Liste over Ole Einar Bjørndalens verdenscupseire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ole Einar Bjørndalen våren 2007

Liste over Ole Einar Bjørndalens verdenscupseire viser Ole Einar Bjørndalens seire i verdenscupen i skiskyting og verdenscupen i langrenn.

Innen skisport gikk Bjørndalen den 17. februar 2009 forbi alpinisten Ingemar Stenmark som har 86 verdenscupseire. Det bør bemerkes at innen skiskyting har det vært vanlig å regne individuelle seire i olympiske leker og verdensmesterskap med i verdenscupen, mens dette ikke er tilfellet innen alpin. Stenmark har fem mesterskapsmedaljer i tillegg til sine 86 verdenscupseire, mens 15 av Bjørndalens seire er vunnet under OL og verdensmesterskap.[1] Øvelsene fra OL i Sotsji i 2014 var derimot ikke en del av verdenscupen 2013/14, og Bjørndalens seier på åpningsdistansen 10 km, ga derfor ingen verdenscup-poeng.[2]

Telemarkskjøreren Amélie Reymond har 133 verdenscupseire, og langrennsløperen Marit Bjørgen har 114. Den sveitsiske fristil-kjøreren Conny Kissling har 106 verdenscupseire, fordelt på øvelsene ballett, hopp, kulekjøring og sammenlagt. Idretten har til vanlig ikke vært regnet med i de mer tradisjonelle skisportene.[1]

Bjørndalens verdenscupseire[rediger | rediger kilde]

