespiller i en ledende rolle Nominert [13]
2014 Jordan Belfort The Wolf of Wall Street Beste mannlige skuespiller i en ledende rolle Nominert [14]
2016 Hugh Glass The Revenant Beste mannlige skuespiller i en ledende rolle Vant [11]

Critics' Choice Movie Awards[rediger | rediger kilde]

Leonardo DiCaprio (til høyre) vant en Critics' Choice Movie Award da han portretterte Jordan Belfort (til venstre) i filmen The Wolf of Wall Street. Leonardo DiCaprio (til høyre) vant en Critics' Choice Movie Award da han portretterte Jordan Belfort (til venstre) i filmen The Wolf of Wall Street.
Leonardo DiCaprio (til høyre) vant en Critics' Choice Movie Award da han portretterte Jordan Belfort (til venstre) i filmen The Wolf of Wall Street.

DiCaprio har blitt nominert til seks Critics' Choice Movie Awards, og vant en i 2014, for sitt arbeid i The Wolf of Wall Street.

Han ble først nominert i rollen som Howard Hughes, fra The Aviator, som kom ut i 2004. Til tross for gode kritikker for opptreden hans, mistet han prisen til Jamie Foxx, som vant for den biografiske filmen Ray.

I 2007 mottok han tre nominasjoner for rollene som Danny Archer (i Blood Diamond) og William «Billy» Costigan Jr. (i The Departed). To av nominasjonene var for beste mannlige hovedrolle, hvor han ble tildelt en for hver film. I tillegg til dette mottok DiCaprio, samt resten av besetningen til The Departed, én nominasjon til beste virkende cast. Han vant ingen av prisene, til fordel for Forest Whitaker (som vant for The Last King of Scotland) og besetningen til filmen Little Miss Sunshine.

Fem år senere mottok han en nominasjon for rollen som FBI-direktøren John Edgar Hoover, fra J. Edgar, som ble utgitt i 2011. Han var nominert for beste mannlige hovedrolle, men tapte prisen til George Clooney, som vant sin for dramafilmen The Descendants.

Tre år senere vant han prisen for beste mannlige hovedrolle i en komedie, for rollen som Jordan Belfort i filmen The Wolf of Wall Street, som kom ut i 2013. Da han tok i mot prisen takket han blant annet filmens produsenter og Martin Scorsese.[15] Han fortalte Scorsese at han «hadde lært alt han visste om kinoens historie, og det å lage film» fra han. DiCaprio fortalte så at han ønsket å dedikere prisen til skuespillerne han fikk jobbe med i filmen, og spesielt Jonah Hill, som ifølge DiCaprio selv er hans «medsammensvorne». Han sluttet med å takke foreldrene sine, og samtidig beklage for alt han gjorde i filmen.

I 2015 vant han en ny pris for rolletolkningen i The Revenant.

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
2005 Howard Hughes The Aviator Beste mannlige hovedrolle Nominert [16]
2007 William «Billy» Costigan Jr. The Departed Beste mannlige hovedrolle Nominert [17]
Beste virkende cast[II] Nominert
Danny Archer Blood Diamond Beste mannlige hovedrolle Nominert
2012 John Edgar Hoover J. Edgar Beste mannlige hovedrolle Nominert [18]
2014 Jordan Belfort The Wolf of Wall Street Beste mannlige hovedrolle i en komedie Vant [19]
2016 Hugh Glass The Revenant Beste mannlige hovedrolle Vant [20]

Golden Globe Awards[rediger | rediger kilde]

Leonardo DiCaprio ved den franske premièren på The Wolf of Wall Street, en rolle han vant en Golden Globe for.

DiCaprio har vunnet tre Golden Globe Awards, én for sin rolle i The Aviator, én for rollen i The Wolf of Wall Street og én for rollen i The Revenant.

Da han ble nominert til en Golden Globe i 1994, for rollen som Arnie Grape i What's Eating Gilbert Grape, var hans Golden Globe-nominasjon den eneste fra filmen.[21] Han ble nominert til prisen for beste mannlige birolle i en spillefilm, men mistet den til fordel for Tommy Lee Jones, i The Fugitive.

Fire år senere ble han nominert for rollen som fattiggutten Jack Dawson i filmen Titanic fra 1997. DiCaprio ble for første gang nominert til beste mannlige hovedrolle i en dramafilm, hvor han blant annet konkurrerte mot Djimon Hounsou, som han senere spilte mot i Blood Diamond. Prisen gikk til Peter Fonda.

