Lekestue (TV-serie 2002)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Lekestue (TV-serie)»)
For andre betydninger se Lekestue
Lekestue
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerDramaserie
Prod.landNorge
Sendeår2002
Episoder8
Lengde30 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
HovedrolleNicolai Cleve Broch
Thorbjørn Harr
Frode Winther Gunnes
Varg Winge
Joachim Daniel Rafaelsen
Bak kamera
Prod.lederInger Vatne
ManusTor M. Tørstad
RegiTor M. Tørstad
TittelmusikkZuma
Javed Kurd
MusikkZuma
Javed Kurd
Sending
Periode6. jan.24. feb. 2002
TV-kanalNRK1
Teknisk informasjon
Sideforhold16:9
LydformatDolby Surround [1]
Eksterne lenker
IMDb

Lekestue er en norsk dramaserie som gikk på NRK1 i 2002. Serien handler om en guttegjeng i 20-åra som hengt sammen siden barneårene på Lørenskog. Nå har de flyttet til Oslo for å studere, og bor sammen i et kollektiv. Serien var basert på Roger Kurlands roman med samme tittel fra 1997.[1]

Serien ble meget godt mottatt av TV-anmelderne.[2] Den fikk Gullruten 2002 i klassen beste TV-drama / såpe / situasjonskomedie.

Premieren ble sett av 468 000,[3] mens siste episode ble sett av 705 000.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Varg Winge) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja. Mens kompisene studerer på Blindern, går Roger arbeidsledig mens han venter på å komme videre på embetsstudiet i psykologi. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av gutta; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Som de fleste av kameratene er Roger skilsmissebarn, men han har sklidd pent gjennom livet så langt uten å fordype seg i problemene. Han tar hver dag som den kommer og er stort sett fornøyd så lenge tilgangen på penger, damer og øl holder seg noenlunde stabil. Så driver tilfeldighetenes spill ham inn i en jobb som barnehageassistent. Han blir en brysom medarbeider, for etter hvert greier han ikke å la være å engasjere seg i hvordan barna egentlig har det. Det faller i svært dårlig jord hos de intrigante damene som regjerer i barnehagen. De er mest opphengt i pedagogiske modeller som skiftes ut med jevne mellomrom – omtrent like ofte som barnas foreldre skifter partnere. I barnehagen jobber Roger sammen med Helene (Anna Bache-Wiig). Det er hun som skaffer ham jobben etter at han sjekket henne opp en kveld på byen. Mens han betrakter affæren som en enkveldshendelse, legger hun mye mer i det, og det er en situasjon som snart blir ganske slitsom for Roger. For det er koreanske Yumi (Jenny Størdal Toftner) som tar pusten fra Roger. Det vet han ikke helt om han liker, men fortapt er han. Når Helene får snusen i det, setter hun i gang et spill som også involverer Rogers yngre halvbror Robert (Thomas Robertsen). Samtidig debuterer Glør som forfatter og drar i gang et desperat samfunnsopprør som får store konsekvenser for mange, også for Roger og kretsen rundt ham.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «NRK - Lekestue». www.nrk.no. Besøkt 2. oktober 2016. 
  2. ^ «NRK - Lekestue - Skamros til Lekestue». www.nrk.no. Besøkt 2. oktober 2016. 
  3. ^ «468 000 så Lekestue». kampanje.com. 7.1.2002. Besøkt 2. oktober 2016. 
  4. ^ «Lekestue avsluttet med rekord». kampanje.com. 25.2.2002. Besøkt 2. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]