Liste over filmpriser og prisnominasjoner tildelt La La Land

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Priser tildelt La La Land
Damien Chazelle og Emma Stone vant begge Oscar for arbeidet med filmen.

Liste over filmpriser og prisnominasjoner tildelt La La Land omfatter tildelinger av og nominasjoner til ti filmpriser, to festivalpriser og én musikkpris.

La La Land er en amerikansk romantisk filmmusikal fra 2016. Filmen er skrevet og regissert av Damien Chazelle. Ryan Gosling og Emma Stone spiller hovedrollene, mens Justin Hurwitz har komponert musikken. Benj Pasek og Justin Paul har skrevet sangtekstene, med unntak av «Start a Fire». Filmen hadde verdenspremière på filmfestivalen i Venezia 31. august 2016 og kinopremière i Norge 24. februar 2017. Filmen ble en publikumssuksess med en totalomsetning på cirka 446,1 millioner dollar i billettinntekter. Den gjorde det også godt blant kritikere; dette gjenspeiles i at filmen har fått 91 % på Rotten Tomatoes.[2]

La La Land ble nominert til 14 Oscar-priser i forkant av den 89. Oscar-utdelingen og tangerte dermed nominasjonsrekorden til Alt om Eva (1950) og Titanic (1997).[3] Filmen vant seks priser for beste regi (Chazelle), beste kvinnelige hovedrolle (Stone), beste foto, beste originalmusikk (Hurwitz), beste sangCity of Stars») og beste scenografi. La La Land ble i tillegg nominert til blant annet beste film, beste mannlige hovedrolle (Gosling), beste originalmanus (Chazelle) og beste klipping.[4] Filmen vant sju Golden Globe-priser og slo prisrekorden til Gjøkeredet (1975) og Midnight Express (1978).[5] La La Land ble nominert til elleve priser under den 70. BAFTA-utdelingen og vant fem, blant annet for beste film, beste regi (Chazelle) og beste kvinnelige hovedrolle (Stone).[6] Musikken i filmen vant også to Grammy Awards.

Liste[rediger | rediger kilde]

Pris Seremonidato Kategori Mottakere Resultat
Academy Awards («Oscar»)[4] 26. februar 2017 (den 89.) Beste film Berger, FredFred Berger, Jordan Horowitz og Marc Platt Nominert
Beste regi Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Beste mannlige hovedrolle Gosling, RyanRyan Gosling Nominert
Beste kvinnelige hovedrolle Stone, EmmaEmma Stone Vant
Beste originalmanus Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert
Beste originalmusikk Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul
(for «Audition (The Fools Who Dream)»)
Nominert
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul (for «City of Stars») Vant
Beste lydklipp Lee, Ai-LingAi-Ling Lee og Mildred Iatrou Morgan Nominert
Beste lydmiks Nelson, AndyAndy Nelson, Ai-Ling Lee og Steve A. Morrow Nominert
Beste scenografi Wasco, DavidDavid Wasco og Sandy Reynolds-Wasco Vant
Beste foto Sandgren, LinusLinus Sandgren Vant
Beste kostymedesign Zophres, MaryMary Zophres Nominert
Beste klipping Cross, TomTom Cross Nominert
British Academy Film Awards («BAFTA»)[6] 2017-02-1212. februar 2017 (den 70.) Beste film Berger, FredFred Berger, Jordan Horowitz og Marc Platt Vant
Beste mannlige hovedrolle Gosling, RyanRyan Gosling Nominert
Beste kvinnelige hovedrolle Stone, EmmaEmma Stone Vant
Beste regi Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Beste originalmanus Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert
Beste foto Sandgren, LinusLinus Sandgren Vant
Beste klipping Cross, TomTom Cross Nominert
Beste filmmusikk Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Beste scenografi Wasco, DavidDavid Wasco og Sandy Reynolds-Wasco Nominert
Beste kostymedesign Zophres, MaryMary Zophres Nominert
Beste lyd Lee, Ai-LingAi-Ling Lee, Mildred Iatrou Morgan, Steve A. Morrow og Andy Nelson Nominert
Critics' Choice Movie Awards[7] 2016-12-1111. desember 2016 (den 22.) Beste film La La Land Vant
Beste regi Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Beste mannlige hovedrolle Gosling, RyanRyan Gosling Nominert
Beste kvinnelige hovedrolle Stone, EmmaEmma Stone Nominert
Beste originalmanus Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant[b]
Beste foto Sandgren, LinusLinus Sandgren Vant
Beste kostymedesign Zophres, MaryMary Zophres Nominert
Beste klipping Cross, TomTom Cross Vant
Beste scenografi Wasco, DavidDavid Wasco og Sandy Reynolds-Wasco Vant
Beste filmmusikk Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul
(for «Audition (The Fools Who Dream)»)
Nominert
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul (for «City of Stars») Vant
Directors Guild of America Awards[8] 2017-02-044. februar 2017 Beste regi for en spillefilm Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Golden Globe Awards[9] 2017-01-088. januar 2017 (den 74.) Beste musikal eller komedie La La Land Vant
Beste mannlige hovedrolle i en musikal eller komedie Gosling, RyanRyan Gosling Vant
Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie Stone, EmmaEmma Stone Vant
Beste regi Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Beste manus Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Beste originalmusikk Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul (for «City of Stars») Vant
Grammy Award[10] 2018-01-2828. januar 2018 Beste soundtrack-album innen visuell media La La Land: Original Motion Picture Soundtrack Vant
Beste lydspor innen visuell media Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Beste filmlåt Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul (for «City of Stars») Nominert
Beste instrumentelle arrangement Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul (for «Another Day of Sun») Nominert
Producers Guild of America[11] 2017-01-2828. januar 2017 Beste kinofilm Berger, FredFred Berger, Jordan Horowitz og Marc Platt Vant
Satellite Awards[12] 2017-02-1919. februar 2017 Beste film La La Land Vant[c]
Beste regi Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert
Beste mannlige hovedrolle Gosling, RyanRyan Gosling Nominert
Beste kvinnelige hovedrolle Stone, EmmaEmma Stone Nominert
Beste originalmanus Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert
Beste foto Sandgren, LinusLinus Sandgren Nominert
Beste originalmusikk Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul
(for «Audition (The Fools Who Dream)»)
Nominert
Beste sang Hurwitz, JustinJustin Hurwitz, Benj Pasek og Justin Paul (for «City of Stars») Vant
Beste scenografi Wasco, DavidDavid Wasco og Sandy Reynolds-Wasco Vant
Beste klipping Cross, TomTom Cross Nominert
Beste kostymedesign Zophres, MaryMary Zophres Nominert
Beste lyd La La Land Nominert
Saturn Awards[13] 2017-06-2828. juni 2017 Beste indiefilm La La Land Vant
Beste musikk Hurwitz, JustinJustin Hurwitz Vant
Screen Actors Guild Awards[14] 2017-01-2929. januar 2017 (den 23.) Beste mannlige hovedrolle Gosling, RyanRyan Gosling Nominert
Beste kvinnelige hovedrolle Stone, EmmaEmma Stone Vant
Toronto internasjonale filmfestival[15] 2016-09-1818. september 2016 Publikumsprisen Chazelle, DamienDamien Chazelle Vant
Filmfestivalen i Venezia[16] 2016-09-1010. september 2016 (den 73.) Gulløven Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert
Green Drop Award Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert
Beste kvinnelige hovedrolle (Volpi Cup) Stone, EmmaEmma Stone Vant
Writers Guild of America Awards[17] 2017-02-1919. februar 2017 Beste originalmanus Chazelle, DamienDamien Chazelle Nominert

