Liste over øyer i Singapore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over øyer i Singapore. Massiv landvinningsarbeid i løpet av de siste århundrene har fjernet mange av Singapores naturlige øyer og holmer og har skapt noen nye. I dag har Singapore over 60 øyer, som er nevnt nedenfor.

Naturlige øyer[rediger | rediger kilde]

Den gamle fergeterminalen på øya Sentosa
  • Pedra Branca
  • Pulau Anak Bukom/Pulau Anak Bukum
  • Pulau Bajau – tilhørende Poyan Reservoir
  • Pulau Berkas
  • Pulau Biola (Violin Island)
  • Pulau Brani
  • Pulau Buaya – utenfor Jurong Island
  • Pulau Bukom/Pulau Bukum
  • Pulau Bukom Kechil/Pulau Bukum Kechil
  • Pulau Buloh – tilhørende Sungei Buloh Wetland Reserve
  • Pulau Busing
  • Pulau Damar Laut – tilhørende Jurong
  • Pulau Damien – tilhørende Pulau Tekong
  • Pulau Hantu (Ghost Island)
  • Pulau Jong (Junk Island)
  • Pulau Keppel
  • Pulau Ketam – tilhørende Pulau Ubin
  • Pulau Khatib Bongsu
  • Pulau Malang Siajar – tilhørende Pulau Tekong
  • Pulau Palawan – tilhørende Sentosa
  • Pulau Pawai
  • Pulau Pergam – tilhørende Lim Chu Kang
  • Pulau Renggis – tilhørende Sentosa
  • Pulau Sakijang Bendera (Saint John's Island)
  • Pulau Sakijang Pelepah (Lazurus Island)
  • Pulau Salu
  • Pulau Samulun – tilhørende Jurong
  • Pulau Sarimbun tilhørende Lim Chu Kang
  • Pulau Satumu (One Tree Island)
  • Pulau Sebarok (Middle Island)
  • Pulau Sekudu (Frog Island) – tilhørende Pulau Ubin
  • Pulau Seletar
  • Pulau Selugu (Sarong Island)
  • Pulau Semakau
  • Pulau Senang (Barn Island)
  • Pulau Serangoon (Coney Island)
  • Pulau Seringat
  • Pulau Seringat Kechil
Sisters' Island (søsterøyene)
  • Pulau Subar Darat (Sisters' Islands)
  • Pulau Subar Laut (Sisters' Islands)
  • Pulau Sudong
  • Pulau Tekong
  • Pulau Tekukor – tilhørende Sentosa
  • Pulau Tembakul (Kusu Island/Peak Island)
  • Pulau Ubin
  • Pulau Ular- tilhørende Pulau Bukom
  • Pulau Unum – tilhørende Pulau Tekong
  • Sentosa (tidligere Pulau Belakang Mati)
  • Singapore (Pulau Ujong)
  • Sultan Shoal

Kunstige øyer[rediger | rediger kilde]

  • Jurong Island
  • Chinese Garden – i Jurong Lake
  • Coral Island – i Sentosa Cove
  • Paradise Island – i Sentosa Cove
  • Pearl Island – i Sentosa Cove
  • Pulau Punggol Barat
  • Pulau Punggol Timor
  • Japanese Garden – i Jurong Lake
  • Sandy Island – i Sentosa Cove
  • Treasure Island – i Sentosa Cove

Tidligere øyer[rediger | rediger kilde]

  • Anak Pulau – nå en del av Jurong Island
  • Berhala Reping – nå en del av Sentosa
  • Pulau Ayer Chawan – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Ayer Merbau – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Bakau – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Darat – nå en del av Sentosa
  • Pulau Merlimau – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Mesemut Darat – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Mesemut Laut – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Meskol – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Pesek – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Pesek Kecil – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Saigon – langs Singapore River
  • Pulau Sakeng/Pulau Seking – nå en del av Pulau Semakau
  • Pulau Sakra – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Sanyongkong – nå en del av Pulau Tekong
  • Pulau Sejahat – nå en del av Pulau Tekong
  • Pulau Sejahat Kechil – nå en del av Pulau Tekong
  • Pulau Semechek – nå en del av Pulau Tekong
  • Pulau Seraya – nå en del av Jurong Island
  • Pulau Tekong Kechil – nå en del av Pulau Tekong
  • Terumbu Retan Laut – nå en del av Pasir Panjang Container Terminal på fastlandet.