Liste over Freias produkter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en liste over alle produkter som er produsert, eller som har blitt produsert tidligere av Freia. Produktene står oppført i rekkefølge etter lanseringsåret.

Freias produkter med lanseringsår[rediger | rediger kilde]

Sjokolade[rediger | rediger kilde]

  • Melkesjokolade med Walters No 156 (storplate) (2011) (utgått)
  • Walters Drasjé (2011)
  • EGO Melkesjokolade (2011)
  • EGO Walters Mandler (2011)
  • EGO Lakris (2011)
  • EGO Marengs og Nøtter (2011)
  • Daim Krisp (2011) (utgått 2013)
  • Perle Hasselnøtt (pose) (2011) (utgått 2013)
  • Knask Rosiner (pose) (2011) (utgått 2013)
  • Melkesjokolade med Toppris (storplate) (2012)
  • Melkesjokolade Boble (storplate) (2012)
  • Popcorn (pose) (2012) (utgått 2013)
  • Melkebart (2012)
  • Kokoskubbe (2012)
  • Japp Star (2013)
  • Melkesjokolade med Jumbomais (storplate) (2013) (utgått 2013)
  • Melkesjokolade med M (2013) (utgått)
  • Melkesjokolade Munch (2013) (utgått)
  • Melkesjokolade med Venner (pose) (2013)
  • Japp med Venner (pose) (2013)
  • Klassiske Venner (pose) (2013)
  • Twist Boks (2013)
  • Smelt Kokesjokolade 70% Kakao (2013)
  • Smelt Melkesjokolade (2013)
  • Melkesjokolade Boble med Karamell (storplate) (2013)
  • Premium Hasselnøtt (2013)
  • Crunchy M Mais (2014)
  • Daim med Venner (pose) (2014)
  • Daim Mint (2014)
  • Melkesjokolade Frydefull Jelly Popp (storplate) (2014) (utgått)
  • Melkesjokolade med Oreo (storplate) (2014)
  • Non Stop i rødt, hvitt og blått (17. mai 2014)
  • Påske Venner (pose) (2014)
  • Rock en Rull (sjokolade med salt lakris) (2014)
  • Toffin Storpose (2014)
  • Melkesjokolade med Japp (storplate) (2015)
  • Smoothierull med pasjonsfrukt og jordbær (2015) (utgått 2016)
  • Smoothierull med mango og banan (2015) (utgått 2016)
  • Japp All Nuts (2015)
  • Kvikk Lunsj med blåbærsmak (2000, relansert 2015)
  • Firkløver Mørk Sjokolade (storplate) (2015) (utgått 2016)
  • Jungelvenner (pose) (2015)
  • Melkerull med Oreo (2015)
  • Mini Egg (pose) (2016)
  • M Mandel (pose) (2016)
  • Japp Peanut Butter (2016)
  • Melkesjokolade Bærfrisk (storplate) (2016)
  • Melkesjokolade med Daim og salt lakris (storplate) (Begrenset opplag) (2016)
  • Melkesjokolade Sjokomais (storplate) (Begrenset opplag) (2016)
  • Kvikk Lunsj med Mørk Sjokolade (2016)
  • Freia Premium Appelsin & Mandel (2016)
  • Freia Premium Tranebær & Pekan (2016)
  • Snøballer (jul 2016)
  • Snøperler (pose) (jul 2016)
  • Snømann (jul 2016)
  • Daimrull (2017)
  • Melkesjokolade med Salt lakris (storplate) (Begrenset opplag) (2017)

Godteri[rediger | rediger kilde]

  • Toy (tyggegummi) (1934, nå overtatt av Leaf)
  • Bugg Banan (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Bugg Cola (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Bugg Jordbær (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Bugg Lakris (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Bugg Mint (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Bugg Salt lakris (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Bugg Sitron (tyggegummi) (1970-tallet) (utgått)
  • Dent Eucalyptus (1975, overtatt av Brynild Gruppen i 2004)
  • Dent Lakris (1975, overtatt av Brynild Gruppen i 2004)

Dessert[rediger | rediger kilde]