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ Ut ifra det som regnes som de viktigste filmprisene.[1]
  2. ^ Prisen ble delt med Kenneth Lonergan for Manchester by the Sea.
  3. ^ Prisen ble delt med Manchester by the Sea.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Film awards season's main events». BBC. Besøkt 25. juni 2018. 
  2. ^ «La La Land (2016)». Rotten Tomatoes. Besøkt 29. september 2018. 
  3. ^ «Oscars Nominations 2017: The Complete List of Nominees». The Hollywood Reporter. 24. januar 2017. Besøkt 28. januar 2017. 
  4. ^ a b «Academy Awards 2017: Complete list of nominations». Los Angeles Times. 24. januar 2017. Arkivert fra originalen 24. januar 2017. Besøkt 25. juni 2018. 
  5. ^ Lee, Ashley (8. januar 2017). «Golden Globes: 'La La Land' Breaks Record for Most Wins by a Film». The Hollywood Reporter. Besøkt 28. februar 2017. 
  6. ^ a b Ritman, Alex (9. januar 2017). «BAFTA Awards: 'La La Land' Leads Nominations». The Hollywood Reporter. Arkivert fra originalen 10. januar 2017. Besøkt 25. juni 2018. 
  7. ^ «La La Land Leads with 12 Nominations for the 22nd Annual Critics' Choice Awards». Critics' Choice Awards. 1. desember 2016. Arkivert fra originalen 30. november 2016. Besøkt 25. juni 2018. 
  8. ^ Hipes, Patrick. «DGA TV Awards Nominations: 'Stranger Things', 'Westworld' & 'Atlanta' On List; Docus Include 'OJ: Made In America'». Deadline.com. Arkivert fra originalen 11. januar 2017. Besøkt 25. juni 2018. 
  9. ^ «Golden Globes 2017: The Complete List of Nominations». The Hollywood Reporter. 12. desember 2016. Arkivert fra originalen 13. desember 2016. Besøkt 25. juni 2018. 
  10. ^ Atkinson, Katie (28. januar 2018). «Grammys 2018 Winners: The Complete List». Billboard. Besøkt 26. juni 2018. 
  11. ^ Lewis, Hilary. «2017 Producers Guild Film Nominations Revealed». The Hollywood Reporter. Besøkt 26. juni 2018. 
  12. ^ Kilday, Gregg (29. november 2016). «Satellite Awards Nominees Revealed». The Hollywood Reporter. Arkivert fra originalen 29. november 2016. Besøkt 26. juni 2018. 
  13. ^ Siegel, Lucas (29. juni 2017). «Marvel, Star Wars, The Walking Dead win big at 2017 Saturn Awards». Syfy Wire. Besøkt 26. juni 2018. 
  14. ^ «SAG Awards 2017: The Complete List of Nominations». The Hollywood Reporter. 14. desember 2016. Besøkt 26. juni 2018. 
  15. ^ «TIFF People's Choice Award cements La La Land's place in Oscar race». Entertainment Weekly. 18. september 2016. Arkivert fra originalen 13. oktober 2016. Besøkt 26. juni 2018. 
  16. ^ «Venice Film Festival: Golden Lion To 'The Woman Who Left'; Tom Ford's 'Nocturnal Animals', Emma Stone Take Major Prizes – Full List». Deadline.com. 11. september 2016. Arkivert fra originalen 11. september 2016. Besøkt 26. juni 2018. 
  17. ^ McNary, Dave (4. januar 2017). «'Deadpool,' 'Moonlight,' 'La La Land' Take Writers Guild Nominations». Variety. Arkivert fra originalen 4. januar 2017. Besøkt 26. juni 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]