Liste over Saarlands regjeringssjefer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Under følger en oversikt over Saarlands regjeringssjefer siden 1945:

      Uavhengig       Christliche Volkspartei des Saarlandes (CVP)       Christlich Demokratische Union Deutschlands (CDU)       Demokratische Partei Saar (FDP / DPS)       Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SDP)

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Regjering Merknad
Regierungspräsident
(Regjeringspresident)
No image.png Hans Neureuter
(1901-1953)
4. mai 1945 – 8. oktober 1946 Uavhengig Regierungspräsidium Neureuter ble 4. mai 1945 utnevnt som regjeringspresident av den amerikanske kommandanten i Saarbrücken, oberst Louis G. Kelly.
Neureuter ble 8. oktober 1946 ble avskjediget av den franske militærguvernøren Gilbert Grandval.
Vorsitzender der Verwaltungskommission des Saarlandes
Président de la Commission d'Administration du Territoire de la Sarre
(Formann for Saarlands forvaltningskommisjon)
No image.png Erwin Müller
(1906-1968)
8. oktober 1946 – 20. desember 1947 CVP Verwaltungskommission
Ministerpräsident
Ministerpräsidentin (10. august 2011 – 1. mars 2018)
(Ministerpresident)
Stemming Saarstatuut Minister President Hoffmann, Bestanddeelnr 907-3171.jpg Johannes Hoffmann
(1890-1967)
20. desember 1947 – 29. oktober 1955 CVP Hoffmann I
Hoffmann II
Hoffmann III
Hoffmann IV
Wappen Saarland 1948.svg Heinrich Welsch
(1888-1976)
29. oktober 1955 – 10. januar 1956 Uavhengig Welsch
Ney, Hubert cropped, Bestanddeelnr 907-3847.jpg Hubert Ney
(1892-1984)
10. januar 1956 – 4. juni 1957 CDU Ney
Wappen des Saarlands.svg Egon Reinert
(1908-1959)
4. juni 1957 – 23. april 1959 † CDU Reinert I
Reinert II
KAS-Röder, Franz Josef-Bild-902-2.jpg Franz Josef Röder
(1909-1979)
23. april 1959 – 30. april 1959 CDU Reinert II Fungerende ministerpresident
(Röder signerte offisielle dokumenter som «Der Ministerpräsident — In Vertretung»)
30. april 1959 – 26. juni 1979 † Röder I
Röder II
Röder III
Röder IV
Röder V
Röder VI
Bundesarchiv B 145 Bild-F052013-0020, Kiel, FDP-Bundesparteitag, Klumpp.jpg Werner Klumpp
(1928-)
26. juni 1979 – 5. juli 1979 FDP / PDS Röder VI Fungerende ministerpresident
(Klumpp signerte offisielle dokumenter som «Der Ministerpräsident — Mit der Wahrnehmung der Geschäfte des Ministerpräsidenten beauftragt»)
KAS-Blieskastel-Bild-3077-1.jpg Werner Zeyer
(1929-2000)
5. juli 1979 – 9. april 1985 CDU Zeyer I
Zeyer II
Zeyer III
Bundesarchiv B 145 Bild-F079276-0010, Münster, SPD-Parteitag, Lafontaine.jpg Oskar Lafontaine
(1943-)
9. april 1985 – 10. november 1998 SPD Lafontaine I
Lafontaine II
Lafontaine III
2018-06-29 Reinhard Klimmt ZDF Fernsehrat 0090.jpg Reinhard Klimmt
(1942-)
10. november 1998 – 29. september 1999 SPD Klimmt
KAS-Müller, Peter-Bild-14997-1.jpg Peter Müller
(1955-)
29. september 1999 – 10. august 2011 CDU Müller I
Müller II
Müller III
KAS-Kramp-Karrenbauer, Annegret-Bild-38887-2.jpg Annegret Kramp-Karrenbauer
(1962-)
10. august 2011 – 1. mars 2018 CDU Kramp-Karrenbauer I
Kramp-Karrenbauer II
Kramp-Karrenbauer III
Tobias Hans-6779.jpg Tobias Hans
(1978-)
1. mars 2018 – CDU Hans

Kilder[rediger | rediger kilde]