Liste over Pokémon-episoder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


Dette er en liste over episoder fra Pokémon-animeserien som har blitt dubbet til norsk og vist på TV i Norge. Pokémon-animeserien inneholder over 1000 episoder og er enda pågående.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 av Pokémon-animeserien ble opprinnelig sendt i 82 episoder i Japan, men ble i de fleste deler av verden sendt i 79 episoder. Den japanske episode 18 (engelsk tittel: Beauty and the Beach), ble ansett som kontroversiell på grunn av at James hadde oppblåsbare bryster, og ble derfor ekskludert fra serien. Japanske episode 35 (engelsk tittel: The Legend of Dratini) ble fjernet og ansett som kontroversiell på grunn av bruk av skytevåpen, mens japanske episode 38 (engelsk tittel: Cyber Soldier Porygon) ble fjernet på grunn av at en scene med røde og blå stroboskopiske lys forårsaket anfall på en god del japanske seere. Episoden er i ettertid også blitt fjernet fra serien i Japan.

I Norge ble sesong 1 delt opp slik at episode 1-52 ble utgitt på VHS som Serie I, mens episode 53-76 ble utgitt som Serie II. Episode 77-80 ble utgitt som den første VHS-en i sesong 2.

JP# NO# Norsk tittel VHS
0101«Pokémon, jeg velger deg!»Pokémon 1 - Nødsituasjonen
VHS-cover: Historien om Pokémon begynner med vår unge helt Ash. Den unge Ash er helt vill etter Pokémon som er skapninger av varierende størrelse og krefter. Han begynner derfor sin reise, som skal føre ham til hans skjebne: nemlig å bli den største Pokémon treneren noensinne!
0202«Pokémon-alarm!»Pokémon 1 - Nødsituasjonen
VHS-cover: Ash kommer til byen Viridian med sin hardt sårede Pokémon Pikachu. Han har kun ett mål for øye, nemlig å få rask hjelp fra sykehuset. Under behandlingen blir sykehuset angrepet av Jessie og James som er medlemmer av "TEAM ROCKET". Med hjelp fra Pikachus venner begynner kampen mot "TEAM ROCKET".
0303«Ash fanger en Pokémon»Pokémon 2 - Samuraiens utfordring
VHS-cover: I Viridians skog fanger Ash, Pikachu og Misty den lille skog-Pokémon, Caterpie, som er full av energi og meget leken. Imens leter "TEAM ROCKET" etter sjeldne Pokémon og ikke minst hevn etter det siste oppgjøret. "TEAM ROCKET" finner våre venner, og under kamp forvandles den lille Caterpie til en Metapod, og er nå kommet et skritt nærmere oppfyllelsen av sin drøm om å bli en Butterfree.
0404«En samurai utfordrer til kamp»Pokémon 2 - Samuraiens utfordring
VHS-cover: Under vandringen i Viridian-skogen møter våre helter en ung mystisk samurai, som utfordrer alle til kamp. I kampens hete forsvinner Metapod, men kommer senere til rette igang med å bli en Beedrill. Ash prøver forgjeves å redde sin Metapod, men "TEAM ROCKET" dukker opp og ødelegger hans planer.
0505«Oppgjør i Pewter by»Pokémon 3 - Kampen i Pewter City
VHS-cover: Våre helter nærmer seg inngangen til Pewter City, hvor de møter den gamle steinselgeren Flint. Flint forteller om byen Pokémon, der Pokémon-ligaens mesterskap nå er igang. Men Ash kan ikke delta uten merket som kun kan fås ved å beseire Pokémon-instruktøren. Ash utfordrer instruktøren Brock, men oppgaven er for stor og Ash lider sitt første store nederlag.
0606«Clefairy og månesteinen»Pokémon 3 - Kampen i Pewter City
VHS-cover: Ash og Misty får hjelp fra Brock til å finne snarveien til Cerulean City gjennom Mount Moons huler. Her blir en ung forsker angrepet av et stort antall Zubat'er, men ved hjelp fra Pikachus elektriske støt redder de forskeren Seymour. Som takk for hjelpen fører Seymour dem gjennom hulene.
