Lillehammer sykehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lillehammer sykehus
Lillehammer sykehus
Beliggenhet
LandNorge
StedLillehammer
Formålsykehus
Kart
Kart
Lillehammer sykehus
61°06′46″N 10°28′20″Ø

Lillehammer sykehus er et mellomstort sykehus i Helse Sør-Øst og utgjør ett av de fem somatiske sykehusene i helseforetaket Sykehuset Innlandet. Sykehuset har primært dekningsområde for hele Gudbrandsdalen, samt deler av Ringsaker kommune. Sykehuset i Lillehammer har også funksjoner som tilbyr helsehjelp innen et større geografisk område innen de kliniske fagområdene barnesykdommer, nyfødtintensiv, nevrologi, gynekologi, og nyresykdommer, i tillegg til parakliniske fag som patologi, mikrobiologi, medisinsk biokjemi og immunologi.

Historie[rediger | rediger kilde]

Eldste del av sykehuset ble ferdigstilt i 1855 under navnet «Christians Amts Sygehuus». Selve høyblokken ble reist på 1970-tallet.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Sykehuset har felles ledelse med Gjøvik sykehus, som administreres under «Divisjon Gjøvik-Lillehammer». Divisjonsdirektør er Kari Mette Vika[1]. Divisjonen Gjøvik-Lillehammer har et budsjett på 1,4 milliarder kroner, har om lag 1600 ansatte, behandler 32 000 innlagte pasienter årlig og gir polikliniske tjenester til nærmere 160 000 personer i Oppland.

Sykehuset på Lillehammer har til sammen 34 ulike avdelinger.

Kirurgisk avdeling har faste tilbud innenfor generell, gastroenterologisk og ortopedisk kirurgi. Urolog er tilgjengelig kun enkelte dager og er ellers fast lokalisert til Hamar sykehus sammen med karkirurgi. Avdelingen har også egen skadepoliklinikk for behandling av brudd- og sårskader. Gynekologisk kirurgi favner under Kvinneklinikken, som også inkluderer fødeavdeling.

Medisinsk og akuttmedisinsk avdeling tilbyr utredning og behandling innenfor de fleste indremedisinske spesialiteter, og inkluderer sykehusets fagmiljø for anestesi og intensivmedisin.

Nevrologisk avdeling på Lillehammer har hele Innlandet som opptaksområde, og har også spesialiser innen klinisk nevrofysiologi. Barne- og ungdomsavdelingen gir medisinsk behandling til alle barn mellom 0-18 år, og inkluderer også en nyfødtintensivavdeling.

Sykehuset har i tillegg medisinske service-tjenester som Radiologisk avdeling, laboratoriemedisin, fysioterapi og ergoterapi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sykehuset Innlandet HF: Organisering (08.07.2019)[1][død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

SI Lillehammers nettside