Liste over presidentene i Riksdagen i Tyskland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Riksdagspresidenten var leder for parlamentet under Det tyske keiserrike (1871-1918), Weimarrepublikken (1920-1933) og Nazi-Tyskland (1933-1945).

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Merknad
Riksdagspresidenter
Eduard von Simson by Fritz Paulsen.jpg Eduard von Simson
(1810–1899)
Mars 1871 – februar 1874 Uavhengig
Max von forckenberg.jpg Maximilian Franz August von Forckenbeck
(1821–1892)
Februar 1874 - mai 1879 Uavhengig
Otto Theodor von Seydewitz.jpg Otto Theodor von Seydewitz
(1818–1898)
Mai 1879 – august 1879 Uavhengig
No image.png Adolf Graf von Arnim-Boitzenburg
(1832–1887)
Februar 1880 – februar 1881 Uavhengig
Gustav von Gossler.jpg Gustav Konrad Heinrich von Gossler
(1838–1902)
Februar 1881 - november 1881 Uavhengig
No image.png Albert Erdmann Karl Gerhard von Levetzow
(1827–1903)
November 1881 - november 1884 Uavhengig
Wilhelm von Wedell-Piesdorf c1910.jpg Wilhelm von Wedell-Piesdorf
(1837–1915)
November 1884 - november 1888 Uavhengig
No image.png Albert Erdmann Karl Gerhard von Levetzow
(1827–1903)
November 1888 - mars 1895 Uavhengig
Rudolf von Buol-Berenberg.jpg Rudolf Freiherr von Buol-Berenberg
(1842–1902)
Mars 1895 - desember 1898 Uavhengig
Franz-Graf-Ballestrem.jpg Franz von Ballestrem
(1834–1910)
Desember 1898 – 20. februar 1907 Uavhengig
No image.png Udo Graf zu Stolberg-Wernigerode
(1840–1910)
20. februar 1907 – 19. februar 1910 Uavhengig
Hans von Schwerin-Löwitz.jpg Hans Graf von Schwerin-Löwitz
(1847–1918)
1. mars 1910 - februar 1912 Uavhengig
No image.png Johannes Kaempf
(1842–1918)
Februar 1912 – 25. mai 1918 Uavhengig
Bundesarchiv Bild 183-R18733, Constantin Fehrenbach.jpg Constantin Fehrenbach
(1852–1926)
Juni 1918 - november 1918 Zentrum
Presidenter i nasjonalforsamlingen i Weimar
Bundesarchiv Bild 183-R04545, Dr. Eduard David.jpg Eduard David
(1863–1930)
7. februar 1919 – 13. februar 1919 SPD SPD
Haussmann Conrad 1907.JPG Conrad Haussmann
(1857–1922)
13. februar 1919 – 14. februar 1919 DDP Fungerende president
(Nasjonalforsamlingens visepresident)
Bundesarchiv Bild 183-R18733, Constantin Fehrenbach.jpg Constantin Fehrenbach
(1852–1926)
14. februar 1919 – 21. juni 1920 Zentrum
Riksdagspresidenter
Bundesarchiv Bild 102-01053A, Paul Löbe.jpg Paul Löbe
(1875–1967)
25. juni 1920 – 27. mai 1924 SPD
Max Wallraf 1925.png Max Wallraf
(1859–1941)
28. mai 1924 – 7. januar 1925 DDP
Bundesarchiv Bild 102-01053A, Paul Löbe.jpg Paul Löbe
(1875–1967)
7. januar 1925 – 30. august 1932 SPD
Bundesarchiv Bild 102-13805, Hermann Göring.jpg Hermann Göring
(1893–1946)
30. august 1932 – 23. april 1945 NSDAP

Kilder[rediger | rediger kilde]