  • Freia Bringebærgele spiseklar (2014)
  • Freia Jordbærgele spiseklar (2014)
  • Freia Gelé-Magi med Jordbær- og Tropisk smak (2012) (utgått 2013)
  • Freia Gelé-Magi med Bringebær- og Pæresmak (2012) (utgått 2013)
  • Freia Sjokoladepudding med Melkesjokolade spiseklar (2012)
  • Freia Gelé Cola og Limesmak (2013)
  • Freia Gelé med Bringebærsmak portions (2-pack) (2013)
  • Freia Gelé med Mangosmak portions (2-pack) (2013)
  • Freia Sjokoladepudding med Smil spiseklar (2013)
  • Freia Mørk Sjokoladepudding med Premium spiseklar (2013)
  • Freia Melkesjokolade saus (2015)
  • Freia Gelé-Tog (2016)

Baking[rediger | rediger kilde]

  • Freia Kakao (1912)
  • Freia Kakemix Brownies med Melkesjokolade (2014)
  • Freia Bakemix Oreo Muffins (2014)
  • Freia Non Stop Kakepynt Grønn og Lilla (2014)
  • Freia Non Stop Kakepynt Rosa og Lilla (2014)
  • Freia Dronning sjokoladeglasur tube (2014)
  • Freia Hvit sjokoladeglasur tube (2014)
  • Freia kakemix Melkesjokolade Mini-muffins (2015)
  • Freia Kakemix Oboy Sjokoladekake langpanne (2016)

Andre produkter[rediger | rediger kilde]

  • Freia Kjeks med Daim (2011)
  • Freia Kjeks med Firkløver (2011)
  • Freia Kjeks med Melkesjokolade (2011)
  • Freia Sjokolem Melkesjokolade (kjeks) (2012)
  • Philadelphia kremost med Freia Melkesjokolade (2012)
  • Freia Kjeks med Dronningsjokolade (2013)
  • Freia Ministjerner (kjeks) (2013)
  • Freia Sjokojungel (kjeks) (2013)
  • Freia Sjokohavre (kjeks) (2014)
  • Freia Sjokolem Hvit sjokolade (kjeks) (2014)
  • Freia SjokoPause (kjeks) (2014)
  • McFlurry med Freia Melkesjokolade og sjokoladesaus (på McDonald's, 2014)
  • McFlurry med Freia Melkesjokolade og jordbærsaus (på McDonald's, 2014)
  • Q-Yoghurt med Freia Melkesjokolade (2014)
  • Q-Yoghurt med Freia Non Stop (2014)
  • Freia Sjokolade med søt LU-kjeks (2015)
  • Freia Sjokolade med salt Ritz-kjeks (2015)
  • Freia Cookieglede Myk inni (2015)
  • Freia Cookieglede Myk inni Mørk (2016)

Freia-produkter med ukjent lanseringsår[rediger | rediger kilde]

Sjokolade[rediger | rediger kilde]

  • Ambra (sjokolade) (utgått)
  • Blues (sjokolade) (utgått)[10]
  • Buste-Per (utgått)
  • Capri (konfekteske) (utgått)[11]
  • Chocorull (myk kokostoffee overtrukket med melkesjokolade) (utgått)
  • Chokosan (sjokolade) (utgått)
  • Cognac Trøffel (sjokolade) (utgått)
  • Creme Hjerter (utgått)
  • Cricket (utgått)[12]
  • Daimkuler (utgått)
  • Dessert Spisechokolade (utgått)
  • Dixi Lyse karameller (pose) (utgått)
  • Eksport (sjokolade) (utgått)
  • Fløtenøtt (sjokolade) (utgått)[13]
  • Gele-Trøffel (sjokolade) (utgått)
  • Gjestebud (konfekteske) (utgått)
  • Gode Ønsker (konfekteske)
  • Hasla (sjokolade) (utgått)
  • Hasselnøtt (sjokolade) (utgått)
  • Haukeli (sjokolade) (utgått)
  • Helnøtt ǘ(sjokolade)
  • High Life (peanøttnougat-røstet ris-melkesjokolade) (utgått)[14]
  • Hvit Kokesjokolade
  • Juleglede
  • Julekuler
  • Julemix (pose)
  • Julenisseplate
  • Juletrekuler
  • Jule Venner (pose)
  • Klassikere (pose) (2009) (utgått)
  • Kokesjokolade 70% Kakao
  • Kronprinsesse Märtha (konfekteske) (utgått)[15]
  • Kvikk Lunsj med appelsinsmak (utgått)
  • Lunsj (sjokolade) (utgått)
  • Mandelkrokan (sjokolade) (utgått)[16]
  • Marsipanbrød (sjokolade) (utgått)
  • Mascot (sjokolade) (utgått)
  • Meda (sjokolade) (utgått)
  • Melkehjerter
  • Melkerull
  • Melkesjokolade Eventyrpose
  • Melkesjokolade med Walters Mandler
  • Milkins (Fylt melkesjokolade) (utgått)
  • Mini Japp (pose) (utgått)
  • M Jul
  • Mokkabønner (utgått)
  • Mokka chokolade (utgått)
  • Noblesse (konfekteske) (utgått)[17]
  • Non Stop Melkesjokolade
  • Nøttekubbe (sjokolade) (utgått)[18]
  • Peanøtt Crisp (sjokolade) (utgått)
  • Penny (utgått)
  • Pluss (utgått)
  • Påskekos (pose)
  • Rio Nøttekarameller (pose) (utgått)
  • Rollo (Chokolade med mandler) (utgått)
  • Sesam (konfekteske) (utgått)
  • Sjokoladeappelsin
  • Sjokoladeegg
  • Snack Pack (Peanøtter og crisp med melkesjokolade) (pose) (utgått)[19]
  • Symfoni Bittersjokolade (sjokolade) (utgått)
  • Toffin
  • Vips (sjokolade) (utgått)

