Lincoln (New Zealand)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lincoln
LandNew Zealands flagg New Zealand
Oppkalt etterHenry Pelham-Clinton, 5. hertug av Newcastle
Postnummer7608
Areal13,28 km²
Befolkning6 030[1] (2018)
Bef.tetthet454,07 innb./km²
Høyde o.h.10 meter
Kart
Lincoln
43°38′24″S 172°29′10″Ø

Lincoln er et lite tettsted på Canterbury Plains 22 km sør for ChristchurchSørøya i New Zealand. I 2006 bodde det 2727 mennesker her. Området rundt er preget av intensivt jordbruk, med grønnsaksdyrking, fruktdyrkning og husdyrhold. Man har god utsikt både til Banks Peninsula og Southern Alps fra Lincoln. Nærheten til Christchurch gjør at mange bor i Lincoln og jobber i Christchurch og omvendt. Busstilbudet er godt.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Lincoln er en typisk newzealandsk "town". Folk bor i eneboliger spredt utover flatlandet i gater som går på tvers av Main Street. Det er tre kirker i byen i forskjellige trosretninger, brannstasjon, fødestue, barnehage, skoler, golfbane, matbutikk, postkontor, apotek, jernvarehandel, to gatekjøkken, kosmetikkbutikk og to frisørsalonger. På Famous Grouse Hotel finner man også den lokale puben. Hillyer’s Cottage Café and Bakery er berømt for sine gode kjøttpaier.

Lincoln er også beliggenheten for Lincoln University, som er hjørnesteinsbedriften. Det er også en rekke vitenskapelige bedrifter som har etablert seg i nærområdet til universitetet; Agresearch, Crop and Food Research, Hort Research, FAR (Foundation for Arable Research), og Landcare Research. Over 400 mennesker jobber på disse bedriftene. Ved Lincoln University ligger også New Zealand Cricket Academy.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den 26. april 1975 ble en sidelinje åpnet til Lincoln fra «Main South Line» i Hornby. Denne linjen ble kalt Southbridge Branch. Etterhvert kom det også et sidespor til Little River fra Lincoln. Jernbanene ble etterhvert nedlagt og den 1. desember i 1967 var det foreløpig slutt for jernbanen i Lincoln. Pr dags dato blir det på ny etablert jernbane langs den gamle Little River Branch.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]