Liste over Riksdagens presidenter (Tyskland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Riksdagspresidenten var ordstyrer i nasjonalforsamlingen til Det tyske keiserrike (1871-1918), Weimarrepublikken (1920-1933) og Nazi-Tyskland (1933-1945).

Riksdagspresidenter[rediger | rediger kilde]

Nr. Bilde Navn
(født-død)
Funksjonstid Partitilhørighet
Tiltrådte Fratrådte
Riksdagspresidenter
1 Eduard von Simson by Fritz Paulsen.jpg Eduard von Simson
(1810–1899)
Mars 1871 Februar 1874 Uavhengig
2 Max von forckenberg.jpg Maximilian Franz August von Forckenbeck
(1821–1892)
Februar 1874 Mai 1879 Uavhengig
3 Otto Theodor von Seydewitz.jpg Otto Theodor von Seydewitz
(1818–1898)
Mai 1879 August 1879 Uavhengig
4 No image.png Adolf Graf von Arnim-Boitzenburg
(1832–1887)
Februar 1880 Februar 1881 Uavhengig
5 Gustav von Gossler.jpg Gustav Konrad Heinrich von Gossler
(1838–1902)
Februar 1881 November 1881 Uavhengig
6 No image.png Albert Erdmann Karl Gerhard von Levetzow
(1827–1903)
November 1881 November 1884 Uavhengig
7 Wilhelm von Wedell-Piesdorf c1910.jpg Wilhelm von Wedell-Piesdorf
(1837–1915)
November 1884 November 1888 Uavhengig
(6) No image.png Albert Erdmann Karl Gerhard von Levetzow
(1827–1903)
November 1888 Mars 1895 Uavhengig
8 Rudolf von Buol-Berenberg.jpg Rudolf Freiherr von Buol-Berenberg
(1842–1902)
Mars 1895 Desember 1898 Uavhengig
9 Franz-Graf-Ballestrem.jpg Franz von Ballestrem
(1834–1910)
Desember 1898 20. februar 1907 Uavhengig
10 No image.png Udo Graf zu Stolberg-Wernigerode
(1840–1910)
20. februar 1907 19. februar 1910 Uavhengig
11 Hans von Schwerin-Löwitz.jpg Hans Graf von Schwerin-Löwitz
(1847–1918)
1. mars 1910 Februar 1912 Uavhengig
12 No image.png Johannes Kaempf
(1842–1918)
Februar 1912 25. mai 1918 Uavhengig
13 Bundesarchiv Bild 183-R18733, Konstantin Fehrenbach.jpg Constantin Fehrenbach
(1852–1926)
Juni 1918 November 1918 Deutsche Zentrumspartei
Presidenter i nasjonalforsamlingen i Weimar
1 Bundesarchiv Bild 183-R04545, Dr. Eduard David.jpg Eduard David
(1863–1930)
7. februar 1919 13. februar 1919 Sozialdemokratische Partei Deutschlands
Haussmann Conrad 1907.JPG Conrad Haussmann
(1857–1922)
(fungerende)
13. februar 1919 14. februar 1919 Deutsche Demokratische Partei
2 Bundesarchiv Bild 183-R18733, Konstantin Fehrenbach.jpg Constantin Fehrenbach
(1852–1926)
14. februar 1919 21. juni 1920 Deutsche Zentrumspartei
Riksdagspresidenter
14 Bundesarchiv Bild 102-01053A, Paul Löbe.jpg Paul Löbe
(1875–1967)
25. juni 1920 27. mai 1924 Sozialdemokratische Partei Deutschlands
15 Max Wallraf 1925.png Max Wallraf
(1859–1941)
28. mai 1924 7. januar 1925 Deutsche Demokratische Partei
(14) Bundesarchiv Bild 102-01053A, Paul Löbe.jpg Paul Löbe
(1875–1967)
7. januar 1925 30. august 1932 Sozialdemokratische Partei Deutschlands
16 Bundesarchiv Bild 102-13805, Hermann Göring.jpg Hermann Göring
(1893–1946)
30. august 1932 23. april 1945 Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei

Kilder[rediger | rediger kilde]