Liste over Manitobas viseguvernører

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Manitobas viseguvernør (engelskLieutenant Governor of Manitoba) er den canadiske monarkens visekongelige representant i provinsen. Embetet ble innstiftet i 1870, da Manitoba trådte inn i Den canadiske konføderasjonen.

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Monark Ref.
Lieutenant Governor of Manitoba
(Manitobas viseguvernør)
Adams George Archibald.jpg Adams George Archibald [a]
(1814–1892)
15. juli 1870–2. desember 1872 Victoria [1]
AlexanderMorris23.jpg Alexander Morris
(1826–1889)
2. desember 1872–8. oktober 1877 [2]
Joseph Edouard Cauchon.jpg Joseph-Édouard Cauchon
(1816–1885)
8. oktober 1877–29. september 1882 [3]
James Cox Aikins.jpg James Cox Aikins
(1823–1904)
29. september 1882–1. juli 1888 [4]
JohnChristianSchultz.jpg John Christian Schultz
(1840–1896)
1. juli 1888–2. september 1895 [5]
James Colebrooke Patterson.jpg James Colebrooke Patterson
(1839–1929)
2. september 1895–10. oktober 1900 [6]
Daniel Hunter McMillan.png Daniel Hunter McMillan
(1846–1933)
10. oktober 1900–1. august 1911 [7]
Edvard VII
Georg V
Douglas Collin Cameron.jpg Douglas Colin Cameron
(1854–1921)
1. august 1911–3. august 1916 [8]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg James Albert Manning Aikins
(1851–1929)
3. august 1916–9. oktober 1926 [9]
Theodore Arthur Burrows.png Theodore Arthur Burrows
(1857–1929)
9. oktober 1926–18. januar 1929
(døde)
[10]
Administrator of the Government of Manitoba
(Administrator for Manitobas regjering)
No image.svg William Egerton Perdue
(1850–1933)
Chief Justice of Manitoba
18. januar 1929–25. januar 1929 Georg V [11]
Lieutenant Governor of Manitoba
(Manitobas viseguvernør)
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg James Duncan McGregor
(1860–1935)
25. januar 1929–1. desember 1934 Georg V [12]
WilliamJohnstonTupper.jpg William Johnston Tupper
(1862–1947)
1. desember 1934–1. november 1940 [13]
Edvard VIII
Georg VI
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Roland Fairbairn McWilliams
(1874–1957)
1. november 1940–1. august 1953 [14]
Elizabeth II
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg John Stewart McDiarmid
(1882–1965)
1. august 1953–15. januar 1960 [15]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Errick French Willis
(1896–1967)
15. januar 1960-1. september 1965 [16]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Richard Spink Bowles
(1912–1988)
1. september 1965–2. september 1970 [17]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg William John McKeag
(1928–2007)
2. september 1970–15. mars 1976 [18]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Francis Lawrence Jobin
(1914–1995)
15. mars 1976–23. oktober 1981 [19]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Pearl Kathryne McGonigal
(1929–)
23. oktober 1981–11. desember 1986 [20]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg George Johnson
(1920–1995)
11. desember 1986–5. mars 1993 [21]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Yvon Dumont
(1951–)
5. mars 1993–2. mars 1999 [22]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg Peter Michael Liba
(1940–2007)
2. mars 1999–30. juni 2004 [23]
Badge of the Lieutenant Governor of Manitoba.svg John Harvard
(1938–2016)
30. juni 2004–3. august 2009 [24]
Manitoba-lieutenant-governor-philip-lee7.jpg Philip S. Lee
(1944–)
4. august 2009–19. juni 2015 [25]
Janice Filmon.jpg Janice Clare Filmon
(ca. 1943–)
19. juni 2015– [26]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Francis Godschall Johnson (1817–1894) ble utnevnt til viseguvernør 9. april 1872, men hans fullmakt ble trukket tilbake innen han ble tatt i ed.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Canadian provinces A–N». Rulers.org. Besøkt 22. oktober 2020. 
  2. ^ «The Honourable Alexander Morris». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  3. ^ «The Honourable Joseph Edouard Cauchon». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  4. ^ «The Honourable James Cox Aikins». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  5. ^ «The Honourable Sir John Christian Schultz». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  6. ^ «The Honourable James Colebrooke Patterson». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  7. ^ «Sir Daniel Hunter McMillan». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  8. ^ «Sir Douglas Colin Cameron». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  9. ^ «Sir James Albert Manning Aikins». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  10. ^ «The Honourable Theodore Arthur Burrows». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  11. ^ «Manitoba». World Statesmen.org. Besøkt 21. oktober 2020. 
  12. ^ «The Honourable James Duncan McGregor». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  13. ^ «The Honourable William Johnston Tupper». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  14. ^ «The Honourable Roland Fairburn McWilliams». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  15. ^ «The Honourable John Stewart McDiarmid». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  16. ^ «The Honourable Errick French Willis». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  17. ^ «The Honourable Richard Spinks Bowles». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  18. ^ «The Honourable William John McKeag, C.M., O.M.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  19. ^ «The Honourable Francis Laurence Jobin». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  20. ^ «The Honourable Pearl McGonigal, C.M., O.M.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  21. ^ «The Honourable George Johnson, O.C., M.D.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  22. ^ «The Honourable W. Yvon Dumont, O.M.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  23. ^ «The Honourable Peter Michael Liba, C.M., O.M». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  24. ^ «The Honourable John Harvard, O.M.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  25. ^ «The Honourable Philip S. Lee, C.M., O.M.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020. 
  26. ^ «Biography of Lieutenant Governor HONOURABLE JANICE FILMON, C.M., O.M., L.L.D.». Lieutenant Governor of Manitoba. Besøkt 21. oktober 2020.