Han ble nominert til samme pris i årene 2003 og 2005, da i rollene som Frank William Abagnale jr. (i Catch Me If You Can, fra 2002) og Howard Hughes (i The Aviator, fra 2004). DiCaprio vant prisen for The Aviator, noe som ble hans første Golden Globe-pris. I takketalen takket han blant annet de medvirkende i filmen, filmregissør Martin Scorsese og sine foreldre.[22] Jack Nicholson fikk prisen da DiCaprio var nominert for Catch Me If You Can.

Under Golden Globe-utdelingen i 2007 hadde DiCaprio en dobbel nominasjon, begge for kategorien beste mannlige hovedrolle i en dramafilm. Han var nominert for sitt arbeid i filmene The Departed og Blood Diamond, som begge ble utgitt i 2006. Forest Whitaker vant likevel prisen for sitt arbeid i The Last King of Scotland. I takketalen fortalte han at han var glad for «å være inkludert i selskapet» med blant annet DiCaprio.[23]

I 2009 var DiCaprio nominert for sitt arbeid i Revolutionary Road, som kom ut i 2008. DiCaprio mistet prisen til Mickey Rourke, som vant sin for dramafilmen The Wrestler. I Revolutionary Road spilte Leonardo mot Kate Winslet, som han også spilte med i Titanic. Winslet vant to Golden Globes denne kvelden, og under den andre takketalen takket hun DiCaprio, og fortalte at hans rolletolkning i filmen «var ikke mindre enn spektakulær».[24]

Under utdelingen i 2012 var han nominert for rollen som John Edgar Hoover, den første direktøren for FBI, i filmen J. Edgar. Filmen kom ut i 2011, og DiCaprio ble rost for tolkningen. Han ble nominert for sjuende gang til prisen som beste mannlige skuespiller i en dramafilm, men mistet prisen til George Clooney, fra filmen The Descendants.

I 2013 ble han nominert i kategorien beste mannlige birolle i en spillefilm, som han også var nominert til da han mottok sin første Golden Globe-nominasjon, i 1994. DiCaprio fikk nominasjonen for sin skurkerolle som Calvin J. Candie, i Django Unchained, fra 2012. Motskuespiller Christoph Waltz vant prisen.

Han ble for første gang nominert til beste mannlige skuespiller i en musikal eller komedie i 2014. For rollen som Jordan Belfort i filmen The Wolf of Wall Street, vant han prisen, foran skuespillerne Oscar Isaac (fra Inside Llewyn Davis), Christian Bale (fra American Hustle), Joaquin Phoenix (fra Her) og Bruce Dern (fra Nebraska). I takketalen sin fortalte han at han «ikke trodde han skulle vinne for en rolle i en musikal eller komedie», og takket derfor sine mednominerte. Han takket også filmregissør Martin Scorsese, sine venner og sin familie.[25] Da DiCaprio skulle presentere prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm senere den kvelden, tilføyde han filmens besetning, og spesielt motskuespillerne Margot Robbie og Jonah Hill.[26]

I desember 2015 ble det klart at DiCaprio ble nominert til beste mannlige hovedrolle i en dramafilm for rolleskildringen i The Revenant. Utdelingen ble avholdt 10. januar 2016, og DiCaprio vant sin tredje Golden Globe for arbeidet på filmen.[27][28]

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
1994 Arnie Grape What's Eating Gilbert Grape Beste mannlige birolle i en spillefilm Nominert [29]
1998 Jack Dawson Titanic Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Nominert [30]
2003 Frank William Abagnale jr. Catch Me If You Can Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Nominert [31]
2005 Howard Hughes The Aviator Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Vant [32]
2007 William «Billy» Costigan Jr. The Departed Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Nominert [33]
Danny Archer Blood Diamond Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Nominert
2009 Frank Wheeler Revolutionary Road Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Nominert [34]
2012 John Edgar Hoover J. Edgar Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Nominert [35]
2013 Calvin J. Candie Django Unchained Beste mannlige birolle i en spillefilm Nominert [36]
2014 Jordan Belfort The Wolf of Wall Street Beste mannlige skuespiller i en musikal eller komedie Vant [37]
2015 Hugh Glass The Revenant Beste mannlige skuespiller i en dramafilm Vant [28]

MTV Movie Awards[rediger | rediger kilde]

Leonardo DiCaprio (til venstre) og Cameron Diaz (til høyre) ble sammen nominert til «beste kyss» fra filmen Gangs of New York, under MTV Movie Awards i 2003. Filmregissør for filmen, Martin Scorsese, er i midten.

