Liste over Moldovas fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over Moldovas fugler inkluderer 303 arter.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon 6.9 frå 2014 [1]

De norske navn følger Norske navn på verdens fugler.[2]

Status på lista:

  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt frakta dit av mennesker.
  • S - Moldovske sjeldenhet eller tilfeldig.
  • X - Lokalt utryddet
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerFasanerLommerLappedykkereEgentlige stormfuglerStorkerSkarverPelikanfamilienFiskeørnHegrefamilienIbiser og skjestorkerHaukefamilienTrapperRiksefuglerTranerTrielerAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienSnipefuglerBrakksvalefamilienMåsefuglerTernerDuerGjøkfamilienSløruglerEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienIsfuglerBietereRåkerHærfuglHakkespetterFalkefamilien

Passerines: VarslerePirolfamilienKråkefuglerTimalerLerkefamilienSvalerMeisefamilienPungmeiserStjertmeiserSpettmeiserMurkrypererTrekrypererGjerdesmettfamilienFossekallerFuglekongerCettiidaePhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeCisticolidaeSangerfamilienFluesnapperfamilienTrosterStærfamilienJernspurverErlefamilienSidensvanserBuskspurverFinkefamilienSpurvefamilien

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus VU
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis EN
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Mareca penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Perdix perdix (Marek Szczepanek).jpg Rapphøne Perdix perdix
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ma - Puffinus yelkouan.jpg Middelhavslire Puffinus yelkouan VU

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis S
Phalacrocorax pygmeus 1 (Martin Mecnarowski).jpg Dvergskarv Phalacrocorax pygmaeus S

Pelikanfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Pelecanidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Whitepelican edit shadowlift.jpg Hvitpelikan Pelecanus onocrotalus
ComputerHotline - Pelecanus crispus (by) (1).jpg Krøllpelikan Pelecanus crispus VU

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides S
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Egyptian vulture.jpg Åtselgribb Neophron percnopterus EN
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Aegypius monachus.jpg Munkegribb Aegypius monachus NT
Gyps fulvus 3.jpg Gåsegribb Gyps fulvus
Short Toed Snake Eagle In Flight.jpg Slangeørn Circaetus gallicus
Aquila pomarina orlik krzykliwyAM.jpg Småskrikørn Clanga pomarina
Greater spotted eagle.jpg Storskrikørn Clanga clanga VU
MH Booted.jpg Dvergørn Hieraaetus pennatus
Steppe Eagle Portrait.jpg Steppeørn Aquila nipalensis
Eastern Imperial Eagle.jpg Keiserørn Aquila heliaca VU
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos
Bonelli's Eagle.jpg Haukørn Aquila fasciata
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Circus macrourus roosting in little rann of kutch.JPG Steppehauk Circus macrourus NT
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus
Accipiter brevipes.jpg Balkanhauk Accipiter brevipes
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus NT
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Long legged buzzard view from below.jpeg Ørnvåk Buteo rufinus

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda VU

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla S
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
Numenius tenuirostris.jpg Smalnebbspove Numenius tenuirostris S, CR
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Calidris pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Calidris falcinellus
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media NT
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni NT

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Larus genei.jpg Smalnebbmåke Chroicocephalus genei
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Ichthyaetus melanocephalus
Sturmmöwe - Auenlandschaft Hohenrode HA 222 Landkreis Schaumburg.jpg Fiskemåke Larus canus
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek).jpg Kaspimåke Larus cachinnans
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Thalasseus sandvicensis

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus

Slørugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Tytonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Barn-owl (Racheeo).jpg Tårnugle Tyto alba

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops S
Bubo bubo winter 1.jpg Hubro Bubo bubo
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus NT

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor
Dendrocopos medius (Marek Szczepanek).jpg Mellomspett Dendrocopos medius
Dendrocopos leucotos 2.jpg Hvitryggspett Dendrocopos leucotos
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
Dendrocopos syriacus.jpg Syriaspett Dendrocopos syriacus
BlackWoods.jpg Svartspett Dryocopus martius
Grünspecht Picus viridis.jpg Grønnspett Picus viridis
Grey-headed Woodpecker - Italy S4E5692.jpg Gråspett Picus canus

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Roetelfalke 05083111.jpg Rødfalk Falco naumanni
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus NT
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo
Falco cherrug 1 (Bohuš Číčel).jpg Tartarfalk Falco cherrugg EN
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor
Lanius nubicus.jpg Hvitpannevarsler Lanius nubicus
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Nucifraga caryocatactes.jpg Nøttekråke Nucifraga caryocatactes
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Timaliidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chersophilus duponti.jpg Nattlerke Chersophilus duponti NT
Berese.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra
Zwarte leeuwerik.jpg Svartlerke Melanocorypha yeltoniensis S
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla
Calandrella rufescens -Canary Islands -Spain-8.jpg Flekkdverglerke Calandrella rufescens
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Poecile sp. in France.jpg Balkanmeis Poecile lugubris
Sumpfmeise1.jpg Løvmeis Poecile palustris
Parus atricapillus 2 (Marek Szczepanek).jpg Granmeis Poecile montanus
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Lophophanes cristatus Luc Viatour 4.jpg Toppmeis Lophophanes cristatus
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea
Westernrocknuthatch Sitta neumayer.jpg Klippespettmeis Sitta neumayer

Murkryperer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tichodromidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tichodroma muraria02 cropped.jpg Murkryper Tichodroma muraria

Trekryperer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris
Boomkruiper1reversed.jpg Kortklotrekryper Certhia brachydactyla

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Cettiidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cettiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Eastern Bonelli's Warbler.jpg Furusanger Phylloscopus orientalis
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Hippolais pallida Akko Israel 2.jpg Bleksanger Iduna pallida
Hypolais olivetorum.jpg Olivensanger Hippolais olivetorum
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Seggenrohrsaenger hand.jpg Vannsanger Acrocephalus paludicola VU
Acrocephalus melanopogon ad03 CB.jpg Tamarisksanger Acrocephalus melanopogon
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Locustella lanceolata.jpg Stripesanger Locustella lanceolata
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia

Cisticolidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cisticolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zitting Cisticola - Cisticola juncidis.JPG Cistussanger Cisticola juncidis

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
Eastern Orphean Warbler (Sylvia crassirostris) (8079434316).jpg Sultansanger Sylvia crassirostris S
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans
Sardinian Warbler.jpg Svarthodesanger Sylvia melanocephala
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Dûvsorik.jpg Hekkskvett Cercotrichas galactotes
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis
Monticola solitarius philippensis.JPG Blåtrost Monticola solitarius
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett

'Oenanthe oenanthe

Oenanthe pleschanka.jpg Svartstrupesteinskvett Oenanthe pleschanka
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Sturnus roseus
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella
Cirl bunting cropped.jpg Hekkspurv Emberiza cirlus
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala
Common reed bunting (emberiza schoeniclus) m.jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Loxia curvirostra -Karwendel mountains, Austria.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Gråsisik.JPG Gråsisik Acanthis flammea
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Girlitz.jpg Gulirisk Serinus serinus
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Passer Hispaniolensis Male.JPG Middelhavsspurv Passer hispaniolensis
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus
Carpospiza brachydactyla.jpg Bleksteinspurv Carpospiza brachydactyla

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]