Liste over delstater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Utdypende artikkel: Delstat

Afrika[rediger | rediger kilde]

Navn Hovedstad Føderal stat
Afar Afar Asaita Etiopia
Amhara Amhara Bahir Dar Etiopia
Benishangul-Gumuz Benishangul-Gumuz Asosa Etiopia
Gambella Gambela Gambela Etiopia
Harari Harari Harar Etiopia
Oromia Oromia Adama Etiopia
Somali Somali Jijiga Etiopia
Sørlige region Region for sørlige nasjoner, nasjonaliteter og folk Awasa Etiopia
Tigray Tigray Mek´ele Etiopia
Anjouan Anjouan Mutsamudu Komorene
Grande Comore Grande Comore Moroni Komorene
Mohéli Mohéli Fomboni Komorene
Nigeria Abia Umuahia Nigeria
Nigeria Adamawa Yola Nigeria
Nigeria Akwa Ibom Uyo Nigeria
Nigeria Anambra Awka Nigeria
Nigeria Bauchi Bauchi Nigeria
Nigeria Bayelsa Yenagoa Nigeria
Nigeria Benue Makurdi Nigeria
Nigeria Borno Maiduguri Nigeria
Nigeria Cross River Calabar Nigeria
Nigeria Delta, Nigeria Asaba Nigeria
Nigeria Ebonyi Abakaliki Nigeria
Nigeria Edo Benin City Nigeria
Nigeria Ekiti Ado Ekiti Nigeria
Nigeria Enugu Enugu Nigeria
Nigeria Gombe Gombe Nigeria
Nigeria Imo Owerri Nigeria
Nigeria Jigawa Dutse Nigeria
Nigeria Kaduna Kaduna Nigeria
Nigeria Kano Kano Nigeria
Nigeria Katsina Katsina Nigeria
Nigeria Kebbi Birnin Kebbi Nigeria
Nigeria Kogi Lokoja Nigeria
Nigeria Kwara Ilorin Nigeria
Nigeria Lagos Ikeja Nigeria
Nigeria Nasarawa Lafia Nigeria
Nigeria Niger, Nigeria Minna Nigeria
Nigeria Ogun Abeokuta Nigeria
Nigeria Ondo Akure Nigeria
Nigeria Osun Osogbo Nigeria
Nigeria Oyo Ibadan Nigeria
Nigeria Plateau Jos Nigeria
Nigeria Rivers Port Harcourt Nigeria
Nigeria Sokoto Sokoto Nigeria
Nigeria Taraba Jalingo Nigeria
Nigeria Yobe Damaturu Nigeria
Nigeria Zamfara Gusau Nigeria
Sudan Al Jazirah Wad Madani Sudan
Sudan Al Qadarif Al Qadarif Sudan
Sudan An-Nil al-Azraq Ad-Damazin Sudan
Sør-Sudan Junqali Bor (Sør-Sudan) Sør-Sudan
Sudan Kassala Kassala Sudan
Sudan Khartoum Khartoum Sudan
Sør-Sudan Lakes Rumbek Sør-Sudan
Sør-Sudan Nord-Bahr el Ghazal Aweil Sør-Sudan
Sudan Nord-Darfur Al-Fashir Sudan
Sudan Nord-Kurdufan Al-Ubayyid Sudan
Sudan Ash-Shamaliyya Dongola Sudan
Sudan Al-Bahr al-Ahmar Port Sudan Sudan
Sudan Nahr an Nil Ad-Damir Sudan
Sudan Sennar Sennar Sudan
Sør-Sudan Sentral-Ekvatoria Juba Sør-Sudan
Sudan Sør-Darfur Nyala Sudan
Sudan Sør-Kurdufan Kaduqli Sudan
Sør-Sudan al-Wahda Bentiu Sør-Sudan
Sør-Sudan A'ali an-Nil Malakal Sør-Sudan
Sør-Sudan Vest-Bahr el Ghazal Wau Sør-Sudan
Sudan Vest-Darfur Al-Junaynah Sudan
Sør-Sudan Vest-Ekvatoria Yambio Sør-Sudan
Sør-Sudan Warab Kuacjok Sør-Sudan
Sudan An-Nil al-Abyad Rabak Sudan
Sør-Sudan East Equatoria Torit Sør-Sudan

Amerika[rediger | rediger kilde]

