Liste over delstatshovedsteder i USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Delstater i USA hvor hovedstaden også er den største byen.
Atlanta, Georgia
Boston, Massachussetts
Santa Fe, New Mexico
Salt Lake City, Utah

Liste over delstatshovedsteder i USA er en oversikt over hovedstedene i alle USAs delstater.

Liste[rediger | rediger kilde]

Delstat Hovedstad[1] Befolkning (2010)[2] Merknader
Alabama Alabama Montgomery 205 764
Alaska Alaska Juneau 31 275
Arizona Arizona Phoenix 1 445 632 Den største delstatshovedstaden i USA. Phoenix er også delstatens største by.
Arkansas Arkansas Little Rock 193 524 Little Rock er også delstatens største by.
California California Sacramento 466 488
Colorado Colorado Denver 600 150 Denver er også delstatens største by.
Connecticut Connecticut Hartford 124 775
Delaware Delaware Dover 36 047
Florida Florida Tallahassee 181 376
Georgia Georgia Atlanta 420 003 Atlanta er også delstatens største by.
Hawaii Hawaii Honolulu 337 256 Honolulu er også delstatens største by.
Idaho Idaho Boise 205 671 Boise er også delstatens største by.
Illinois Illinois Springfield 116 250
Indiana Indiana Indianapolis 820 445 Indianapolis er også delstatens største by.
Iowa Iowa Des Moines 203 433 Des Moines er også delstatens største by.
Kansas Kansas Topeka 127 473
Kentucky Kentucky Frankfort 25 527
Louisiana Louisiana Baton Rouge 229 493
Maine Maine Augusta 19 136
Maryland Maryland Annapolis 38 394
Massachusetts Massachusetts Boston 617 594 Boston er også delstatens største by.
Michigan Michigan Lansing 114 297
Minnesota Minnesota St. Paul 285 068
Mississippi Mississippi Jackson 173 514 Jackson er også delstatens største by.
Missouri Missouri Jefferson City 43 076
Montana Montana Helena 28 190
Nebraska Nebraska Lincoln 258 379
Nevada Nevada Carson City 55 274
New Hampshire New Hampshire Concord 42 695
New Jersey New Jersey Trenton 84 913
New Mexico New Mexico Santa Fe 67 947
New York New York Albany 97 856
Nord-Carolina Nord-Carolina Raleigh 403 892
Nord-Dakota Nord-Dakota Bismarck 61 272
Ohio Ohio Columbus 787 033 Columbus er også delstatens største by.
Oklahoma Oklahoma Oklahoma City 579 999 Oklahoma City er også delstatens største by.
Oregon Oregon Salem 154 637
Pennsylvania Pennsylvania Harrisburg 49 528
Rhode Island Rhode Island Providence 178 042 Providence er også delstatens største by.
Sør-Carolina Sør-Carolina Columbia 129 272 Columbia er også delstatens største by.
Sør-Dakota Sør-Dakota Pierre 13 646
Tennessee Tennessee Nashville 601 222
Texas Texas Austin 790 390
Utah Utah Salt Lake City 186 440 Salt Lake City er også delstatens største by.
Vermont Vermont Montpelier 7 855 Den minste delstatshovedstaden i USA.
Vest-Virginia Vest-Virginia Charleston 51 400 Charleston er også delstatens største by.
Virginia Virginia Richmond 204 214
Washington Washington Olympia 46 478
Wisconsin Wisconsin Madison 233 209
Wyoming Wyoming Cheyenne 59 466 Cheyenne er også delstatens største by.

Kart[rediger | rediger kilde]

Hawaii.
Alaska.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «List of State Capitals». State Symbols USA. 
  2. ^ «American FactFinder». United States Census Bureau.