Liste over Legovideospill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Siden 1995 har 69 kommersielle videospill basert på Lego, byggingsystemet som er produsert av Lego-gruppen blitt utgitt. Etter det andre spillet, Lego Island, har Lego-gruppen publisert spill på egenhånd med Lego Media-divisjonen sin, som ble omdøpt til Lego Software i 2001, og Lego Interactive i 2002. Divisjonen har også med-publisert med Electronic Arts. Tidligere Lego Interactive-ansatte grunnla selskapet Giant Interactive Entertainment for fremtidig publisering av Legospill. Etter utgivelsen av Lego Star Wars: The Video Game, slo Giant seg sammen med Traveller's Tales for å danne TT Games. TT Games ble kjøpt opp av Warner Bros. Interactive Entertainment (WBIE) i november 2007, noe som gjør WBIE til den primære utgiveren for Legospill.

Originale spill[rediger | rediger kilde]

År Tittel Platform(er)
PC Spillkonsoll Håndholdt Mobil
1995 Lego Fun to Build Sega Pico
1997 Lego Island Microsoft Windows
1998 Lego Loco Microsoft Windows
Lego Chess Microsoft Windows
Lego Creator Microsoft Windows
1999 Lego Friends Microsoft Windows
Lego Racers Microsoft Windows Nintendo 64, PlayStation Game Boy Color
Lego Rock Raiders Microsoft Windows PlayStation
2000 Legoland Microsoft Windows
Lego My Style: Preschool Mac OS, Microsoft Windows PlayStation
Lego My Style: Kindergarten Mac OS, Microsoft Windows
Lego Alpha Team Microsoft Windows Game Boy Color
Lego Stunt Rally Microsoft Windows Game Boy Color
Lego Creator: Knights' Kingdom Microsoft Windows
2001 Lego Island 2: The Brickster's Revenge Microsoft Windows PlayStation Game Boy Advance, Game Boy Color
Lego Racers 2 Microsoft Windows PlayStation 2 Game Boy Advance
Lego Bionicle Game Boy Advance
2002 Football Mania Microsoft Windows PlayStation 2 Game Boy Advance
Island Xtreme Stunts Microsoft Windows PlayStation 2 Game Boy Advance
Drome Racers Microsoft Windows GameCube, PlayStation 2 Game Boy Advance
Bionicle: Matoran Adventures Game Boy Advance
2003 Bionicle macOS, Microsoft Windows GameCube, PlayStation 2, Xbox Game Boy Advance
2004 Lego Knights' Kingdom Game Boy Advance
2005 Bionicle: Maze of Shadows Game Boy Advance
2006 Bionicle Heroes Microsoft Windows GameCube, PlayStation 2, Wii, Xbox, Xbox 360 Game Boy Advance, Nintendo DS J2ME
2009 Lego Battles Nintendo DS
2010 Lego Universe macOS, Microsoft Windows
2011 Lego Battles: Ninjago Nintendo DS
2013 Lego City Undercover Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Wii U, Xbox One
Lego City Undercover: The Chase Begins Nintendo 3DS
Lego Friends Nintendo 3DS, Nintendo DS Android, iOS
Lego Legends of Chima Online Microsoft Windows iOS
Lego Legends of Chima: Laval's Journey Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Vita
Lego Legends of Chima: Speedorz Android, iOS
2014 Lego Minifigures Online Linux, macOS, Microsoft Windows Android, iOS
Lego Ninjago: Nindroids Nintendo 3DS, PlayStation Vita
2015 Lego Legends of Chima: Tribe Fighters Android, iOS
Lego Ninjago: Shadow of Ronin Nintendo 3DS, PlayStation Vita Android, iOS
2017 Lego Worlds Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One
2018 Lego Cube Microsoft Windows Android, iOS

Lisensierte spill[rediger | rediger kilde]

År Tittel Plattform(er)
PC Spillkonsoll Håndholdt Mobil
2001 Lego Creator: Harry Potter Microsoft Windows
2002 Creator: Harry Potter and the Chamber of Secrets Microsoft Windows
Galidor: Defenders of the Outer Dimension Microsoft Windows Game Boy Advance
2005 Lego Star Wars: The Video Game macOS, Microsoft Windows GameCube, PlayStation 2, Xbox Game Boy Advance
2006 Lego Star Wars II: The Original Trilogy macOS, Microsoft Windows GameCube, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360 Game Boy Advance, Nintendo DS, PlayStation Portable J2ME
2007 Lego Star Wars: The Complete Saga macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo DS Android, iOS
2008 Lego Indiana Jones: The Original Adventures macOS, Microsoft Windows PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo DS, PlayStation Portable
Lego Batman: The Videogame macOS, Microsoft Windows PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo DS, PlayStation Portable
2009 Lego Rock Band PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo DS
Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo DS, PlayStation Portable
2010 Lego Harry Potter: Years 1–4 macOS, Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Xbox 360, Xbox One Nintendo DS, PlayStation Portable Android, iOS
2011 Lego Star Wars III: The Clone Wars macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Portable
Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Portable
Lego Harry Potter: Years 5–7 macOS, Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation Vita Android, iOS
2012 Lego Batman 2: DC Super Heroes macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, Wii, Wii U, Xbox 360 Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Vita Android, iOS
Lego The Lord of the Rings macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, Wii, Xbox 360 Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Vita Android, iOS
2013 Lego Marvel Super Heroes macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, Nintendo DS, PlayStation Vita Android, iOS
2014 The Lego Movie Videogame macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, PlayStation Vita Android, iOS
Lego The Hobbit macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, PlayStation Vita
Lego Batman 3: Beyond Gotham macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, PlayStation Vita Android, iOS
Lego Star Wars: Microfighters Android, iOS
2015 Lego Jurassic World macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, PlayStation Vita Android, iOS
Lego Dimensions PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One
2016 Lego Marvel's Avengers macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, PlayStation Vita
Lego Star Wars: The Force Awakens macOS, Microsoft Windows PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One Nintendo 3DS, PlayStation Vita Android, iOS
2017 The Lego Batman Movie Game Android, iOS
The Lego Ninjago Movie Video Game Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One
Lego Marvel Super Heroes 2 macOS, Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One
2018 Lego The Incredibles macOS, Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One
Lego DC Super-Villains Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One
2019 The Lego Movie 2 Videogame Microsoft Windows Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One