Legendarisk pokémon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Legendariske pokémon (japansk: 伝説のポケモン Densetsu no Pokemon) er en gruppe av 49 veldig sjeldne og ofte kraftige pokémon , generelt fremtredende i legender og myter i Pokémon-verdenen.

Forskjellene mellom legendariske og «vanlige» eller «normale» pokémon er at nesten alle normale er i stand til å reprodusere, noe som legendariske pokémon ikke kan. Det er bare et fåtall av legendariske pokémon i hvert spill, og de er kun tilgjengelige for fangst under én kamp, med unntak av «Roaming Pokémon». LP (legendariske pokémon) har meget sjelden et bestemt kjønn, mens over 95% av de «vanlige» har det, og det er bare Heatran som har et. De fleste LP har en mye lavere «catch rate» enn de fleste «vanlige», og er derfor mye vanskeligere å fange. De er ikke i stand til å utvikle seg, noe over 90 % av «vanlige» pokémon er i stand til, eller allerede har gjort det.

Pokémon-filmene er alle sammen knyttet opp mot én eller flere legendariske pokémon på et vis.

Den mest kjente legendariske pokémon er Mewtwo.

Liste over legendariske Pokémon[rediger | rediger kilde]

Generasjon I (4 stk)[rediger | rediger kilde]

Fem legendariske pokémon var introdusert i generasjon I, bestående av en legendarisk trio og to andre legendariske pokémon.

Generasjon II (5 stk)[rediger | rediger kilde]

Fem legendariske pokémon var introdusert i generasjon II, som gav en total på ni legendariske pokémon.

Generasjon III (8 stk)[rediger | rediger kilde]

Åtte legendariske pokémon var lagt til med generasjon III, som bragte totalen til 17. På dette punktet i serien begynte legendariske pokémon å ha en større rolle i historien av hovedspillene, hvor skurkene i spillene hadde planer om å vekke eldgamle legendariske pokémon til egen bruk.

Generasjon IV (9 stk)[rediger | rediger kilde]

Ni legendariske pokémon var introdusert i generasjon IV, som bragte totalen til 26 legendariske pokémon. Mange av de legendariske pokémonene i denne generasjonen har lite forbindelse med handlingen til spillene, men er istedenfor sideoppdrag spilleren kan gjøre etter man har vunnet spillet.

Generasjon V (9 stk)[rediger | rediger kilde]

Ni legendariske pokémon ble introdusert i generasjon V, som til sammen blir 35 legendariske pokémon totalt. Reshiram og Zekrom har en stor rolle i handlingen til Pokémon Black og White, hvor den respektive maskot-pokémonen er nødt til å bli fanget for å fortsette til slutten av spillet.

Generasjon VI (3 stk)[rediger | rediger kilde]

Tre legendariske pokémon var introdusert i generasjon VI, som dermed får totalen opp til 38 legendariske pokémon. Dette er den første generasjonen til å introdusere færre legendariske pokémon enn generasjonen før, og er også generasjonen med færrest legendariske pokémon.

Generasjon VII (11 stk)[rediger | rediger kilde]

Elleve legendariske pokémon var introdusert i generasjon VII, som gir en total på 49 legendariske pokémon. Seks av disse pokémonene er med i en evolusjonslinje.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]