DiCaprio har vunnet to MTV Movie Awards, begge for beste mannlige rolle.

I 1997 var han nominert til tre priser, hvorav to av nominasjonene var delt med skuespillerinne Claire Danes. De var nominert sammen for filmen Romeo + Juliet, som kom ut i 1996. Han var nominert for prisen beste mannlige rolle, samt beste kyss og beste par; de to sistnevnte nominasjonene delte han med Danes. De vant ingen av prisene.

DiCaprio ble nominert til de samme prisene i 1998, men da med motskuespiller Kate Winslet i de to sistnevnte kategoriene. Denne gangen vant han prisen beste mannlige rolle, for rollen som Jack Dawson, i Titanic, men han og Winslet fikk ikke de to andre. Han var ikke selv til stede, men hadde tatt opp en video som ble vist under seremonien.[38] I talen takket han alle som hadde stemt på han, samt besetningen bak filmen.

Han ble nominert til prisene beste mannlige rolle (for Catch Me If You Can) og beste kyss (for Gangs of New York, sammen med Cameron Diaz) fem år senere, i 2003. Verken DiCaprio selv eller filmene han var nominert for, vant noen priser.

Under seremonien i 2005 vant DiCaprio prisen for beste mannlige rolle, for rollen som Howard Hughes i filmen The Aviator, som kom ut i 2004. De andre nominerte var Jamie Foxx, Will Smith, Brad Pitt og Matt Damon. Han var heller ikke denne gangen til stede under seremonien, fordi han var i ferd med å spille inn en ny film.[III][39] I en video som da ble vist, takket han MTV, og fortalte at det «betydde mye å få pris for The Aviator, men enda mer at fans hadde stemt han fram».

I 2011 ble han, sammen med motskuespiller Ellen Page, nominert til prisen beste overraskende scene, for kaféeksplosjonen i Paris fra filmen Inception. De vant ikke prisen, som gikk til Justin Bieber og filmen Justin Bieber: Never Say Never.

To år senere mottok han to nominasjoner for rollen som Calvin J. Candie i Django Unchained. Den ene prisen var for beste skurk, mens den andre var for beste par, en nominasjon han delte med Samuel L. Jackson. DiCaprio mistet prisene til skuespillerne Tom Hiddleston (fra The Avengers), Mark Wahlberg og Seth MacFarlane (fra Ted).

Til utdelingen i 2014 hadde DiCaprio flest nominasjoner med fem stykk, alle for tolkningen av Jordan Belfort i The Wolf of Wall Street. En av prisene var delt med motspiller Jonah Hill. Vinnere ble offentliggjort 13. april 2014, og DiCaprio vant én av prisene: Beste «Hva F**n»-øyeblikk.

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
1997 Romeo Montague Romeo + Juliet Beste mannlige rolle Nominert [40]
Beste par[IV] Nominert
Beste kyss[IV] Nominert
1998 Jack Dawson Titanic Beste mannlige rolle Vant [41]
Beste par[V] Nominert
Beste kyss[V] Nominert
2003 Frank William Abagnale jr. Catch Me If You Can Beste mannlige rolle Nominert [42]
Amsterdam Vallon Gangs of New York Beste kyss[VI] Nominert
2005 Howard Hughes The Aviator Beste mannlige rolle Vant [43]
2011 Dom Cobb Inception Beste overraskende scene[VII] Nominert [44]
2013 Calvin J. Candie Django Unchained Beste skurk Nominert [45]
Beste par[VIII] Nominert
2014 Jordan Belfort The Wolf of Wall Street Beste mannlige rolle Nominert [46]
Beste par[IX] Nominert
Beste skjorteløse opptreden Nominert
Beste «Hva F*en»-øyeblikk[X] Vant
Beste musikalske øyeblikk[XI] Nominert

People's Choice Awards[rediger | rediger kilde]

Teamet av skuespillere i filmen Inception, ble nominert til en People's Choice Award i 2011. Fra venstre til høyre er Cillian Murphy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Ken Watanabe, Michael Caine og Leonardo DiCaprio.

People's Choice Awards er en av de få prisene hvor folket selv får bestemme hvem prisene går til. DiCaprio vant i 2014 prisen for favoritt-dramaskuespiller.

