Liste over øyer i Spania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over spanske øyer er ei liste over øyer som tilhører Spania.

Liste[rediger | rediger kilde]

Autonom region Øy Provins Kommune Areal (hektar)
Baskerland Ízaro Vizcaya Bermeo 14,4
Baskerland Garraitz Vizcaya Lequeitio 6,5
Baskerland Santa Clara Guipúzcoa San Sebastián 5,6
Baskerland Aqueche Vizcaya Bermeo 3
Baskerland Txatxarramendi Vizcaya Pedernales 2,7
Baskerland Villano Vizcaya Górliz 1,8
Baskerland Isla de los Faisanes Guipúzcoa (delt med Frankrike) Irún 0,78
Cantabria Monte Hano Cantabria Escalante 37
Cantabria Santa Marina o Los Jorganes Cantabria Ribamontán al Mar 21,78
Cantabria Pedrosa Cantabria Marina de Cudeyo 10,4
Cantabria Virgen del Mar Cantabria Santander 7,95
Cantabria Castro Cantabria Santa Cruz de Bezana 3,49
Cantabria San Pedruco Cantabria Noja 3,04
Cantabria Oliva Cantabria Noja 2,7
Cantabria Conejera Cantabria Miengo 2,3
Cantabria Urros de Liencres Cantabria Liencres 2,2
Cantabria Sarnosa Cantabria Val de San Vicente 2
Cantabria Mouro Cantabria Santander 2,09
Cantabria Castril, Amío o Mío Cantabria Val de San Vicente 1,3
Cantabria Solita Cantabria Miengo 0,63
Cantabria Torre Cantabria Santander 0,5
Cantabria Ratones Cantabria Marina de Cudeyo 0,2
Cantabria Ansión Cantabria Santander 0,15
Cantabria Segunda Cantabria Miengo 0,124
Cantabria Casilda Cantabria Miengo 0,1
Cantabria Neptuno Niño Cantabria Santander
Asturias Deva Asturias Castrillón 7
Asturias Pantorgas Asturias Tapia de Casariego 6,9
Asturias Póo Asturias Llanes 5,2
Asturias Herbosa Asturias Gozón 4,2
Asturias Castrón Asturias Llanes 3
Asturias Forcón Asturias El Franco 2,8
Asturias Borizo Asturias Llanes 2,8
Asturias Carmen Asturias Gozón 2,2
Asturias Islona Asturias Llanes 2,1
Asturias Tapia Asturias Tapia de Casariego 2
Asturias Veiga Asturias Navia 2
Asturias Ballota Asturias Llanes 1,1
Galicia Arosa Pontevedra Isla de Arosa 632
Galicia Cíes Pontevedra Vigo 434
Galicia Ons Pontevedra Bueu 414
Galicia Sálvora La Coruña Ribeira 188
Galicia La Toja Pontevedra El Grove 110
Galicia Sisargas La Coruña Malpica de Bergantiños 68
Galicia Cortegada Pontevedra Villagarcía de Arosa 54
Galicia Onza Pontevedra Bueu 32
Galicia Tambo Pontevedra Poyo 28
Galicia Estelas Pontevedra Nigrán 19
Galicia Coelleira Lugo Vicedo 16
Galicia Tourís Novo Pontevedra El Grove 15
Galicia San Pedro La Coruña La Coruña 15
Galicia Sagres La Coruña Ribeira 13,5
Galicia Vionta La Coruña Ribeira 11,5
Galicia Toralla Pontevedra Vigo 10,6
Galicia Marma Pontevedra Sangenjo 10
Galicia La Toja Pequeña Pontevedra Cambados 10
Galicia Ansarón Lugo Xove 10
Galicia Guidoiro Areoso Pontevedra Isla de Arosa 9
Galicia A Creba La Coruña Muros 7,5
Galicia Lobeiras La Coruña Carnota 7
Galicia Centoleiras La Coruña Ribeira 6,5
Galicia Beiro Pontevedra Cambados 6
Galicia Farallóns Lugo Cervo 6
Galicia Guidoiro Pedregoso Pontevedra Isla de Arosa 5,6
Galicia Malveiras Pontevedra Villagarcía de Arosa 5,5
Galicia Os Forcados La Coruña Carnota 5
Galicia Santa Comba La Coruña Ferrol 5
Galicia Noro La Coruña Ribeira 4
Galicia Briñas Pontevedra Villagarcía de Arosa 4
Galicia La Rúa La Coruña Ribeira 4
Galicia San Simón Pontevedra Redondela 3
Galicia Area Lugo Viveiro 3
Galicia Pombeiro Pontevedra El Grove 2
Galicia Santa Cruz La Coruña Oleiros 1,9