Navn Hovedstad Føderal stat
Alabama Alabama Montgomery Amerikas forente stater
Alaska Alaska Juneau Amerikas forente stater
Arizona Arizona Phoenix Amerikas forente stater
Arkansas Arkansas Little Rock Amerikas forente stater
California California Sacramento Amerikas forente stater
Colorado Colorado Denver Amerikas forente stater
Connecticut Connecticut Hartford Amerikas forente stater
Delaware Delaware Dover Amerikas forente stater
Florida Florida Tallahassee Amerikas forente stater
Georgia Georgia Atlanta Amerikas forente stater
Hawaii Hawaii Honolulu Amerikas forente stater
Idaho Idaho Boise Amerikas forente stater
Illinois Illinois Springfield Amerikas forente stater
Indiana Indiana Indianapolis Amerikas forente stater
Iowa Iowa Des Moines Amerikas forente stater
Kansas Kansas Topeka Amerikas forente stater
Kentucky Kentucky Frankfort Amerikas forente stater
Louisiana Louisiana Baton Rouge Amerikas forente stater
Maine Maine Augusta Amerikas forente stater
Maryland Maryland Annapolis Amerikas forente stater
Massachusetts Massachusetts Boston Amerikas forente stater
Michigan Michigan Lansing Amerikas forente stater
Minnesota Minnesota St. Paul Amerikas forente stater
Mississippi Mississippi Jackson Amerikas forente stater
Missouri Missouri Jefferson City Amerikas forente stater
Montana Montana Helena Amerikas forente stater
Nebraska Nebraska Lincoln Amerikas forente stater
Nevada Nevada Carson City Amerikas forente stater
New Hampshire New Hampshire Concord Amerikas forente stater
New Jersey New Jersey Trenton Amerikas forente stater
New Mexico New Mexico Santa Fe Amerikas forente stater
New York New York Albany Amerikas forente stater
Nord-Carolina Nord-Carolina Raleigh Amerikas forente stater
Nord-Dakota Nord-Dakota Bismarck Amerikas forente stater
Ohio Ohio Columbus Amerikas forente stater
Oklahoma Oklahoma Oklahoma City Amerikas forente stater
Oregon Oregon Salem Amerikas forente stater
Pennsylvania Pennsylvania Harrisburg Amerikas forente stater
Rhode Island Rhode Island Providence Amerikas forente stater
Sør-Carolina Sør-Carolina Columbia Amerikas forente stater
Sør-Dakota Sør-Dakota Pierre Amerikas forente stater
Tennessee Tennessee Nashville Amerikas forente stater
Texas Texas Austin Amerikas forente stater
Utah Utah Salt Lake City Amerikas forente stater
Virginia Virginia Richmond Amerikas forente stater
Vermont Vermont Montpelier Amerikas forente stater
Vest-Virginia Vest-Virginia Charleston Amerikas forente stater
Washington Washington Olympia Amerikas forente stater
Wisconsin Wisconsin Madison Amerikas forente stater
Wyoming Wyoming Cheyenne Amerikas forente stater
Buenos Aires Buenos Aires La Plata Argentina
Argentina Catamarca San Fernando del Valle de Catamarca Argentina
Chaco Chaco Resistencia Argentina
Chubut Chubut Rawson Argentina
Córdoba Córdoba Córdoba Argentina
Corrientes Corrientes Corrientes Argentina
Entre Ríos Entre Ríos Paraná Argentina
Formosa Formosa Formosa Argentina
Jujuy Jujuy San Salvador de Jujuy Argentina
La Pampa La Pampa Santa Rosa Argentina
La Rioja La Rioja La Rioja Argentina
Mendoza Mendoza Mendoza Argentina
Misiones Misiones Posadas Argentina
Neuquén Neuquén Neuquén Argentina
Argentina Río Negro Viedma Argentina
Salta Salta Salta Argentina
San Juan San Juan San Juan Argentina
San Luis San Luis San Luis Argentina
Santa Cruz Santa Cruz Río Gallegos Argentina
Santa Fe Santa Fe Santa Fe Argentina
Santiago del Estero Santiago del Estero Santiago del Estero Argentina
Tierra del Fuego Tierra del Fuego Ushuaia Argentina