Nr. Dato Sted Distanse Notat
1. 1996-01-1111. januar 1996 Italia Antholz Normal
2. 1997-01-044. januar 1997 Tyskland Oberhof Sprint
3. 1997-01-055. januar 1997 Tyskland Oberhof Jaktstart
4. 1997-01-1010. januar 1997 Tyskland Ruhpolding Sprint
5. 1998-01-1717. januar 1998 Italia Antholz Sprint
6. 1998-02-1818. februar 1998 Japan Nozawa Onsen Sprint Olympiske leker
7. 1998-12-1111. desember 1998 Østerrike Hochfilzen Sprint
8. 1999-01-099. januar 1999 Tyskland Oberhof Jaktstart
9. 1999-01-2323. januar 1999 Italia Antholz Sprint
10. 1999-12-022. desember 1999 Østerrike Hochfilzen Normal
11. 1999-12-044. desember 1999 Østerrike Hochfilzen Jaktstart
12. 2000-01-066. januar 2000 Tyskland Oberhof Sprint
13. 2000-01-077. januar 2000 Tyskland Oberhof Jaktstart
14. 2000-01-2222. januar 2000 Italia Antholz Jaktstart
15. 2000-12-011. desember 2000 Italia Antholz Sprint
16. 2000-12-1717. desember 2000 Italia Antholz Jaktstart
17. 2001-01-1212. januar 2001 Tyskland Ruhpolding Sprint
18. 2001-01-1818. januar 2001 Italia Antholz Sprint
19. 2001-01-2121. januar 2001 Italia Antholz Felles
20. 2001-02-2828. februar 2001 USA Soldier Hollow Normal
21. 2001-03-022. mars 2001 USA Soldier Hollow Sprint
22. 2001-03-033. mars 2001 USA Soldier Hollow Jaktstart
23. 2001-12-066. desember 2001 Østerrike Hochfilzen Sprint
24. 2001-12-099. desember 2001 Østerrike Hochfilzen Jaktstart
25. 2002-02-1111. februar 2002 USA Salt Lake City Normal Olympiske leker
26. 2002-02-1313. februar 2002 USA Salt Lake City Sprint Olympiske leker
27. 2002-02-1616. februar 2002 USA Salt Lake City Jaktstart Olympiske leker
28. 2002-12-088. desember 2002 Sverige Östersund Jaktstart
29. 2002-12-1414. desember 2002 Sverige Östersund Sprint
30. 2002-12-1515. desember 2002 Sverige Östersund Jaktstart
31. 2003-01-099. januar 2003 Tyskland Oberhof Sprint
32. 2003-01-1212. januar 2003 Tyskland Oberhof Felles
33. 2003-01-1818. januar 2003 Tyskland Ruhpolding Sprint
34. 2003-01-1919. januar 2003 Tyskland Oberhof Jaktstart
35. 2003-02-099. februar 2003 Finland Lahtis Felles
36. 2003-02-1616. februar 2003 Norge Holmenkollen Jaktstart
37. 2003-03-1515. mars 2003 Russland Khanty-Mansijsk Sprint VM
38. 2003-03-2323. mars 2003 Russland Khanty-Mansijsk Felles VM
39. 2003-12-044. desember 2003 Finland Kontiolahti Sprint
40. 2003-12-077. desember 2003 Finland Kontiolahti Jaktstart
41. 2003-12-1414. desember 2003 Østerrike Hochfilzen Jaktstart
42. 2004-01-1010. januar 2004 Slovenia Pokljuka Jaktstart
43. 2004-01-1818. januar 2004 Tyskland Ruhpolding Jaktstart
44. 2004-12-022. desember 2004 Norge Beitostølen Sprint
45. 2004-12-1111. desember 2004 Norge Holmenkollen Sprint
46. 2005-01-1515. januar 2005 Tyskland Ruhpolding Sprint
47. 2005-01-1616. januar 2005 Tyskland Ruhpolding Jaktstart
48. 2005-01-1919. januar 2005 Italia Antholz Normal
49. 2005-01-2121. januar 2005 Italia Antholz Sprint
50. 2005-01-2323. januar 2005 Italia Antholz Jaktstart
51. 2005-02-2020. februar 2005 Slovenia Pokljuka Felles
52. 2005-03-055. mars 2005 Østerrike Hochfilzen Sprint VM
53. 2005-03-066. mars 2005 Østerrike Hochfilzen Jaktstart VM
54. 2005-03-1313. mars 2005 Østerrike Hochfilzen Felles VM
55. 2005-03-1717. mars 2005 Russland Khanty-Mansijsk Jaktstart
56. 2005-11-2727. november 2005 Sverige Östersund Jaktstart
57. 2006-01-2222. januar 2006 Italia Antholz Felles
58. 2006-03-088. mars 2006 Slovenia Pokljuka Sprint
59. 2006-03-1111. mars 2006 Slovenia Pokljuka Jaktstart
60. 2006-03-1818. mars 2006 Finland Kontiolahti Jaktstart
61. 2006-03-2323. mars 2006 Norge Holmenkollen Sprint
62. 2006-03-2525. mars 2006 Norge Holmenkollen Jaktstart
63. 2006-03-2626. mars 2006 Norge Holmenkollen Felles
64. 2006-11-1818. november 2006 Sverige Gällivare 15 km(F) Langrenn
65. 2006-11-3030. november 2006 Sverige Östersund Normal
66. 2006-12-022. desember 2006 Sverige Östersund Sprint
67. 2006-12-033. desember 2006 Sverige Östersund Jaktstart
68. 2006-12-088. desember 2006 Østerrike Hochfilzen Sprint
69. 2006-12-099. desember 2006 Østerrike Hochfilzen Jaktstart
70. 2007-01-1313. januar 2007 Tyskland Ruhpolding Sprint
71. 2007-01-1414. januar 2007 Tyskland Ruhpolding Felles
72. 2007-02-033. februar 2007 Italia Antholz Sprint VM
73. 2007-02-044. februar 2007 Italia Antholz Jaktstart VM
74. 2007-03-1010. mars 2007 Norge Holmenkollen Jaktstart
75. 2007-03-1111. mars 2007 Norge Holmenkollen Felles
76. 2007-12-011. desember 2007 Finland Kontiolahti Sprint
77. 2007-12-088. desember 2007 Østerrike Hochfilzen Jaktstart
78. 2007-12-1515. desember 2007 Slovenia Pokljuka Sprint
79. 2008-01-066. januar 2008 Tyskland Oberhof Felles
80. 2008-01-2020. januar 2008 Italia Antholz Felles
81. 2008-02-1010. februar 2008 Sverige Östersund Jaktstart VM
82. 2008-03-066. mars 2008 Russland Khanty-Mansijsk Sprint
83. 2009-01-1717. januar 2009 Tyskland Ruhpolding Sprint
84. 2009-01-1818. januar 2009 Tyskland Ruhpolding Jaktstart
85. 2009-02-1414. februar 2009 Sør-Korea Pyeongchang Sprint VM
86. 2009-02-1515. februar 2009 Sør-Korea Pyeongchang Jaktstart VM
87. 2009-02-1717. februar 2009 Sør-Korea Pyeongchang Normal VM
88. 2009-03-2121. mars 2009 Norge Granåsen Jaktstart
89. 2009-03-2222. mars 2009 Norge Granåsen Felles
90. 2009-12-055. desember 2009 Sverige Östersund Sprint
91. 2009-12-1111. desember 2009 Østerrike Hochfilzen Sprint
92. 2010-01-1010. januar 2010 Tyskland Oberhof Felles
93. 2010-12-055. desember 2010 Sverige Östersund Jaktstart
94. 2012-02-1212. februar 2012 Finland Kontiolahti Jaktstart
95. 2015-12-022. desember 2015 Sverige Östersund Normal

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Nettavisen.no (17. desember 2009): Hun knuser Bjørndalen, besøkt 20. mars 2010
  2. ^ «IBU World Cup Biathlon 2013/14» (PDF). IBU Datacenter. Besøkt 5. september 2014.