0707«Vannliljene i Cerulean by»Pokémon 4 - Veien til Pokémon-ligaen
VHS-cover: I sin jakt etter merker begir Ash seg nå mot Cerulean City for å utfordre byens instruktør. Når de ankommer, ser de at treningssenteret ligner et akvarium. Ash og Pikachu trer inn i treningssenteret og blir begeistret over en oppvisning i synkron-svømming... Var det virkelig Cerulean City's Treningssenter?
0808«Veien til Pokémon-ligaen»Pokémon 4 - Veien til Pokémon-ligaen
VHS-cover: Da Ash mottar sitt andre merke, begir han seg triumferende mot Vermillion City. Ash er full av selvtillit etter sine første ti seire på rad og drar direkte til treningssenteret for å finne sin nye motstander. Ash ser et skilt utenfor senteret med teksten "98 seire på rad". Går kampen i Ashs favør? Ash lærer i hvert fall noe viktig om det båndet som knytter trener og Pokémon sammen.
0909«Skolen med de harde slag»Pokémon 5 - Livets harde skole
VHS-cover: Våre tre helter har gått seg bort i en mørk skog som er innhyllet i tett tåke. De holder på å gi opp, og bestemmer seg for å ta en pause. Ash går lenger og lenger inn i skogen på jakt etter ved, og kommer over en gutt som blir mobbet av fem klassekamerater. Ash lytter til guttene, og finner ut at de går på et Pokémon Zem - et forberedende kurs for Pokémontrenere. Når man har fullført et slikt kurs blir man automatisk kvalifisert til å delta i Pokémon-ligaen, uten å demonstrere sine ferdigheter på forhånd.
1010«Bulbasaur og den bortgjemte landsbyen»Pokémon 5 - Livets harde skole
VHS-cover: Våre venner finner fortsatt ikke veien ut av skogen. De vandrer rundt på måfå og underveis faller de ned fra en hengebro, detter ned i fallgruver og blir fanget i flere feller. Til slutt kommer de frem til en landsby som ikke er tegnet inn på kartet. Den er bebodd av Pokémon som er blitt såret i kamp eller forlatt av sine eiere. I landsbyen bor også en hyggelig liten jente, Melanie, som tar seg av Pokémon. Våre venner blir rørt av Melanies omsorg, og bestemmer seg for å hjelpe henne å pleie Pokémon. Det de ikke vet er at Team Rocket samtidig nærmer seg landsbyen.
1111«Charmander - den herreløse Pokémon»Pokémon 6 - Squirtle-laget slår til
VHS-cover: Våre venner sliter seg frem mot Vermillion City - og underveis møter de en ensom og sliten Charmander ved et fjellpass. Den står på en klippe, og det ser ut som den venter på noen. Ash prøver å fange den, men lykkes ikke. Han gir opp, og sammen med sine venner drar de videre til et Pokémon-senter. Der møter de Damian, gutten som har etterlatt Charmanderen i fjellene. Det blir et voldsomt uvær, men våre venner begir seg likevel ut midt på natten for å redde den forlatte Pokémon. De kommer i siste liten, for Charmander har akkurat blitt angrepet av en flokk ondskapsfulle Spearower. Når de alle kommer tilbake til Pokémon-senteret sørger de straks for å få hjelp til Charmanderen, men neste morgen er den sporløst forsvunnet.
1212«Her kommer Squirtle-kompaniet»Pokémon 6 - Squirtle-laget slår til
VHS-cover: En gruppe Squirtler står i veien for våre venners målrettede ferd. De har også alliert seg med Team Rocket og fanget Ash og hans venner. Men da Squirtlene stenger den alvorlig sårede Pikachu inne i et bur, ber Ash om lov til å dra inn til byen for å hente super-medisin. Da Ash som lovet vender tilbake, blir det kamp mellom Team Rocket og våre venner.
1313«Mysteriet i fyrtårnet»Pokémon 7 - En kamp med støt i
VHS-cover: Våre venner kommer endelig ut av skogen og når frem til en strand. I det fjerne får de øye på et fyrtårn på en klippe. Fyret tilhører Bill, en Pokémonforsker som drømmer om å møte en helt unik Pokémon som intet menneske har sett. Kort tid etter får de øye på en enorm silhuett som stiger frem i tåken, men denne oppdagelsen kan fort bli ødelagt av Team Rocket. De er som alltid i ferd med å legge planer for å fange Pikachu. Men finnes denne sagnomsuste Pokémon i det hele tatt ?
