Leopoldo Calvo-Sotelo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Leopoldo Calvo-Sotelo
Visita de Leopoldo Calvo-Sotelo a El Puerto de Santa María (centered).jpg
Født14. april 1926
Madrid
Død3. mai 2008 (82 år)
Pozuelo de Alarcón
Barn Víctor Calvo-Sotelo
Utdannet ved Madrids tekniske universitet
Beskjeftigelse Politiker
Parti Unión de Centro Democrático
NasjonalitetSpania
Medlem avReal Academia de Ciencias Morales y Políticas, Europarådets parlamentarikerforsamling
Utmerkelser Storkors med kjede av Karl IIIs orden, storkorset av Karl IIIs orden, storkorskjede av Den sivile fortjenstorden, Gran Cruz de la Orden del Mérito Civil

Leopoldo Calvo-Sotelo Bustelo (født 14. april 1926 i Madrid, død 3. mai 2008 i Madrid) var en spansk politiker for partiet Unión de Centro Democrático (UCD). Han var statsminister 19811982.

Etter at Franco døde ble Calvo-Sotelo minister i den første regjeringen i det gjeninnførte monarkiet. Calvo-Sotelo var handelsminister 1975–1976 og holdt en rekke andre poster i regjeringen til Adolfo Suarez. Da Suarez gikk av som statsminister i 1981 skulle Calvo-Sotelo overta som regjeringssjef. Innsettelsessesjonen i nasjonalforsamlingen 23. februar 1981 ble avbrudt av et militært kuppforsøk under ledelse av Antonio Tejero. Etter at dette ble slått ned, tjente Calvo-Sotelo som statsminister fra februar 1981 til desember 1982, da Felipe González overtok.

Calvo-Sotelo var utdannet ingeniør.

I 2002 utnevnte kong Juan Carlos Leopoldo Calvo-Sotelo til Marki av Ría de Ribadeo med distinksjonen Grandeza de España.


Forgjenger:
 Adolfo Suarez 
Spanias statsminister
Etterfølger:
 Felipe González