Liste over ministre for Wales

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Under følger en oversikt over ministre for Wales:

      Conservative       National Liberal       Labour

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Statsminister
Ministers of Welsh Affairs (1951–1964)
David Maxwell Fyfe, Nuremberg, 1946.png David Maxwell Fyfe
(1900–1967)
(også Home Secretary)
28. oktober 1951–18. oktober 1954 Conservative Winston Churchill
Gwilym Lloyd George cropped.png Gwilym Lloyd George
(1894–1967)
(også Home Secretary)
18. oktober 1954–13. januar 1957 Liberal & Conservative
Anthony Eden
No image.svg Henry Brooke
(1903–1984)
(også Minister of Housing and Local Government)
13. januar 1957–9. oktober 1961 Conservative Harold Macmillan
No image.svg Charles Hill
(1904–1989)
(også Minister of Housing and Local Government)
9. oktober 1961–13. juli 1962 National Liberal & Conservative
No image.svg Keith Joseph
(1918–1994)
(også Minister of Housing and Local Government)
13. juli 1962–16. oktober 1964 Conservative
Alec Douglas-Home
Secretaries of State for Wales (1964–)
No image.svg Jim Griffiths
(1890–1975)
18. oktober 1964–5. april 1966 Labour Harold Wilson
No image.svg Cledwyn Hughes
(1916–2001)
5. april 1966–5. april 1968 Labour
No image.svg George Thomas
(1909–1997)
5. april 1968–20. juni 1970 Labour
No image.svg Peter Thomas
(1920–2008)
20. juni 1970–5. mars 1974 Conservative Edward Heath
Lord Morris.jpg John Morris
(1931–)
5. mars 1974–5. mai 1979 Labour Harold Wilson
James Callaghan
No image.svg Nicholas Edwards
(1934–2018)
5. mai 1979–13. juni 1987 Conservative Margaret Thatcher
No image.svg Peter Walker
(1932–2010)
13. juni 1987–4. mai 1990 Conservative
Official portrait of David Hunt, Baron Hunt of Wirral crop 2.jpg David Hunt
(1942–)
4. mai 1990–27. mai 1993 Conservative John Major
Official portrait of John Redwood crop 2.jpg John Redwood
(1951–)
27. mai 1993–26. juni 1995[1] Conservative
Lord David Hunt of Wirral.jpg David Hunt
(1942–)
(Fungerende)
26. juni 1995–5. juli 1995 Conservative
William Hague, Foreign Sec (crop).jpg William Hague
(1961–)
5. juli 1995–3. mai 1997 Conservative
Rondavies1998.jpg Ron Davies
(1946–)
3. mai 1997–27. oktober 1998 Labour Tony Blair
AlunMichael crop.jpg Alun Michael
(1943–)
27. oktober 1998–28. juli 1999[2] Labour
Official portrait of Lord Murphy of Torfaen crop 2.jpg Paul Murphy
(1948–)
28. juli 1999–24. oktober 2002 Labour
Official portrait of Lord Hain crop 2.jpg Peter Hain
(1950–)
(også Leader of the House of Commons 2003–2005
Secretary of State for Northern Ireland 2005–2007
Secretary of State for Work and Pensions 2007–2008)
24. oktober 2002–24. januar 2008 Labour
Gordon Brown
Official portrait of Lord Murphy of Torfaen crop 2.jpg Paul Murphy
(1948–)
24. januar 2008–5. juni 2009 Labour
Official portrait of Lord Hain crop 2.jpg Peter Hain
(1950–)
5. juni 2009–11. mai 2010 Labour
Official portrait of Mrs Cheryl Gillan crop 2.jpg Cheryl Gillan
(1952–)
11. mai 2010–4. september 2012 Conservative David Cameron
Official portrait of Mr David Jones crop 2.jpg David Jones
(1952–)
4. september 2012–14. juli 2014 Conservative
Official portrait of Stephen Crabb crop 2.jpg Stephen Crabb
(1973–)
15. juli 2014–19. mars 2016 Conservative
Alun Cairns 2016.jpg Alun Cairns
(1970–)
19. mars 2016– Conservative
Theresa May
Boris Johnson

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redwood gikk av for å kunne kandidere i valget på ny leder for Det konservative partiet. Under valget fungerte David Hunt som minister.
  2. ^ Etter implementeringen av Government of Wales Act 1998 og valget på nasjonalforsamling i Wales i 1999 tiltrådte Michael som Wales' førsteminister 12. mai 1999.

Kilder[rediger | rediger kilde]