1414«Elektrosjokkmøte»Pokémon 7 - En kamp med støt i
VHS-cover: Våre venner kommer til slutt frem til Vermillion City, og drar rett til Pokémonsenteret for å fylle sine tomme mager. Da de kommer frem ser de til sin forskrekkelse at flere Pokémon er til behandling. Pikachu og Ash blir opprørte da de får høre at alle disse Pokémon er blitt skadd i møte med lederen av Vermillion City sine styrker, løytnant Surge. Men Ash er også opptatt av å vinne et trofé, og han utfordrer derfor løytnant Surge. Pikachu har ikke lyst til å sloss, og det blir ikke bedre da han får høre at motstanderen er Raichu - en Pokémon med formidabel elektrisk kraft.
1515«Kampen om bord på St. Anne»Pokémon 8 - Pokémon forliset
VHS-cover: Ash og hans venner ankommer en havneby hvor det store skipet Saint Anne ligger til kai. De møter et mystisk par som gir dem gratis billetter til en fest for Pokémontrenere om bord på skipet. Glade og forventningsfulle går de ombord, og gleder seg til å få mat og treffe mange spennende Pokémontrenere. Når de har kommet langt til havs møter de en mann som foreslår en Pokémon-byttehandel med Ash.
1616«Pokémon-vraket»Pokémon 8 - Pokémon forliset
VHS-cover: I dette avsnittet blir våre venner fanget i en felle som Team Rocket har lagt for Pokémontrenerne. Heldigvis lykkes det for Pokémontrenerne å samle alle sine Pokémonevner og slå Team Rocket og deres medsammensvorne tilbake. Midt i forvirringen bryter det ut et forferdelig uvær, og alle må gå i livbåtene før skipet synker.
1717«Kjempe-Pokémon-øya»Pokémon 9 - Kjempe-Pokémon-øya
VHS-cover: Våre venner og Team Rocket må kjempe for å overleve etter forliset, og blir kastet inn i en kamp på liv og død da de blir angrepet av de farlige Gyarados. En Gyarados blir til flere, og Ash og hans venner og fiender blir sugd opp i luften av en tornado. Etter en vill luftetur blir de kastet i bakken på en øy. Ash mister Pikachu og Pokéballene som inneholder Charmander, Squirtle og Bulbasaur. Jessie og James fra Team Rocket har landet på et øde sted på øya, men de har også mistet deres Pokémon. Nå må Pokémon og eierne deres lete etter hverandre på denne merkelige øya som er bebodd av kjempe-Pokémon. Mon tro hvor denne øya egentlig ligger?
18-«-»-
Aldri dubbet på norsk.
1918«Tentacool og Tentacruel»Pokémon 9 - Kjempe-Pokémon øya
VHS-cover: Våre venner har kommet til havnebyen Porta Vista, hvor det går en ferge til fastlandet. Her møter de Nastina som holder på med et stort byggeprosjekt. Hun vil bygge et stort luksushotell, og gjøre et stort korallrev om til en innbringende turistattraksjon. Men når en enorm flokk Tentacool prøver å forhindre oppføringen av hotellet, utlover Nastina en dusør til dem som utrydder alle Tentacool. Det samler seg straks mange mennesker, og Team Rocket holder seg selvfølgelig ikke unna. De prøver å utrydde alle Tentacool ved å helle en hemmelig væske ut i havet. Ash, Misty, Brock og deres Pokémon må hjelpe til mot den truende overmakt, og blir trukket inn i en kamp som ikke kan vinnes med vanlige midler.