Tucumán Tucumán San Miguel de Tucumán Argentina
Acre (Brasil) Acre Rio Branco Brasil
Alagoas Alagoas Maceió Brasil
Amapá Amapá Macapá Brasil
Amazonas Amazonas Manaus Brasil
Bahia Bahia Salvador Brasil
Ceará Ceará Fortaleza Brasil
Espírito Santo Espírito Santo Vitória Brasil
Goiás Goiás Goiânia Brasil
Maranhão Maranhão São Luís Brasil
Mato Grosso Mato Grosso Cuiabá Brasil
Mato Grosso do Sul Mato Grosso do Sul Campo Grande Brasil
Minas Gerais Minas Gerais Belo Horizonte Brasil
Pará Pará Belém Brasil
Paraíba Paraíba João Pessoa Brasil
Pernambuco Pernambuco Recife Brasil
Piauí Piauí Teresina Brasil
Rio de Janeiro Rio de Janeiro Rio de Janeiro Brasil
Rio Grande do Norte Rio Grande do Norte Natal Brasil
Rio Grande do Sul Rio Grande do Sul Porto Alegre Brasil
Rondônia Rondônia Porto Velho Brasil
Roraima Roraima Boa Vista Brasil
Santa Catarina Santa Catarina Florianópolis Brasil
São Paulo São Paulo São Paulo Brasil
Sergipe Sergipe Aracaju Brasil
Tocantins Tocantins Palmas Brasil
Alberta Alberta Edmonton Canada
Britisk Columbia Britisk Columbia Victoria Canada
Manitoba Manitoba Winnipeg Canada
New Brunswick New Brunswick Fredericton Canada
Newfoundland og Labrador Newfoundland og Labrador St. John's Canada
Nova Scotia Nova Scotia Halifax Canada
Ontario Ontario Toronto Canada
Québec Quebec Quebec Canada
Prince Edward Island Prince Edward Island Charlottetown Canada
Saskatchewan Saskatchewan Regina Canada
Mexico Aguascalientes Aguascalientes Mexico
Mexico Baja California Mexicali Mexico
Mexico Baja California Sur La Paz Mexico
Mexico Campeche Campeche Mexico
Mexico Chiapas Tuxtla Gutiérrez Mexico
Mexico Chihuahua Chihuahua Mexico
Mexico Coahuila Saltillo Mexico
Mexico Colima Colima Mexico
Mexico Durango Victoria de Durango Mexico
Mexico Guanajuato Guanajuato Mexico
Mexico Guerrero Chilpancingo de los Bravo Mexico
Mexico Hidalgo Pachuca de Soto Mexico
Mexico Jalisco Guadalajara Mexico
Mexico México Toluca de Lerdo Mexico
Mexico Michoacán Morelia Mexico
Mexico Morelos Cuernavaca Mexico
Mexico Nayarit Tepic Mexico
Mexico Nuevo León Monterrey Mexico
Mexico Oaxaca Oaxaca de Juárez Mexico
Mexico Puebla Puebla de Zaragoza Mexico
Mexico Querétaro Santiago de Querétaro Mexico
Mexico Quintana Roo Chetumal Mexico
Mexico San Luis Potosí San Luis Potosí Mexico
Mexico Sinaloa Culiacán Rosales Mexico
Mexico Sonora Hermosillo Mexico
Mexico Tabasco Villahermosa Mexico
Mexico Tamaulipas Ciudad Victoria Mexico
Mexico Tlaxcala Tlaxcala de Xicohténcatl Mexico
Mexico Veracruz de Ignacio de la Llave Xalapa de Enríquez Mexico
Mexico Yucatán Mérida Mexico
Mexico Zacatecas Zacatecas Mexico
[[Fil:|22x18px|border|alt=Amazonas|lenke=Amazonas (Venezuela)]] Amazonas Puerto Ayacucho Venezuela
Anzoátegui Anzoátegui Barcelona Venezuela
Apure Apure San Fernando de Apure Venezuela
Aragua Aragua Maracay Venezuela
Barinas Barinas Barinas Venezuela
Bolívar Bolívar Ciudad Bolívar Venezuela
Carabobo Carabobo Valencia Venezuela
Cojedes Cojedes San Carlos Venezuela
Delta Amacuro Delta Amacuro Tucupita Venezuela
Falcón Falcón Coro Venezuela
Guárico Guárico San Juan De Las Morros Venezuela
Lara Lara Barquisimeto Venezuela
Mérida Mérida Mérida Venezuela
Miranda Miranda Los Teques Venezuela
Monagas Monagas Maturín Venezuela
Nueva Esparta Nueva Esparta La Asunción Venezuela
Portuguesa Portuguesa Guanare Venezuela
Sucre Sucre Cumaná Venezuela
Táchira Táchira San Crístobal Venezuela
Trujillo Trujillo Trujillo Venezuela
Vargas Vargas La Güaira Venezuela
Yaracuy Yaracuy San Felipe Venezuela
Zulia Zulia Maracaibo Venezuela

