Lisa Loomer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lisa Loomer
Født1950[1]Rediger på Wikidata
New York[2]
BeskjeftigelseSkuespiller, manusforfatter, dramatiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedTisch School of the Arts[3]
NasjonalitetUSA

Lisa Loomer (født 1950 New York)[4] er en amerikansk dramatiker og manusforfatter som også har arbeidet en del som skuespiller og stand-up-komiker.

Loomer er mest kjent for sin rolle i The Waiting Room, der tre kvinner fra ulike perioder møtes i en moderne leges venteværelse, der hver av deres lidelse kommer fra virkningene av deres ulike samfunn som eksempelvis korsett som hadde sitt høydepunkt i andre halvdel av 1800-tallet. Og brystimplantasjon som er en lidelse i dagens samfunn.

Hun var også med-forfatter av manuset til filmen Girl Interrupted. Loomer har ofte opptrådt på Intar Theatre i New York City. Mange av hennes skuespill handler om opplevelser til latinamerikanere og innvandrere etter spanske innflyttere til USA (som hun selv er), og skuespillene handler ofte om ulike aspekter ved det moderne familieliv.

Loomer er gift med komponisten Joe Romano, og deres sønn Marcello ble født i 1998. Loomer vant i 1994 en Jane Chambers Actor Award (for sin opptreden i The Waiting Room). Hun er vinner av en Charles MacArthur Award innen kategorien «Framragende nye skuespill» i 1999. Hun var også mottaker av National Endowment for the Arts, og hun ble nominert til en Pulitzerpris.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0519666, besøkt 17. juli 2016[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ archive.org[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Lisa Loomer, IMDb

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]