2019«Spøkelset fra Maiden's Peak»Pokémon 10 - Spøkelset på fjelltoppen
VHS-cover: Våre venner har forlatt Porta Vista for å lete etter Saffron City, og de kommer til slutt til en liten havneby hvor man er i full gang med en usedvanlig sommerfest. Ash og hans venner trenger virkelig å hvile ut etter den slitsomme reisen, og bestemmer seg for å delta på festen. Team Rockets interesse i festen er derimot utelukkende økonomisk. Brock og James blir begge forhekset av et bilde. Jenta på bildet levde for 2000 år siden, og ventet så lenge på at kjæresten skulle komme hjem fra krigen at hun til slutt ble forvandlet til stein. Hvert år på samme tid stjeler jentas spøkelse en ung manns sjel, og i år er det James og Brock sin tur. Men hva er spøkelset egentlig ute etter? Og hvem er spøkelset i virkeligheten?
2120«Ha det, Butterfree»Pokémon 10 - Spøkelset på fjelltoppen
VHS-cover: Under sin videre ferd mot Saffron City kommer våre venner til en sti som fortsetter langs en nesten loddrett klippe. Da de får øye på en sverm Butterfree som flyr ut over havet, forklarer Brock, som den Pokémon-oppdretter han er, at det er Butterfrees eggleggingstid. Ash slipper sin Butterfree løs og sender den mot svermen. Hans Butterfree danser for å tiltrekke seg oppmerksomheten til en lyserød Butterfree, men blir avvist. I samme øyeblikk ankommer Team Rocket for å fange Butterfree. Kan Ashs Butterfree redde sine artsfrender og vinne den lyserøde Butterfrees hjerte? Og hvis det lykkes, vil han så forlate Ash, hans elskede Pokémon-trener, og dra med sin elskede for å følge Butterfrees skjebne?
2221«Abra og det telepatiske oppgjøret»Pokémon 11 - Abra og det telepatiske oppgjør
VHS-cover: Våre venner ankommer endelig Saffron City. Her ledes Pokémon-styrkesenteret av den unge jenta Sabrina. Hvis Ash kan beseire henne kan han få et Gullemblem. Ash og Pikachu samler alt de har av mot og utfordrer henne. Hun tar gladelig imot utfordringen, men kun på en merkelig betingelse; hvis Ash taper skal han være hennes venn og leke med henne. Den offisielle Pokékamp starter, men Pikachu har ikke en sjanse mot Abra, Sabrinas Pokémon. Og som om ikke det var ille nok, utvikler Abra seg under kampen til den ennå sterkere Kadabra.
2322«Fryktens tårn»Pokémon 11 - Abra og det telepatiske oppgjør
VHS-cover: Ash innser at han er nødt til å kjempe for å få tak i en spøkelses-Pokémon. Han drar ut for å finne en spøkelses-Pokémon, og reiser til et tårn i Lavender Town hvor det sies at de holder til. Jessie, James og Meowth fra Team Rocket er allerede i tårnet, men mens de ligger på lur for våre venner, blir de selv angrepet av Gastly, Haunter og Gengar. Kan Ash fange en spøkelses-Pokémon, og hvis det lykkes, vil det være nok til å beseire Saffron Citys styrkesenterleder med de telepatiske evnene?
2423«Haunter møter Kadabra»Pokémon 12 - Haunter mot Kadabra
VHS-cover: Uten at Ash vet det har en spøkelses-Pokémon bestemt seg for å følge med ham og hans venner på deres ferd og, heldigvis, hjelpe Ash med å beseire Sabrina, Saffron Citys styrkesenterleder. Ash vender tilbake til Saffron City med et eneste mål; han vil vinne et Gullemblem. Litt senere står Ash og den unge jenta igjen ansikt til ansikt, og det viser seg at Ashs spøkelses-Pokémon er sporløst forsvunnet. Han vil gjøre hva som helst for å vinne over Sabrina og redde sine venner. Når det ser som svartest ut for ham, dukker spøkelses-Pokémon opp igjen med en enestående kampteknikk. Men er det nok til å redde Ashs venner? Og kan det befri den unge jenta fra hennes dystre og ensomme verden?
2524«Primeape går berserk»Pokémon 12 - Haunter mot Kadabra
VHS-cover: På vei mot Celadon City møter våre venner Mankey, en vill Pokémon som kan gå helt amok hvis den blir strøket mot hårene. Dette vet ikke våre venner, og de kommer ved et uhell til å hisse opp Mankey. Og som om ikke det var nok så ankommer Team Rocket, og Mankey utvikler seg til en fryktelig Primeape og går til krig mot alle den møter. Vil det lykkes for Ash å øke sin store Pokémon-samling med en Mankey/Primeape uten å måtte møte Primeapens ubarmhjertelige vrede i kamp?
