Liste over Tysklands fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over Tysklands fugler inkluderer 530 arter. Inkludert er ti introdusert art.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon 6.9 frå 2014 [1]

De norske navn følger Norske navn på verdens fugler.[2]

Status på lista:

  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt frakta dit av mennesker.
  • S - Tysk sjeldenhet eller tilfeldig.
  • X - Lokalt utryddet
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerFasanerLommerLappedykkereFlamingoerAlbatrossfamilienEgentlige stormfuglerStormsvalefamilienStorkerSulerSkarverPelikanfamilienFiskeørnHegrefamilienIbiser og skjestorkerHaukefamilienTrapperRiksefuglerTranerTrielerAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienSnipefuglerBrakksvalefamilienJoerAlkefuglerMåsefuglerTernerSandhønsDuerGjøkfamilienSløruglerEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienIsfuglerBietereRåkerHærfuglHakkespetterFalkefamilienParakitter i «den gamle verden»

Passerines: VarslereVireofamilienPirolfamilienKråkefuglerTimalerLerkefamilienSvalerMeisefamilienPungmeiserStjertmeiserSpettmeiserMurkrypereTrekrypereGjerdesmettfamilienFossekallerFuglekongerCettiidaePhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeCisticolidaeSangerfamilienFluesnapperfamilienTrosterMimidaeStærfamilienJernspurverErlefamilienSidensvanserCalcariidaeParulaerBuskspurverKardinalerTrupialerFinkefamilienSpurvefamilien

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bean.goose.600pix.jpg Sædgås Anser fabalis
Tundra Bean Goose.jpg Tundrasædgås Anser serrirostris
Anser brachyrhynchus.jpg Kortnebbgås Anser brachyrhynchus
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus S, VU
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Rotgans.jpg Ringgås Branta bernicla
Branta leucopsis.jpg Hvitkinngås Branta leucopsis
AleutianCanadaGoose2.jpg Polargås Branta hutchinsii S
Canadgoose03192006.JPG Kanadagås Branta canadensis FA
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis S, EN
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus
Alopochen aegyptiacus-01 (xndr).jpg Niland Alopochen aegyptiacus FA
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea FA
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Mandarinand (2).jpg Mandarinand Aix galericulata FA
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Mareca penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Anas americana 1.jpg Amerikablesand Anas americana S
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Blue-Winged Teal.jpg Blåvingeand Anas discors S
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Marmaronetta angustirostris, London Wetland Centre, UK - Diliff.jpg Marmorand Marmaronetta angustirostris S, VU
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina
Aythya-collaris-001.jpg Ringand Aythya collaris S
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila
Lesserscaup.PNG Purpurhodeand Aythya affinis S
Stellersdrake2.jpg Stellerand Polysticta stelleri S, VU
Prachteiderente 0505281 Ausschnitt.jpg Praktærfugl Somateria spectabilis S
Somateria mollissima male female.jpg Ærfugl Somateria mollissima
Histrionicus histrionicus drake Barnegat.jpg Harlekinand Histrionicus histrionicus S
Melanitta perspicillata.jpg Brilleand Melanitta perspicillata S
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca
BlackScoter23.jpg Svartand Melanitta nigra
Melanitta americana Barnegat NJ.jpg Amerikansk sjøorre Melanitta americana S, NT
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis VU
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Barrows.goldeneye.male.010107.arp.jpg Islandsand Bucephala islandica
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator
Oxyura jamaicensis FWS.jpg Stivhaleand Oxyura jamaicensis FA
Whiteheadduck.jpg Hvithodeand Oxyura leucocephala S, EN

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Steinhuhn Alectoris graeca.jpg Steinhøne Alectoris graeca S, NT
Perdrix rouge.jpg Rødhøne Alectoris rufa X
Perdix perdix (Marek Szczepanek).jpg Rapphøne Perdix perdix
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus FA
Tetrao urogallus Richard Bartz.jpg Storfugl Tetrao urogallus
Tetrao tetrix from ja.jpg Orrfugl Tetrao tetrix
Tetrastes bonasia.jpg Jerpe Bonasa bonasia
Rock Ptarmigan (Lagopus Muta).jpg Fjellrype Lagopus muta

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica
Common Loon.jpg Islom Gavia immer
Gavia adamsii.jpg Gulnebblom Gavia adamsii S, NT

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podilymbus-podiceps-001.jpg Ringnebbdykker Podilymbus podiceps S
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Flamingoer[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Phoenicopteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flam.greater.600pix.jpg Rosenflamingo Phoenicopterus roseus S

Albatrossfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Diomedeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-browed albatross.jpg Svartbrynalbatross Thalassarche melanophris S

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Eissturmvogel02.jpg Havhest Fulmarus glacialis S
CorysShearwaterBottom.jpg Gulnebblire Calonectris diomedea S
Kappensturmtaucher.jpg Storlire Puffinus gravis
Sooty shearwater kaikoura.jpg Grålire Puffinus griseus S, NT
P puffinus griseus.jpg Havlire Puffinus puffinus S
Skua 20100427 161943 (12560085194).jpg Balearlire Puffinus mauretanicus S, CR
Makaronesialire Puffinus baroli S

Stormsvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Hydrobatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oceanites oceanicus drawing.jpg Wilsonstormsvale Oceanites oceanicus S
European Storm Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Havsvale Hydrobates pelagicus S
Oceanodroma leucorhoea (Naumann).jpg Stormsvale Oceanodroma leucorhoa S
Band-rumped Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Passatstormsvale Oceanodroma castro S

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra S
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia S

Suler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Sulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Brown booby.jpg Brunsule Sula leucogaster S
Morus bassanus adu.jpg Havsule Morus bassanus S

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis S
Phalacrocorax pygmeus 1 (Martin Mecnarowski).jpg Dvergskarv Phalacrocorax pygmaeus S

Pelikanfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Pelecanidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Whitepelican edit shadowlift.jpg Hvitpelikan Pelecanus onocrotalus S

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Egretta thula at Las Gallinas Wildlife Ponds.jpg Snøhegre Egretta thula S
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis S
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides S
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus S
Threskiornis aethiopicus -Mida Creek mud flats, Kenya-8.jpg Helligibis Threskiornis aethiopicus FA
Waldrapp Geronticus eremita.jpg Skallet ibis Geronticus eremita X, CR
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-Winged Kite Elanus caeruleus.jpg Svartvingeglente Elanus caeruleus S
Bartgeier Gypaetus barbatus front Richard Bartz.jpg Lammegribb Gypaetus barbatus S, NT
Egyptian vulture.jpg Åtselgribb Neophron percnopterus EN
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Aegypius monachus.jpg Munkegribb Aegypius monachus S, NT
Gyps fulvus 3.jpg Gåsegribb Gyps fulvus
Short Toed Snake Eagle In Flight.jpg Slangeørn Circaetus gallicus S
Aquila pomarina orlik krzykliwyAM.jpg Småskrikørn Clanga pomarina
Greater spotted eagle.jpg Storskrikørn Clanga clanga S, VU
MH Booted.jpg Dvergørn Hieraaetus pennatus S
Steppe Eagle Portrait.jpg Steppeørn Aquila nipalensis S
Eastern Imperial Eagle.jpg Keiserørn Aquila heliaca S, VU
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos
Bonelli's Eagle.jpg Haukørn Aquila fasciata
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Circus macrourus roosting in little rann of kutch.JPG Steppehauk Circus macrourus S, NT
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus
Accipiter brevipes.jpg Balkanhauk Accipiter brevipes S
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus NT
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Long legged buzzard view from below.jpeg Ørnvåk Buteo rufinus S

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda VU
MacQueens Bustard in Greater Rann of Kutch, Gujarat, India.jpg Steppetrappe Chlamydotis macqueenii S, VU
Tetrax tetrax.jpg Dvergtrappe Tetrax tetrax S, NT