Asia[rediger | rediger kilde]

Navn Hovedstad Føderal stat
Abu Dhabi Abu Dhabi Abu Dhabi De forente arabiske emirater
Ajman Ajman Ajman De forente arabiske emirater
Dubai Dubai Dubai De forente arabiske emirater
Fujairah Fujairah Fujairah De forente arabiske emirater
Ras al-Khaimah Ras al-Khaimah Ras al-Khaimah De forente arabiske emirater
Sharjah Sharjah Sharjah De forente arabiske emirater
Umm al-Qaiwain Umm al-Qaiwain Umm al-Qaiwain De forente arabiske emirater
India Andhra Pradesh Hyderabad India
India Arunachal Pradesh Itanagar India
India Assam Dispur India
India Bihar Patna India
India Chhattisgarh Raipur India
India Goa Panaji India
India Gujarat Gandhinagar India
India Haryana Chandigarh India
India Himachal Pradesh Shimla India
Jammu og Kashmir Jammu og Kashmir Srinagar India
India Jharkhand Ranchi India
India Karnataka Bangalore India
India Kerala Thiruvananthapuram India
India Madhya Pradesh Bhopal India
India Maharashtra Mumbai India
India Manipur Imphal India
India Meghalaya Shillong India
India Mizoram Aizawl India
India Nagaland Kohima India
India Orissa Bhubaneswar India
India Punjab Chandigarh India
India Rajasthan Jaipur India
India Sikkim Gangtok India
India Tamil Nadu Chennai India
India Tripura Agartala India
India Uttarakhand Dehradun India
India Uttar Pradesh Lucknow India
India Vest-Bengal Kolkata India
Irak Al Anbar Ramadi Irak
Irak Al Qadisiyah Al Diwaniyah Irak
Kurdistan Arbil Arbil Irak
Kurdistan As Sulaymaniyah Suleimania Irak
Irak Babil Al Hillah Irak
Irak Bagdad Bagdad Irak
Irak Basra Basra Irak
Kurdistan Dahuk Dahuk Irak
Irak Dhi Qar An Nasiriyah Irak
Irak Diyala Baqubah Irak
Irak Karbala Karbala Irak
Irak Kirkuk Kirkuk Irak
Irak Maysan Amarah Irak
Irak Muthanna Samawah Irak
Irak Najaf Najaf Irak
Irak Ninawa Mosul Irak
Irak Salah ad Din Samarra Irak
Irak Wasit Ramadi Irak
Johor Johor Johor Bahru Malaysia
Kedah Kedah Alor Star Malaysia
Kelantan Kelantan Kota Bahru Malaysia
Malakka Malakka Bandar Melaka Malaysia
Negeri Sembilan Negeri Sembilan Seremban Malaysia
Pahang Pahang Kuantan Malaysia
Penang Penang George Town Malaysia
Perak Perak Ipoh Malaysia
Perlis Perlis Kangar Malaysia
Sabah Sabah Kota Kinabalu Malaysia
Sarawak Sarawak Kuching Malaysia
Selangor Selangor Shah Alam Malaysia
Terengganu Terengganu Kuala Terengganu Malaysia
Pakistan Balutsjistan Quetta Pakistan
Ikke-eksisterende flaggmal[?] Nordvestlige Grenseprovinsen Peshawar Pakistan
Pakistan Punjab Lahore Pakistan
Sind Sind Karachi Pakistan

Europa[rediger | rediger kilde]

