Liste over byer i Jemen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over byer i Jemen.

I tabellen er byer i Jemen med mer enn 10 000 innbyggere tatt med. Antallet ved folketellingen av 16. desember 1994 og en estimasjon for 1. januar 2005 er oppgitt. Folketallet omfatter selve byen uten forsteder. Tabellen er sortert etter estimasjonen i 2005.

Kart Jemen
Sana
Aden
Al-Hajjarah
Taizz
Dschibla
Al-Mahwit
Byer i Jemen
Nr. By Arabisk Innbyggere Guvernement
Folketelling 1994 Estimasjon 2005
1. Sana صنعاء 3&505&954448&954 448 3&506&2431649&2 431 649 Sana (by)
2. Taizz تعز 3&505&317571&317 571 3&505&596672&596 672 Ta'izz
3. Al-Hudaida الحديدة 3&505&298452&298 452 3&505&548433&548 433 Al-Hudaydah
4. Aden عدن 3&505&398294&398 294 3&505&507355&507 355 'Adan
5. Ibb إب 3&505&103312&103 312 3&505&225611&225 611 Ibb
6. Dhamar ذمار 3&504&82920&82 920 3&505&160114&160 114 Dhamar
7. Al-Mukalla المكلا 3&505&122359&122 359 3&505&144137&144 137 Hadhramaut
8. Chanffar جعار 3&504&50346&50 346 3&504&70801&70 801 Abyan
9. Sayyan سيان 3&504&58383&58 383 3&504&69993&69 993 Sana'a
10. Asch-Schihr الشحر 3&504&48577&48 577 3&504&68313&68 313 Hadhramaut
11. Sahar سحار 3&504&27621&27 621 3&504&60487&60 487 Sana'a
12. Tarim تريم 3&504&47674&47 674 3&504&57093&57 093 Hadhramaut
13. Zabid زبيد 3&504&44239&44 239 3&504&50781&50 781 Al-Hudaydah
14. Haddscha حجة 3&504&24645&24 645 3&504&46568&46 568 Hajjah
15. Badschil باجل 3&504&40561&40 561 3&504&46005&46 005 Al-Hudaydah
16. Dhi as-Sufal ذي سفال 3&504&31963&31 963 3&504&44949&44 949 Ibb
17. Rada'a رداع 3&504&39227&39 227 3&504&44755&44 755 Al Bayda'
18. Al-Hajjarah شهاره 3&504&44755&44 755 Sana'a
19. Bait al-Faqih بيت الفقيه 3&504&43938&43 938 Al-Hudaydah
20. Al-Marawi'a المراوعة 3&504&30504&30 504 3&504&39911&39 911 Al-Hudaydah
21. Yarīm يريم 3&504&27802&27 802 3&504&34805&34 805 Ibb
22. Al-Baida' البيضاء 3&504&19294&19 294 3&504&33175&33 175 Al Bayda'
23. ʿAmrān عمران 3&504&28212&28 212 3&504&31497&31 497 Sana'a
24. Lahij لحج 3&504&19006&19 006 3&504&26728&26 728 Lahij
25. Abs 3&504&18320&18 320 3&504&25763&25 763 Hajjah
26. Harad 3&504&15710&15 710 3&504&22093&22 093 Hajjah
27. Dimnat Chadir 3&504&15651&15 651 3&504&22010&22 010 Ta'izz
28. ʿAtaq عتاق 3&504&13995&13 995 3&504&19681&19 681 Shabwah
29. Al-Mahabischa 3&504&12918&12 918 3&504&18166&18 166 Hajjah
30. Baihan al-Kisab 3&504&12685&12 685 3&504&17839&17 839 Shabwah
31. Ma'rib مأرب 3&503&6996&6 996 3&504&16794&16 794 Ma'rib
32. Thula ثلاء 3&504&11564&11 564 3&504&16262&16 262 'Amran
33. As-Saidiyya 3&504&13912&13 912 3&504&16246&16 246 Al-Hudaydah
34. Madiyya 3&504&11071&11 071 3&504&15569&15 569 Abyan
35. Chamr 3&504&10903&10 903 3&504&15333&15 333 'Amran
36. Dār ar Raydah ريضه 3&504&13971&13 971 3&504&15311&15 311 'Amran
37. Hais 3&504&10678&10 678 3&504&15016&15 016 Ta'izz
38. Ad-Dahi 3&504&10496&10 496 3&504&14760&14 760 Al-Hudaydah
39. al-Mucha المخا 3&504&10355&10 355 3&504&14562&14 562 Ta'izz
40. Dschibla جبلة 3&504&13361&13 361 Ibb
41. Al-Ghaida الغيضة 3&503&7785&7 785 3&504&13987&13 987 Al-Mahrah
42. Al-Mahwit الماحويت 3&503&9060&9 060 3&504&10593&10 593 Al Mahwit

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]