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla S
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana
Porphyrio porphyrio.jpg Sultanhøne Porphyrio porphyrio S
Porphyrio alleni Martien Brand.jpg Afrikapurpurhøne Porphyrio alleni S
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo S
Sandhill Crane with Chick.jpg Kanadatrane Grus canadensis S
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Pluvialis dominica1.jpg Kanadalo Pluvialis dominica S
Pluvialis fulvaUSFWS003413A.jpg Sibirlo Pluvialis fulva S
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus
SociablePlover.jpg Steppevipe Vanellus gregarius S, CR
White tailed Lapwing I IMG 9928.jpg Sumpvipe Vanellus leucurus S
Greater Sand Plover.jpg Ørkenlo Charadrius leschenaultii S
Charadrius asiaticus.jpg Rødbrystlo Charadrius asiaticus S
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus S
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Actitis-macularia-004.jpg Flekksnipe Actitis macularius S
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Tringa melanoleuca1.jpg Gulbeinsnipe Tringa flavipes S
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
UplandSandpiperOntarioCropped.jpg Præriesnipe Bartramia longicauda S
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Numenius tenuirostris.jpg Smalnebbspove Numenius tenuirostris S, CR
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Calidris tenuirostris - Laem Phak Bia.jpg Sibirsnipe Calidris tenuirostris S, VU
Calidris canutus jcwf1.jpg Polarsnipe Calidris canutus
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus
Calidris acuminata - Hexham Swamp.jpg Spisshalesnipe Calidris acuminata S
Calidris himantopus.jpg Styltesnipe Calidris himantopus S
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii
Calidris subminuta - Pak Thale.jpg Langtåsnipe Calidris subminuta S
Calidris ruficollis - Marion Bay.jpg Rødstrupesnipe Calidris ruficollis
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Purple Sandpiper 2008-02-24 Northumberland.jpg Fjæreplytt Calidris maritima
Calidris bairdii -Gullbringusysla, Iceland-8.jpg Gulbrystsnipe Calidris bairdii S
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
Least Sandpiper.jpg Pygmésnipe Calidris minutilla S
White-rumped Sandpiper.jpg Bonapartesnipe Calidris fuscicollis S
Grasläufer.jpg Rustsnipe Calidris subruficollis S, NT
Pectoral-Sandpiper.jpg Alaskasnipe Calidris melanotos S
Calidris-pusilla-001.jpg Sandsnipe Calidris pusilla S, NT
Limnodromus griseus.jpg Kortnebbekkasinsnipe Limnodromus griseus S
Limnodromus scolopaceus1.jpg Langnebbekkasinsnipe Limnodromus scolopaceus S
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media X, NT
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
WilsonPhalarope23.jpg Hvithalesvømmesnipe Phalaropus tricolor S
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus
Phalaropus fulicaria1.jpg Polarsvømmesnipe Phalaropus fulicarius S

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Raczak ryc.jpg Ørkenløper Cursorius cursor S
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola S
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni S, NT

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Skua Runde.jpg Storjo Stercorarius skua
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus S
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus

Alkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Alcidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
AlleAlle 2.jpg Alkekonge Alle alle
Uria aalge -Iceland -swimming-8.jpg Lomvi Uria aalge
Uria lomvia1.jpg Polarlomvi Uria lomvia S
Alke.jpg Alke Alca torda
Tystie1.jpg Teist Cepphus grylle
Lundi2.jpg Lunde Fratercula arctica

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Kittiwake.jpg Krykkje Rissa tridactyla S
Pagophila eburnea.jpg Ismåke Pagophila eburnea S, NT
Xema sabini -Iceland -swimming-8 (1).jpg Sabinemåke Xema sabini S
Larus genei.jpg Smalnebbmåke Chroicocephalus genei S
Larus philadelphia1.jpg Kanadahettemåke Chroicocephalus philadelphia S
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus
Ross's Gull (Rhodostethia rosea).jpg Rosenmåke Rhodostethia rosea S
Larus atricilla1.jpg Lattermåke Leucophaeus atricilla S
Franklin's Gull Brisbane98.jpg Franklinmåke Leucophaeus pipixcan S
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Ichthyaetus melanocephalus
Pallas's Gull (Larus ichthyaetus) W IMG 6665.jpg Steppemåke Ichthyaetus ichthyaetus S
Ichthyaetus audouinii.jpg Middelhavsmåke Ichthyaetus audouinii S
Sturmmöwe - Auenlandschaft Hohenrode HA 222 Landkreis Schaumburg.jpg Fiskemåke Larus canus
Delaw.jpg Ringnebbmåke Larus delawarensis S
Larus argentatus ad.jpg Gråmåke Larus argentatus
2004-04-10 Larus michahellis ad.jpg Gulbeingråmåke Larus michahellis
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek).jpg Kaspimåke Larus cachinnans
Larus-glaucoides-002.jpg Grønlandsmåke Larus glaucoides
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus
Larus hyperboreus1.jpg Polarmåke Larus hyperboreus
Svartbak.jpg Svartbak Larus marinus

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Anous stolidus by Gregg Yan 01.jpg Brunnoddy Anous stolidus S
Sterna fuscata.JPG Sotterne Onychoprion fuscatus S
Bridled Tern LEI Nov06.JPG Tøyleterne Onychoprion anaethetus S
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
RoseateTern23.jpg Rosenterne Sterna dougallii S
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Thalasseus sandvicensis
Elegant Tern Bolsa Chica.jpg Langnebbterne Thalasseus elegans S
Lesser-crested Tern bribie oct02.jpg Bengalterne Thalasseus bengalensis S

