Liste over øyer i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over øyer i Danmark. Listen omfatter større øyer som er en del av Fastlands-Danmark. Øyer som tilhører Færøyene og Grønland er ikke tatt med.

Liste[rediger | rediger kilde]

Øy Areal i km² Folketall (1965)[1] Folketall (2009)[2] Kommune Region Viktige steder
Agersø 7 317 221 Slagelse Sjælland
Agerø 3,7 67 35 Morsø Nordjylland
Albuen 7,206 13 0 Lolland Sjælland
Alrø 7,6 214 156 Odder Midtjylland
Als 321 48 676 51 892 Sønderborg Syddanmark Augustenborg, Sønderborg
Amager 95 177 818 169 157 København
Tårnby
Dragør
Hovedstaden Dragør, Tårnby, deler av København
Anholt 23 237 167 Norddjurs Midtjylland
Askø 2,8 127 46 Lolland Sjælland
Avernakø 5,9 221 111 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Barneholm 0,085 2 0 Lolland Sjælland
Barsø 2,5 51 24 Aabenraa Syddanmark
Birkholm 0,9 47 10 Ærø Syddanmark
Bjørnø 1,5 49 32 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Bogø 13 965 1 112 Vordingborg Sjælland
Bornholm 588 48 620 42 563 Bornholm Hovedstaden Rønne
Brandsø 2,039 7 0 Assens Syddanmark
Bågø 6,3 113 37 Assens Syddanmark
Christiansø 0,22 76 (96)[3]
Drejø 4,3 200 69 Svendborg Syddanmark
Egholm (Limfjorden) 6 78 52 Aalborg Nordjylland
Egholm (Agersø) 0,939 4 0 Slagelse Sjælland
Ejlinge 0,164 2 0 Nordfyn Syddanmark
Endelave 13 317 168 Horsens Midtjylland
Enehøje 0,93 13 0 Lolland Sjælland
Enø 3,4 65 281 Næstved Sjælland
Eskilsø 1,39 5 2 Frederikssund Hovedstaden
Falster 514 45 906 43 530 Guldborgsund Sjælland Gedser, Nykøbing Falster
Fanø 56 2 750 3 207 Fanø Syddanmark Nordby
Farø 0,93 13 5 Vordingborg Sjælland
Fejø 16 974 574 Lolland Sjælland
Femø 11,38 451 147 Lolland Sjælland
Frederiksø 0,04 48 (96)[3]
Fur 22 1 458 865 Skive Midtjylland
Fyn 2976 389 404 453 700 Assens
Faaborg-Midtfyn
Kerteminde
Middelfart
Nordfyn
Nyborg
Odense
Svendborg
Syddanmark Fåborg, Middelfart, Nyborg, Odense, Svendborg
Fænø 4 17 2 Middelfart Syddanmark
Gavnø 5,75 52 40 Næstved Sjælland
Glænø 5,59 64 63 Slagelse Sjælland
Halmø 0,553 1 0 Langeland Syddanmark
Hesselø 0,7 2 0 Halsnæs Hovedstaden
Hirsholm 0,1 27 4 Frederikshavn Nordjylland
Hjarnø 3,21 158 107 Hedensted Midtjylland
Hjelm 0,62 6 0 Syddjurs Midtjylland
Hjelmshoved 3 0 Svendborg Syddanmark
Hjortø 0,9 29 13 Svendborg Syddanmark
Hyllekrog 0,791 4 0 Lolland Sjælland
Illumø 0,9 6 0 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Jegindø 7,96 667 500 Struer Midtjylland
Kalvø 0,18 26 7 Aabenraa Syddanmark
Langeland 284 17 745 13 340 Langeland Syddanmark Rudkøbing
Langø 1,27 7 3 Vordingborg Sjælland
Lilleø 0,86 29 5 Lolland Sjælland
Lindholm (Stege Bugt) 0,05 13 0 Vordingborg Sjælland
Lindholm (Smålandsfarvandet) 0,097 1 0 Lolland Sjælland
Livø 3,2 92 9 Vesthimmerland Nordjylland
