Ledbury Town FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ledbury Town FC
Ledbury Town Football Club
Stiftet1893
KallenavnThe Friesians
HjemmebaneNew Street
LigaWest Midlands
(Regional) League
Premier Division
LandStorbritannia
Oppkalt etterLedbury
Annet19.-plass i West Midlands
(Regional) League
Premier Division
Administrasjon
StyrelederChris Stephens
HovedtrenerBen Symons
Kit left arm white stripes.png Kit body whitestripes.png Kit right arm white stripes.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Ledbury Town Football Club er en engelsk fotballklubb fra Ledbury i Herefordshire. I 2004/05 sesongen, nådde den 4. runde av FA Vase. Noe som er uvanlig for dette nivået, er at laget til 2006 hadde én spiller som representerte sitt landslag. Det var latvieren, Alex Volosanovs.

Historie[rediger | rediger kilde]

Etter å ha spilt i lokale ligaer, ble laget i begynnelsen på 60-tallet med i Worcestershire League under ledelse av Ken Long. De returnerte til Hereford League mot slutten av 60-tallet. Klubben ble i 1974 med i West Midlands (Regional) League. De utviklet seg fort og spillere ble snart både kjøpt og solgt. Kevin Rose ble solgt til Lincoln City for £10 000. Herrington Kelly til Bristol Rovers, Mark Payne til et nederlandsk lag for £7 000. Ledbury hadde Tony Berne, en Irsk landslagsspiller og Mick Hill som spilte for Ipswich og Wales. Steve Emery som senere spilte for Hereford United og Derby County, og Phil Preedy som også sener spilte for Hereford United.

Til tross for at laget fire år senere kun havnet på femteplass, var det de som rykket opp til Premier Division. Dette var på grunn av den gode standarden på deres Stadion, New Street. Etter å ha avsluttet sesongen i Premier Division nest sist i 1983, gikk de ut av ligaen og spilte kun lokal fotball de neste 8 årene.

I 1991 ble laget med i Midland Combination Divisjon 1. Men sesongen etter havnet de sist og rykket ned til Divisjon 2, hvor de ble værende til 1999, da de bestemte seg for å skifte liga. De returnerte til West Midlands (Regional) League og begynte i Divisjon 1 (South). I 2001 vant de divisjonen og rykket opp til Premier Division, hvor de fortsatt spiller.

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

  • Kevin Rose
  • Steve Emery
  • Phil Preedy

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisiell nettside