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Syrrhaptes paradoxus.jpg Steppehøne Syrrhaptes paradoxus S
Pterocles sp.jpg Svartbuksandhøne Pterocles orientalis S

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur
Orientalturtledove.JPG Mongolturteldue Streptopelia orientalis S
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius S
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus
Black-billed-cuckoo2.jpg Svartnebbgjøk Coccyzus erythropthalmus S

Slørugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Tytonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Barn-owl (Racheeo).jpg Tårnugle Tyto alba

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops S
Bubo bubo winter 1.jpg Hubro Bubo bubo
Bubo scandiacus2.jpg Snøugle Bubo scandiacus S
Sperbereule1a.jpg Haukugle Surnia ulula S
Glaucidium passerinum.jpg Spurveugle Glaucidium passerinum
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Strix uralensis.jpg Slagugle Strix uralensis
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus
Aegolius-funereus-001.jpg Perleugle Aegolius funereus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus
Egyptian Nightjar.jpg Ørkennattravn Caprimulgus aegyptius S

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba S
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus
Apuspallidus 9043.JPG Gråseiler Apus pallidus S
ApusPacificus.jpg Gaffelseiler Apus pacificus S
House swift I IMG 3260.jpg Småseiler Apus affinis S

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Merops persicus.jpg Blåkinnbieter Merops persicus
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus NT

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor
Dendrocopos medius (Marek Szczepanek).jpg Mellomspett Dendrocopos medius
Dendrocopos leucotos 2.jpg Hvitryggspett Dendrocopos leucotos
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
Dendrocopos syriacus.jpg Syriaspett Dendrocopos syriacus S
Pohjantikka (Matti Suopajärvi).jpg Tretåspett Picoides tridactylus
BlackWoods.jpg Svartspett Dryocopus martius
Grünspecht Picus viridis.jpg Grønnspett Picus viridis
Grey-headed Woodpecker - Italy S4E5692.jpg Gråspett Picus canus

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Roetelfalke 05083111.jpg Rødfalk Falco naumanni S
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus S, NT
Eleonorenfalke1.jpg Eleonorafalk Falco eleonorae S
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo
Lanner Falcon 800.jpg Slagfalk Falco biarmicus S
Falco cherrug 1 (Bohuš Číčel).jpg Tartarfalk Falco cherrugg S, EN
Falco rusticolus f.jpg Jaktfalk Falco rusticolus S
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus

Parakitter i «den gamle verden»[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittaculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Alexandrine Parakeet (Psittacula eupatria) pair -2pc.jpg Aleksanderparakitt Psittacula eupatria FA
Rose-ringed Parakeets (Male & Female)- During Foreplay at Hodal I Picture 0034.jpg Halsbåndparakitt Psittacula krameri FA

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio
Isabelline Shrike (Lanius isabellinus phoenicuroides).JPG Lanius phoenicuroides S
Isabellineshrike.jpg Rødhalevarsler Lanius isabellinus S
Lanius cristatus - Surin.jpg Brunvarsler Lanius cristatus S
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor S
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator

Vireofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Vireonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Vireo-flavifrons-001.jpg Gulbrystvireo Vireo flavifrons S
Vireo olivaceus -Madison -Wisconsin -USA-8.jpg Rødøyevireo Vireo olivaceus S

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Nucifraga caryocatactes.jpg Nøttekråke Nucifraga caryocatactes
Pyrrhocorax pyrrhocorax -standing-8.jpg Alpekråke Pyrrhocorax pyrrhocorax S
Alpine Chough by Jim Higham.jpg Alpekaie Pyrrhocorax graculus
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Dwlhany.jpg Mongolkaie Corvus dauuricus S
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Timaliidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bereşe.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra S
Fjellkalanderlerke Melanocorypha bimaculata S
Melanocorypha leucoptera2.jpg Hvitvingelerke Melanocorypha leucoptera S
Zwarte leeuwerik.jpg Svartlerke Melanocorypha yeltoniensis S
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla S
Calandrella rufescens -Canary Islands -Spain-8.jpg Flekkdverglerke Calandrella rufescens S
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris S
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica S
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sumpfmeise1.jpg Løvmeis Poecile palustris
Parus atricapillus 2 (Marek Szczepanek).jpg Granmeis Poecile montanus
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Lophophanes cristatus Luc Viatour 4.jpg Toppmeis Lophophanes cristatus
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus
Azure Tit - Parus cyanus.jpg Asurmeis Cyanistes cyanus

