Liste over Nord-Kypros' statsministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Under følger en liste over Nord-Kypros' regjeringssjefer:

Den tyrkiske føderale staten Kypros (en del av staten Kypros)[rediger | rediger kilde]

      Ulusal Birlik Partisi (UBP)

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Rauf Denktash.jpg Rauf Denktaş
(1924–2012)
1975–1976 UBP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Nejat Konuk
(1928–2014)
1976–1978 UBP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Osman Örek
(1925–1999)
1978 UBP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Mustafa Çağatay
(1937–1989)
1978–1983 UBP

Den tyrkiske republikken Nord-Kypros (uavhengig stat)[rediger | rediger kilde]

      Ulusal Birlik Partisi (UBP)       Demokrat Parti (DP)       Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Mustafa Çağatay
(1937–1989)
1983 UBP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Nejat Konuk
(1928–2014)
1983–1985 UBP
Derviş Eroğlu (cropped).jpg Derviş Eroğlu
(1938–)
1985–1994 UBP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Hakkı Atun
(1935–)
1994–1996 DP
Derviş Eroğlu (cropped).jpg Derviş Eroğlu
(1938–)
1996–2004 UBP
Mehmet Ali Talat.jpg Mehmet Ali Talat [a]
(1952–)
2004–2005 CTP
Denktash cropped.jpg Serdar Denktaş
(1959–)
(Fungerende statsminister)
2005 DP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Ferdi Sabit Soyer
(1952–)
2005–2009 CTP
Derviş Eroğlu (cropped).jpg Derviş Eroğlu [b]
(1938–)
2009–2010 UBP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Hüseyin Özgürgün
(1965–)
(Fungerende statsminister)
2010 UBP
İrsen Küçük.jpg İrsen Küçük
(1940–2019)
2010–2013 UBP
Sibel Siber (cropped).jpg Sibel Siber
(1960–)
2013 CTP
Özkan Yorgancıoğlu (cropped).jpg Özkan Yorgancıoğlu
(1954–)
2013–2015 CTP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Ömer Kalyoncu
(1950–)
2015–2016 CTP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Hüseyin Özgürgün
(1965–)
2016–2018 CTP
Tufan Erhürman (cropped).jpg Tufan Erhürman
(1970–)
2018–2019 CTP
Coat of arms of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Ersin Tatar
(1960–)
2019– UBP

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mehmet Ali Talat fratrådte som statsminister etter å ha vunnet presidentvalget.
  2. ^ Derviş Eroğlu fratrådte som statsminister etter å ha vunnet presidentvalget.

Kilder[rediger | rediger kilde]