Liste over byer i Oman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over byer i Oman.

I tabellen er byer i Oman med mer enn 10 000 innbyggere tatt med. Antallet ved folketellingene av 1. desember 1993 og 7. desember 2003 er oppgitt. Folketallet omfatter selve byen uten forsteder. Tabellen er sortert etter folketall i 2003.

Kart
Byer i Oman
Nr. By Arabisk Innbyggere Region
Folketelling 1993 Folketelling 2003
1. Sib السيب 3&505&154964&154 964 3&505&223449&223 449 Muskat
2. Salalah صلالة 3&505&131802&131 802 3&505&156530&156 530 Dhofar
3. Muttrah مطرح 3&505&173908&173 908 3&505&153526&153 526 Muskat
4. Bawshar بوشر 3&505&107483&107 483 3&505&150420&150 420 Muskat
5. Suhar صحار 3&504&90814&90 814 3&505&104312&104 312 Nord-Al Batinah
6. as-Suwaiq السويق 3&504&85025&85 025 3&505&101122&101 122 Nord-Al Batinah
7. Ibri عبري 3&504&93475&93 475 3&504&97429&97 429 Ad Dhahirah
8. Saham صح 3&504&74904&74 904 3&504&85010&85 010 Nord-Al Batinah
9. Barka بركاء 3&504&64526&64 526 3&504&75501&75 501 Nord-Al Batinah
10. Rustaq الرستاق 3&504&61984&61 984 3&504&74224&74 224 Sør-Al Batinah
11. Nizwa نزوى 3&504&58582&58 582 3&504&68785&68 785 Ad Dakhiliyah
12. Al Buraimi البريمي 3&504&48287&48 287 3&504&67963&67 963 Buraimi
13. Sur صور 3&504&53504&53 504 3&504&66785&66 785 Sør-Ash Sharqiyah
14. al-Mudaibi المديبي 3&504&51140&51 140 3&504&58929&58 929 Nord-Ash Sharqiyah
15. Masna'a المصنعة 3&504&47560&47 560 3&504&56659&56 659 Sør-Al Batinah
16. Bani Bu Ali بنى بوعلي 3&504&39715&39 715 3&504&51444&51 444 Sør-Ash Sharqiyah
17. Bahla بهلا 3&504&46119&46 119 3&504&51278&51 278 Ad Dakhiliyah
18. Al Khaburah الخابورة 3&504&40760&40 760 3&504&46652&46 652 Nord-Al Batinah
19. Shinas شناص 3&504&44313&44 313 3&504&46091&46 091 Nord-Al Batinah
20. Sama'il سمائل 3&504&38403&38 403 3&504&44561&44 561 Ad Dakhiliyah
21. Amrat العامرات 3&501&38.057&38,057 3&501&41.138&41,138 Muskat
22. Quriat قريات 3&504&34005&34 005 3&504&38647&38 647 Muskat
23. Izki إزكي 3&504&29836&29 836 3&504&35173&35 173 Ad Dakhiliyah
24. Bani Bu Hassan بنى بو حسن 3&504&21878&21 878 3&504&25973&25 973 Sør-Ash Sharqiyah
25. Liwa لوى 3&504&22667&22 667 3&504&25776&25 776 Nord-Al Batinah
26. Muskat مسقط 3&504&40856&40 856 3&504&24893&24 893 Muskat
27. Ibra ابراء 3&504&19986&19 986 3&504&24473&24 473 Nord-Ash Sharqiyah
28. Bidbid بدبد ... 3&504&20683&20 683 Ad Dakhiliyah
29. al-Kamil wa al-Wafi الكامل والوافي ... 3&504&20176&20 176 Sør-Ash Sharqiyah
30. Bidiyya بدية ... 3&504&17900&17 900 Nord-Ash Sharqiyah
31. Khasab خصب 3&504&16393&16 393 3&504&17730&17 730 Musandam
32. Taqa طاقة ... 3&504&17458&17 458 Dhofar
33. Dima wa at-Taiyyin دماء والطائيين ... 3&504&17222&17 222 Nord-Ash Sharqiyah
34. al-Hamra الحمراء ... 3&504&17221&17 221 Ad Dakhiliyah
35. Adam أدم ... 3&504&16871&16 871 Ad Dakhiliyah
36. Dank ضنك ... 3&504&16493&16 493 Ad Dhahirah
37. Nakhal نخل ... 3&504&16372&16 372 Sør-Al Batinah
38. Yanqul ينقل ... 3&504&16255&16 255 Ad Dhahirah
39. Mirbat مرباط ... 3&504&14987&14 987 Dhofar
40. al-Qabil القابل ... 3&504&13569&13 569 Nord-Ash Sharqiyah
41. Mana منح ... 3&504&12568&12 568 Ad Dakhiliyah
42. Wadi al-Maawil وادى المعاول ... 3&504&11317&11 317 Sør-Al Batinah
43. Awabi العوابى ... 3&504&10469&10 469 Sør-Al Batinah

Kilde: Sultanate of Oman, Ministry of National Economy

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]