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea

Murkrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tichodromidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tichodroma muraria02 cropped.jpg Murkryper Tichodroma muraria

Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris
Boomkruiper1reversed.jpg Kortklotrekryper Certhia brachydactyla

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Regulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Cettiidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cettiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Phylloscopus ibericus.jpg Iberiagransanger Phylloscopus ibericus S
Phylloscopus bonelli.jpg Eikesanger Phylloscopus bonelli
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix
Dusky Warbler.jpg Brunsanger Phylloscopus fuscatus S
Radde's Warbler (Phylloscopus schwarzi).jpg Viersanger Phylloscopus schwarzi S
20070304贵阳-黄腰柳莺.jpg Fuglekongesanger Phylloscopus proregulus S
Phylloscopus inornatus (Yellow-browed Warbler).jpg Gulbrynsanger Phylloscopus inornatus S
Hume's Warbler (Phylloscopus humei) at Delhi W.jpg Blekbrynsanger Phylloscopus humei S
Arcticwarbler248.jpg Lappsanger Phylloscopus borealis S
Phylloscopus nitidus S
Greenish Warbler I IMG 0565.jpg Østsanger Phylloscopus trochiloides
Phylloscopus plumbeitarsus 1889.jpg Sibirøstsanger Phylloscopus plumbeitarsus S
Phylloscopus coronatus.jpg Østkronsanger Phylloscopus coronatus S

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Hippolais caligata1.jpg Tartarsanger Iduna caligata S
Sykes's Warbler (Hippolais rama) W IMG 6807.jpg Ramasanger Iduna rama S
Hippolais pallida Akko Israel 2.jpg Bleksanger Iduna pallida S
Hippolais polyglotta.jpg Spottesanger Hippolais polyglotta
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Seggenrohrsaenger hand.jpg Vannsanger Acrocephalus paludicola VU
Acrocephalus melanopogon ad03 CB.jpg Tamarisksanger Acrocephalus melanopogon S
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Acrocephalus agricola0.jpg Åkersanger Acrocephalus agricola S
Blyth's Reed Warbler I2 IMG 9417.jpg Busksanger Acrocephalus dumetorum S
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rusty-rumped Warbler (Locustella certhiola) I IMG 2750.jpg Starrsanger Locustella certhiola S
Locustella lanceolata.jpg Stripesanger Locustella lanceolata S
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia

Cisticolidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cisticolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zitting Cisticola - Cisticola juncidis.JPG Cistussanger Cisticola juncidis S

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Asian Desert Wrabler.jpg Ørkensanger Sylvia nana S
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
Sylvia nisoria hortensis naumann.jpg Mestersanger Sylvia hortensis S
Eastern Orphean Warbler (Sylvia crassirostris) (8079434316).jpg Sultansanger Sylvia crassirostris S
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans S
Sardinian Warbler.jpg Svarthodesanger Sylvia melanocephala S
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis
Sylvia conspicillata Gran Canaria.jpg Maskesanger Sylvia conspicillata S
Dartford Warbler Provencegrasmücke (Sylvia undata) by J. Dietrich.jpg Vinsanger Sylvia undata S, NT

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Dûvsorik.jpg Hekkskvett Cercotrichas galactotes S
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos S
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Luscinia calliope - Pak Chong 2.jpg Rubinstrupe Calliope calliope S
Tarsiger cyanurus.jpg Blåstjert Tarsiger cyanurus S
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis S
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola
Siberian Stonechat (Saxicola maura)- Male at Bharatpur I IMG 5768.jpg Asiasvartstrupe Saxicola maurus S
Oenanthe leucopyga.jpg Hvitkronesteinskvett Oenanthe leucopyga S
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett

'Oenanthe oenanthe

Oenanthe pleschanka.jpg Svartstrupesteinskvett Oenanthe pleschanka S
Cyprus Pied Wheatear.jpg Kyprossteinskvett Oenanthe cypriaca S
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica S
Oenanthe deserti LipKee.jpg Ørkensteinskvett Oenanthe deserti S
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina S

