Linuxkjernens oopser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Linuxkjernens oopser er et avvik fra korrekt oppførsel i Linuxkjernen, noe som produserer en bestemt feillogg. Den bedre tilstanden kjernepanikk er et resultat av mange former for oopser, mens andre eksempler på ops-hendelser kan føre til en fortsatt operasjon, men med begrenset pålitelighet. Begrepet står ikke for noen ting, bortsett fra at det er en enkel feil.

Når Linukjernen oppdager et problem, dreper den berørte prosesser og skriver ut en oops-melding som Linuxkjernens ingeniører kan bruke i avlusing av tilstanden som forårsaket problemet og deretter fikse den underliggende programvarefeil. Selv om et system synes å arbeide korrekt, kan uønskede sideeffekter resultere fra den aktive oppgaven som er blitt drept. En oops fører ofte til en kjernepanikk når systemet prøver å bruke ressursen som er gått tapt.

Den offisielle Linuxkjernens dokumentasjon om oops-meldinger ligger i filen Documentation/oops-tracing.txt i kjernens kildekode.[1] Programvaren kerneloops kan samle og generere oops til et lagringssted, slik som eksempelvis www.kerneloops.org,[2] som genererer statistikk og allmenn aksess til rapporterte oopser.

For en person som ikke er kjent med de tekniske detaljene ved datamaskiner og operativsystemer, kan oops-meldinger virke forvirrende. I motsetning til Microsoft Windows og macOS, presenterer Linux detaljer om kjernen snarere enn en forenklet, brukervennlig melding.

Referanser[rediger | rediger kilde]

linuxstubbDenne linuxrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.