2625«Pokémon-stinkbombe!»Pokémon 13 - En Pokémonsk duft
VHS-cover: Våre venner ankommer Celadon City, en nydelig by med stormagasiner, leilighetskomplekser og fine butikker. Brock og Misty blir hypnotisert av å lytte til en vakker, ung jente som selger parfyme. Ash blir irritert over den høye prisen, og blir kastet ut av forretningen. Han går alene til Pokémon-styrkesenteret, men slipper ikke inn. Parfymen som Ash kritiserte i stormagasinet blir nemlig laget i styrkesenteret. Brock og Misty slipper inn, og blir gode venner med de som holder til der. Ash må anstrenge seg til det ytterste bare for å få foten innenfor styrkesenteret, og selv da er det ikke lett å bli kjent verdig til en kamp mot den lokale mester.
2726«Hypnos hypnose»Pokémon 13 - En Pokémonsk duft
VHS-cover: Våre helter kommer til en by hvor mange barn har forsvunnet den siste tiden. Sammen med Jenny prøver de å finne barna. De begynner etterforskningen i Pokémon-senteret, men Joy har andre bekymringer. Av en eller annen grunn får ikke Pokémonene i senteret det noe bedre. Jenny avslører at man har observert en mystisk søvnbølge i byen de siste dagene. Våre venner får en mistanke om at det er en sammenheng mellom de savnede barna og Pokémonenes dårlige tilstand. Team Rocket har sine egne skumle grunner til å lete etter den merkelige bølgens utspring. Men hva kan det være som skaper denne søvn-bølgen?
2827«Pokémon-motepress»Pokémon 14 - Det store mote-hysteriet
VHS-cover: Det er bare fordi Brock maser så mye at våre venner tar en tur innom Scissors Street - en oppdretter-by, kjent for sine Pokémon-skjønnhetssalonger. Brock har et stort ønske om å besøke en spesiell skjønnhetssalong. Eieren av denne, Suzi, er ikke bare en oppdretter som har oppnådd den aller høyeste plassering ved Pokémon-oppdretternes kongress. Hun har også blitt kåret som den mest populære oppdretter de fire siste årene. Nylig har en forretning ved navn "Rocké" introdusert en opprørende, ny mote som de tjener masse penger på. Samtidig får de gamle, tradisjonsrike forretningene problemer.
2928«Den slagkraftige Pokémon»Pokémon 14 - Det store mote-hysteriet
VHS-cover: I utkanten av Fuchsia City møter våre venner Hitmonchan, en kamp-Pokémon. Uten å tenke seg om prøver Ash å fange den, men han og Pikachu går på et sviende nederlag. Hitmonchans herre har forlatt sin familie for å trene natt og dag. Hans mål er nemlig å vinne det store P1 Grand Prix (Pokémon nr 1 Grand Prix). Hans datter forteller Ash og hans venner at hun gjerne vil at farens kunne tenke litt mer på sin familie igjen. I mellomtiden kommer Ash og hans venner med i P1 Grand Prix, men Team Rockets uønskete og selvfølgelig uoffisielle deltakelse holder på å ødelegge hele konkurransen.
3029«Kjærlighet ved første gnist»Pokémon 15 - Det slår gnister for Magnemite
<info kommer>
3130«Digg de Diglett!»Pokémon 15 - Det slår gnister for Magnemite
<info kommer>
3231«Ninja-Pokémon-oppgjør»Pokémon 16 - Kampen i Ninjatempelet
VHS-cover: Styrkesenteret i Fuchsia, hvor Ash har bestemt seg for å prøve å vinne sitt neste trofé, viser seg å være et skjulested for ninjaer. Når han endelig finner skjulestedet blir han holdt tilbake av et stort system med feller. Til slutt utfordrer Styrkesenterets eksentriske leder Ash til kamp. I samme øyeblikk han vinner kampen mot treneren, begynner den offisielle kampen mot Mesteren. Kampen kommer helt ut av kontroll da også Team Rockets kommer inn i Styrkesenteret, og blir fanget i fellene. Kan det likevel lykkes for Ash å erobre troféet?
