Liste over byer i Panama

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Panama

Dette er en liste over byer i Panama.

Den klart største byregionen i Panama er hovedstadsregionen rundt Panama by med 1 215 575 innbyggere (per 1. januar 2006), noe som betyr rundt 40 % av landets befolkning.

Den følgende listen har med byer med over 5 000 innbyggere. Folketellingene er fra 11. mai 1980, 13. mai 1990 og 15. mai 2000, i tillegg kommer et estimat for 1. januar 2006. Byene er listet etter provinsene de tilhører. Tall omfatter ikke forsteder.

Rangering By Innbyggertall 1980 Innbyggertall 1990 Innbyggertall 2000 Innbyggertall 2006[nb 1] Provins
1. Panama by 389 172 413 505 415 964 406 070 Panamá
2. San Miguelito 156 611 242 529 293 745 326 951 Panamá
3. Tocumen 21 745 46 500 81 775 89 951 Panamá
4. David 50 016 64 550 77 057 84 013 Chiriquí
5. Arraiján 16 272 22 300 58 597 81 118 Panamá
6. Colón 59 840 54 654 70 687 77 983 Colón
7. Las Cumbres 4 100 26 087 52 353 73 219 Panamá
8. La Chorrera 37 566 44 110 55 871 62 359 Panamá
9. Pacora Ingen 22 700 51 286 56 414 Panamá
10. Santiago de Veraguas 21 809 31 913 40 879 46 284 Veraguas
11. Chitré 17 315 33 394 39 925 44 735 Herrera
12. Vista Alegre Ingen 11 600 38 592 42 451 Panamá
13. Chilibre Ingen 19 800 30 973 34 070 Panamá
14. Cativá Ingen 18 173 25 551 30 483 Colón
15. Nuevo Arraiján Ingen Ingen 21 791 23 970 Panamá
16. Changuinola 9 528 18 536 21 591 23 153 Bocas del Toro
17. Alcalde Díaz Ingen 15 082 18 277 20 081 Panamá
18. Puerto Armuelles 12 488 16 014 17 997 18 939 Chiriquí
19. La Cabima Ingen 8 975 14 270 18 285 Panamá
20. Aguadulce 11 087 13 014 15 947 17 502 Coclé
21. La Concepción 10 460 13 645 15 912 17 102 Chiriquí
22. Pedregal 1 800 12 602 15 120 16 516 Chiriquí
23. Veracruz Ingen 7 300 14 936 16 429 Panamá
24. Chepo 4 529 5 600 13 304 15 771 Panamá
25. Antón 5 987 7 220 11 493 14 392 Coclé
26. Sabanitas 1 700 11 427 12 490 12 935 Colón
27. Penonomé 7 389 8 700 11 447 12 592 Coclé
28. Puerto Escondido Ingen Ingen 11 425 12 567 Colón
29. El Coco Ingen 7 274 10 376 12 504 Panamá
30. Las Lomas Ingen 7 957 10 439 11 995 Chiriquí
31. Volcán Ingen 5 824 9 185 11 709 Chiriquí
32. Pocrí 5 600 7 800 10 572 11 629 Coclé
33. Ancón Ingen 5 601 7 892 9 445 Panamá
34. Guadalupe Ingen 3 303 6 285 8 918 Panamá
35. Las Tablas 5 230 6 706 7 980 8 687 Los Santos
36. Altos de San Francisco Ingen 6 630 7 862 8 533 Panamá
37. Almirante 4 664 6 866 7 754 8 180 Bocas del Toro
38. Soná 4 471 6 972 7 394 7 401 Veraguas
39. Bajo Boquete Ingen Ingen 5 655 6 220 Chiriquí
40. Guabito Ingen Ingen 5 530 6 083 Bocas del Toro
41. La Villa de los Santos 5 604 5 670 5 951 5 970 Los Santos
42. La Pesa Ingen Ingen 5 416 5 958 Panamá
43. Puerto Pilón 4 000 4 993 5 498 5 720 Colón
44. Natá 5 185 5 158 5 546 5 631 Coclé

Kjente mindre byer[rediger | rediger kilde]

Bilder[rediger | rediger kilde]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dette tallet er et estimat

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]