Han mottok sin første People's Choice-nominasjon i 2007, for rollen som politimannen William «Billy» Costigan Jr. i The Departed fra 2006. Han ble sammen med Matt Damon og Jack Nicholson nominert til prisen favoritt-«bli-venner-team». De ble slått av Keira Knightley og Johnny Depp, som vant for filmen Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. DiCaprio hadde tidligere spilt mot Depp i filmen What's Eating Gilbert Grape.

I 2011 ble han nominert til to priser, favoritt-filmskuespiller og favoritt-team. Førstnevnte nominasjon fikk han for rollene som Teddy Daniels og Dom Cobb, i filmene Shutter Island og Inception. Også i denne utdelingen ble han slått av Depp. Sistnevnte nominasjon fikk han for Inception, og delte den med motskuespillerne Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy og Dileep Rao. DiCaprio vant heller ikke denne prisen, som gikk til Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner, som vant for Twilight-filmen Eclipse.

Tre år senere ble han også nominert til to priser, favoritt-filmskuespiller og favoritt-dramaskuespiller. DiCaprio var nominert for filmene The Great Gatsby og The Wolf of Wall Street. Den første prisen ble vunnet av Johnny Depp, som også hadde vunnet over DiCaprio i denne utdelingen to ganger tidligere. Den andre prisen vant DiCaprio, og fikk med det sin første People's Choice Award.

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
2006 William «Billy» Costigan Jr. The Departed Favoritt-«bli venner-team»[XII] Nominert [47]
2010 Teddy Daniels/Dom Cobb Shutter Island/Inception Favoritt-filmskuespiller Nominert [48]
Dom Cobb Inception Favoritt-team[XIII] Nominert
2013 Jay Gatsby/Jordan Belfort The Great Gatsby/The Wolf of Wall Street Favoritt-filmskuespiller Nominert [49]
Jay Gatsby The Great Gatsby Favoritt-dramaskuespiller Vant

Saturn Awards[rediger | rediger kilde]

DiCaprio har blitt nominert til to Saturn Awards for sitt arbeid i filmene Shutter Island og Inception.

Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, som deler ut Saturn Awards, ga DiCaprio to nominasjoner i 2011. Begge nominasjonene var til prisen som beste mannlige hovedrolle. Han ble nominert for sitt arbeid i Shutter Island og Inception, men prisen gikk til Jeff Bridges, som vant for Tron – Legacy. Inception hadde ellers seks andre nominasjoner denne kvelden.

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
2011 Teddy Daniels Shutter Island Beste mannlige hovedrolle Nominert [50]
Dom Cobb Inception Beste mannlige hovedrolle Nominert

Screen Actors Guild Awards[rediger | rediger kilde]

Leonardo DiCaprio (til høyre) ble nominert til en Screen Actors Guild Award da han portretterte John Edgar Hoover (til venstre) i filmen J. Edgar. Leonardo DiCaprio (til høyre) ble nominert til en Screen Actors Guild Award da han portretterte John Edgar Hoover (til venstre) i filmen J. Edgar.
Leonardo DiCaprio (til høyre) ble nominert til en Screen Actors Guild Award da han portretterte John Edgar Hoover (til venstre) i filmen J. Edgar.

Leonardo DiCaprio har per 2014 ikke vunnet en Screen Actors Guild Award (SAG).

De tre første nominasjonene DiCaprio fikk, var for «fremragende opptreden av et cast i en spillefilm», og derfor var nominasjonene delt med andre. Han ble nominert til prisene sammen med besetningen til Marvin's Room (hvor han spilte Meryl Streep's sønn Hank), Titanic (hvor han spilte fattiggutten Jack Dawson) og The Aviator (hvor han portretterte industrimannen Howard Hughes). DiCaprio vant ingen av prisene. Til sistnevnte film ble han også nominert til priskategorien «fremragende opptreden av en mannlig skuespiller i en ledende rolle», men tapte også denne prisen, til fordel for Jamie Foxx, som vant for Ray.

I 2007 mottok han tre nominasjoner, to for The Departed, og én for Blood Diamond. For rollen som politimannen William «Billy» Costigan Jr. i The Departed, mottok han nominasjoner til prisene «fremragende opptreden av et cast i en spillefilm» og «fremragende opptreden av en mannlig skuespiller i en støttende rolle». Blood Diamond-rollen gav ham en nominasjon til «fremragende opptreden av en mannlig skuespiller i en ledende rolle». DiCaprio vant ingen av prisene, som i stedet gikk til besetningen bak Little Miss Sunshine, og skuespillerne Eddie Murphy og Forest Whitaker.