Freia Premium[rediger | rediger kilde]

  • Premium 70% Appelsin
  • Premium 70% Kakao
  • Premium 70% Kakao Mini
  • Premium 70% Mint
  • Premium 70% Pekan & Havsalt
  • Premium 86% Kakao
  • Premium Biscotti
  • Premium Fransk Nougat
  • Premium Karamell
  • Premium Marsipan
  • Premium Mørk Sjokolade & Mousse
  • Premium Mandel
  • Premium Sitron & Ingefær

Godteri[rediger | rediger kilde]

  • Big Ben Lakris stang (utgått)
  • Brystkarameller (utgått)
  • Cool Tenor (utgått)
  • Dent Salt Lakris (utgått)
  • Dent Tenor (utgått)
  • Doctoral (halspastiller) (utgått)[20]
  • Domino (pastiller med menthol og malt) (utgått)
  • Fløtekaramell (utgått)
  • Fox Sitron (nå overtatt av Malaco)
  • Freshmint Peppermynta (utgått)
  • Furunål pastiller (utgått)
  • Granda drops (utgått)
  • Kongen av Norge (drops) (utgått)[21]
  • Malthol (halspastiller) (utgått)[22]
  • MIO (pastiller) (utgått)
  • Nigrol (halspastiller) (utgått)[23]
  • Norena (halspastiller) (utgått)[24]
  • Paradis (drops) (utgått)[25]
  • Plus Jordbær (fylt tyggegummi) (utgått)
  • Plus Peppermynte (fylt tyggegummi) (utgått)
  • Plus Sitron (fylt tyggegummi) (utgått)
  • P.P. Lakris (halspastiller) (utgått)
  • P.P. Lakris ekstra sterk (halspastiller) (utgått)
  • Rollo Engelsk karamell (utgått)
  • Rollo Lakris karamell (utgått)
  • SaltSild (ekstra salt lakris-gele) (nå overtatt av Malaco)
  • SurSild (ekstra syrlig frukt-gele) (nå overtatt av Malaco)
  • SMINT Mint (tyggedrops) (utgått)
  • SMINT Sitron (tyggedrops) (utgått)
  • Spin Fruktpastiller (utgått)
  • Tenor (halspastiller) (utgått)
  • Toy Mint-Sitron (tyggegummi) (utgått)
  • Toy Mint-Lakris (tyggegummi) (utgått)
  • Toy Peppermynte (tyggegummi) (utgått)
  • Toy Spearmint (tyggegummi) (utgått)

Dessert[rediger | rediger kilde]