Galicia Penedo da Ínsua Lugo Ribadeo 1,9
Galicia Herbosa La Coruña Ribeira 1,6
Galicia San Clemente Pontevedra Marín 1,4
Galicia San Vicente La Coruña Ortigueira 1,3
Galicia San Antón (Pontevedra) Pontevedra Redondela 1,2
Galicia San Antón (La Coruña) La Coruña La Coruña 1,1
Galicia Pancha Lugo Ribadeo 1,1
Galicia Gavoteira La Coruña Ribeira 1,1
Ceuta Santa Catalina Ceuta Ceuta n/d
Andalucía Las Palomas Cádiz Tarifa n/d
Andalucía Isla de León Cádiz San Fernando n/d
Andalucía Trocadero Cádiz Puerto Real 524
Andalucía Sancti Petri Cádiz Chiclana de la Frontera 9,7
Andalucía Alborán Almería Almería 6,8
Andalucía San Sebastián Cádiz Cádiz 4,5
Andalucía Piedra Salmedina Cádiz Chipiona 0,08
Andalucía Piedra del Hombre Cádiz San Roque 0,02
Murcia Isla Mayor Murcia San Javier 93,8
Murcia Perdiguera Murcia San Javier 25,8
Murcia Grosa Murcia San Javier 16,5
Murcia El Ciervo Murcia Cartagena 16,3
Murcia El Fraile Murcia Águilas 6,3
Murcia Mazarrón Murcia Mazarrón 8
Murcia Escombreras Murcia Cartagena 4
Murcia Sujeto Murcia Cartagena 2,4
Murcia Rondella Murcia Cartagena 2,2
Murcia Las Palomas Murcia Cartagena 1,2
Murcia Isla Plana Murcia Cartagena 1
Comunitat Valenciana Tabarca Alicante Alicante 40,3
Comunitat Valenciana Columbretes Castellón Castellón de la Plana 19
Comunitat Valenciana Benidorm Alicante Benidorm 7,2
Comunitat Valenciana Portichol Alicante Jávea 8,3
Comunitat Valenciana Descubridor Alicante Jávea 2,5
Catalonia Medas Girona L'Estartit 22
Catalonia Port Lligat Girona Cadaqués 8,4
Catalonia Encalladora Girona Cadaqués 5,5
Catalonia S'Arenella Girona Cadaqués 2,5
Catalonia Castellar Girona Llançá 2,2
Catalonia Formigues Girona Palamós 1,8
Catalonia Isla de Buda Tarragona Sant Jaume d'Enveja 6km (longitud)
Catalonia Massa d'Or Girona Cadaqués 0,7
Balearene Mallorca Balearene - 362 042
Balearene Menorca Balearene - 69 439
Balearene Ibiza Balearene - 57 104
Balearene Formentera Balearene Formentera 8 320
Balearene Cabrera Balearene Palma de Mallorca 1 153
Balearene Dragonera Balearene Andraitx 252
Balearene Espalmador Balearene Formentera 137
Balearene Colón Balearene Mahón 58
Balearene Isla del Aire Balearene San Luís 34
Balearene Isla del Rey Balearene Mahón 4,4
Balearene Tosqueta Balearene Mercadal 0,5
Balearene Binicodrell Balearene Es Migjorn 0,4
Kanariøyene Tenerife Santa Cruz de Tenerife - 203 438
Kanariøyene Fuerteventura Las Palmas - 165 974
Kanariøyene Gran Canaria Las Palmas - 156 010
Kanariøyene Lanzarote Las Palmas - 84 594
Kanariøyene La Palma Santa Cruz de Tenerife - 70 832
Kanariøyene La Gomera Santa Cruz de Tenerife - 36 976
Kanariøyene Hierro Santa Cruz de Tenerife - 26 871
Kanariøyene La Graciosa Las Palmas Teguise 2 900
Kanariøyene Alegranza Las Palmas Teguise 1 030
Kanariøyene Isla de Lobos Las Palmas La Oliva 450
Kanariøyene Montaña Clara Las Palmas Teguise 148
Kanariøyene Roques de Anaga Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz de Tenerife 10,0
Kanariøyene Roque de Garachico Santa Cruz de Tenerife Garachico 5,0
Kanariøyene Roque del Este Las Palmas Teguise 4,5
Kanariøyene Roques de Salmor Santa Cruz de Tenerife Frontera y Valverde 3,5
Kanariøyene Roque del Oeste Las Palmas Teguise 2,1
Spania Chafarinas Ingen - 52
Spania Islas Alhucemas Ingen - 30
Spania Peñón de Vélez de la Gomera Ingen - 190
Spania Perejil Ingen - -