3332«Flamme-Pokémon-athonet»Pokémon 16 - Kampen i Ninjatempelet
VHS-cover: Våre venner ankommer steppen hvor den kjente familien Laramie bor. De er alle Pokémon oppdrettere og driver en stor Pokémon-ranch. Datteren i huset forteller dem at det holdes et årlig veddeløp på ranchen. Der kan de se hvor mye hver enkelt Pokémon har utviklet seg. Team Rocket har imidlertid andre planer. De angriper datteren, som er favoritt til å vinne veddeløpet. Hun blir såret og kan ikke delta, men Ash skal erstatte henne i konkurransen. Det blir stor spenning mellom hvem som vinner veddeløpet mellom Ash, Brock, Misty og Team Rocket.
3433«Kangaskhans store sønn»Pokémon 17 - Kangaskhan store sønn
<info kommer>
35-«-»-
Aldri dubbet på norsk.
3634«Gjengen på broen»Pokémon 17 - Kangaskhan store sønn
<info kommer>
3735«Dittos mystiske herregård»Pokémon 18 - Pikachus farvel
VHS-cover: Våre venner kommer ut for et skikkelig uvær og søker ly i en herregård. Der møter de Ditto, en forvandlings-Pokémon og treneren Duplica fra Imitay-huset. De underholder reisende på den øde strekningen med et imitasjons-show, hvor både Ditto og Duplica kan imitere hvem det skal være. Deres problem er at Ditto ikke helt får til å imitere ansikter, og publikum er ikke helt fornøyd. Team Rockets ankommer og greier å fange Ditto for å bruke den til å nå sine egne mål. Ash, Misty, Brock og Duplica må få frigitt Ditto, og samtidig se om de kan hjelpe Ditto til å imitere ansikter.
38-«-»-
Aldri dubbet på norsk.
3936«Pikachus farvel»Pokémon 18 - Pikachus farvel
VHS-cover: Våre venner tar en pause i vakre omgivelser i en stille skog. Plutselig får Pikachu øye på en vill-Pikachu og løper etter den inn i skogen til en hel flokk av ville Pikachu. Ash, Misty og Brock vil finne ut av hva som skjer, og løper etter. Fra avstand ser de på mens Pikachu lærer hele flokken å kjenne. Kanskje det beste for Pikachu ville være å gjenforenes med sine egne? De ustoppelige Team Rockets dukker opp og greier på en utspekulert måte å fange hele flokken med Pikachu. Kan Ash, Misty og Brock redde flokken før Team Rockets tar dem med bort fra skogen? Vil Pikachu bli igjen hos sine egne - eller følge Ash videre på eventyr?
4037«De kjempende Eevee-brødrene»Pokémon 19 - Våkn opp Snorlax
<info kommer>
4138«Våkn opp, Snorlax!»Pokémon 19 - Våkn opp Snorlax
<info kommer>
4239«Oppgjør i byen Dark»Pokémon 20 - Oppgjør i Dark City
<info kommer>
4340«De marsjerende Exeggutor»Pokémon 20 - Oppgjør i Dark City
<info kommer>
4441«Problemet med Paras»Pokémon 21 - Problemet med Paras
<info kommer>
4542«Sangen til Jigglypuff»Pokémon 21 - Problemet med Paras
<info kommer>
4643«De forhistoriske Pokémon»Pokémon 22 - De forhistoriske Pokémon
<info kommer>
4744«En Chansey-operasjon»Pokémon 22 - De forhistoriske Pokémon
<info kommer>
4845«Hellige ektestand!»Pokémon 22 - De forhistoriske Pokémon
<info kommer>
4946«Så nært, men dog så fjernt»Pokémon 22 - De forhistoriske Pokémon
<info kommer>
5047«Hvem får beholde Togepi?»Pokémon 23 - Hvem får beholde Togepi?
<info kommer>
5148«Bulbasaurs mystiske hage»Pokémon 23 - Hvem får beholde Togepi?
