Lausitzring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
EuroSpeedway Lausitz
Lausitzring
Sted Klettwitz, (Brandenburg, Tyskland
Tidssone GMT +1
Hovedløp DTM, Formel 3 Euroseries, A1GP, Champ Car, Superbike
Lengde 4,345 km
Svinger 14
Banerekord 1.32,21 (Heikki Kovalainen, Pons Racing, 2004, Nissan World Series)

EuroSpeedway Lausitz, eller Lausitzring, er en racerbane nær Klettwitz i distriktet Oberspreewald-Lausitz i delstaten Brandenburg, Tyskland. Navnet Lausitzring kommer fra det tyske landskapet Lausitz, hvor banen ligger. Navnet ble endret til «EuroSpeedway Lausitz» for bedre internasjonal kommunikasjon, men begge navnene er likeverdige og brukes om hverandre. EuroSpeedway Lausitz ble åpnet i 2000 og blant mesterskapene som har kjørt her er DTM og Superbike, som kjøres der hvert år.

Et spesielt trekk ved EuroSpeedway er en ovalbane, som er vanlig brukt i USA av NASCAR og Indycar, men uvanlig i Europa. Den 3,2 km lange ovalen er trekantformet, som Pocono Raceway, og ble i 2001 og 2003 brukt til et Champ Car-løp kalt German 500 (vunnet av Kenny Bräck og Sébastien Bourdais). I 2005 og 2006 ble det kjørt løp i det tyske Formel 3-mesterskapet på ovalen.

Innefor tri-ovalen er det en vanlig bane for bil- og motorsykkelracing, som kan kjøres i forskjellige konfigurasjoner opp til drøyt 4 500 meters lengde. Tribunene rundt tri-ovalen kan ta opptil 120 000, mens den store hovedtribunen har 25 000 seter. I motsetning til de fleste andre baner kan hele banen ses fra hovedtribunen.

Ved siden av banen finnes en testoval med lange rettstrekninger og sterkt doserte svinger. Alle banene kan også knyttes sammen til en 11 kilometer lang bane for utholdenhetsløp, men denne muligheten er ennå ikke brukt i løpssammenheng.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Hovedtribunen på start/mål-langsiden.