Lolland 1243 81 760 66 655 Lolland
Guldborgsund
Sjælland Maribo, Nakskov, Rødby
Lyø 6,2 237 109 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Læsø 116 2 851 1 993 Læsø Nordjylland Byrum
Mandø 8 151 44 Esbjerg Syddanmark
Masnedø 1,68 214 135 Vordingborg Sjælland
Mors 368 25 739 22 098 Morsø Nordjylland Nykøbing Mors
Møn 218 12 318 10 074 Vordingborg Sjælland
Nekselø 2,2 39 21 Kalundborg Sjælland
Nyord 4,99 123 41 Vordingborg Sjælland
Store Okseø 0,075 7 3 Aabenraa Syddanmark
Omø 4,52 241 169 Slagelse Sjælland
Orø 14 695 906 Holbæk Sjælland
Romsø 1,09 15 0 Kerteminde Syddanmark
Rømø 129 812 715 Tønder Syddanmark Lakolk, Kirkeby, Havneby
Saltholm 16 13 5 Tårnby Hovedstaden
Samsø 114 5 852 4 003 Samsø Midtjylland Tranebjerg
Sejerø 12,36 620 373 Kalundborg Sjælland Sejerby
Siø 1,3 28 17 Langeland Syddanmark
Sjælland 7031 1 855 500 2 147 281 Hovedstaden
Sjælland
Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, København, Korsør, Nykøbing Sjælland, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse
Skalø 1,06 22 11 Lolland Sjælland
Skarø 1,97 71 39 Svendborg Syddanmark
Slotsholmen 0,21 81 19 København Hovedstaden
Slotø 0,2 2 0 Lolland Sjælland
Sprogø 1,54 8 0 Slagelse Sjælland
Strynø 4,88 359 206 Langeland Syddanmark
Strynø Kalv 0,458 11 0 Langeland Syddanmark
Store Svelmø 0,27 1 0 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Thurø 7,5 1 923 3 742 Svendborg Syddanmark
Tornø 0,5 4 4 Kerteminde Syddanmark
Torø (siden 1990-årene ikke lenger en øy) 0,46 13 0 Assens Syddanmark
Trekroner 0,02 0 1 København Hovedstaden
Tunø 3,52 153 118 Odder Midtjylland
Tærø 1,75 11 1 Vordingborg Sjælland
Tåsinge 70 4 956 6 217 Svendborg Syddanmark
Vejlø 0,37 5 0 Lolland Sjælland
Vejrø 1,6 6 0 Lolland Sjælland
Vendsyssel-Thy (Nørrejyske Ø) 4685 286 401 289 849 Aalborg
Brønderslev
Frederikshavn
Hjørring
Jammerbugt
Thisted
Nordjylland Hjørring, Frederikshavn, Skagen, Brønderslev, Sæby, Hirtshals, Løkken, Brovst, Thisted, Hanstholm
Venø 6,5 149 199 Struer Midtjylland
Vigelsø 1,337 6 0 Nordfyn Syddanmark
Vorsø 0,62 6 0 Horsens Midtjylland
Æbelø 2,09 4 0 Nordfyn Syddanmark
Ærø 88 9 656 6 698 Ærø Syddanmark Marstal, Søby, Ærøskøbing
Årø 5,5 259 176 Haderslev Syddanmark

Ubebodde øyer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Vadehavsøyene, Færøyene, Grønland, Liste over øystater, Sammenslutningen af Danske Småøer

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Danmarks Statistik: Statistisk Årbog 1973, s. 7, Tabell 6: Folketallet for landsdele og beboede øer 1965 og 1970
  2. ^ www.statistikbanken.dk (Folketal pr. 1. januar efter øer)
  3. ^ a b Christiansø og Frederiksø er de to eneste bebodde øyene i Ertholmene, som i 2009 hadde et folketall på 96. Tidligere ble det ført statistikk for enkeltøyene.