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Geokichla sibirica.jpg Sibirtrost Geokichla sibirica S
Zoothera dauma - Ang Khang.jpg Gulltrost Zoothera dauma S
Graycheekedthrush36.jpg Gråkinnskogtrost Catharus minimus S
SwainsonThrush23.jpg Brunkinnskogtrost Catharus ustulatus S
Hermit thrush qmnonic.jpg Eremittskogtrost Catharus guttatus S
Tickell's Thrush male.jpg Himalayatrost Turdus unicolor S
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Eyebrowed Thrush.jpg Gråstrupetrost Turdus obscurus S
Pale Thrush - Taiwan S4E8071 (17027483687).jpg Blektrost Turdus pallidus S
Turdusatro.jpg Svartstrupetrost Turdus atrogularis S
Dark Throated Thrush in Temple of Heaven.JPG Taigatrost Turdus ruficollis S
Turdus eunomus -Japan-8.jpg Svartflekktrost Turdus eunomus S
Turdus eunomus 1.jpg Bruntrost Turdus naumanni S
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus
Turdus-migratorius-002.jpg Vandretrost Turdus migratorius S

Mimidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Mimidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dumetella carolinensis -Brendan T. Byrne State Forest, New Jersey, USA-8.jpg Kattespottefugl Dumetella carolinensis S

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Sturnus roseus S
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Prunella collaris.jpg Alpejernspurv Prunella collaris
Black-throated Accentor - Kazakistan S4E3967 (17037004490).jpg Svartstrupejernspurv Prunella atrogularis S
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola S
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba
Richard's Pipit I -Haryana IMG 9961.jpg Tartarpiplerke Anthus richardi S
Blyth s Pipit Anthus godlewskii.jpg Mongolpiplerke Anthus godlewskii S
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Olive backed Pipit.jpg Sibirpiplerke Anthus hodgsoni S
Pechora Pipit spring Attu-island Alaska.jpg Tundrapiplerke Anthus gustavi S
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta
Anthus petrosus0.jpg Skjærpiplerke Anthus petrosus
Anthus-rubescens-001.jpg Myrpiplerke Anthus rubescens S

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus

Calcariidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Calcariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Laplandbunting67.jpg Lappspurv Calcarius lapponicus
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis

Parulaer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Parulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Northernparalua20.jpg Stryparula Setophaga americana S
BlackthroatedGreenWarbler08.jpg Grønnparula Setophaga virens S

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zonotrichia albicollis CT1.jpg Hvitstrupespurv Zonotrichia albicollis S
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella
Emberiza leucocephalos NAUMANN.jpg Hvithodespurv Emberiza leucocephalos S
Cirl bunting cropped.jpg Hekkspurv Emberiza cirlus
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia
GreyNeckedBunting PrasadBR.jpg Rødbrystspurv Emberiza buchanani S
090508-cinereous-bunting-at-Petrified-Forest.jpg Tyrkerspurv Emberiza cineracea S
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana
Emberiza caesia.jpg Rustspurv Emberiza caesia S
Little Bunting.jpg Dvergspurv Emberiza pusilla S
Emberiza rustica.png Vierspurv Emberiza rustica S
EmberizaAureolaF.jpg Sibirspurv Emberiza aureola S, EN
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala S
Emberiza bruniceps -Tanbaly, Kazakhstan-8.jpg Brunhodespurv Emberiza bruniceps S
Aoji male.JPG Gråhodespurv Emberiza spodocephala S
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra

Kardinaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cardinalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pheucticus ludovicianus CT3.jpg Rosenbrysttykknebb Pheucticus ludovicianus S

Trupialer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Icteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Molothrus ater 2.jpg Brunhodetrupial Molothrus ater S

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Bucanetes githagineus -Salinas de Janubio, Lanzarote, Spain-8.jpg Trompeterfink Bucanetes githagineus S
Pine Grosbeak (Pinicola enucleator) (13667564073).jpg Konglebit Pinicola enucleator S
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Loxia pytyopsittacus071021.jpg Furukorsnebb Loxia pytyopsittacus S
Fi Kreuzschnabel m.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Whitewingedcrossbillmale09.jpg Båndkorsnebb Loxia leucoptera S
Gråsisik.JPG Gråsisik Acanthis flammea
Carduelis cabaret.jpg Brunsisik Acanthis cabaret
Carduelis hornemanni CT3.jpg Polarsisik Acanthis hornemanni
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis flavirostris 2.jpg Bergirisk Carduelis flavirostris
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Carduelis citrinella.jpg Sitronirisk Serinus citrinella
Girlitz.jpg Gulirisk Serinus serinus
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus
Petronia petronia -Ariege, Midi-Pyrenee, France-8-4c.jpg Steinspurv Petronia petronia S
Snowfinch.jpg Fjellspurv Montifringilla nivalis

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]