Liste over Senatets presidenter (Frankrike)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Senatets president er ordstyrer i overhuset i Frankrikes parlament.

Det andre franske keiserdømme (1852-1870)[rediger | rediger kilde]

Jérôme Bonaparte, det franske senatets første president
Bilde Navn Embetstid Partitilhørighet
Jerome bonaparte.jpg Jérôme Bonaparte 28. januar 1852–30. november 1852 Bonapartist
Troplong par Petit.jpg Raymond-Theodore Troplong 30. desember 1852–1. mars 1869 Bonapartist
DEVIENNE Adrien portrait familial.jpg Adrien Marie Devienne 3. mars 1869–20. juli 1869 Bonapartist
Eugène Rouher Pierson BNF Gallica.jpg Eugène Rouher 20. juli 1869–4. september 1870 Bonapartist

Den tredje franske republikk (1870-1940)[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Embetstid Partitilhørighet
Gaston d'Audiffret-Pasquier.jpg Gaston Audiffret-Pasquier 13. mars 1876–15. januar 1879 Konservativ
Martel, Louis.jpg Louis Martel 15. januar 1879–25. mai 1880 Konservativ
Léon Say (photo).jpg Léon Say 25. mai 1880–2. februar 1882 Republikaner
Philippe Le Royer.jpg Philippe Le Royer 2. februar 1882–24. februar 1893 Republikaner
Julesferry.jpg Jules Ferry 24. februar 1893–17. mars 1893 Alliance républicaine démocratique
Challemel.jpg Paul-Armand Challemel-Lacour 27. mars 1893–16. januar 1896 Républicains opportunistes
Émile Loubet by Paul Nadar c1900.jpg Émile Loubet 16. januar 1896–18. februar 1899 Alliance républicaine démocratique
Armand Fallières Paris.jpg Armand Fallières 3. mars 1899–17. januar 1906 Alliance républicaine démocratique
Antonin Dubost.jpg Antonin Dubost 16. februar 1906–14. januar 1920 Alliance républicaine démocratique
Bourgeoi.jpg Léon Bourgeois 14. januar 1920–22. februar 1923 Parti radical
Gaston Doumergue.jpg Gaston Doumergue 22. februar 1923–13. juni 1924 Parti radical
Justin de Selves.jpg Justin de Selves 19. juni 1924–9. januar 1927 Parti radical
Paul Doumer.jpg Paul Doumer 14. januar 1927–13. mai 1931 Parti radical
Albert Lebrun 1932 (2).jpg Albert Lebrun 11. juni 1931–10. mai 1932 Alliance républicaine démocratique
Jeanneney.jpg Jules Jeanneney 3. juni 1932–9. juli 1940 Parti radical

Den fjerde franske republikk (1946-1958)[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Embetstid Partitilhørighet
Auguste Champetier de Ribes.jpg Auguste Champetier de Ribes 27. desember 1946–6. mars 1947 Mouvement républicain populaire
Gaston Monnerville en 1947.JPG Gaston Monnerville 18. mars 1947–4. oktober 1958 Parti radical

Den femte franske republikk (1958–)[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Embetstid Partitilhørighet
Gaston Monnerville en 1947.JPG Gaston Monnerville 4. oktober 1958–2. oktober 1968 Parti radical
Alain Poher en 1968.JPG Alain Poher 2. oktober 1968–2. oktober 1992 Centre démocrate (til 1976)
Centre des démocrates sociaux
(fra 1976)
(innenfor Union pour la Démocratie Française fra 1978)
René Monory.jpg René Monory 2. oktober 1992–1. oktober 1998 Centre des démocrates sociaux
(til 1995)
Force démocrate
(fra 1995)
(innenfor Union pour la Démocratie Française)
Christian Poncelet par Claude Truong-Ngoc octobre 2013.jpg Christian Poncelet 1. oktober 1998–1. oktober 2008 Rassemblement pour la République (til 2002)
Union pour un mouvement populaire
(fra 2002)
Gérard Larcher.jpg Gérard Larcher 1. oktober 2008–1. October 2011 Union pour un mouvement populaire
Jean-Pierre Bel (2012).JPG Jean-Pierre Bel 1. oktober 2011–1. oktober 2014 Parti socialiste
Gérard Larcher.jpg Gérard Larcher 1. oktober 2014– Union pour un mouvement populaire
(til 2015)
Les Républicains
(fra 2015)

Kilder[rediger | rediger kilde]