  • Freia Aprikos Dessertsaus (utgått)
  • Freia Bringebærsaus til koking
  • Freia Daim Hard topping flaske
  • Freia Gelé Ananassmak (utgått)
  • Freia Gelé Appelsinsmak
  • Freia Gelé Blåbærsmak
  • Freia Gelé Boysenbærsmak (utgått)
  • Freia Gelé Bringebærsmak
  • Freia Gelé Jordbærsmak
  • Freia Gelé Kirsebærsmak (utgått)
  • Freia Gelé Kiwismak
  • Freia Gele Romsmak (utgått)
  • Freia Gelé Sitronsmak
  • Freia Gelé Stikkelsbærsmak (utgått)
  • Freia Gelé Tropisk type (utgått)
  • Freia Hurtiggelé Markjordbær
  • Freia Jordbærsaus flaske
  • Freia Jordbærsaus uten koking
  • Freia Karamellpudding pulver
  • Freia Karamellpudding spiseklar
  • Freia Karamellsaus flaske
  • Freia Mandelkjernepudding pulver
  • Freia Non Stop trekk flaske
  • Freia Rød Saus spiseklar
  • Freia Non Stop trekk flaske
  • Freia Rød Saus spiseklar
  • Freia Salt lakrissaus flaske
  • Freia Sitron-Fromasj pulver
  • Freia Sjokoladeglasur
  • Freia Sjokolade Hard topping flaske
  • Freia Sjokolademousse med Daim
  • Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
  • Freia Sjokolademousse med sjokoladebiter med 70% kakao
  • Freia Sjokoladepudding pulver
  • Freia Sjokoladepudding spiseklar
  • Freia Sjokoladepudding portions (2-pack)
  • Freia Sjokoladesaus flaske
  • Freia Snøhetta iskrempulver (utgått)
  • Freia Strøssel Daim
  • Freia Strøssel Non Stop
  • Freia Strøssel Oreo
  • Freia Strøssel Salt lakris
  • Freia Tiramisu Mousse
  • Freia Vaniljepudding portions (2-pack) (utgått 2013)
  • Freia Vaniljesaus spiseklar
  • Freia Vaniljesaus til koking
  • Freia Vaniljesaus uten koking

Baking[rediger | rediger kilde]

  • Freia Apsikat
  • Freia Bakepulver
  • Freia Dinosaurstrøssel
  • Freia Fruktblanding
  • Freia Gelétopper
  • Freia Hakkede Mandler
  • Freia Hjerter
  • Freia Kakefyll med Romsmak (utgått)
  • Freia Kakefyll med Vaniljesmak
  • Freia Kakemix Sjokoladekake (utgått)
  • Freia Krokan kakepynt
  • Freia Mandler skivede
  • Freia Makronfyll
  • Freia Melkelinser
  • Freia Pyntegelé grønn (utgått)
  • Freia Pyntegelé rød (utgått)
  • Freia Regia Bakekakao
  • Freia Sjokoladedekor Blonder
  • Freia Sjokoladedekor Hjerter
  • Freia Sjokoladedekor Tall og Bokstaver i Mørk sjokolade
  • Freia Snøkrystaller
  • Freia Sommerfugler
  • Freia Strøssel
  • Freia Sukat
  • Freia Sukat Hans og Grete (utgått)
  • Freia Sølvkuler
  • Freia Vaniljekrem
  • Freia Vaniljesukker

Andre produkter[rediger | rediger kilde]

  • Freia Brun Saus (utgått)
  • Freia Jam frysepulver
  • Freia Jam syltepulver
  • Freia Majones (utgått)
  • Freia O'boy (nå overtatt av Kraft Foods)
  • Freia Regia Kakao boks
  • Freia Regia Lett Kakao
  • Freia Regia Originalkakao
  • Freia Regia Sjokoladedrikk
  • Freia Regia Solbærtoddy
  • Freia Sellerisuppe (utgått)
  • Freia Sennep (utgått)
  • Freia Sjoko Latte
  • Freia Spinatsuppe (utgått)
  • Freia Tassimo kapsler
  • Freia Tomatsuppe (utgått)

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/471262592962816/?type=3&theater
  2. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/405716932850716/?type=1
  3. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/493304910758584/?type=3&theater
  4. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/558488514240223/?type=1&fref=nf
  5. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/389870441102032/?type=1
  6. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/372465876175822/?type=3&theater
  7. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/485629628192779/?type=1
  8. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1320101366_tigersjokolade.html
  9. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1301667311_freia_2000.html
  10. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/396008047154938/?type=3&theater
  11. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1320791724_capri.html
  12. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/517056275050114/?type=3&theater
  13. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/427447060677703/?type=3&theater
  14. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/398123123610097/?type=3&theater
  15. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1386829686_kronprinsesse_mrtha.html
  16. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1340826898_freia_mandelkrokan.html
  17. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1360214949_noblesse.html
  18. ^ https://www.facebook.com/Referansepolitiet/photos/a.282745198481224.70432.281745095247901/413830322039377/?type=3&theater
  19. ^ https://www.youtube.com/watch?v=I40XgVWx_Ro
  20. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1335288799_doctoral.html
  21. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1367692859_kongen_av_norge.html
  22. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1299267306_malthol.html
  23. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1316379404_nigrol.html
  24. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1327965224_norena.html
  25. ^ http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1314817200_paradis.html

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]