<info kommer>
5249«Saken med hundenapperne»Pokémon 24 - Pokémon paparazzi
<info kommer>
5350«Pokémon paparazzi»Pokémon 24 - Pokémon paparazzi
<info kommer>
5451«Den store prøven»Pokémon 24 - Pokémon paparazzi
<info kommer>
5552«Oppdrettssenterets hemmelighet»Pokémon 24 - Pokémon paparazzi
<info kommer>
5653«Prinsesse mot prinsesse»Pokémon 1 (Serie II) - Prinsessen mot prinsessen
<info kommer>
5754«Fra kattehelt til kattepine»Pokémon 1 (Serie II) - Prinsessen mot prinsessen
<info kommer>
5855«Gåten på Cinnabarøya»Pokémon 1 (Serie II) - Prinsessen mot prinsessen
<info kommer>
5956«Panikk i vulkanen»Pokémon 1 (Serie II) - Prinsessen mot prinsessen
<info kommer>
6057«Den sovende strandkongen»Pokémon 2 (Serie II) - Våkn opp, Blastoise
VHS-cover: Når Ash og vennene hans skynder seg avgårde for å rekke den siste fergen fra øya Cinnabar, kommer de tilfeldigvis over en Pokémon i nød. Det er en Wartortle, en slags Squirtle. Squirtle-laget kommer løpende til, og avslører for Pikachu at de har problemer på sin øy og at de har bruk for våre venners hjelp!
6158«Havfruen Misty»Pokémon 2 (Serie II) - Våkn opp, Blastoise
VHS-cover: En av Mistys vann-Pokémon trenger trening, så laget bestemmer seg for å ta hennes Horsea med til styrkesenteret, som ledes av hennes søstre i Cerulean City. Misty får mer enn hun hadde regnet med da hun finner ut at hennes søstre planlegger en spennende undervanns-ballett.
6259«Clefairy-eventyr»Pokémon 2 (Serie II) - Våkn opp, Blastoise
VHS-cover: Ash, Brock og Misty kommer på avveie på sin reise til Viridian City, og de mister alle sine eiendeler på mystisk vis. Mens de leter etter tingene sine får de plutselig en uventet, overnaturlig opplevelse.
6360«Kampen om nålen»Pokémon 2 (Serie II) - Våkn opp, Blastoise
VHS-cover: Ash og vennene hans når endelig frem til Viriian City hvor Ash håper å vinne en Earth Badge. De når frem til styrkesenteret akkurat tidsnok til å se at rivalen Gary blir beseiret av en ukjent Pokémon, som han påstår er ond.
6461«Tid for Mr. Mime»Pokémon 3 (Serie II) - Møt min Mr. Mime
<info kommer>
6562«Jule-Jynx på vidvanke»Pokémon 3 (Serie II) - Møt min Mr. Mime
<info kommer>
6663«Det er ingen skam å snø!»Pokémon 3 (Serie II) - Møt min Mr. Mime
<info kommer>
6764«Duell på Pokémon-farmen»Pokémon 3 (Serie II) - Møt min Mr. Mime
<info kommer>
6865«Den innviklede utviklingen»Pokémon 4 (Serie II) - Slowpoke mysteriet
<info kommer>
6966«Pi-Kahuna!»Pokémon 4 (Serie II) - Slowpoke mysteriet
<info kommer>
7067«En sak for Gloom»Pokémon 4 (Serie II) - Slowpoke mysteriet
<info kommer>
7168«Lys! Kamera! Action!»Pokémon 4 (Serie II) - Slowpoke mysteriet
<info kommer>
7269«Dra mot vest, unge Meowth»Pokémon 5 (Serie II)
<info kommer>
7370«Å mestre det uventede!»Pokémon 5 (Serie II)
<info kommer>
7471«Pokémopolis' urgamle gåte»Pokémon 5 (Serie II)
<info kommer>
7572«En beinhard Pokémon»Pokémon 5 (Serie II)
<info kommer>
7673«I fyr og flammer!»Pokémon 6 (Serie II)
<info kommer>