DiCaprio ble også nominert til prisen for «fremragende opptreden av en mannlig skuespiller i en ledende rolle» i 2012, men da for portretteringen av John Edgar Hoover, i filmen J. Edgar, fra 2011. Denne gangen ble han forbigått av Jean Dujardin, som vant for sitt arbeid i The Artist. Han ble nominert nok en gang for rolleskildringen som Hugh Glass i dramafilmen The Revenant i 2015, og vant sin første SAG-pris for denne rollen.

År Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Rolle Film
1997 Hank Marvin's Room Beste skuespillensemble[XIV] Nominert [51]
1998 Jack Dawson Titanic Beste skuespillensemble[XV] Nominert [52]
2005 Howard Hughes The Aviator Beste skuespillensemble[XVI] Nominert [53]
Beste mannlige hovedrolle Nominert
2007 William «Billy» Costigan Jr. The Departed Beste skuespillensemble[II] Nominert [54]
Beste mannlige birolle Nominert
Danny Archer Blood Diamond Beste mannlige hovedrolle Nominert
2012 John Edgar Hoover J. Edgar Beste mannlige hovedrolle Nominert [55]
2015 Hugh Glass The Revenant Beste mannlige hovedrolle Vant [56]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ DiCaprio ble nominert som produsent, sammen med filmregissør Martin Scorsese, Joey McFarland og Emma Tillinger Koskoff.
  2. ^ a b Nominasjon delt med The Departed-cast.
  3. ^ Siden utdelingen foregikk i 2006, var det enten The Departed eller Blood Diamond han filmet.
  4. ^ a b Nominasjon delt med motskuespiller Claire Danes.
  5. ^ a b Nominasjon delt med motskuespiller Kate Winslet.
  6. ^ Nominasjon delt med motskuespiller Cameron Diaz.
  7. ^ Nominasjon delt med motskuespiller Ellen Page. Øyeblikket de ble nominert for var kaféeksplosjonen i Paris.
  8. ^ Nominasjon delt med motskuespiller Samuel L. Jackson.
  9. ^ Nominasjon delt med motskuespiller Jonah Hill.
  10. ^ Han ble nominert for scenen hvor han skal komme til bilen i en lam tilstand.
  11. ^ Han ble nominert for scenen hvor han danser i festlokalet.
  12. ^ Nominasjon delt med motskuespillere Matt Damon og Jack Nicholson.
  13. ^ Nominasjon delt med motskuespillere Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy og Dileep Rao.
  14. ^ Nominasjon delt med Marvin's Room-cast.
  15. ^ Nominasjon delt med Titanic-cast.
  16. ^ Nominasjon delt med The Aviator-cast.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «This Could Be the Year Leonardo DiCaprio Wins His First Oscar» Vanity Fair. Besøkt 23. januar 2014.
  2. ^ «Leonardo DiCaprio Oscar Snub: Why He Never Wins[død lenke]» Policy My. Besøkt 24. januar 2014.
  3. ^ «Sorry, DiCaprio: 5 Reasons the 'Wolf of Wall Street' Star Won't Win an Oscar» Bustle.com. Besøkt 24. januar 2014.
  4. ^ «The 66th Academy Awards (1994) Nominees and Winners» Besøkt 17. januar 2014.
  5. ^ «The 77th Academy Awards (2005) Nominees and Winners» Besøkt 17. januar 2014.
  6. ^ «The 79th Academy Awards (2007) Nominees and Winners» Besøkt 17. januar 2014.
  7. ^ «Nominees for the 86th Oscars®» Besøkt 17. januar 2014.
  8. ^ «The 88th Academy Awards (2016) Nominees and Winners». Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). Besøkt 14. januar 2016. 
  9. ^ «Could this be his year? Leonardo DiCaprio 'honoured' to receive BAFTA nomination for Wolf Of Wall Street...and could earn him his first British film industry award» Daily Mail. Besøkt 25. januar 2014.
  10. ^ Chiwetel Ejiofor wins Best Leading Actor Bafta YouTube. Besøkt 17. februar 2014.
  11. ^ a b Brown, Mark; Ellis-Petersen, Hannah (14. januar 2016). «Baftas 2016: The Revenant and Mad Max maul competition as Carol snubbed». The Guardian. Besøkt 16. februar 2016. 
  12. ^ «BAFTA Awards > 2005» Besøkt 17. januar 2014.