Navn Hovedstad Føderal stat
Brussel Brussel Brussel Belgia
Flandern Flandern Brussel Belgia
Vallonia Vallonia Namur Belgia
Bosnia-Hercegovina Føderasjonen Bosnia-Hercegovina Sarajevo Bosnia-Hercegovina
Posavina kanton Posavina kanton Orasje Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Bosna-Podrinje kanton Bosna-Podrinje kanton Gorazde Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Hercegovina-Neretva kanton Hercegovina-Neretva kanton Mostar Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Herceg-Bosnia kanton Kanton 10 (Herceg-Bosnia) Livno Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Sarajevo kanton Sarajevo Sarajevo Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Sentral-Bosnia Sentral-Bosnia Travnik Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Tuzla kanton Tuzla Tuzla Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Una-Sana kanton Una-Sana kanton Bihac Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Vest-Hercegovina kanton Vest-Hercegovina kanton Siroki Brijeg Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Zenica-Doboj kanton Zenica-Doboj kanton Zenica Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Bosnia-Hercegovina)
Republika Srpska Republika Srpska Banja Luka Bosnia-Hercegovina
Aargau Aargau Aarau Sveits
Appenzell Ausserrhoden Appenzell Ausserrhoden Herisau Sveits
Appenzell Innerrhoden Appenzell Innerrhoden Appenzell Sveits
Basel-Landschaft Basel-Landschaft Liestal Sveits
Basel-Stadt Basel-Stadt Basel Sveits
Bern Bern Bern Sveits
Fribourg Fribourg Fribourg Sveits
Genève Genève Genève Sveits
Glarus Glarus Glarus Sveits
Graubünden Graubünden Chur Sveits
Jura Jura Delémont Sveits
Luzern Luzern Luzern Sveits
Neuchâtel Neuchâtel Neuchâtel Sveits
Nidwalden Nidwalden Stans Sveits
Obwalden Obwalden Sarnen Sveits
Schaffhausen Schaffhausen Schaffhausen Sveits
Schwyz Schwyz Schwyz Sveits
Ikke-eksisterende flaggmal[?] St. Gallen St. Gallen Sveits
Solothurn Solothurn Solothurn Sveits
Thurgau Thurgau Frauenfeld Sveits
Ticino Ticino Bellinzona Sveits
Uri Uri Altdorf Sveits
Valais Valais Sion Sveits
Vaud Vaud Lausanne Sveits
Zug Zug Zug Sveits
Zürich Zürich Zürich Sveits
Baden-Württemberg Baden-Württemberg Stuttgart Tyskland
Bayern Bayern München Tyskland
Berlin Berlin Berlin Tyskland
Brandenburg Brandenburg Potsdam Tyskland
Frie hansaby Bremen Bremen Bremen Tyskland
Fri og hansaby Hamburg Hamburg Hamburg Tyskland
Hessen Hessen Wiesbaden Tyskland
Mecklenburg-Vorpommern Mecklenburg-Vorpommern Schwerin Tyskland
Niedersachsen Niedersachsen Hannover Tyskland
Nordrhein-Westfalen Nordrhein-Westfalen Düsseldorf Tyskland
Rheinland-Pfalz Rheinland-Pfalz Mainz Tyskland
Saarland Saarland Saarbrücken Tyskland
Sachsen Sachsen Dresden Tyskland
Sachsen-Anhalt Sachsen-Anhalt Magdeburg Tyskland
Schleswig-Holstein Schleswig-Holstein Kiel Tyskland
Thüringen Thüringen Erfurt Tyskland
Burgenland Burgenland Eisenstadt Østerrike
Kärnten Kärnten Klagenfurt Østerrike
Niederösterreich Niederösterreich Sankt Pölten Østerrike
Oberösterreich Oberösterreich Linz Østerrike
Salzburg Salzburg Salzburg Østerrike
Steiermark Steiermark Graz Østerrike
Tirol Tirol Innsbruck Østerrike
Vorarlberg Vorarlberg Bregenz Østerrike
Wien Wien Wien Østerrike

Oseania[rediger | rediger kilde]

Navn Hovedstad Føderal stat
New South Wales New South Wales Sydney Australia
Queensland Queensland Brisbane Australia
Sør-Australia Sør-Australia Adelaide Australia
Tasmania Tasmania Hobart Australia
Victoria Victoria Melbourne Australia
Vest-Australia Vest-Australia Perth Australia
Chuuk Chuuk Weno Mikronesiaføderasjonen
Kosrae Kosrae Tofol Mikronesiaføderasjonen
Pohnpei Pohnpei Kolonia Mikronesiaføderasjonen
Yap Yap Colonia Mikronesiaføderasjonen

Se også[rediger | rediger kilde]