7774«Klart for første runde!»Pokémon 6 (Serie II)
<info kommer>
7875«Ild og is!»Pokémon 6 (Serie II)
<info kommer>
7976«Fjerde rundes oppgjør»Pokémon 6 (Serie II)
<info kommer>
8077«En venn i nøden»Pokémon 1 (2003) - En ny venn
<info kommer>
8178«Som venner, så fiender!»Pokémon 1 (2003) - En ny venn
<info kommer>
8279«Venner for alltid»Pokémon 1 (2003) - En ny venn
<info kommer>

Norske stemmeskuespillere, sesong 1[rediger | rediger kilde]

Karakter Norsk stemme
Ash Ketchum Nils-Martin Crawfurd
Misty / Søster Joy Anine Kruse
Brock / samurai Eirik Espolin Johnson
Jessie / Delia Ketchum, m.fl. Lena Meieran
James, m.fl. Ola Fjellvikås
Meowth, m.fl. Tommy Karlsen
Professor Oak, m.fl. Even Rasmussen
Gary Oak, m.fl. Erik Skøld
Konstabel Jenny, m.fl Katrine Blomstrand
Forteller, m.fl. Trond Teigen

Andre medvirkende stemmeskuespillere:

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Sesong 2 av Pokémon-animeserien ble dubbet til norsk til og med episode 104. De resterende 11 episodene fra sesong 2, samt sesong 3 og 4 ble aldri dubbet til norsk eller sendt på TV i Norge.

På VHS-utgivelsene er sesong 2 titulert som «Pokémon 2003».

JP# NO# Norsk tittel VHS
8380«Festpanikk i Pallet»Pokémon 1 (2003) - En ny venn
<info kommer>
8481«Luftens skrekk»Pokémon 2 (2003) - Farlig luftferd
<info kommer>
8582«Pokéball-fare»Pokémon 2 (2003) - Farlig luftferd
<info kommer>
8683«Den bortkomne Lapras»Pokémon 2 (2003) - Farlig luftferd
<info kommer>
8784«På bølgelengde»Pokémon 2 (2003) - Farlig luftferd
<info kommer>
8885«Pikachu gjør opprør»Pokémon 3 (2003) - Pikachus opprør
<info kommer>
8986«Krystall-Onix»Pokémon 3 (2003) - Pikachus opprør
<info kommer>
9087«Den rosa øya»Pokémon 3 (2003) - Pikachus opprør
<info kommer>
9188«Oppvåkningen!»Pokémon 3 (2003) - Pikachus opprør
<info kommer>
9289«Scenekamp!»Pokémon 4 (2003) - På scenen
<info kommer>
9390«Farvel, Psyduck»Pokémon 4 (2003) - På scenen
<info kommer>
9491«Gleden over Pokémon»Pokémon 4 (2003) - På scenen
<info kommer>
9592«Navel-manøver»Pokémon 4 (2003) - På scenen
<info kommer>
9693«Storspiser'n»Pokémon 5 (2003) - Storspiser'n
<info kommer>
9794«Spøkelsesskipet»Pokémon 5 (2003) - Storspiser'n
<info kommer>
9895«Meowth hersker!»Pokémon 5 (2003) - Storspiser'n
<info kommer>
9996«Tracey og Scyther»Pokémon 5 (2003) - Storspiser'n
<info kommer>
10097«En annerledes fridag»Pokémon 5 (2003) - Storspiser'n
<info kommer>
10198«Mandarinøyas overraskelse»Pokémon 5 (2003) - Storspiser'n
<info kommer>
10299«Hvorfor er du, Pokémon?»Pokémon 6 (2003) - Hvorfor er du, Pokémon?
<info kommer>
103100«Kom nå, vesle Pokémon»Pokémon 6 (2003) - Hvorfor er du, Pokémon?
<info kommer>
104101«Det underjordiske monsteret»Pokémon 6 (2003) - Hvorfor er du, Pokémon?
<info kommer>
105102«Misty møter sin likemann»Pokémon 6 (2003) - Hvorfor er du, Pokémon?
<info kommer>
106103«Nå blir det bråk!»Pokémon 6 (2003) - Hvorfor er du, Pokémon?
<info kommer>
107104«Kalde, varme Charizard»Pokémon 6 (2003) - Hvorfor er du, Pokémon?
<info kommer>