  13. ^ «BAFTA Awards > 2007» Besøkt 17. januar 2014.
  14. ^ «BAFTA Awards > 2014» Besøkt 17. januar 2014.
  15. ^ «Leonardo Dicaprio Wins Critics Choice Awards 2014» YouTube. Besøkt 28. januar 2014.
  16. ^ «Awards for 2005 > Critics' Choice Movie Award» Besøkt 28. januar 2014.
  17. ^ «Awards for 2007 > Critics' Choice Movie Award» Besøkt 28. januar 2014.
  18. ^ «Awards for 2012 > Critics' Choice Movie Award» Besøkt 28. januar 2014.
  19. ^ «Awards for 2014 > Critics' Choice Movie Award» Besøkt 28. januar 2014.
  20. ^ «Critics' Choice Awards Nominations: 'Mad Max' Leads Film; ABC, HBO, FX Networks & 'Fargo' Top TV». Deadline.com. 14. desember 2015. Besøkt 15. desember 2015. 
  21. ^ Priser gitt til What's Eating Gilbert Grape. Internet Movie Database. Besøkt 24. januar 2014.
  22. ^ «Golden Globes 2005 Leonardo DiCaprio Best Actor Drama» YouTube. Besøkt 24. januar 2014.
  23. ^ «Forest Whitaker Wins Best Actor Motion Picture Drama - Golden Globes» YouTube. Besøkt 24. januar 2014.
  24. ^ «Kate Winslet Wins Best Actress Motion Picture Drama - Golden Globes» YouTube. Besøkt 24. januar 2014.
  25. ^ «(FULL) Leonardo DiCaprio Acceptance Speech Golden Globe Awards 2014» YouTube. Besøkt 25. januar 2014.
  26. ^ «Golden Globe Awards 2014: Full Show (Part 4/4) (22.40YouTube. Besøkt 25. januar 2014.
  27. ^ «‘Carol,’ Netflix Lead Golden Globes Nomination». Variety. 10. desember 2015. Besøkt 10. desember 2015. 
  28. ^ a b «The Golden Globes: Full List of Winners and Nominees». NBC News. 10. januar 2016. Besøkt 12. januar 2016. 
  29. ^ «Awards for 1994 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  30. ^ «Awards for 1998 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  31. ^ «Awards for 2003 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  32. ^ «Awards for 2005 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  33. ^ «Awards for 2007 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  34. ^ «Awards for 2009 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  35. ^ «Awards for 2012 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  36. ^ «Awards for 2013 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  37. ^ «Awards for 2014 > Golden Globe» Besøkt 18. januar 2014.
  38. ^ «Leonardo Dicaprio's acceptance speech at 1998's MTV Movie Awards» YouTube. Besøkt 26. januar 2014.
  39. ^ «MTV Movie Awards 2005 full (49.45YouTube. Besøkt 26. januar 2014.
  40. ^ «Awards for 1997 > MTV Movie Awards» Besøkt 19. januar 2014.
  41. ^ «Awards for 1998 > MTV Movie Awards» Besøkt 19. januar 2014.
  42. ^ «Awards for 2003 > MTV Movie Awards» Besøkt 19. januar 2014.
  43. ^ «Awards for 2005 > MTV Movie Awards» Besøkt 19. januar 2014.
  44. ^ «Awards for 2011 > MTV Movie Awards» Besøkt 19. januar 2014.
  45. ^ «Awards for 2013 > MTV Movie Awards» Besøkt 19. januar 2014.
  46. ^ «2014 MTV Movie Awards: Full Nominations List» Besøkt 8. mars 2014.
  47. ^ «People's Choice Awards → 2007» Besøkt 18. januar 2014.
  48. ^ «People's Choice Awards → 2011» Besøkt 18. januar 2014.
  49. ^ «People's Choice Awards → 2014» Besøkt 18. januar 2014.
  50. ^ «Saturn Awards → 2011» Besøkt 18. januar 2014.
  51. ^ «Screen Actors Guild Awards → 1997» Besøkt 18. januar 2014.
  52. ^ «Screen Actors Guild Awards → 1998» Besøkt 18. januar 2014.
  53. ^ «Screen Actors Guild Awards → 2005» Besøkt 18. januar 2014.
  54. ^ «Screen Actors Guild Awards → 2007» Besøkt 18. januar 2014.
  55. ^ «Screen Actors Guild Awards → 2012» Besøkt 18. januar 2014.
  56. ^ «The 22nd Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2015. Besøkt 10. desember 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]